Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1408 hozzászólás a témában

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Mit értesz "tudományos alátámasztott" alatt? :-)
Lubint Léka és Csubert Dorbi? Fogyókúra, mint olyan nem létezik, ha X idõ mozgádról és X kalória bevitelrõl van szó.
Csak akkor lehet fogyni, ha korlátozott kalóriabevitel mellett égeted, mint állat személyre szabottan.
A rakat diéta: elválasztó, lékúra, meg hasonlók izé kicsit sem vezetik meg a népet.

Minden csak elhatározás kérdése.

Jut eszembe - ide vág, bár a szépségiparban mondta valaki - "Mi a reményt áruljuk".

Én meg az edzõtermet a "Hamis Képzetek Házának" nevezem.

Ugyanis az idejárók többségének hamis elképzelése van arról, hogy:

• Milyen külsõvel kellene rendelkeznie. (Ezt ugye a fitness és szépségipar mondja meg - mintha az egyén értékét a testi paraméterek határoznák meg.)
  • Miért kellene egyáltalán edzeni. (véletlenül sem a magad örömére, egészségedért, hanem hogy megpróbáljon megfelelni a trendnek)
  • Milyen lehetõségei vannak valójában. (Egy endomorf típusból sohasem lesz Bruce Lee...)
  • Mit kellene ezért tenni. (a legtöbbször zsírégetõkben vagy különleges gyakorlatokban hisznek...)
  • Az, amit tesznek, az jó és hatásos. (személyi edzõ felfogadása, hülye gyakorlatok, stb. ésszerû és kemény edzés helyett)
  • Ehhez gyakran párosul a teljes önkritika és kontroll hiánya. (Azaz, hogyan is néz ki valójában az illetõ. (klasszik példa: rövid, tuskólábú, széles-lapos seggû csajok csípõnadrágban, stb.)
Mókás egy állatsereglet, mondhatom. Tisztelet a kivételnek.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

']A cardio pedig egy magasabb pulzustartományban végzett mozgás, ami elsõsorban erõnlét, állóképesség fejlesztésére jó.( ettõl fogyni nem lehet , legalábbis zsírból nem)

Akkor nem értem hogyan fogytam le, de most már mindegy is :D vagy az a 32 kiló lehet, hogy nem is zsír volt :chin:

Charon a tudományosan alátámasztottat lehet hogy idézõjelek közé kellett volna tennem vagy egy szmájlit melléraknom nem tudom, de az ilyen okosságokra gondoltam mint pl.: egyél zsírt meg fehérjét csak szénhidrátot ne, meg: egyél naponta 8szor keveset, meg: ne egyél mást csak káposztalevest, meg sétálj szép lassan minden este egy órát stb. Ezekbõl én kb 826 félét kipróbáltam és egyik sem jött be csak híztam és híztam. Aztán kitaláltam ezt a baromságot, hogy egy bicajjal annyit és olyan gyorsan tekerek minden nap amennyit és ahogyan csak bírok és ez meg bejött. De most már legalább tudom, hogy ettõl (tudományosan alátámasztva :)) nem lehet lefogyni. Mint ahogy mindenki (én is) tudja, hogy egy meki menütõl nem lehet két kilót, egy sültkrumplitól egy kilót hízni. Mégis ez történt, az asszonnyal még ma is csak röhögünk rajta(m) ha a kölkök kitalálják, hogy mekibe kell menni. Ott álltunk mindketten a mérlegnél és néztük, hogy mi baja lehet...

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

szvsz izomból akkor nem fogysz, ha létszükséglet, hogy megmaradjon, ergo rendesen terheled

cardioval fogysz legjobban nem izomból
egészítsd ki a gyúrást ezzel is

Elsõ felével egyet értek,miszerint terhelni kell az izmot, vagyis pl diéta alatt se kell visszavenni a terhelésen ( súlyzós edzésre gondolok most) És az ilyen szálkásítunk, aztán csináljunk kis súlyal 15-20 ismétléses edzésekkel sem értek egyet.

Cardio és aerobot sokan egynek gondolják, pedig nem !

Az aerobbal lehet "fogyni" . Ez egy 120-130-as pulzustartományban végzett monoton mozgás , amikor is egy bizonyos idõ után( valami 20-30 perc) a szervezet elkezd L-carnitint termelni, ami zsírégetõ hatású (nem véletlen kapható L -carnitin tabletta formájában is a fogyni "zsírt égetni" vágyóknak)

A cardio pedig egy magasabb pulzustartományban végzett mozgás, ami elsõsorban erõnlét, állóképesség fejlesztésére jó.( ettõl fogyni nem lehet , legalábbis zsírból nem)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Mit értesz "tudományos alátámasztott" alatt? :-)
Lubint Léka és Csubert Dorbi? Fogyókúra, mint olyan nem létezik, ha X idõ mozgádról és X kalória bevitelrõl van szó.
Csak akkor lehet fogyni, ha korlátozott kalóriabevitel mellett égeted, mint állat személyre szabottan.
A rakat diéta: elválasztó, lékúra, meg hasonlók izé kicsit sem vezetik meg a népet.

