Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Budapest-Split 2006

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
123 hozzászólás a témában

#1
huligan67

huligan67

    vendég

  • fórumtag
  • 59 hozzászólás
Sajnálom, hogy nem jött össze a túra!
Irigyellek az olasz túráért mert gyönyörû ország. Én is tervezek egy Olasz körutat, de sajnos sokba kerül. Titkos célom a dél-olasz vulkánok. Talán egyszer. Idén szeptember elején indulok Bulgáriába. Olcsó ország rengeteg szép látnivalóval ( kolostorok, régi falvak, városok) , magas hegyek és csodálatos tengerpart. Azt olvastam, hogy jól fõznek arrafelé és finom a bor.
Sikeres, defektmentes túrát kivánok Neked és majd írj ha hazaértél.
Üdv: Laci
"Az úton elindulni nehéz és nem végig menni."

#2
flow

flow

    vendég

  • fórumtag
  • 156 hozzászólás
Szia Laci!

Sajnos a túránk nem jött össze, a fõszervezõnek, Zolinak közbejött valami és sajnos mi sem tudtunk a szervezéssel foglalkozni már a késõbbiekben.

Egyébként most egy olaszországi túrán gondolkodom, és lehet, hogy jövõ héten már megyek is... még nem tudom merre, meg mennyit, de majd kialakul :)

Jövõre pedig ha nem is Splitbe, de szintén szeretnék menni valamerre messzebbre.

feri

#3
huligan67

huligan67

    vendég

  • fórumtag
  • 59 hozzászólás
Hogy sikerült a túra ? Írjatok az élményekrõl !
Üdv: Laci
"Az úton elindulni nehéz és nem végig menni."

#4
flow

flow

    vendég

  • fórumtag
  • 156 hozzászólás
Helló, GyurSKA!

Sajnos úgy néz ki, a Bécs-Budapestre csapatunkból senki sem megy. Pedig biztos jó lehet! De mi beérjük a 200 km-es Tour de Pelso-val is :)

A Spliti túrában meg valószinûleg egy is módositást kell beiktatnunk, ugyanis az elõször tervezett kéthetes idõtartam néhányunknak, de legfõképp nekem túl sok, ezért a javaslatom:
Az úticél marad Split, de az odautat gépkocsival tesszük meg, Split környékén 2 napot tekergészünk, majd hazafelé végig tekerünk az eddig tervezett útvonalon.
Igy olcsóbban kijövünk és kevesebb idõt is vesz igénybe a túra, ráadásul odaúton kocsival már megismerhetjük a tervezett útvonalat és ha szükséges, akár módosithatunk, és nem fog hazaúton meglepetés érni minket.
Igy is meglesz 1000-1200 km tekerés, a túra hossza igy 8 napra módosul, július 15-én indulunk, szombati napon, az érkezés is szombaton lenne, igy maradna még egy pihenõnap is.

Ha valakit esetleg érdekelne ez a módositott verzóval a túra, jelentkezését szivesen várjuk itt!

feri

#5
GyurSKA

GyurSKA

    újonc

  • fórumtag
  • 3 hozzászólás
Én azt kérdezném, hogy én pl biztos hogy nem fogok menni a Split-túrára, mert nem tudom megfizetni, de így van lehetõségem, hogy Bécsbe veletek menjek?

#6
huligan67

huligan67

    vendég

  • fórumtag
  • 59 hozzászólás
Gratula Afrikához! Biztos nagy élmény volt. Remélem a túrátok jól sikerül. Végül melyik útvonal mellett döntöttetek és elõreláthatóan hányan mentek?

#7
GuruZo

GuruZo

    vendég

  • fórumtag
  • 87 hozzászólás
Hi

Annyit még . hogy mielõtt firtatnánk a képet ........ Afrikában készült , pontosabban Kelet-afrikában ahol 7 hónapot töltöttem .

#8
GuruZo

GuruZo

    vendég

  • fórumtag
  • 87 hozzászólás
Hello

Nem fogok olyan dolgon vitatkozni ami a csapatnak megfelelõ .

