Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11932 hozzászólás a témában

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
Nem találtam még olcsóbban salamandert, de a ridebike oldaslt elnézve. Szerintem megbánod, hogy nem veszel egy jó kis magellant. Én ott egy magellan crux lxet vennék 150ért, ami eléggé jó ár. Jól is néz ki, könnyû, komoly villa van benne, komoly váltás, ISISes hajtás...ez talán egy kicsit átlépi a kereted, csak ez fényévekkel jobb, mint az a kellys. És ott van még a polaris, meg a serpens is, ami olcsóbb is mint a crux. Gondold meg mielõtt veszel valamit.

oxy

oxy

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
tetszik, nagyonis, de annyi pénzem már nincs rá sajnos :(
úgyhogy marad a salamander disc, ez számomra megfizethetõ és annyira tán nemfogom észrevenni a különbséget :)

esetleg boltot tudtok ajánlani, ahol a salamander disc olcsó?
én eddig 137ér láttam csak :(

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
oxy kezdesz rám hasonlítani:D
csak a végén nehogy speci legyen!
jut esezmbe.
nézd meg a kelly's madmant. szerintem azt neked találták.
olajos tárcsa. deore cucc.
egyetlen hátrány a nyereg(lcs mester keménynek találta) és a 4szöges hajtómû.

oxy

oxy

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
hát igazából ebben a témában nemnagyon akarok kikérni véleményeket, keményfejûen eldöntöttem, hogy tárcsa és nincs apelláta :)
a bicaj volt a kérdés igazából...ottmeg asszem végül a kelly mellett döntök, jóval jobb a felszereltsége,mint az indokolatlanul drága spec-nek, viszont sokkal szebb, mint egy magellan...

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
Nah erre voltam kíváncsi, ezt eddig is kiböktetted volna. Én meg még mindig a v-fékre csábítalak, 12 éve volt már magyarországon elterjedten v-fék? Nem cantiról beszélsz? Mert azt még megértem, bár apám bringáján úgy fog mint a vadsündisznó. Midnen cask beállítás kérdése. Nomeg pénztárca. Nekem most sram 9.0ás van és szupi. Volt 2ezres bikepositive-om is. Az is jól fogott. Fogj egy adag "magura kristályt" és kész a fasza fékhatás. De ez mrá kezd a fékes topicba tartozni. Tényleg, kérdezõdködj inkább ott! Van tárcsás és véfékeys topic is, kérd ki a véleményeket mindkettõrõl.

oxy

oxy

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
igazából nekem most V fékes van, bár kb 12éves modell és alig fog (tudom-tudom :)) és így nincs már bizalmam V fék iránt...ellenben a napokban ültem egy bicajon, amin tárcsafék volt és ahogy meghúztam a fék kart egybõl megálltam...akkor eldöntöttem nekem ilyen kell mindenképp, uh ezért eröltetem ennyire.tudom,hogy a mostani V fékekek klasszisokkal jobbak, de én mostmár asszem tárcsa párti leszek..azmeg utolsó szempont persze, de azért szerintem jól is néz ki :)

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
Még mindig nem mondtad, hogy mire is kéne a tárcsa? Azt írtad, hogy túrára kell ami nagyobb hegyelésekbe is elfajulhat. Hát arra nem kell pizzásfék. A Magellánok tényleg jók. Hajtányban Polaris Judy TTvel, Deoréval 105ezer. Ne azt nézd a képen, hogy mi van a teló lábánál. De ezt már midnenki elmondta.

Meg talán jobb érzés is magyart venni. Na jó magyar székhelyût:D Nem csúcsminõség, nem(már:() Easton, nem carbon, de a miénk:D

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.302 hozzászólás
Szerintem jobb a magellan. De varjuk meg a tobbiek velemenyet is:)

oxy

oxy

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
asszem akkor a magellan serpens lesz a nyerõ, holnap felhívom a boltot, adják-e felárral tárcsával, így nemkell kidobnom a V féket se...nameg kérdés mekkora felárat számolnak :)

még esetleg ez? Kellys

brutál jól néz ki :) engem nagyon megfogott, fõleg, hogy a fékek is olajosak..teleszkópra is azt írja, hogy van benne olaj, gondolom az nemrossz :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Attól még lehet jobb a Speckó, pláne ha itthon is érvényesíthetõ az örökgari.
A magellan hazai sikerének nyilván egyik oka az, hogy nincs rajta brutál vám, amitõl olcsóbb. Nekem sem véletlen hazai gyártású mindkét vázam.
A speckó májerfaktora ettõl is nagyobb... mindenkinek magellanja van.