Minden csak elhatározás kérdése.

Jut eszembe - ide vág, bár a szépségiparban mondta valaki - "Mi a reményt áruljuk".

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Nem is azért írtam, hogy valaki így próbáljon fogyni ;), de az elmúlt kb. 10 évben csináltam én már jópár tudományosan alátámasztott fogyókúrát semmi eredménnyel, sõt még híztam is. Nekem ez a "baromság" jött be :). Ez van...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Bocsesz, nem fogalmaztam egyértelmûen, de nem is írtam, hogy gyümölcslé!!!!
Szörpöt említettem, mert annak mégsem vízíze van és nem sok a cukker benne. Egy kevés cukor viszont dob a vércukorszinten, így könnyebben elviselhetõ az éhezés.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Dig, most nem érek rá részletesen, de priviben késõbb esetleg igen...
Charonnal nem értek egyet pl. a folyadékok tekintetében, korántsem mindegy, hogy mit iszol. Példa: 1 l rostos gyümölcslé standard (hozzáadott!!!) cukortartalma 100 g, azaz 10 dkg. Javaslom, a mennyiség érzékeltetése végett egyszer mérj le 10 dkg cukrot, hogy lásd is, mennyi az! Egyébiránt 400 "üres", haszontalan kalória.
Ha szomjas vagy, igyál vizet, tejet.
Az az észrevétel egyébként helyes, hogy az anaerob edzés nem fogyasztásra való.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Dig bácsi egyél bármit, a mennyiség a lényeg. Szedjél ugyanannyit, mint eddig, de maximum a felét edd meg a köretnek.
Igyál sok folyadékot, lényegtelen, hogy milyen adalékok vannak benne, vagy cukros-e a szörp - nem viszel be annyi kalóriát, mint amekkora térfogata lesz. Leves versus krumplipüré, pörkölt.
A rostos kaják (zöldség pl.) is inkább a térfogati tényezõre játszanak rá és ezért laktatnak.
A jóllakáshoz három dolog kell: rágási/ízlelési kényszer, térfogati kényszer, és megfelelõ vércukorszint.
Ha drasztikusan akarod csinálni és éhes vagy, egyszerre csak keveset egyél. Akkor is a gyomorfekély elkerülése végett... btw én simán elvagyok úgy, hogy alig eszek két három napig. Amikor az ember beteg, rengeteget szokott fogyni. Miért is? Gondold végig. Nincs étvégya, kevesebbet eszik.
Meg kell találni a megfelelõ energiabevitel és felhasználás közötti arányt. Ennyi.
Amit pedig nem szabad elfelejteni, hogy a szervezet víztartalma olyan szinten befolyásolja az ember kilóit, hogy az valami brutális. (Mellesleg a bélrendszerben levõ kaja is.)

Voti: Respect a fogyásért, de Te is tudod, hogy mekkora baromságokat csináltál. Bocs, de nem vagy követendõ példa. (Én sem, hiszen csináltam én olyan fogyást, amikor levittem a zsírszázalékomat minimumra és izomból is fogytam, hogy ne felesleges legyen rajtam, hanem csak a célnak megfelelõ. 69 kilóról 62-re. Stabilan. Most izomból jött vissza 64-re.)
Anaerob edzéssel fogyni, ehh.
Egy meki szendóval nem hízol több kilót.
Az E betûs baromságok és a C-vitamin dolog pedig már ki volt tárgyva egyszer-kétszer. Hagy ne idézzek újra.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Fogytam én már több mint 40 kilót is, szóval van tapasztalat, bár ott keveset sportoltam, most meg az tetszik, hogy sokat sportolok és látom érzem, hogy nem csak fogyok, hanem izmosodok is, alakul-erõsödik a testem.
De mint mondtam a fõ cél a fogyás, hajlandó vagyok simán beáldozni a gyúrást, a fogyás oltárán ha nem megy a kettõ együtt.
De akkor mit kéne?Tekerés, futás befér egy nap, de akkor mi legyen az étrend?
Azt tudom mit ne egyek, de mit egyek?:)
A pszichológia a kulcs, mivel igazság szerint, egy nagy fogyás után lehetne menni terápiára a legtöbb embernek, hogy agyban se maradjon kövér ember.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Pszichomókia nagyon is bejön ha súlyproblémáról van szó.

