Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Please log in to reply
1408 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
mindensetre ha pisálnod is gyakran kell (akár óránként többször) akkor tényleg kéne egy vércukorszintet nézetni.
mondjuk 5-6 liretnél többet nem ittam én se még akkor se mikor durván magas volt a cukrom (és 30 fok volt)...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
És az nem lehet, hogy az ásványvíz a probléma. Világ életemben úgy voltam vele, hogy nem csillapítja a szomjat. Általában csapvizet iszok, de most olyan helyen vagyok ahol borzalmas a víz.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts
Nem volt sulycsökkenésed vagy étvágytalanság ? mert akkor lehet kezdõdõ cukorbetegség...mindenképp háziorvos+vérkép csináltass

"just chillin killin"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Mostanában és úgy is, hogy egész nap ki se mozdulok. Csak most tûnt fel, hogy hatos kiszerelésû ásványvizet veszek. Éjszaka is felébredek, hogy szomjas vagyok.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nos, ha ezt mostanában teszed, akkor igen. Nagyon durva, nyári melegben (hazai viszonyok szerint), egész napos túrákat magába foglaló napokon volt ilyen folyadékszükségletünk.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
eléggé....pláne ha mozgásszegény napokon is

vércukorszintet nem ártana mérni....

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Az abnormális dolog, hogy egy nap megiszok 10 liter ásványvizet?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Az izmot is szépen le tudod égetni, könnyebben ,mint a zsírt.Ezért kell pótolni szépen a fehérjét, mint írtad, Dante. De ezt sokan elfelejtik és csak szénhidrátdús kaját tolnak. Én pl most egy cottage cheese+zabpehely kombót eszem éppen kis fahéjjal és proteinnel megspékelve.
Firsh, tudok ajánlani pár tápkiegészítõt, ha gondolod nézz be a gyúrósok részbe ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
A kerékpározással az izomtömeg nem fog csökkenni, maximum a zsír. Egyél sok fehérjét, s akkor az izomfejlõdés is garantált.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Firsh

Firsh

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Hát nemtom az avataromat elnézve rámférne pár kiló sztem :) Bár én igy is jol érzem magam a börömben és az a plusz tömeg az izomból legyen én azt mondom:)
Dél-budai bringástársakat keresek, 15-50km-es utakra, aszfalton, bármerre!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Semmi, mivel nagy(obb) tömegûnek lenni alapból egészségtelen, kivéve, ha extrém sovány, alultáplált vagy anorexiás vagy. A nagyobb tömeg jobban megterheli a tüdõt és a keringést, s itt most mindegy, hogy zsírról, vagy izomról beszélünk.

Egyébként mik azok a hétköznapi kaják amiben magas %ban van fehérje? Csirkemell, hal, tojás, sovány túró az sima, van ezeken kívül is? Ha nem kajálok idézõjelben megfelelõen, akkor is segíthet a súlyzózás a futás és bringázás mellett az égetésben?

http://www.gyomorgyu...Kaloriatabl.pdf

Okulj. :) Szerintem nagyon hasznos. Pl megtudhatod, hogy camambertbõl jobb a B mint a T. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Firsh

Firsh

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Én pont, hogy hízni szeretnék. Hamarosan újra edzem (otthon edzés saját testtel ami fekvõtámasz, felülés, húzódzkodás és ezek nehezitett verzióit foglalja magában), és akkor általában többet is eszem. Viszont tartok attol hogy a sok bringázás miatt lefogynék.. Mit tegyek hogy hízzak? Jó, egyek többet, de nem vagyok az a mekibejárós instant hízós fajta, és nem is akarok olyan kaját enni. Mi az ami egészséges, de hízlal?
Dél-budai bringástársakat keresek, 15-50km-es utakra, aszfalton, bármerre!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

THX Madve!

Én azért emeltem ki, hogy nem a fehérje-ch-zsír számolgatós - grammozós - sokfehérje kevés szinhidrátos súlyzós verziót részesíteném elõnyben, mert sem technikailag, sem anyagilag nem tudom megcsinálni. És ahogy olvastam, a sulyzós edzés is csak akkor hatékony, ha ahhoz megfelelõ étrend is párosul.

Ellentétben ezekkel sok emberrõl tudok, aki ezekhez semmit sem ért, csak sportol és simán keveset eszik és sikerül is fogynia.