"Ja, és a bátorságot csak azért vettem ,mert lehet,hogy több havat lepisáltam mint amit te megnyaltál"

Errõl beszélek barátom .

[IMG][img]http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/060306/Nov29__640x480_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

Szóval a hóba pisálásról annyit , hogy én ez alatt homokvárat építettem .:clap:

Remélem a téma lezárva .

#9
gabriel1976

gabriel1976

    vendég

  • fórumtag
  • 140 hozzászólás
Mindkettõn vettem már részt, szívem persze inkább a nézelõdõshõz húz, de épp ha kísérõautó van, úgy a komoly amatõrök 300km-ket mennek.

Lásd: pl Párisz - Brest - Párizs, csak ott mindössze 6 óra van alvásra. (kb 4 nap 1200km-re)

vagy a Glocknerkönig!

Valamelyest lehet közben is nézelõdni, ezzel nincs probléma... ki-ki így szokott, van aki fél napot idõz egy városban, én pl általában csak 1-2 órát szoktam, csak a nagyobbakban fél napot.

Ami bennem felmerült inkább az, h tényleg kísérõautó, orvos, stb..... --> ez egyéni ízlés kérdése. Én jobb szeretem, ha valóban megküzdök igazán, így magam viszem a cuccom, de

MINDENKI ÚGY TÚRÁZIK, AHOGY NEKI JÓL ESIK.

Hajrá ! :-)

G

#10
gabriel1976

gabriel1976

    vendég

  • fórumtag
  • 140 hozzászólás
David,
én is ismerek brutál terveket, de kísérõautóvall más.
Én eléggé edzett vagyok.... - tapasztalatból mondom, hogy
lehet bírni napi 160km-ket, ráadásul a hegyek sem akkorák és oly nehzek, mint az Alpokban + leérés után lesz pihi.

(az volt brutál, amikor 1 v 2 srác tevrezett oly Fö9ldközi tg körüli túrát, h asszem talán pihinap sem nagyon lett volna és napi 180-200 km volt a penzum.)

Én pl tavaly egy túratársammal úgy jártam meg oda vissza Lengyelo-t, hogy 3 nap alatt asszem 600km-t mentünk, napi 2000-2000m szintemelkedéssel.

GyG


Értem a válaszokat.

Ha megengeded, néhány mondattal hozzászólnék ehhez a (EGYENLÕRE) dilettánsnak tûnõ tervhez.

A másik: a tervezéskor én is 120-180 km-es etapokkal kalkuláltam. A nyáron mentünk 4.500 km-t, és bátran állítom, hogy 12km/h sebességgel tudtunk haladni (napi átlagban). Ez a gyakorlatban azt jelentett, hogy mentünk 20-22-vel és volt, hogy álltunk. Estére az jött ki, hogy 10 óra alatt 120, 12 óra alatt 140 km-t tettünk meg. Így értem a 12-es átlagot.
Igen ám, de a 160 km-es nap után (egy vagy kettõ ilyen volt) másnap nem akaródzott annyit menni, csak 80-100 km-t, mert fáradtabbak voltunk.
Ráadásul ahhoz hogy 12 órát kerekezhessünk, reggel 6-kor kellett kelni, ugyanis a táborbontás 1 órát MINIMUM igénybe vett, ami azt jelentette, hogy reggel 7-tõl este 7ig tekertünk. És ez elsõ túrán brutál.
(És a hegyekrõl nem beszéltem, ugyanis ha pl megnézitek a második túrát, ahol átkeltünk az Istállóskõm, ami 950 méter, akkor látható, hogy drámaian leesik az átlagsebesség, pl itt 3 óra alatt mentünk 15 km-t.)
Márpedig Split felé lesz egy-két hegy...
Szóval átgondolnám az útvonaltervet, ha másért nem, az érintett utak tekintetében biztosan.
SZIASZTOK
Sárközi Dávid
http://myway.uw.hu



#11
flow

flow

    vendég

  • fórumtag
  • 156 hozzászólás
Kedves huligan67!

