Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Please log in to reply
1408 replies to this topic

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Létezik semleges ízben valamilyen fehérje por?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Innen melyiket érdemes választani: TWINLAB Webshop ?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
jah,,, 6 óra tekerés után. megvan az oka.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A profi mezõnyben is kötelezõ a kóla. :)
Feltöltött kép

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Így van,télen is terepeztem, a pulzusom változása számomra teljesen evidens és ez volt a cél; vagyis a sok tekerésnek meg is lett az eredménye - szerencsére csak pozitív értelemben. Természetesen tisztában vagyok azzal is, hogy az olajos nehezebben és lassaban emészti meg az ember; viszont mint írtam, ez csak egy része annak, ami nálam egy túrán input, mint szilárd táplálék. Ha pontosíthatok, talán 1/8-ad, vagy talán inkább egy tizede, minek következtében a felszívódás lassúsága mint a bevitt energia felszívódását tekintve lassító tényezõ, marginális. A sós mogyorónál nem a mogyoróra, hanem a magára a sóra tenném a hangsúlyt. :)
Folyadékpótlásnál érdekes dolgokat hallottam már eddig. Valamikori angoltanárom egy osztrák csapatban versenyzett (országúti), és õk rengeteg folyadékkal és táplálékkal próbálkoztak. Neki például az egyáltalán nem egészséges kóla a favorit - sem banán, sem narancslé, sem barack stb. nem jött be nála. Hát, nekem meg még ki kell tapasztalnom - bár én nem versenyzek, szóval lehet, hogy annyira nem létkérdés, de azért jó lesz kitapasztalni szépen sorjában mindent. ;)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Errõl jut eszembe: egy-két éve egy elég jó gyümölcscentrifugát is sikerült beszereznünk, amivel kemény rostú zöldségekbõl is kinyerhetõ a leve; például a répát is bírja. Na az például nagyon jó!

Azt a gépet izzítsd be. Zöldségek helyett almával is próbálkozhatsz, az íze is jobb. 100 Ft almából kijön egy liter 100%-os lé, annyiba kerül akcióban az 5%-os dobozos.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A sós mogyoró nálam bevált, mivel ha sokat izzad az ember, emlékeim szerint (és tapasztalataim szerint is) fontos dolog a só pótlása. A mogyoróban pedig rengeteg az energia.
Mi a gond a Bombával? Volt nálam egy palack, ittam belõle, finom volt és egész jól esett. :) A pulzusomat sem viszi fel: néztem a Polar ProTrainer logokat, nálam ugyan semmi hatása. Sõt, az utóbbi fél évben nagyon szuper például a pulzusom. Ahol tavaly 160-170 volt felfelé, most gyorsabban tekerek és 130-140. :)

Ahogy enté mondta, a mogyoró nem szívodik fel.
A pulzusod attól jobb, mert sokat tekersz.

A sebesség mindent megold.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
A sós mogyoró nálam bevált, mivel ha sokat izzad az ember, emlékeim szerint (és tapasztalataim szerint is) fontos dolog a só pótlása. A mogyoróban pedig rengeteg az energia.
Mi a gond a Bombával? Volt nálam egy palack, ittam belõle, finom volt és egész jól esett. :) A pulzusomat sem viszi fel: néztem a Polar ProTrainer logokat, nálam ugyan semmi negatív hatása. Nem egészséges, az tuti, de hát nem iszom gyakran; az ízét viszont imádom. ;)
Friss narancslevet megpróbálom, lehet, hogy egész jó. Errõl jut eszembe: egy-két éve egy elég jó gyümölcscentrifugát is sikerült beszereznünk, amivel kemény rostú zöldségekbõl is kinyerhetõ a leve; például a répát is bírja. Na az például nagyon jó!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Egy Bombával enyhén szólva is stornóztad az összes többi hatását, mellesleg értelme sincs. A legtermészetesebb anyag benne a csomagolás. Inkább facsarj ki egy kis narancsot elõtte. Egyébként az olajos magvak sem szívódnak fel olyan gyorsan, hogy bármit is éreznél belõle egy túra alatt, csak egy kicsit eltelít.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

nekem az nem jön le hogy egyik oldal semmi cukor meg mûanyag, másik oldalon meg ott vigyorog a bomba

