Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Please log in to reply
9171 replies to this topic

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,701 posts

Már csak az kellene, ne törjenek, repedjenek! wink.png

Bizony, nekem is több Mavic felnim (717, 717 Ceramic,...) elrepedt hosszában belül a felniszalag alatt vagy legalább a küllők mellett elindultak a repedések. És haverom is több felnivel így járt. Én nem siratnám a céget. Azért ezek nagyon drága felnik voltak, kicsit többet vártam volna tőlük. Nem vagyok egy kicsi, vékony alkat de ne mondja senki hogy 80 kg túl sok egy felninek. Vagy írják rá a súlyhatárt, akkor nem pofázhatok.

Most úgy tűnik, a DT felnik jobban bírják sokkal a strapát.

Marci

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 posts

A majdnem megszűnés után még a végén magára talál a Mavic. https://www.bikerada...crossmax-sl-xl/

Árak már-már egészen jók más márkákhoz képest (például Crossmax SL R és XL R), de új agyak (kvázi star rachet), egészen vállalható belső szélesség (Crossmax XL R), Crossmax SL R egy küllőhosszal fűzve, satöbbi.

Mavic_Crossmax-XLR-e076e2c.jpg

2019-es Mavic XA trail kerekemben 3100 km van már, és eddig hibátlanok. 

A rachet másolat mechanika remekül működik, az agy nem kotyog, a küllők nem lazulnak, a strapát jól bírják.

Repedésnek még nincs nyoma, aztán majd meglátjuk...  

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

A majdnem megszűnés után még a végén magára talál a Mavic. https://www.bikerada...crossmax-sl-xl/

Árak már-már egészen jók más márkákhoz képest (például Crossmax SL R és XL R), de új agyak (kvázi star rachet), egészen vállalható belső szélesség (Crossmax XL R), Crossmax SL R egy küllőhosszal fűzve, satöbbi.

Már csak az kellene, ne törjenek, repedjenek! wink.png

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,336 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

arn, csak húzlak. ;) egyébként (majdnem) minden így változik, nem? kategórián belül nőnek, durvulnak a bringák (és pl az autók is - jó, azok csak nőnek). (...és ha tovább akarlak piszkálni, akkor: az ösvények is durvulnak :D :D :D ) szóval ez ilyen, örülj annak, hogy lehet választani, akár minden évben újat. ha meg nem találsz megfelelőt, ott az apró, tel klassz pár éves bicajokkal. :)

Ezzel nem is lenne gond, megtalalom en a megfelelot a palettarol, csak ha az also szekciot elkaszaljak, akkor pont nem. A gravel meg azert nem xc.

Igaz korabban egy aszfaltos bringazassal ki lehetett volna kergetni a vilagbol, most meg szivesebben tekerek az outin, mint hogy montira uljek. Oregszem, talan ennek is tudhato be, hogy kevesbe akarok mar valtozast :)

Edited by arn, 2020. October 13. - 13:45.

• Rabbit likes this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,462 posts

asszem még nem voilt a mozi az evohoz linkelve. nagyon jó. :)

• ZolkoW and Rabbit like this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,462 posts

Ezt mar multkor is irtam, de azok... Sokkal kovesebb lett a kornyek. Es azert gondolkodtam eggyel durvabb bringan (ossztelos xc). Most sem gondolom maskent, hogy a becsi erdobe jobban passzolna, hozzam osszessegeben kevesbe.

De ennek mi koze van ahhoz, amit irtam? Attol, hogy ezen a kornyeken valtozasok vannak, miert kell osszemosni a kategoriahatarokat es feljebbtolni? Ki tudom valasztani a korabbibol is a megfelelot.

arn, csak húzlak. ;) egyébként (majdnem) minden így változik, nem? kategórián belül nőnek, durvulnak a bringák (és pl az autók is - jó, azok csak nőnek). (...és ha tovább akarlak piszkálni, akkor: az ösvények is durvulnak :D :D :D ) szóval ez ilyen, örülj annak, hogy lehet választani, akár minden évben újat. ha meg nem találsz megfelelőt, ott az apró, tel klassz pár éves bicajokkal. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Ezt mar multkor is irtam, de azok... Sokkal kovesebb lett a kornyek. Es azert gondolkodtam eggyel durvabb bringan (ossztelos xc). Most sem gondolom maskent, hogy a becsi erdobe jobban passzolna, hozzam osszessegeben kevesbe.

