Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1408 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Edzés alatt mit értesz? Gondolom tekerést. Na, azt speciel nem tudom :D, de én súlyzós edzés után közvetlenül 50 gramm proteint tolok be fehérje izolátum formájában, 15 gramm dextrózzal kiegészítve, hogy ne a fehérjét használja a glikogén raktárak feltöltésére), majd másfél óra múlva egy csirkemelles étkezés 40 gramm proteinnel. Az izolátum azonnal felszívódik, ezért edzés után közvetlenül javasolt fogyasztani, amikor a szervezet könyörög a proteinért. A koncentrátumok, illetve lassabb lebomlású fehérje készítmények fogyasztása napközben javasolt, az étkezéseket kiegészítendõ. A bringásoknál nemtom hogy van, folyton tésztát esznek valamiért. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Veszt

Veszt

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Mi a véleményetek a testépítõk által használt fehérje porokról? Lehet ezzel proteint bevinni edzések után, vagy maradjon a klasszikus csirkemell és / vagy tojásfehérje kombináció?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Azokat nem szeretem.

Pedig az óvári sovány a legjobb.Ezt a luxust engedem meg magamnak havonta :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

nem feltétlenül a fasza zsíros sajtokat kell preferálni ilyen esetben :)
mozzarella, óvári, esetleg valami füstölt félzsíros

Azokat nem szeretem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
nem feltétlenül a fasza zsíros sajtokat kell preferálni ilyen esetben :)
mozzarella, óvári, esetleg valami füstölt félzsíros
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

azért megnézném azt a májkrémes szenyát, amit 2-3napja viszel a hátizsákban 35°+ ban...

kakaós,lekváros palacsinta; kolbászos-sajtos szendó, limonádé kevés cukorral (savanyún) mûzliszelet (nem olvad)

azért én tavaly óta egy 5-6 órája szendvicsben hurcolt jó szelet trappistát sem vállalok be töbet :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
azért megnézném azt a májkrémes szenyát, amit 2-3napja viszel a hátizsákban 35°+ ban...

kakaós,lekváros palacsinta; kolbászos-sajtos szendó, limonádé kevés cukorral (savanyún) mûzliszelet (nem olvad)

szõlõcukrot (magában) nem ajánlanám, mert a hírtelen vércukorszint emelkedés után gyorsan süllyed is a szint (a fogyasztás elötti szint alá). Ezért fáradtabb és erõtlenebb is lehetsz, mint mielött be dextrózoztál.
Viszont fruktózzal (gyümölcscukor) keverve (italban) sokkal tovább nyerhetõ belölle energia és nem is rakódik annyira a zsírszövetekben, mint az egyszerû szõlõcukor.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

azt megnezem mondjuk menet kozben hogy sza...kodsz a chipsekkel :D:D

ha kajálni kell, meg merek állni.:)
annyira nem szoktam sietni.

verseny közben azért tényleg nem lehet a legjobb...

Én szerintem ez azért nem jó ötlet, mert szárított, tehát egy csomó folyadékot elhasználsz az emésztéséhez, ami bringán nem a legszerencsésebb. Fonnyadjon, meg préselõdjön csak a valódi.

lehetséges...
de nem tudom, nem próbáltam még.

kétszer vettem, de nem bringázni, és unom a (szárított)banánt...:)

Izomtéridõninja-geológus!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

én még a banánchipset vinném.
az mennyire jó/rossz ötlet?
mert a "valódi" az ott fonnyad, meg préselõdik...
és a szénhidrát talán abban is ugyanúgy megvan.

vélemény?

Én szerintem ez azért nem jó ötlet, mert szárított, tehát egy csomó folyadékot elhasználsz az emésztéséhez, ami bringán nem a legszerencsésebb. Fonnyadjon, meg préselõdjön csak a valódi.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a banánt fõként nem a szénhidrát miatt fogyasztjuk sportolás közben, ha jól tudom. hanem az ásványi anyagok (kálium talán?) miatt.

az más kérdés, hogy akinek nem bírja a gyomra...:D

szendvics simán jó. egy májkrémes-paprikás szendvics napokig is eláll, csak a paprika fonnyad meg egy kicsit. ellenben könnyen emészthetõ, és gyorsan meg lehet kajálni.

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

vélemény?

azt megnezem mondjuk menet kozben hogy sza...kodsz a chipsekkel :D:D

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

vélemény?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ajanlom a muzli szeletet, csoki nem jo mert megolvad, ha turazol nyugodtan mehet a szendvics, esetleg kisebb piskotak, keksz, szolocukor.....amit nem kell soakig nyamnyogni, erdemes egy kis izotonias lotyit is vinni.....

rusnya_bob

rusnya_bob

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!

Milyen kaját és mennyit érdemes egy hosszabb útra az embernek magával vinni? Mondjuk egy 150-200 kilóméteres túrához. Mi az, amit akár kerékpározás közben is meg lehet enni?

köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ha fokozatosan szoktatod hozza a szervezetet vagyis edzed a citrat körödet, akkor nem gaz ;)

Így csináltam.

A sebesség mindent megold.

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

7 hete fogyasztok, kb heti 1kg mínusz. Ma reggel felkeltem, ittam egy pohár vizet, elmentem bringázni, bruttó 7,5 órát, 4800kcal és nem ettem semmit, csak miután hazaértem. Se eléhezés, se éhségérzet. ;)

ha fokozatosan szoktatod hozza a szervezetet vagyis edzed a citrat körödet, akkor nem gaz ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
7 hete fogyasztok, kb heti 1kg mínusz. Ma reggel felkeltem, ittam egy pohár vizet, elmentem bringázni, bruttó 7,5 órát, 4800kcal és nem ettem semmit, csak miután hazaértem. Se eléhezés, se éhségérzet. ;)

A sebesség mindent megold.

Timot

Timot

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Mutatnék nektek egy testépitõs oldalt:

http://bodyshop24.lapunk.hu/

Forum,chat....stb

Gyertek és regisztráljatok.

Köszi

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Iljics: az egyik legmagasabb fehérjetartalma a pipimellnek van. Közel 25%. Nekem - ha nem innék fehérje sékeket - kicsit több mint 1 kilót kéne megennem naponta, ahogy régen így is tettem. Simán meg lehet enni 5 adagban ugyanazt, de ez mondjuk ízlés kérdése. Nem úgy kell tekinteni az étkezésekre, mint kulináris, kulturális, közösségi, társadalmi, akármien rendezvényekre, hanem úgy, mint mikor elmész tankolni. Tök mindegy, hogy hogy, mien ceremóniával, mien körülmények között, kvázi mien formában, de jusson be az értékes tápanyag a szervezetbe. Merthogy nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk. (Bölcsesség reggelire, fehérje izolátumot kortyolgatva. :D)

Mai menetrend pl.:
0700: kreatin+fehérje+dextróz
0730: kaja (fûszeres csirkemell, durum tészta, párolt zöldség)
1000: kreatin+fehérje+dextróz
1030: kaja
1230: kreatin+fehérje+dextróz+Daily One
1300: kaja
1500: kreatin+fehérje+dextróz
1530: kaja
1600: Animal Pak+Animal Stak
1730: edzés
1900: fehérje izolátum
2000: kaja (natúr csirkemell sonka)
2030: búzasör

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Mondjuk nemtom elképzelni, hogy naponta négyszer ugyanazt egyem, meg minden nap. :)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.