@Dig:
tudom, hogy szíved szerint semmit se hagynál ki, de a tested elviteti magát egy mentõvel közben.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én ezt a nassolhatnék dolgot pchiológiai úton közelítettem meg. Nem röhög!
Egyszer megkérdeztem magamtól (kezemben egy szelet csokival), hogy miért jó, hogy ezt eszem. És megpróbáltam valami értelmeset kitalálni, hogy ez tele van káros anyagokkal, nem is laktat, csak sok benne az energia stb. és csak azért finom, mert mindenféle adalékanyag van benne. Meg ehhez hozzájött, hogy pattanásos leszek a kakaóvajtól. Nekem bejött. :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Én pillanatnyilag 32 kilóval vagyok könnyebb, mint amikor regisztráltam itt a fórumon. Ebbõl 30 kilcsit az elsõ kb 40 hét alatt sikerült leadni. Hogy csináltam: vettem egy bicajt.

Elképzelésem sem volt róla mit jelent az aerob meg az anaerob szó, én csak mentem ahogy csak bírtam gondolom 200 körüli pulzussal (pulzusmérõm nem volt még). Ez az elején kb 26km/h-t jelentett és max 15 km/nap! Szó szerint égett a zsírom :)

Akkor általában reggel volt idõm tekerni, viszont én délelõtt nem vagy alig birok enni ígyhát mentem éhgyomorra és megérkezéskor is inkább a hányás járt az eszemben (110+ kilóval görnyedve az oútin végig a hasamat rúgdostam) mint az evés tehát ebédig csak vizet ittam.

Nekem a vacsora a legfontosabb és ezen nem akartam változtatni a fogyókúra miatt ezért bõven vacsiztam mindig, sõt a munkám miatt többször egy héten nemhogy este 6 után de 10 után is kajáztam.

Arra viszont mindig odafigyeltem/figyelek, hogy mit eszem-iszom. No nem az érdekel hány kalória meg zsíros-e, eszek én hurkát, kolbászt, sültszalonnát is, hanem az mibõl készül, mennyi adalékanyag van benne! Az E betûs és tartósítószeres kajákat gyakorlatilag számûztem az étrendembõl éppúgy mint a gyorséttermeket. Egyszer vagy 20 kiló fogyás után a gyerekeim könyörögtek, hogy menyjünk a mekibe, persze valami szar mûanyag játék volt azért. Jó mondom én csak egy menüt eszem. Két kilót híztam tõle és két kemény hetembe került míg leadtam. Legközelebb csak egy sültkrumplit ettem de attól is híztam egy kilót (nem röhögni rajta tanúm van rá)! Inni pedig semmit sem iszom amiben cukor vagy alkohol van (kivéve hosszú bicajtúrán az izotóniás lötty).

Ja és mégvalami: megfigyeltem, ha nem eszem c vitamint állandó nassolhatnékom van. Én kis tasakban veszem a patikában az aszkorbinsavat (c vitamin), mert az összes tablettás televan mindenféle adalékanyaggal meg tartósító szerrel! 2-4g/nap nyugodtan mehet belõle nem lesz semmi baja a vesének errõl már folytak kísérletek volt aki 20g/nap evett évekig baj nélkül. Viszont azóta még megfázva sem voltam.

Most 79 kiló vagyok, de még van zsír a hasamon...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nekem is van egy "kis" ( konkrétan egy 20-as :) ) tapasztalatom a fogyással kapcsolatban. Elsõ: este 6 után már semmiképp nem eszek. Így reggel is jobb a közérzetem. Mondjuk ez gondolom függ attól, mikor fekszel le (én olyan 10 és 11 között). Második: nem éheztem, mindig rendesen kajáltam, de odafigyeltem, hogy ne egyek túl sokat egy nap. Mindeközben rendszeresen sportoltam, heti 3 edzés minimum (futás, úszás, falmászás). Nekem az alapvetõ bajom az volt, hogy többet ettem, mint amennyire szükségem volt. De mostanra rendesen megerõsödtem és beférek a thermo hosszúnadrágba :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Szerintem inkább fuss mint gyúrj, vagyis ne csináld végig a mittomén 11 gyakorlatot hanem csak hetet (pl. combbal így is fel tudsz emelni egy autót) de fussál fél órát rendesen és figyelj a kajára, legfõképpen semmiféle kilengést ne csinálj (éjfélkor 2 zacskó gumicukor meg lecsós Pringle's ;) ) aztán meglátjuk mi lesz ! :D

Jó hát szeptemberben nem diétáztam, de akkor nem is haltam be edzések végére, jó kis schladming..:D
Pár hete keményítettem be, így is volt kilengés, de a végén már inkább az volt kilengés ha tudtam ebédelni..:/
De mondom, hetente húztam beljebb az övemen a csattot, szóval hatékony volt.
Ez a csökkentés meg jó ötlet, de megvárom Galuskát, hogy õ mit javasol, igazából szívem szerint semmit sem hagynék ki, de tudom, hogy ez így nem jó rendszer..