Egyébként mik azok a hétköznapi kaják amiben magas %ban van fehérje? Csirkemell, hal, tojás, sovány túró az sima, van ezeken kívül is? Ha nem kajálok idézõjelben megfelelõen, akkor is segíthet a súlyzózás a futás és bringázás mellett az égetésben?

Az az igazság, hogy a lábam már kezd rendben lenni, de a hasamnak pl. nem szálkásításra van szüksége, hanem erõteljes nagymennyiségû zsírlepucolásra ASAP :)

Mindenesetre tolom tovább, aztán ha nem lesz eredmény 3hónap múlva (ami nonszensz), akkor megyek bankot robbantani, egy sokfehérjés, vitaminos rendszeres súlyzós életvitelhez kellene vagy 25-30rugó minimum / hó CSAK ERRE. :) Ez fizu nélkül meg elég nehéz :)

Szerintem ha tartod azt, amit a legelején írtál, akkor le fogsz fogyni, pont. Én pontosan így fogytam. Nem volt túlsúlyom, de gondoltam, ha már bringázok, miért ne legyek soványabb. Nem számolgattam, viszont elég szigorúan tartottam idõközöket az étkezések között. Amire szerintem figyelni kell, hogy az ún. yo-yo effektus tényleg létezik. Az a nagyon durva kalória mínusz, amirõl írtál, lehet, hogy túl sok és túl hirtelen. Szerintem kitartás és önfegyelem a lényeg, úgy látom, ez megvan nálad.

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
THX Madve!

Én azért emeltem ki, hogy nem a fehérje-ch-zsír számolgatós - grammozós - sokfehérje kevés szinhidrátos súlyzós verziót részesíteném elõnyben, mert sem technikailag, sem anyagilag nem tudom megcsinálni. És ahogy olvastam, a sulyzós edzés is csak akkor hatékony, ha ahhoz megfelelõ étrend is párosul.

Ellentétben ezekkel sok emberrõl tudok, aki ezekhez semmit sem ért, csak sportol és simán keveset eszik és sikerül is fogynia.

Az az igazság, hogy a lábam már kezd rendben lenni, de a hasamnak pl. nem szálkásításra van szüksége, hanem erõteljes nagymennyiségû zsírlepucolásra ASAP :)

Mindenesetre tolom tovább, aztán ha nem lesz eredmény 3hónap múlva (ami nonszensz), akkor megyek bankot robbantani, egy sokfehérjés, vitaminos rendszeres súlyzós életvitelhez kellene vagy 25-30rugó minimum / hó CSAK ERRE. :) Ez fizu nélkül meg elég nehéz :)
"No pain - No gain"

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Egy szó: kettlebell! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
AS_Pauly!
Én már kétszer fogytam le, és bicajozással nekem sosem ment le semmi...max jobban tudtam tekerni, de ennyi. A futás az ami segített mindig, és a súlyzózás, de ha jól értettem, Te errõl hallani sem akarsz. Pedig ha az aerob edzéseidet megspékeled anaerob mozgással (pl. súlyzó) az rendesen segít a szálkásításban. De a fogyás kulcsa szerintem minimum 70 %-ban a kaja: mit mivel eszel, hányszor, mennyit.

Az pedig, hogy a zsír elõször honnan megy le az sztem egyénenként változó, de én azt vettem észre hogy a futás mellett nekem elõször a combjaimról a fenekemrõl aztán a hasamról ment le, de azért ez nem volt ennyire határozott. Helyi zsírégetés, mint olyan nem létezik, gondolom ezt már Te is tapasztaltad, szóval ha hasazol attól k.rva erõs hasizomzatod fejlõdik, de zsír tutira nem megy le aerob mozgás nélkül egy gramm sem.
Én régebben gyúrtam is, de a "nagy" body builder-eknek tényleg nem kell feltétlenül hinni, mert legtöbbjük nyomja magába a tesztoszteront vagy a növekedési hormont (stb...), de be nem vallja, és az hogy õk miként edzenek az ránk tisztán edzõ emberekre sohasem volt érvényes. De amit a napi sokszor, de kevés kajálásról, minimális só, szénhidrát, de sok-sok fehérje bevitelrõl hallasz az igaz. De a fehérjével nagyon vigyázz, nehogy köszvényes legyél.

