Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1408 hozzászólás a témában

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
akkor marad a futás, folpakkal körbetekert derékkal :)
De több csapattársam esküszik ilyen neoprén "fogyi õvre".
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nekem sosem ment le sok a bringától.Bár nem is vagyok Thez alkat:D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Mondjatok nekem olyan zsírégetõ cuccot, ami hatásos, és nem bringa árban van.

Kicsit ellentmondok, de a bringa egy jó zsírégetõ cucc, csak sajnos bringa árban van. :)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Én nem figyelek oda a zsír- kalóriaszegény táplálkozásra.
Negyed kiló túró, tejföllel, egy tojássárga, cukor és egy negyed citrom leve.
Mindíg jól esik egy komolyabb megterhelés után :)

bptitans.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Mondjatok nekem olyan zsírégetõ cuccot, ami hatásos, és nem bringa árban van. A havi 1200km most már megvan, meg akarok otthon némi kondizást (a gép már egy éve megvan:D ). Sokat mutat a mérleg, és csak átalakult eddig a zsír, de a tömeg nem igazán változott.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
bolerot nem erõltetném...

Cambocha

Cambocha

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Ja, sejtettem, hogy a szponzor miatt nyomatják akkor...

Elég intenzívek az edzéseim, mert szoktam érezni edzésen még az elõzõ napokat...

Van amikor nagyon bedurranok, tiszta izomláz meg minden, van amikor semmi nincs... Pedig szoktam nyújtani.

Bolero-t meg azért eszem, mert"jó" ízt ad a túrónak, és cukormentes, semmi kcal nincs benne.

meg szoktam még enni "light" joghurtot is hozzá, azzal jobb, vagy fehérjével keverem.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A szójafehérjéket én azért nem értem, mert a szója tartalmat természetes tripszin inhibitort, vagyis akadályozza a fehérjelebontást és felszívódást.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Scitec-et a szponzorship miatt tolják, meg jó a marketingjük, ellenben, ha megnéztek nemzetközi minõségi listákat, akkor látható, hogy sehol sincs minõségben a Scitec. Itt egy lista a nemzetközileg is elismert gyártókról, ugye az 585-ös listára fel sem került a Scitec. Ellenben ott vannak az elsõ szegmensben az általam ajánlott és használt termékek gyártói (MHP, Optimum, Universal, Dymatize, Twinlab, stb.). Az itthoni eladásokban mondjuk magasan vezet a Scitec, mert a kis pacák azt hallja, hogy Scitec, a Vörös Zoli is azt eszi, hát biztos attól lett ien muszklis, biztos jó lesz.

Feltöltött kép

A heti 4-5 súlyzós edzésnek akkor van értelme, ha állóképességi edzéseket tolsz, és nem az izomépítés az elsõdleges szempont (ez persze azt jelenti, hogy az edzésterv is eszerint lett kialakítva). Ha rendesen edzel, akkor 1 héten 1 izomcsoportot egyszer tudsz edzeni. Ha többször is tudsz mondjuk vállazni adott héten, akkor az azt jelenti, hogy messze nem edzel megfelelõ intenzitással (rossz súlyokkal, rossz pihenõidõkkel, stb. dolgozol).

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ez a boleró, az a boleró?
súlyos
konkrétan megfogta a pillepalackot másnapra

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
5-6 súlyzós edzés az szerintem baromi sok. 3-4 lenne szerintem az ideális. Én legalábbis így érzem. 3nál jól kipihenem magam, ha nagyritkán meg 4x megyek, akkor kicsit érzem még az elõzõt, de néha azért nem ár, ha nem teljesen friss az izom. 5vagy több alkalomnál pedig szerintem szinte egyáltalán nem tud regenerálódni az izomzat és a szervezet.

Lehet, hogy a boleró veszi el az extra erõt :) hogy bírsz olyat inni? Valami szörnyû, már a színük is (kólás meg pláne) :D

bptitans.hu

Cambocha

Cambocha

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Én is Scitec 100 WP-t iszok, nálam sincs olyan nagy hatása.

Viszont a versenyzõk mind ezt reklámozzák. Ez csak a szponzor miatt van akkor, vagy mégis ér(het) valamit?

Én közvetlen súlyzós edzés után szoktam inni egy adaggal, 15g dextrózzal keverve, aztán mivel késõn edzek általában már csak túrót eszek lefekvés elõtt bolero-val.