Igazad van abban, hogy ekkora tempónál nem igazán lesz idõnk nézelõdni, de hidd el, ha lenne idõm, akkor nem országútival mennék és nem két hétre...

Amúgy azért hegynek fölfelé szerintem nem lesz olyan nagy sebességünk, hogy csak suhanó foltnak látnánk a tájat :)
Viszont Splitben eltöltünk 4 napot, ahol lesz idõnk felfedezni a várost és a környékét, pl. a Biokovo-t.

Hidd el, én sem szeretem, ha valami túl van szervezve, de szerintem ez még belefér, így is adódhat számtalan váratlan esemény(pl. Tom eltöri megint valamijét...):) ami felboríthatja terveinket.
Én is tudom, milyen egy spontán túra(eltévedésekkel, terepen sártengerben való vánszorgás, bringatolás több km-en keresztül, jégesõben tekerés stb.) Már volt ilyenben is részem és nagyon élveztem!

Különben Zoli tényleg túlreagálta a dolgot... Nem volt semmi bántó abban amit kérdeztél.

#12
huligan67

huligan67

    vendég

  • fórumtag
  • 59 hozzászólás
Én kérek elnézést!Bocsáss meg, hogy kérdésemmel megzavartam nyugalmadat. Nem állt szándékomban bgatni! Valószinûleg egy generációval elõbb születtem mint Te, ezért tettem fel ezt az ostoba kérdést. Minden tiszteletem azé aki bicóra ül és úgy fedezi fel a világot.
Volt rá példa, hogy én is ezt tettem,eközben
néhány dolog biztosan zavart volna.PL: kisérõautó , szervíz, orvos és ha estére valaki megveti az ágyam. Ez nem azt jelenti,hogy nem tisztelem azt aki a túrátokat végig csinálja, csak kiváncsi lennék miért biztosítjátok túl ennyire.
Írtad:" Már nem egy ilyen...con...megkérdezte". nem vágom a célzást. Légyszi fejtsd ki részletessebben. Az eredeti kérdésemre az a válasz,hogy" CSAK" elég gyenge.
Flow-nak: nem a világnak kell megmutatni, hanem magadnak. Majd a túra után meséld el mit láttál napi 200km után.és ha akarod elmondom mit nem néztél meg. Persze a spotteljesítmény is számít,de ennyi erõvel egy elipszis pályán is le lehet nyomni ezt az 1800-at.
Kedves GuruZo ez egy olyan fórum, ahol mindenki elmondhatja véleményét, és érvekkel támasztja alá. Várom válaszod, érveid és ne sértõdj meg ha kérdeznek Tõled. A vita vagy beszélgetés csak elõbbre viszi a világot.
Ja, és a bátorságot csak azért vettem ,mert lehet,hogy több havat lepisáltam mint amit te megnyaltál.

#13
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
Teljesen igazatok van!
2-3 emberes túrázásnál meg lehet csinálni, hogy mindent magatok visztek, de több ember esetén, pláne, ha azok igazából még ismeretlenek is egymás számára, csak úgy képzelhetõ el a dolog, hogy gépkocsival kísérjenek benneteket.

Prohi

#14
flow

flow

    vendég

  • fórumtag
  • 156 hozzászólás
Hát igen...

Szerintem a kaland azért így is bõven meglesz! Napi 180-200 km-nél azért márcsak nem baj, hogy nem kell csomagokat pakolni a bringára? ...vagy pótalkatrészeket/kaját/pénzt se vigyünk, mert az lesz ám az igazi kaland...???
Az orvosra amúgy reméljük nem lesz szükség...

Még így is sokan mondják, hogy nagyon sok lesz így a napi táv, de az idõ köt minket és amit elterveztünk, csak így tudjuk ésszerûen véghezvinni. Ha esik, ha fúj, megcsinálja mindenki a napi távot. Ha pedig valami probléma lenne, amit nem kívánok, de sohasem lehet tudni, hidd el, jól fog jönni a kísérõkocsi!
Én szívesen csinálnék(és fogok is) csomagos túrákat is, mert annak is megvan a maga varázsa(legszívesebben ha idõm és pénzem engedné, bejárnám az egész világot), de ez nem egy olyan túra lesz. Ez a teljesítményrõl szól. Megpróbáljuk megmutatni a világnak, hogy bárki képes ezt megcsinálni, persze azért megfelelõ felkészüléssel.