Remélem ért bármit is, amit leírtam neked!
üdv:madve

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok! Régebben irogattam fogyás témában, megint jönnék kérdezni, ilyen gyenge felfogású vagyok, haha :)

HOSSZÚ LITÁNIA - CSAK AZOK SEGÍTSÉGÉT KÉREM AKIK MINDENFÉLE BODYBUILDERES SÚLYZÓS CH - PROTEIN - ZSÍR kOMBÓ KALKULÁCIÓ OKOSSÁG NÉLKÜL SZAbADULTAK MEG ZSÍRTÓL BRINGÁZÁSSAL (nem az ellenszenv miatt, csak nem akarom mindenki idejét fölöslegesen rabolni, ha nem muszály, és semmi esélyem nem lenne arra hogy a bodybuilderek programja alapján éljek, egyébként õrült nagy riszpekt mindenkinek, mert ha lenne pénzem rá úgy csinálnám)

Na akkor.

Nagyon sok példa van arra, hogy mindenféle Drugs Bunny (óriási riszpekt Bunnynak ezúttal is) bodybuilder okosság meg súlyzós edzés nélkül is le lehet fogyni zsírt is nem kevés esetben óriási mennyiségût ráadásul nem is hosszú idõ alatt. Engem ezek zavarnak össze az az igazság. A bodysok esküsznek a megfeleleõ ch+zsír+protein arányra, mert enélkül nem indul meg nem lehet fogyni zsírt, mindenképp kell fehérje/fehérjepor, stb. A másik oldalon meg ott van hogy olyan emberek akiknek errõl halványlila lökésük nincs, kemény munkával, visszafogott kajával és futással bringázással zsírhegyektõl szabadulnak meg. Na nem is ezek miatt akarok nyavajogni, csak ezt el akartam mondani, hogy akkor mi is van? Kinek van igaza annak ellenére hogy végülis mindenkinek igaza van aki eléri amit akar :D

Én a zsírvesztéssel kapcsolatban szeretném azokat kérdezni, akik mindenféle kalkulátor, méregetés, súlyzózás nélkül dobtak le magukról nagy mennyiségû zsírt a bringázás miatt. Gondolok itt elsõsorban MJani-ra, aki emlegetett vmi zsírbõl tekerést, azért nem emlékszem mert csak gyorsan végigrohantam a topik utolsó 10-12oldalán.

Én végre kiiktattam azt hogy leállok a mozgással, futottam, görgõztem, persze nem nagy mennyiségben, de csináltam, és nem jött fel/vissza semmi a tavalyi szezon után. Most megint minden nap bringával járok suliba (2x25km, 2x55perc! tehát nem ügyügügyü örömbringa, hanem ami a csövön kifér, ennek a fele Miskolc belvárosi forgalom 3 pirossal+egy 3kmes traktornyomos földszakasz :D), mellette 2hetente be van tervezve 1 Egertúra, ami 140km (tavaly teszteltem, 6óra +1óra pihivel ment elsõre egy suliba berohanós hét után is, Sajószentpéterrõl indulva a Bükkön keresztül, Lillafüredrõl az aszfaltcsíkon és kazincbarcikának haza), szóval a kondim most már ottvan rendesen. És ezek mellett fogok minimum minden második nap futni kb 1-1órát(15x400m).

A kaja az minimálisra van csökkentve, és ennyi mozgás mellett érdekes, de nem vagyok sose éhes, nem akarok zabálni se. Reggel általában nem eszek, éhes sem vagyok, ekkor történik meg a 25ös átlag tartása 1 órán át suliba menet, ott veszek egy két almát, narancsot, hogy legyen bennem vmi, du-ig egyetemen vagyok, utána hazatépés 1óra alatt, és még ilyenkor se vagyok éhes, csak a rend kedvéért eszek vmit, áltlaában 2-3tojás zöldséggel, ha van akkor vmi hús, krumpli. Nem eszek kenyeret, vayg akármit ami gabonából készült volna, néha pici süti ha van de tényleg csak az íze végett, nincs kóla, csak és kizárólag vizet iszok bubi nélkül csapból, semmi csoki, nass, vagy akármi. Ez kb. 2hónapja van így, mellette rendszeresen erõsödõ mozgással, a sok rossz idõ miatt nem sikerült mindig mindnen nap menni futni, bringázni, csak a múlt héttõl kezdve. 106kg vagyok, régen 134-rõl kezdtem, de azóta minden évem arról szólt hogy fel, le fel, le, csak most tudtam megtartani az októberi súloym, azóta is lement 5kg.