Jahh, Oxy: sztem is magellan a tuti, ha kinézetre tetszik. Inkább indulj egy korrekt V-fékkel. Tárcsafékszem van a vázon-telón, úgyhogy késõbb felrakhatsz egy jó minõségû tárcsát, ha akarsz. Jobban fog esni egy 8000Ft-os V-fékszettet eldobni, mint egy húszezres tárcsást.

taiwani a magellán is mégmielött assziszi valaki ezér olcsó..
ugyanaz a sarc rajtavan mint bármi máson
+ hajózás németbe, onnan kamion idáig.
és így isilyen olcsó
csak anniy hogy egy specialized matricáért nem kell +50 ezret kifizetni
ennyi.
és 22-es csapdája
miért van magellánja mindekinek? mert nem kell egy névért kifizetni +50%-ot. amire sokaknak nincs is kerete,ezért vesznek ilyet.
van aki meg nem is akar kifizetni mert tudja hogy csak egy matrica szintén. õ meg azért nem veszi meg.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
"A magellan hazai sikerének nyilván egyik oka az, hogy nincs rajta brutál vám, amitõl olcsóbb. Nekem sem véletlen hazai gyártású mindkét vázam.
A speckó májerfaktora ettõl is nagyobb... mindenkinek magellanja van."

miért ne lenne, attól hogy itthon szerelik össze gondolom a vázra úgyanúgy kifizetik, az alkatrészekre szintén azt a brutál 6-8 % vámot...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

errõl a Trek bicajról mi a véleményetek? ez 114nettó, megér ez ennyit?
Trek 4300 DISC

nekem igazából elég, ha a tárcsa épp annyit ér, mint egy jó V-fék, utána már tudom fejleszteni, tehát jobban járok, ha egy alap tárcsával indulok

114 nettó alatt azt érted hogy 142 bruttó....de úgyanúgy nem éri meg mint a speckó, ráadásul az alap trekkekenek (6000-es alatt) még a geoja is elég szar...

alap tárcsafékkel meg nem jársz jobban, mint egy v fékessel ami tárcsás agyakkal van szerelve...
szal ha értelmesen akarod bringára költeni a pénzed, akkor magellen, merida (?), vagy kellis ....ha meg a felirattal akarsz jaszkarizni akkor specko, trek, kona, giant, alapmodellek drágán hulladék felszereltséggel..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

és ha azt mondjuk neked hogy ugyanott készül ugyanabból az anyagból? egy világot döntünk össze? jó, akkor nem mondjuk.
amúgy maratonokon nem véletlenul 60-70% megy magellánnal

Attól még lehet jobb a Speckó, pláne ha itthon is érvényesíthetõ az örökgari.
A magellan hazai sikerének nyilván egyik oka az, hogy nincs rajta brutál vám, amitõl olcsóbb. Nekem sem véletlen hazai gyártású mindkét vázam.
A speckó májerfaktora ettõl is nagyobb... mindenkinek magellanja van.

Jahh, Oxy: sztem is magellan a tuti, ha kinézetre tetszik. Inkább indulj egy korrekt V-fékkel. Tárcsafékszem van a vázon-telón, úgyhogy késõbb felrakhatsz egy jó minõségû tárcsát, ha akarsz. Jobban fog esni egy 8000Ft-os V-fékszettet eldobni, mint egy húszezres tárcsást.

oxy

oxy

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
errõl a Trek bicajról mi a véleményetek? ez 114nettó, megér ez ennyit?
Trek 4300 DISC

nekem igazából elég, ha a tárcsa épp annyit ér, mint egy jó V-fék, utána már tudom fejleszteni, tehát jobban járok, ha egy alap tárcsával indulok

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
alivio van a specin? mer az nem állít meg
avidnál kezdõdik a bowdenes tárcsafék, és ott is végzõdik kb
olajos emg olcsó kis deóre vagy hayes.
ezek jók

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

serpens jó is lenne, csak nem tárcsás, ami rombolja a vásárlási kedvem :(
boltban lehet úgy kérni, hogy elõre rakjanak tárcsát felárér és akkor a gyári V féket nemkell kifizetni? ha igen, akkor ez szerintetek mibe kerül, hogy egy nem profi tárcsaféket kapjak, ami azért hegyrõl lefele is megállít...

nézz be a tárcsafék topikba....de madzagosból sztem az avid az egyeteln amit érdemes +venni szerintem, a többinek tényleg semmivel nem jobb a fékhatása mint egy jó v féknek...amúgy ha cc-zel és nem vagy 85-90 kiló tök felesleges tárcsát venned...
a serpens nem emléxem mien aggyal van szerelve, de a cruxnak tárcsásak az agyai és jobb helyen gond nélkül tárcsásítják Neked, az eredeti v-t beszámolva...

oxy

oxy

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
serpens jó is lenne, csak nem tárcsás, ami rombolja a vásárlási kedvem :(
boltban lehet úgy kérni, hogy elõre rakjanak tárcsát felárér és akkor a gyári V féket nemkell kifizetni? ha igen, akkor ez szerintetek mibe kerül, hogy egy nem profi tárcsaféket kapjak, ami azért hegyrõl lefele is megállít...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

árakat esetleg tudtok mondani ezekre a magellanokra? elgondolkodtató, ahogy így dícsérítek :)

a crux 154, a serpens 122 de ebbõl jobb boltban simán le tudsz alkudni, 5-10%-ot...
specialazodot meg nem szabad kompletten megvenni, mert az ár 50%-át a névért fizeted, és ezek az alap vázaik nem jobbak a többinél, ami komoly cucc az meg kiló fölött van vázként is...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
és ha azt mondjuk neked hogy ugyanott készül ugyanabból az anyagból? egy világot döntünk össze? jó, akkor nem mondjuk.
amúgy maratonokon nem véletlenul 60-70% megy magellánnal

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Najóóó, de egy speci váz májerfaktora nem utolsó szempont! (Biztos jobb is, mint a magellan)