Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
9164 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

a, amíg nem vagy80+ kiló addig nem sok
b, illetve amig az egész váz egy agyonkönnyített kolbász addig szintén nem sok

én pl nagyon szívesen vennék olyan "agyatlanul túlépített " vázat mint pl a régi 4"-t mozgó dawg, vagy a trance voltak. s ott még simán elférne a hátsó átütõ is.

Én 87 kg. vagyok, de eddig se merevfarúnál, se össztelósnál nem éreztem azt, hogy jajjdekolbász a hátulja és mennyire kellene egy átütõtengely :) (na jó, egy Merida Miami-nál éreztem, hogy kolbász, de ott az egész váz volt zselé állagú szinte :)) Már arra várok, mikor hozzák be az országútik világába is az átütõtengelyt és magyarázzák bele, hogy ettõl aztán mennyivel merevebb...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
eddig nem annyira ástam bele magam az áttételek világába, de ideje kicsit azt hiszem :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

akkor öntsd ki a lelked :P kíváncsi lettem :)

tech. dolgok mindig érdekelnek, érdekel az észrevételed...én csak annyit szûrtem le eddig h csúnya, annyira nem nyaltam át

Nem azt írtam, hogy csúnya, hanem azt, hogy nem tudnak számolni.
A lényeg az, hogy végre rájöttek, hogy elég a 2 tányér, de képtelenek normális fogszám kombinácókat csinálni (38-26, 40-28, 42-30, 44-30 lesz). A 3 tányérnál behozzák nagy kampánnyal a 42-32-24-et, hogy az milyen jó (és tényleg jó, de ezt már ezer éve megmondtam) és optimálisabb áttételeket és gyorsabb váltást tesz lehetõvé. De ezt a 2 tányérnál miért nem tudták kiszámolni? 2 tányérnál a 38-24, a 40-26, a 42-28 és a 44-30 adja a legegyenletesebb áttéleket. Ha gondjaik vannak az osztással akkor elég lett volna csak a sramot másolni, õk legalább rendesen átgondolták (mondjuk õk meg máshoz hülyék).

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Egy 100-at mozgó gépnél mi értelme hátul (vagy akár elöl) az átütõs tengelynek? Ennyire nem tudnak mit kitalálni a Specinél?:)

a, amíg nem vagy80+ kiló addig nem sok
b, illetve amig az egész váz egy agyonkönnyített kolbász addig szintén nem sok

én pl nagyon szívesen vennék olyan "agyatlanul túlépített " vázat mint pl a régi 4"-t mozgó dawg, vagy a trance voltak. s ott még simán elférne a hátsó átütõ is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mert majd azt mondjak hogy 17.38%-kal MEREVEBB. erted. ez adja el a termeket. hogy a jolfizetett nemet kozepvezeto aki megveszi a bringat es havi 2 darab napos vasarnapon kimegy vele a parkba egy fel orara az hatekonyabban tudjon elmenybiciklizni.

plusz ha az evek alatt osszeadnank ezeket a merevsegnovekedeseket, mar olyan +12000%-nal jarnank 1996hoz kepest.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Egy 100-at mozgó gépnél mi értelme hátul (vagy akár elöl) az átütõs tengelynek? Ennyire nem tudnak mit kitalálni a Specinél?:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a merevseggû 26"-ost remélem nem felejtik ki a felhozatalból jövõre...

én meg azt szeretném ha gondolnának a közepesen mélynövésûekre is a specinél :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
a merevseggû 26"-ost remélem nem felejtik ki a felhozatalból jövõre...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem mostani speci dizájn nem igazán tetszik, talán a merev SJ meg a piros-fekete Enduro néz ki valahogy...

Tig: merevségbõl ott hátul jó ha van oldalirányban :) szerintem ebben egyet értünk :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a piros-feher Sam Hill demo is atutosnek tunik

de azért abban egyet értünk hogy kb a 140-180 tartó rugóúttartmányban is indokolt lenne ? esetleg inkább mint a 4"-t mozgó cc váznál :)
persze az elsõ rész nem csak a specire vonatkozik.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a piros-feher Sam Hill demo is atutosnek tunik
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Azért variáltak az Epicen is. Ha jól látom átütõs hátsó agy, ebbõl adódóan új támvilla és más az elsõ háromszög is. Szeretem amikor egy gyártó ilyen innovatív és folyamatosan fejlõdik. ;)

ami természetesen vmi nyakatekert egyedi méret, és véletlenül sem kompatibilis semmi mással. csak nem értem mért a legcsirkébb modellnél kezdik.

amúgy sokkal szimpibb lenne ha azt mind belepakolták volna 3 évvel ezelõtt, és nem évente találnák fel a tökéletest. persze akkor mibõl élne a marketingosztály?

amúgy az a zöld enduro állat. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

jah, hát síkon aszfaltra nem is kell 22-es :D:p
30-as tányért találsz 104-es lyukkörhöz. nagytányérnak pedig 42-est vennék, kicsit kisebb, mint a 44 és még lehet vele haladni is
saras versenyre gondoltam én is egytányérost, egy darab 32-est, hátulra meg 11-32-es 8-as sort... de ez már nem ide tartozik

nem a sík miatt, én sem síkon megyek a fully-val....csak nekem annyira kicsit az áttétel a 22-es tányérral....ha 32-34-ben nem bírom kitolni akkor tolom inkább :)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

2011-es Specik:Infos VTT : Nouveaut
Lap alján angolul a Demo változásai:
Infos VTT : Nouveaut

Azért variáltak az Epicen is. Ha jól látom átütõs hátsó agy, ebbõl adódóan új támvilla és más az elsõ háromszög is. Szeretem amikor egy gyártó ilyen innovatív és folyamatosan fejlõdik. ;)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

azt gondoltam :)
nekem csak 32-44 vagy...sosem használtam 22t-t, viszont ha elkopnak ilyen 30/40 vagy 30/38-asban gondolkodom
igaz enyémre nem is lehet kicsit rakni, csak 104-es lyukkörrel
de már az egytányéron is elgondolkodtam, valami könnyebb fajta terelõvel

jah, hát síkon aszfaltra nem is kell 22-es :D:p
30-as tányért találsz 104-es lyukkörhöz. nagytányérnak pedig 42-est vennék, kicsit kisebb, mint a 44 és még lehet vele haladni is
saras versenyre gondoltam én is egytányérost, egy darab 32-est, hátulra meg 11-32-es 8-as sort... de ez már nem ide tartozik

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
azt gondoltam :)

nekem csak 32-44 vagy...sosem használtam 22t-t, viszont ha elkopnak ilyen 30/40 vagy 30/38-asban gondolkodom

igaz enyémre nem is lehet kicsit rakni, csak 104-es lyukkörrel

de már az egytányéron is elgondolkodtam, valami könnyebb fajta terelõvel

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
ésszerûségbõl kéne 2 tányérosra csinálni a hajtókarokat. felesleges a 3 tányér, 2-vel is le lehet fedni szinte ugyanazt az áttételtartományt. ezenkívül könnyebb is lenne valamint kevesebb hibalehetõség van 2 tányér esetén.
gyanítom, h Jani erre célzott

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
akkor öntsd ki a lelked :P kíváncsi lettem :)

tech. dolgok mindig érdekelnek, érdekel az észrevételed...én csak annyit szûrtem le eddig h csúnya, annyira nem nyaltam át

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MInidg lesz valaki akinek nem tetszik....de egyszerû a megoldás, nem shimano-t veszel ;)

van már választék bõven :) vagy még mindig alkíthatsz át magad 3-ast 2-esre

Fogalmad sincs hogy mirõl beszélek... ;) Ez nem tetszés-nem tetszés dolga... ;)

A sebesség mindent megold.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

2011-es Specik:Infos VTT : Nouveaut
Lap alján angolul a Demo változásai:
Infos VTT : Nouveaut

Zõõõõd stumpit ide kérném!