Namost. Hogy ismét beindultam, a lábamon/karomon erõs szálkásodást vettem észre, jönnek ki a kis formák, mar októberben is alakult, mot még jobban. Kb 2naponta változik a kinézetem igaz minimálisat, de változik. De a többi rész, ami elég zsíros (has, segg, comb belsõ) az nagyon nem akar indulni, vagy csak nem látványos.

És ez az ami kérdõjeleket rajzol a fejem fölé és itt jönnek a képbe az illetékesek :) A vázolt életmóddal, a kajával, a rengeteg bringázással, a ténnyel hogy a lábam kezd szálkásodni és nem az izom csökkenni rajta, el fog menni a többi is csak lassabban indul? Nektek mi volt a tapasztalat, milyen sorrendben milyen arányban, mennyi idõ után indultak meg a különbözõ helyekrõl a zsiradékok? :) Ha egy bodybuilderes tudományos rovatot végigolvasok, akkor az jön ki hogy hülyeséget csinálok, mert nem eszek sokszor, nagyon keveset is eszek(bár mondja azt valaki hogy nem pörög az anyagcserém,haha) és nem sulyzózok, de naponta akkora negatív kcal egyenleg van, mint a ház és nem is éhezek és még akkor sincs zabálásrohamkitörésem, amikor elõttem van pl egy nagy tálca ránotthús vagy akármi, egyszerûen nem is kívánom meg.

Na, ez így ömlesztve kicsit kusza lehet, de aki hasonlóan csinálta a dolgokat, csak tud rá mondani vmit, azért is irtam le ilyen részletesen, mert tudom hogy vannak ilyenek is.

Mindenkinek THX a hozzászólást elõre is!!!!
"No pain - No gain"

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
nekem segített, köszi!!

akkor asszem berendelek a maraton gélbõl..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

és az X-iont X-fuel Maraton gélt valaki próbálta már?
tervezem hogy veszek egy kisebb tételt kipróbálásra..
tetszik hogy nincs benn koffein, se taurin, mint a Speed géljükben....

Akkor a tisztánlátás kedvért próbálok segíteni 3 éves tapasztalatommal :). Legutóbbi beszámolóim : http://www.xiont.hu/ itt a támogatott sportolóknál olvashattok a termékekrõl is.

- Speed izotóniás ital: Ez egy izotóniás ital szénhidrát tartalommal, de Guarana tartalommal! Amit figyelembe kell venni ugyanis Koffein. 20ml koncentrátumban 186kcal tartalommal. A vitamin és ásványi anyag (só) tartalom tanulmányaim szerint nagyon fontos. Szerintem 600ml vízbe érdemes oldani, így iható állagú (más gyártónál is ennyi található egy adagban) amely ízek véleményem és tapasztalatom szerint finomak: Citrom, Narancs, Pink grapefruit, Eper

- X-Maraton gél: Jó állagú, két adagnak felel meg kb. 200kcal tartalma van a tasaknak. Könnyen bontható és kezelhetõ versenyeken és a visszazárható a géles flakon. Ízre, a fekete ribizlis a legkedveltebb, az ananász-vanilia és a csoki-karamell az puding ízre emlékeztet (sajnos utóbbit már 2009.-ben nem gyártották) helyette Alma íz kapható. Sok versenyzõ használja és meg vannak elégedve vele.

- X-SPEED gél: hígabb mint a MARATON gyorsabban szívódik és Guaranát tartalmaz. Ezt a versenyek utolsó 1-1,5 órájában érdemes fogyasztani, vagy a nehéz pillanatokban. Kalóriára kevesebb van benne mint a maratonban, kb 150Kcal+guarana

- MaratonMax: Szintén izotóniás formula csekélyebb szénhidrát tartalommal kb.95Kcal/25g(adagoló kanál), de fehérjét is tartalmaz+ásványi anyagot. Ez akkor fontos, ha hosszú távon versenyzel, vagy hosszú edzéseid vannak, mert a 3. óra után a szervezetnek folyamatosan szüksége van a fehérjére, és ha nem kap akkor izmot bont. Ezt és töményebbre szoktam keverni az elõírtnál így nekem kb. 40-45g kell 600ml vízhez. Citromos ízben kapható.

Remélem tudtam segíteni (további infó a honlapon)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
és az X-iont X-fuel Maraton gélt valaki próbálta már?
tervezem hogy veszek egy kisebb tételt kipróbálásra..
tetszik hogy nincs benn koffein, se taurin, mint a Speed géljükben....
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr