Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Please log in to reply
1408 replies to this topic

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

-biciklis, magammal minden aszfaltos trekkingelés

Az szerintem a legegyszerûbb, én 10 napot megúsztam kétnaponta közértbõl kenyér, esetleg tej/zöldség/gyümölcs, de ha para van, megoldható napokig is egyedül. Persze ha 40 fok van napközben, az para...Norvégia ilyen szempontból (is) ideális.;)
Vittem 1 kg hagymát; szvsz mindenbe jó. Tészta, rizs, krumplipürépor alap. Egy-két konzerv, de csak módjával. Én fõleg "alapanyagot" vittem; kukorica, borsó, gyümölcs-mix. Inkább kolbász, szalámi, szalonna, ezekbõl "mindent" lehet csinálni, és jól fel lehet tuningolni a különbözõ porokat/önteteket. Én mindig viszek pár tejport, keverõs pudingot, ehhez kekszet. Gríz alap...átfázva, éhesen egy bödön meleg tejbegríz ütõs. Vágódeszka, 2 emberenkén fözõ, kis szivacs, mosó/mosogatószer. Sok csoki, müzlik, ha van hely, akkor nápolyi.
Nekem bõ tíz napi kajám mindenestõl befért 44 literbe úgy, hogy még az utolsó napon is kerültek elõ rejtett finomságok. És ebben (a 2x22 literes zsákokban) még benne volt egy mini Thermarest, és egy mini hálózsák... A ruháim meg egy 20 literes vízhatlan zsákban hosszában közöttük...így néha mosni kell, de inkább kaját viszek, mint sok váltógöncöt.
Ja, ha nagy a vázad, érdemes olyan "kulacstartót" venni, amelyik fogad 1,5 literes PET palackot...hasznos.

Gyalog kb ugyanez, csak sokkal kisebb súlyban; azért az jóval nehezebb, nem lehet annyira változatosan nyomni a kaját szvsz.

Minimálcuccos vándorlós meg minimálcuccos vándorlós. :P Ott "nem kell a pompa".:D
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Is-is, minden érdekel :-)

Kicsit konkrétabban:
-gyalogos, hátizsákos, vándorlós trekking,
-biciklis, naponta egyszer boltbamenõs, minimálcuccos vándorlós,
-biciklis, magammal minden aszfaltos trekkingelés,
és így tovább...

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Milyen jellegû? Magaddal viszel mindent, vagy van találka útközben autóval/depóval? Gyalog vagy bringával?
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Egy egyhetes intenzív mozgás/túra közben mit javasolnak a hozzáértõk fogyasztani? Mert müzlibõl, energiaszeletbõl azért csak nem megy...

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

ez a napi 6x kajálás hogyan valósitható meg? én általában 3x eszek ritkán 4x, de akkor már úgy érzem sokat ettem.
az is beleszámit ha reggeli és ebéd között vmi gyümölcs vagy ebéd vacsora között egy csoki?

Nem nagyon megy másként, minthogy elõre elkészíted a napi kaját és szépen magaddal hurcolod munkába/suliba, ugyanis vásárolni megfelelõ diétás étrendet készen nehéz, meg baromi drága is. Én pl. elkészítek 2-3 szedvicset (barna kenyír, sonka, stb.) egy adag csirke-rizs dobozban, oszt kész. Csokit meg csak ritkán.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

ez a napi 6x kajálás hogyan valósitható meg? én általában 3x eszek ritkán 4x, de akkor már úgy érzem sokat ettem.
az is beleszámit ha reggeli és ebéd között vmi gyümölcs vagy ebéd vacsora között egy csoki?

persze :) bár az inkább nassolásnak számít
én sajnos nem nagyon tudom kihozni a napi 2gr/testsúly-kg fehérjét összehozni :(
fõétkezések közben zsírszegény joghurtot vagy cottage cheese-t szoktam enni,meg jó sok vizet iszom

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 posts

napi 6x kajálás, bõséges, szénhidrátban gazdag reggeli, minõségi kaják. Ha olyan az alkatod nem lesz gyors és könnyû, de elõbb utóbb menni fog. :)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Gyalogkakukk, benne van a nevében ezeknek, hogy táplálékkiegészítõ....
tehát a fõétkezéseket nem helyettesíti

az sehogy sem tudom felfogni,hogy vki zsírt akar magára szedni

-=B.B.B.=-

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
nah kicsit megnyugodtam hogy nem vagyok egyedül :)