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Szerintem inkább fuss mint gyúrj, vagyis ne csináld végig a mittomén 11 gyakorlatot hanem csak hetet (pl. combbal így is fel tudsz emelni egy autót) de fussál fél órát rendesen és figyelj a kajára, legfõképpen semmiféle kilengést ne csinálj (éjfélkor 2 zacskó gumicukor meg lecsós Pringle's ;) ) aztán meglátjuk mi lesz ! :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
A mostani adag gyúrás kiegészítve 25-30 perc futással az halál:D
Igazából biztos menne, de akkor tényleg be kéne lõni pontosan az étrendet.
Mert az oké, hogy sok fehérjét, de zsírt meg szénhidrátot ne.
Csak akkor mi legyen az átlag menü?Reggeli rántotta+kefír, ebéd csirke rízzsel, vacsira meg zöldségek?
Tök gáz, hogy a legjobb fogyókúrás izomtartó módszert, nem lehet fogyókúrázva csinálni:cry:

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
szvsz izomból akkor nem fogysz, ha létszükséglet, hogy megmaradjon, ergo rendesen terheled

cardioval fogysz legjobban nem izomból
egészítsd ki a gyúrást ezzel is

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Basszus.... Ilyet anorexiás csajok szoktak csinálni. Egyetértek abban, hogy ha nincs semmilyen vérnyomás, szív, stb. problémád, akkor leginkább a kajahiány lehetett az ok. Esetleg közrejátszhatott az megszokottnál nagyobb fáradság (nem izomkifáradás, persze) is.
Hát, szerintem nagyon üres gyomorral ne menj edzeni, bár õszintén szólva nem tudom, mikor ehettél utoljára, ha összecsuklottál, mint a colstok...
Meg mondjuk egyidejûleg erõsödni és szálkásodni elég nehéz - bár nem lehetetlen. Ez olyasfajta felkészültséget kíván, ami meghaladja az átlag gyúrós lehetõségeit. (anyagiak, idõbeosztás, pihenés, stb.)

Elmegyek sportorvoshoz is, hátha terhelés alatt derül ki valami, bár közvetlenül az ezdés és az ájulás után nem volt semmi gebasz a mentõsök szerint.
Nagyon fáradt voltam, és szinte semmit sem ettem reggelire, edzeni meg "ebéd helyett" mentem le, kb egy körül.
Igazság szerint, elsõsorban fogyni akarok, az erõsödés másodlagos, csak a gyúrás megtetszett, mert erõsödtem és fogytam is.
Persze éreztem meg láttam, hogy ez nem az a sport ahol koplalni szoktak alapvetõen, de én bepróbáltam..meg is lett az eredménye.
Szóval bármilyen tipp jöhet, igazság szerint, úgy szeretnék fogyni, hogy a meglévõ izomtömegem ne veszítsem el(úgy hallottam, hogy az diéta alatt az izomból is fogy rendesen az ember).

Alex rider

Alex rider

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
üdv

nekem egy olyan problémám van hogy amikor a bringázást elkezdem egy kis idõ után "meghalok" alig bírok tekerni iszonyat álmos leszek éhes és ezt így nem lehet folytatni. esetleg az étrendemel lehet gond?

tejterméket és húst ritkán eszek! ez lehet a probléma?

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

De ha te elakarod hinni a marketing dumát, (csak heti 3 alkalommal, 10 perc az abwonderen, és hasa olyan lesz, mint Jake-nek, stb.) akkor hasazgass bõszen...:)

Nem mondtam ilyet... De de laikusként ugy gondoltam csak van köze, de ezek szerint nem sok...

az pedig természetesen egyértelmû, hogy aerob edzés alatt nem a kolbászolást kell érteni. Igazából 50%-os intenzitás alatt csinálni akármit is, max közérzetjavításra elegendõ... A futással csak annyi a bajom ezen szempontból, hogy ott viszont a 70-75% tartása igen nehézkes, szinte folyamatosan magasabb pulzuson nyomom... (persze nem feltétlen egyenesen arányos az intenzitással, de azért érzem hogy mennyire veszem magam igénybe) De ezzel nemtok mit kezdeni, mikor már novembertõl futok minden héten 3-4szer minimum 1 órát, és már március eleje van, akkor is magas a pulzusom, ez van... Ugyhogy marad a bicikli...

Más:
Említetted az éhgyomorra végzett aerob edzést... Mi a véleményed az éhgyomorra végzett anaerob edzésrõl??? Egy-két "profi" barátom edzéstervében bõszen voltak ilyenek a csúcsforma elõtti idõszakban...