De ennek mi koze van ahhoz, amit irtam? Attol, hogy ezen a kornyeken valtozasok vannak, miert kell osszemosni a kategoriahatarokat es feljebbtolni? Ki tudom valasztani a korabbibol is a megfelelot.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,462 posts

stumpjumper. 150-160mm, 63 fok fejcsoszog biggrin.png

miert ereznek a gyartok beteges kenyszert arra, hogy az adott kategoriat feljebb toljak? aki xc bringat hasznalt az ezentul allmountaint akar? vagy aki allmountaint akar, az endurozni fog a jovoben? eddig is lehetett durvabb bringat venni egeszen a downhillig, ha vkinek olyanja volt.

https://www.pinkbike...jumper-evo.html

a múltkor ment itt a "rinya", hogy a régi letaposott ösvények nem is letaposottak és nem is olyanok mint tíz éve (csak nekem :D), mert_az_esőzések_meg_az_errózió_és_annyira_kimosott_köves_lett_hogy_kell_a_sok_rugóút_mer_különben_sodródik_és_leveri_a_vesém, most meg egy ideje túl sok a rugóút meg lapos a szög. semmi se jó?* :P :D 

*ne vedd magadra, de azért te is hozzáteszel ilyeneket. ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

stumpjumper. 150-160mm, 63 fok fejcsoszog :D

miert ereznek a gyartok beteges kenyszert arra, hogy az adott kategoriat feljebb toljak? aki xc bringat hasznalt az ezentul allmountaint akar? vagy aki allmountaint akar, az endurozni fog a jovoben? eddig is lehetett durvabb bringat venni egeszen a downhillig, ha vkinek olyanja volt.

https://www.pinkbike...jumper-evo.html

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,336 posts

Néha hátra kell nézni az outisoknak is :-)) (két éve járok speed pedeleccel, nagyon tudnak csodálkozni)

Arra céloztam, hogy a támogatás miatt egy "jó nagy merítés" lesz mindenféle emberből és nem feltétlen csak azok ülnek e-bike-ra, akik autóval, motorral vagy akár gyalogosan szabálykövetőek, előzékenyek. Mert ugye a Kresz alapvetően a közös, a közlekedésben egymást segítő együttmükődést hivatott támogatni.

Hogy ki ki mellett megy el és a megelőzőtt hogyan csodálkozik, az nem tartozik az előttem felsejlő lehetséges problémák közé. wink.png

(Hja, nekem mindig vicces a "de hát nekem volt elsőbbségem!" kijelentés valahol, különösen, ha a másik felet hirtelen irányváltásra és/vagy fékezésre kényszerítette a felháborodott sporttárs/autós/motoros...)

Edit:

Meg azon se lepődnék meg, ha hirtelen kiderülne, egy bizonyos cég vagy egy emberhez köthető cégeken keresztül lehet majd a támogatott, elektromos rásegítéses kerékpárokhoz jutni. biggrin.png

Edited by zscs, 2020. September 23. - 12:13.

• Kisherceg, Rabbit, gaboca1 and 1 other like this

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 441 posts

ismerve a magyar közlekedési kultúrát, ezentúl biztos még jobb lesz majd közlekedni bringásként! smile.png

Néha hátra kell nézni az outisoknak is :-)) (két éve járok speed pedeleccel, nagyon tudnak csodálkozni)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,336 posts

dotált villanyrobogósok előre! biggrin.png biggrin.png biggrin.png

https://m.hvg.hu/gaz...os_kerekparokra

ismerve a magyar közlekedési kultúrát, ezentúl biztos még jobb lesz majd közlekedni bringásként! :)

• Kisherceg and gaboca1 like this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,462 posts

dotált villanyrobogósok előre! biggrin.png biggrin.png biggrin.png

https://m.hvg.hu/gaz...os_kerekparokra

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ugyan nem bringa, de lanc smile.png
https://totalbike.hu...smentes_lancot/

Edited by arn, 2020. September 01. - 17:57.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Nagyon kéne ez a BMC, régóta szeretnék egy hasonló geometriával rendelkező bringát..

en meg feher vazat, najo, szep-szep, de otthora nem kene, mint talan ez az elektromos agyvalto, kulon vicc az egyedi kazettatest, bar ilyen ar mellett mar tok mindegy:

bikerumor.com/2020/08/06/found-classified-wireless-internal-gear-hub-shifts-2x-range-on-your-1x-gravel-bike/

Classified-Hub_Classified-Power-Shift-Hu

Edited by blash, 2020. August 10. - 19:45.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Nagyon kéne ez a BMC, régóta szeretnék egy hasonló geometriával rendelkező bringát..

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,336 posts

BMC meglépte, XC bringa 67 fokos fejcsőszöggel: https://www.bmc-swit...oke-01-one.html

twostroke_01_one_gry_iri_blk.png

• zeezoltano likes this

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

index.hu/kerekagy/2020/07/25/e-bike_teszt_mountain_bike_harmashatar_hegy/

:unsure:

"Az utcai próbakörön az első furcsaság a váztól távolinak tűnő első villa és robosztus első kerék miatti fejnehéz-érzet volt, ami darabossá tette a kormányozhatóságot, amíg hozzá nem szoktam."

tecik ez az oszinte racsodalkozas a 65 fokos fejcsoszogre, de az is, hogy a 69,5 fokos walmartos geometria mar nem meno :DD

pinkbike.com/news/hardtail-shootout-specialized-epic-vs-viathon-m1.html

Is Buying A $6500 MTB From Walmart Worth It? | Viathon M1 XX1 AXS vs. Specialized S-Works Epic HT

• Kisherceg likes this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,462 posts

https://index.hu/ker...rmashatar_hegy/

unsure.png