Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
9164 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Ezt mar multkor is irtam, de azok... Sokkal kovesebb lett a kornyek. Es azert gondolkodtam eggyel durvabb bringan (ossztelos xc). Most sem gondolom maskent, hogy a becsi erdobe jobban passzolna, hozzam osszessegeben kevesbe.

De ennek mi koze van ahhoz, amit irtam? Attol, hogy ezen a kornyeken valtozasok vannak, miert kell osszemosni a kategoriahatarokat es feljebbtolni? Ki tudom valasztani a korabbibol is a megfelelot.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

stumpjumper. 150-160mm, 63 fok fejcsoszog biggrin.png

miert ereznek a gyartok beteges kenyszert arra, hogy az adott kategoriat feljebb toljak? aki xc bringat hasznalt az ezentul allmountaint akar? vagy aki allmountaint akar, az endurozni fog a jovoben? eddig is lehetett durvabb bringat venni egeszen a downhillig, ha vkinek olyanja volt.

https://www.pinkbike...jumper-evo.html

a múltkor ment itt a "rinya", hogy a régi letaposott ösvények nem is letaposottak és nem is olyanok mint tíz éve (csak nekem :D), mert_az_esőzések_meg_az_errózió_és_annyira_kimosott_köves_lett_hogy_kell_a_sok_rugóút_mer_különben_sodródik_és_leveri_a_vesém, most meg egy ideje túl sok a rugóút meg lapos a szög. semmi se jó?* :P :D 

*ne vedd magadra, de azért te is hozzáteszel ilyeneket. ;)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

stumpjumper. 150-160mm, 63 fok fejcsoszog :D

miert ereznek a gyartok beteges kenyszert arra, hogy az adott kategoriat feljebb toljak? aki xc bringat hasznalt az ezentul allmountaint akar? vagy aki allmountaint akar, az endurozni fog a jovoben? eddig is lehetett durvabb bringat venni egeszen a downhillig, ha vkinek olyanja volt.

https://www.pinkbike...jumper-evo.html

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Néha hátra kell nézni az outisoknak is :-)) (két éve járok speed pedeleccel, nagyon tudnak csodálkozni)

Arra céloztam, hogy a támogatás miatt egy "jó nagy merítés" lesz mindenféle emberből és nem feltétlen csak azok ülnek e-bike-ra, akik autóval, motorral vagy akár gyalogosan szabálykövetőek, előzékenyek. Mert ugye a Kresz alapvetően a közös, a közlekedésben egymást segítő együttmükődést hivatott támogatni.

Hogy ki ki mellett megy el és a megelőzőtt hogyan csodálkozik, az nem tartozik az előttem felsejlő lehetséges problémák közé. wink.png

(Hja, nekem mindig vicces a "de hát nekem volt elsőbbségem!" kijelentés valahol, különösen, ha a másik felet hirtelen irányváltásra és/vagy fékezésre kényszerítette a felháborodott sporttárs/autós/motoros...)

Edit:

Meg azon se lepődnék meg, ha hirtelen kiderülne, egy bizonyos cég vagy egy emberhez köthető cégeken keresztül lehet majd a támogatott, elektromos rásegítéses kerékpárokhoz jutni. biggrin.png

zscs módosította - 2020. szeptember 23. - 12:13

• Kisherceg, Rabbit, gaboca1 és 1 további fórumtag kedveli ezt

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

ismerve a magyar közlekedési kultúrát, ezentúl biztos még jobb lesz majd közlekedni bringásként! smile.png

Néha hátra kell nézni az outisoknak is :-)) (két éve járok speed pedeleccel, nagyon tudnak csodálkozni)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

dotált villanyrobogósok előre! biggrin.png biggrin.png biggrin.png

https://m.hvg.hu/gaz...os_kerekparokra

ismerve a magyar közlekedési kultúrát, ezentúl biztos még jobb lesz majd közlekedni bringásként! :)

• Kisherceg és gaboca1 kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

dotált villanyrobogósok előre! biggrin.png biggrin.png biggrin.png

https://m.hvg.hu/gaz...os_kerekparokra

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ugyan nem bringa, de lanc smile.png
https://totalbike.hu...smentes_lancot/

arn módosította - 2020. szeptember 01. - 17:57

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Nagyon kéne ez a BMC, régóta szeretnék egy hasonló geometriával rendelkező bringát..

en meg feher vazat, najo, szep-szep, de otthora nem kene, mint talan ez az elektromos agyvalto, kulon vicc az egyedi kazettatest, bar ilyen ar mellett mar tok mindegy:

bikerumor.com/2020/08/06/found-classified-wireless-internal-gear-hub-shifts-2x-range-on-your-1x-gravel-bike/

Classified-Hub_Classified-Power-Shift-Hu

blash módosította - 2020. augusztus 10. - 19:45

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Nagyon kéne ez a BMC, régóta szeretnék egy hasonló geometriával rendelkező bringát..