~175cm és 55kiló és nem naon parázom rajta )

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Biztos fázik. :)

szerk: Én 185 cnti vagyok ~62 kilóval...ez ***va kevés, de jól érzem magam, sokat (és jókat) kajálok, a többi meg nem érdekel...;)

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Magasságomhoz a 65 kg kevés 68-71körül akarok lenni.Ha így megy toivább elfogyok teljesen és csak csontváz marad
Mondjuk drasztikusan csökkenne tõle a légellenállásom,de azt hiszem nem egészséges az.:D

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
a volumass sztem a rendes kaja után kéne jöjjön, amikor kellene még valami plusz, de már nem fér be több csirkemell az emberbe...
miért szeretnél te zsírt magadra szedni?

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts

volumass 20-at próbálnám ki a helyedben

Ez miez?Izomtömeg növelõ kukázva,nekem zsírra van szükségem,bár most valószínûleg a legtöbben idiótának néznek,fõleg akik megszabadulni akarnak a feleslegtõl. :)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
adok szívesen 10 kilót :D
a tréfát félretéve
volumass 20-at próbálnám ki a helyedben

-=B.B.B.=-

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

Tudna valaki abban tippet mondani hogy hogyan tudnék pár kg-t magamra cibálni?Lehetõleg úgy hogy ne öljem szét a májamat rengetek zsíroskenyérrel.
/5kg vagyok,annyit eszem mint az elefánt,de futárkodás alatt el is égetem elvileg MINDET.

napi 6x kajálás, bõséges, szénhidrátban gazdag reggeli, minõségi kaják. Ha olyan az alkatod nem lesz gyors és könnyû, de elõbb utóbb menni fog. :)

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Tudna valaki abban tippet mondani hogy hogyan tudnék pár kg-t magamra cibálni?Lehetõleg úgy hogy ne öljem szét a májamat rengetek zsíroskenyérrel.
65kg vagyok,annyit eszem mint az elefánt,de futárkodás alatt el is égetem elvileg MINDET.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Okés, persze! A képekre csak azért hivatkoztam, hogy érthetõbb legyen mit értek a 3 fázis alatt (tudom ez annyira jól nem elkülöníthetõ, de azért mégis).
De akkor ezek szerint jó az elképzelésem, tehát elõsször is el kell érnem a versenysúlyom. Na az még 12 kg mínusz, de akkor eközben nem súlyzózok, mert jobb ha nem kapkodom. Akkor egyenlõre marad a normális kajálás, meg futás...ok!:)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A képekhez tartozó idõket ne vedd alapnak, nemhiába írta Galuska, hogy "meg mást is".

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

• vendég

Nekem elég érdektelen. Az elején jobban nézett ki a tag, amikor kidolgozott, szálkás volt. Ezt - gondolom - megelégelte és elkezdett zabálni (meg mást is), így összeszedett egy tagbaszakadt, nagydarab fazont. Szerintem kár volt...
Egyébként meg egy nem túl jelentõs adottságokkal bíró, átlag genetika...

Egy kérdés: ha az ember gyúrni akar, akkor a hasonló sémát kéne bejárnom, úgyértem: fogyás/szálkásítás->izomzat-fejlesztés->térfogatnövelõs gyúrás?
Ezeket akkor ugyebár ilyen sorrendben kell csinálni, és nem érdemes kapkodni, igaz? Engem speciel csak az elsõ 2 fázis érdekel...de ez egyenlõre mind1, ha a szálkásítás részéhez érnék (a képeken kb. fél év után) akkor már nagyon boldog lennék...
Remélem ez egyszerû kérdés és nem kapok ellentétes válaszokat...:D:D

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Vááá, srácok!

Ezek az új infók nagyon tetszenek. Holnaptól kicsit megigazítom az étrendemet. Nem is gondoltam volna az alkat szerinti kajázásra. Holnaptól fehérhús hallal és fehérhússal, halkörettel, hehe :)

THX

Üdv!
"No pain - No gain"