Bringázzunk(csak legyen már végre jó idõ...) és ne vitatkozzunk!:beer:

#15
GuruZo

GuruZo

    vendég

  • fórumtag
  • 87 hozzászólás
Hello

Már nem egy ilyen ........ con ......... megkérdeszte miért ez , miért az .
Hát erre csak annyit , hogy csak ........

Kérdezd azokat az embereket akik részt vesznek ezen a kalandon - mert az lesz - összesen 20 ember eddig hogy érzik , szükség van-e azokra a dolgokra amik segítik a munkát a 10 nap tekerés / napi 180 km / alatt.
Semmi kikötés nem volt ki vehet részt a túrán azt is megjegyeztük , hogy akár kemping biciklivel is jöhetnek . Nem tudom honnan veszed a bátorságot ahoz , hogy olyat feltételezz "zavarni fog, hogy bicóval vagyunk." Te biztosan nem fogsz , mert nem veszel részt a túrán .

Köszönöm az észrevételt , de ha legközelebb rossz kedvel ébredsz akkor inkább fordulj orvoshoz és ne jó dolgokat bas.......gasd !!!!!!!!!!

#16
huligan67

huligan67

    vendég

  • fórumtag
  • 59 hozzászólás
Miért jó, ha egy túrán van kisérõ autó, szerviz, orvos, stb? A kalandal mi lesz? Még a végén zavarni fog, hogy bicóval vagyunk.

#17
gabriel1976

gabriel1976

    vendég

  • fórumtag
  • 140 hozzászólás
http://www.gyorgyiga..._turakiiras.php

Itt található a 2006. jún 10-i Bécs-Bp 1 napos 300km-es túra kiírása.

Remélem mindenhol árírtam a tavalyi dátumokat.

Ami a spliti túrát illeti, végül azért nem mentem el, mert picit beteg is voltam, + úgyis pár napra megyek ha egyáltalán......, így ha mégis, akkor alkalmazkodom.

Még az sem bizti, hogy a Bécs-Bp-en ott leszek, mert szervezünk egy ilyet is egy ismerõsömmel:

páran talán eljönnek erre külföldrõl is. Mátrában és a Bükkben túrázunk 2 napot.
http://www.gyorgyiga...IG_Hungary.html
Ennek a dátuma még nem dõlt el; 2 hét múlva véglegesítjük!!!

#18
GuruZo

GuruZo

    vendég

  • fórumtag
  • 87 hozzászólás
Hi

Sorry ....a Balaton megkerülés Május 27.-én van !!!!!!! /

#19
GuruZo

GuruZo

    vendég

  • fórumtag
  • 87 hozzászólás
Sziasztok

A résztvevõk közûl aki részt kíván venni a 200 km-es Balaton megkerülõn azok minél hamarabb jelezzék felém.

Április 7-ig 1.750- forintos áron megtehetjük a nevezést !!!!!!!!

A emblémázott póló 3.000- forintos darabáron kapható amit a rajtnál adnak át .

Várom a neveket címeket és a személyes adatokat.

üdv

Zoli

#20
GuruZo

GuruZo

    vendég

  • fórumtag
  • 87 hozzászólás
Sziasztok

Megtörtént a megbeszélés .
Minden résztvevõnek köszönöm a megjelenést , értékes embereket ismertem meg.

Mindenki tudja mi a feladat , most már csapatban dolgozunk.

Üdv mindenkinek

Zoli / GuruZo /

Folyamatosan várjuk a jelntkezõket !!!!!!!!!

Április 22.-én Mátra kör Kékes / 80 km /
Csapat kovácsoló tekerés !!!!!!

Május 28.-án Balaton megkerülése 200 km

Június 10.-én Bécs-Budapest ; 1 nap 300 km

Július 15.-én Indulás !!!
Horvátország SPLIT