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

BMC meglépte, XC bringa 67 fokos fejcsőszöggel: https://www.bmc-swit...oke-01-one.html

twostroke_01_one_gry_iri_blk.png

• zeezoltano kedveli ezt

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

index.hu/kerekagy/2020/07/25/e-bike_teszt_mountain_bike_harmashatar_hegy/

:unsure:

"Az utcai próbakörön az első furcsaság a váztól távolinak tűnő első villa és robosztus első kerék miatti fejnehéz-érzet volt, ami darabossá tette a kormányozhatóságot, amíg hozzá nem szoktam."

tecik ez az oszinte racsodalkozas a 65 fokos fejcsoszogre, de az is, hogy a 69,5 fokos walmartos geometria mar nem meno :DD

pinkbike.com/news/hardtail-shootout-specialized-epic-vs-viathon-m1.html

Is Buying A $6500 MTB From Walmart Worth It? | Viathon M1 XX1 AXS vs. Specialized S-Works Epic HT

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

https://index.hu/ker...rmashatar_hegy/

unsure.png

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

Kinek a papné:

https://www.konaworld.com/dew_e.cfm

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

csepegnek az újdonságok

https://www.konaworld.com/

ez mondjuk nagyon bejön :

https://www.konaworld.com/kahuna.cfm

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Valszeg több nem is nagyon lesz... Az előbbi öt az esetleges "sorozatgyártásra" vonatkozott.

Kisherceg módosította - 2020. július 14. - 21:31

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Hát ez annyira proto, hogy 1 db van belőle.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Igazából teljesen mindegy a felszerelés és a szín is, az a max 5 ember, akinek jut belőle, olyanra festi és azt tesz rá, amit akar. A többinek a geo is lényegtelen...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Paraferinél volt ez a bringa neki tetszett, nekem is, egy prototípuson szerintem meg lehet akármilyen alkatrész mert úgyse azért van hogy meg vedd, hanem azért hogy tesztelgessék. Az már csak az én személyes véleményem hogy arra teljesen jó volt az a kormány csapi is, amit hiányoltam az a droopost, pedig a helye megvan.

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Mondjuk egy geo tábla jó lett volna.
Amúgy bírom a Csepelnél ezeket a soha sorozatgyártásba nem kerülő prototípusokat. Mintha egy-két belsős arc magának rendelgetné ezeket a vázakat... smile.png

A neve kínos, a színe véleményes, geo tábla nincs, esetleges méretválaszték nincs, és oké, hogy kompletten sosem érdekelne egy ilyen bringa, de ezek az 1 forintos kiegészítők, mint kormánycsapágy, nyeregcsőbilincs, stb, rettentő megvezetésnek is tűnik egy 600 eft-os bringában... Illetve nyilván ez réteg igény, de volt már a csepelnél rendes, 29-es csúszópapucsos monti acélváz (mondjuk az sem élt meg nagy sorozatgyártást, és méret abból sem készült, pedig vettem volna...), nem értem, hogy erre miért nem lehetett a sokoldalúság kedvéért állítható csúszópapucsot tenni. 

A gravel deepspace is egy alapvetően szuper vázszett szerintem, kapacitálom is a vásárlására az erre a műfajra fogékony barátaimat, de ott is rettenetes, hogy egy 200eft-os vázszettbe 1 forintos kormánycsapágy, nem taperedes villa, kacat nyeregcsőbilincs, stb fér csak bele az árba. 

Érthetetlen, hogy egy (állítólag, és gyakorlatilag is) főleg külföldön jól futó cég miért szorul rá arra, hogy rejtett hulladékot áruljon az egyébként szuper tervezésű és kivitelezésű acél vázain. A tömegtermelésű trekking/városi/gyerek vonalon had fogyjon a csepel matricás kacat, aki azokat veszi, az elégedett lesz, és amire kell neki, arra tökéletesen jó lesz az is. 

Ha pedig úgy dönt a gyártó, hogy mtb és gravel vonalon kihoz valami színvonalasat, akkor abban ne legyen már hibrid filléres kormánycsapágy csak azért, hogy belemenjen a nem taperedes villa, és ne legyen rajta hulladékfémből préselt nyeregcső 10 forintos nyereggel 500 ezerért. Vagy legyen csak vázszett és akkor nem kell hozzá adni feltétlenül semmi kiegészítőt. Vagy igen is kerüljön rá márkás nyeregcső, kormánycsapágy meg bilincs. A sora-sra jó egy alap ricsi (az legalább közismert és elismert) egy ultegrásra 900 ezerért viszont férjen bele valami nívósabb, vagy ne legyen 900 ezres ultegrás bringa... 

• talpfa kedveli ezt