Viszont egy héten 5-6szor edzek, lehet ez gátol a fejlõdésben?

kb 4-5 naponta edzek egy izomcsoporot.

Veszt

Veszt

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Jorus írta, hogy õ testépítõ oldalról válaszol. Kerékpáros edzés után közvetlenül a szénhidrát fontosabb, mint a fehérje. Ilyenkor lehet enni a gyorsan felszívódó, egyszerû szénhidrátokat, amit máskor jobb elkerülni. Lehetõleg kerülni kell a zsírt, mert az gátolja a felszívódást.

Azt tudom, hogy a szénhidrát pótlás a legfontosabb, de ahhoz hogy az izomzat is fejlõdjön az edzés után egy - másfél óra múlva fehérjét is vinni kell be. Persze ha valakinek nem fontos az izomzat fejlesztése akkor ez nem kell.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Köszi az infókat. Most már jobban képben vagyok.

Jorus írta, hogy õ testépítõ oldalról válaszol. Kerékpáros edzés után közvetlenül a szénhidrát fontosabb, mint a fehérje. Ilyenkor lehet enni a gyorsan felszívódó, egyszerû szénhidrátokat, amit máskor jobb elkerülni. Lehetõleg kerülni kell a zsírt, mert az gátolja a felszívódást.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
A Scitec-el valami gebasz van, vagy az én szervezetem nem bírja kinyerni belõle a naftát.

Ellenben a Muscletech Cell-Tech Hardcore + Nitro Tech kombóval heti 2 súlyzós és 2 saját testsúlyós, labdás (aerob) edzés mellet 5kilót sikerült felszednem 1 hónap alatt és erõsödtem is edzésrõl edzésre.
Az íze is jó és hatásos is.

bptitans.hu

Veszt

Veszt

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Köszi az infókat. Most már jobban képben vagyok.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Akkor én vagyok a fõbuznyák :)Power Soy-t és Power Protein-t veszek. Viszont 1kg nem 10ezer Ft. Én még a Scitec-et is drágának tartom a pénztárcámhoz mérten.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Így van. A sima fehérje készítmények pedig még lassabban. Plusz az izolátumoknak a legmagasabb az egységnyi fehérje tartalmuk, az izolátum-koncentrátum keverékeknek alacsonyabb, a koncentrátumoknak még alacsonyabb, a sima fehérjéknek meg ugye még inkább. Ha már fehérje, akkor mindenképpen tejsavófehérjét válassz! A szójaprotein, meg egyéb növényi protein b*ziknak való. :) Javasolt egyébként is jó minõségû fehérjét venni, neves gyártótól, a sok himi-humi porocskát meg kerülni kell. A Scitec, a Cytogen cuccok silány minõségûek, nyomokban tartalmaznak fehérjét is, ellenben az ízük jó. A minõségi, drága cuccok rendszerint ihatatlanok, mert nem arra hegyezték ki a terméket, hogy azon csámcsogjon a sportoló. A jó nevû gyártók pl.: AminoStar, Optimum Nutrition, Dymatize, MHP, Peak Performance, stb. Én pl mostanában háromféle fehérjét pusztítok. Az egyiket edzés után döntöm be, ez egy Optimum Nutrition Gold Standard tejsavófehérje izolátum, napközben Dymatize protein koncentrátumot kortyolok, ha épp kimarad egy étkezés, valamint ébredés után és lefekvés elõtt MHP Probolic-SR séket iszom, ami egy dizájner protein sok kazeinnel, és többféle aminot tartalmaz, melyek között vannak gyors, közepesen lassú, és lassú felszívódású proteinek, amik folyamatosan táplálják a szervezetet.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Tehát akkor a feh. izolátum gyorsan felszívódik a koncentrátum pedig lassabban?

http://body.builder.hu/etkezes.htm4
ezen belül
http://body.builder....ub_protein.htm4

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Veszt

Veszt

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Edzés alatt mit értesz? Gondolom tekerést.

Igen tekerésre gondoltam, de nem laza városi tötyögésre, hanem valami komolyabb izommunkára. Olyasmit olvastam, hogy az edzés után fél órával kell bevinni komolyabb fehérje mennyiséget, hogy azt be tudja építeni az izom és attól fejlõdik. A kerekesek a glikogén raktárak gyors feltöltése miatt esznek sok tésztát... azt hiszem. Tehát akkor a feh. izolátum gyorsan felszívódik a koncentrátum pedig lassabban?