Meg sós mogyoró...:confused:

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nekem az nem jön le hogy egyik oldal semmi cukor meg mûanyag, másik oldalon meg ott vigyorog a bomba
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Versenyen még nem vettem részt eddig, csak túrázgatok (vagyis meg tudok állni pihenni és kipakolni a cuccokat), így nálam high-tech gélek és egyeben helyett egyszerû, bárhol viszonylag olcsón beszerezhetõ kiegészítõk alkotják a szükséges tápanyagbevitelt. Ma például sós mogyorót és ropit/sós perecet vittünk magunkkal (néha kesudiót és házi, saját diót is szoktunk), és ma az elsõ megállónknál párommal ezt ettük. Ezt követõen aszalt gyümölcs következett: aszalt szilva, aszalt vörösáfolya és Arab Emirátusokból származó, egyébként a Metróban kapható natúr datolya (egyikben sincs hozzáadott egyéb anyag, vagyis cukor és tartósítószer, mi csak és csakis ilyet veszünk). Desszertnek pedig mindig van nálunk Knoppers, energiaital gyanánk pedig egy 0.6l-es Bomba - többi folyadék pedig egyszerû csapvíz. egészen bevált. :) Túrórudit imádjuk, de sajnos elég kényes, azt nem merünk vinni...

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Ti szoktatok sós kaját vinni magatokkal? 6 órányi energiaszelet után már annyira undorodom az édestõl, hogy úgy kell leerõltetni, és már csak szalámis szendvicseket látok magam elõtt.

Én fõleg szendvicseket viszek, kiegészítésnek rakok el valami édeset(energiaszelet, müzliszelet, Jó reggelt!, stb...)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én speciel napokig elvagyok energia szelettel és banánnal de egy túrán nagyon csúnyán néztek rám mikor este kijelentettem hogy úgy megennék pár darab túrórúdit :) mert már csak babgulyásról és pörköltrõl ábrándoztak.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ti szoktatok sós kaját vinni magatokkal? 6 órányi energiaszelet után már annyira undorodom az édestõl, hogy úgy kell leerõltetni, és már csak szalámis szendvicseket látok magam elõtt.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Pedig a kamion mögött sok meglepetés nem érhet.

jah, csak fékez egy picit, aztán úgy telibekapod az országútival, hogy csak úgy zörög... a buszos/teherautózós stéherezéssel az a bajom, hogy az országútit nehéz megállítani, ha fékez elõttem, az mtb-nél meg 75 körül elfogy az áttétel :/

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Nekem pl országútin 60 körül már halálfélelmem van :D Pedig a kamion mögött sok meglepetés nem érhet.

Én egy MTB-n gurultam egyszer 70 körüli tempóban, baromira élveztem. (najó, természetesen szakadékba, hátszéllel kategória volt a János hegyrõl lefelé)
Akkor és ott semmi bajom nem volt. Utólag kezdtem el remegni, amikor végiggondoltam, mit is tettem. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Ahová én jártam konditerembe, ott egyáltalán nem volt divat a kivagyiság, hiába kétszer-hétszer-négyszer akkora mint én, ha úgy jött ki a lépés, simán elõreenged az ajtónál, megengedi hogy beszálljak a gépen a sorozatba, és felváltva csináljuk...stb. Pedig ránézésre nem ezt mondanád :)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Nem szabad igy hozzaalni a konditeremhez. Biztos van tobb terem is normal tavolsagon belul. Lehet, hogy nem mindenki menza tag, de en meg nem voltam olyan helyen, ahol ne talaltam volna szimpi, ertelmes embereket.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Üdv!

Sokadszor kaptam meg, hogy túl vékony vagyok. Milyen ésszerû és egészségre nem káros módszerrel tudnék hízni 5-6 kilót? Edzõterem kizárt, fõként az értelem zavar ott, nem az, hogy 3-szor akkorák mint én. A jelenlegi paraméterek: 169/52. Sokszor eszem, de általában egyszerre nem túl sokat. Ciki, nem ciki, nõ van a dologban.

Elõre is köszönöm a segítséget. Az egy nõ nem ér annyit hozzászólásokat mellõzzük :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"