-biciklis, magammal minden aszfaltos trekkingelés
Az szerintem a legegyszerûbb, én 10 napot megúsztam kétnaponta közértbõl kenyér, esetleg tej/zöldség/gyümölcs, de ha para van, megoldható napokig is egyedül. Persze ha 40 fok van napközben, az para...Norvégia ilyen szempontból (is) ideális.
Vittem 1 kg hagymát; szvsz mindenbe jó. Tészta, rizs, krumplipürépor alap. Egy-két konzerv, de csak módjával. Én fõleg "alapanyagot" vittem; kukorica, borsó, gyümölcs-mix. Inkább kolbász, szalámi, szalonna, ezekbõl "mindent" lehet csinálni, és jól fel lehet tuningolni a különbözõ porokat/önteteket. Én mindig viszek pár tejport, keverõs pudingot, ehhez kekszet. Gríz alap...átfázva, éhesen egy bödön meleg tejbegríz ütõs. Vágódeszka, 2 emberenkén fözõ, kis szivacs, mosó/mosogatószer. Sok csoki, müzlik, ha van hely, akkor nápolyi.
Nekem bõ tíz napi kajám mindenestõl befért 44 literbe úgy, hogy még az utolsó napon is kerültek elõ rejtett finomságok. És ebben (a 2x22 literes zsákokban) még benne volt egy mini Thermarest, és egy mini hálózsák... A ruháim meg egy 20 literes vízhatlan zsákban hosszában közöttük...így néha mosni kell, de inkább kaját viszek, mint sok váltógöncöt.
Ja, ha nagy a vázad, érdemes olyan "kulacstartót" venni, amelyik fogad 1,5 literes PET palackot...hasznos.
Gyalog kb ugyanez, csak sokkal kisebb súlyban; azért az jóval nehezebb, nem lehet annyira változatosan nyomni a kaját szvsz.
Minimálcuccos vándorlós meg minimálcuccos vándorlós. Ott "nem kell a pompa".