Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
250bõl leginkább komplett bringát érdemes venni. (merevbõl)

Ha UMF, akko Hardy 1 disc van jelenleg akciósan 200ért, így még pénzed is marad kiegészítõkre (védõfelszerelés stb.). Akció nélkül meg 250.

Ez inkább freeridera való, dirtre nagy a rugóút, fékek is túlépítettek. Szal ez kielégíti az igényeid. Hírnévben talán a Speci teszi a legmagasabbra a mércét. Kona geoja nekem nem tetszik, hosszabb rugóutas "all-round" telót nem nagyon viseli, de az UMFhez hasonlóan olcsó.

Ami tuti:
Durot nem ajánlja senki, én is inkább Drop Offot vettem helyette, az akciósat 50ért.
Ez egy elég jó mindenes villa, bár nem tudom a dirtöt hogy bírná, s nem is biztos, hogy még van belõle. Vannak más változatai is, de leginkább csillagászati áron több állítási lehetõséggel.

Én Meridát mondok (hazabeszélek). :D

Jah, PolarXet kihagytam. Na az még olcsóbb.

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
250-bol mar egesz jo bringat lehet venni, szerintem kezdesre egesz nyugodtam gondolkodhatsz egy polarx-ben is, ha tettszik, mert nagyon eros es nem nehez, idealis kezdesre. Telobol meg vagy drop offf, vagy pike, de szerintem a pike gyenge lenne, ugyhogy drop off, vagy esetleg valami dirt jumper, vagy manitou stance, bar errol a villarol megoszlanak a velemenyek. a hussefelt hajtomu remek valasztas, sokaig fogja birni. Kerekbel szerintem single track valami novatec, vagy bike positive agyat valassz, ar-ertek aranyban jok es strapabirok. A tobbi cuccot valaszd ki, ha kerdesed van itt mindig valaszol valaki.

misi444

misi444

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Császtok!
van 250k-m, nem feltétlenül az egészet akarom bike-ra elkölteni. Fõként freeride, esetleg egy kicsit dirt felhasználásra, de a dh-t is bírja. Mielõtt még vki megszólalna hogy ez túl sok igény, elmondom hogy kezdõ vagyok, de egy olyan bringát akarok venni ami lehetõleg sokáig húzza, akkor is ha fejlõdök közben ezen a téren és zúzósabb helyekre megyek vele. Amik nekem az eszembe jutottak: Váz:
Specialized P.2
Merida UMF Hardy 1 vagy 2
Kona Shred
Teló: SR Suntour Duro D vagy E
Marzocchi Drop-Off(ennek a változatait nem ismerem)
Rock Shox Pike (ez attól is függ mien lesz a váz)

Husseffelt hajtómûvel gondoltam, single track vagy Bike+ freeride disc felnikkel, ilyesmi cuccokkal. Hát nagyjából ennyi :) A Shredrõl azt hallottam hogy túl hosszú, a Dropiról meg hogy csak dirtre való. Valaki kisegítene engem ebbõl a kavalkádból és megmondaná hogy melyik a jó választás? Vagy ajánlhattok olyat is, ami nincs itt, de hasonló árkategóriába való és megfelel az igényeimnek.
Mindenkinek elõre is köszönöm a válaszát!
A processzor füsttel mûködik. Ha a füst elszáll, nem mûködik tovább.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
haverom akar egy bringát városba.
újonnan, max 30 ezerért.
teló és tárcsa nélkül :)
ennyiért mi normálisat lehet venni?

adjatok vmi tippeket, hogy hol mit mennyiért érdemes...

tordek

tordek

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Ja rendben, de ez azt hiszem, magától értetõdik. És elszántság az van:).
"A bolond ember eléggé logikus, csak az épelméjûek bírálata felületes."

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Úgy értem, hogy aki trükközni akar, annak értelemszerûen nagy segítség egy erre készített váz, de aki tekeregni és néha vadulni kicsit, az nem fog a váztól trükköket megtanulni.

tordek

tordek

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Hogy érted, hogy egyénfüggõ is?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Értelemszerûen mivel trükközésre van tervezve, könnyebb lesz vele trükközni, bár ez egyénfüggõ is.

tordek

tordek

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Ill. még azt akarom kérdezni, hogy mennyire lesz nagy különbség egykerekezés, bunny, stb figurák végrehajtásának erõssége között a Caprine Highlanderhez képest. Tudom, hogy az cc bringa, csak kiváncsi vok, hogy tényleg olyan sokat számít-e a váz geometriája.

[elnézést, hogy nem a geometriás topicba írok, de ez is információ a vásárláshoz:)]

TomiFiu

TomiFiu

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziszatok!
Nos én egy amatõr bringás vagyok és leginkább csak a budai hegyekben tekerek.

Nemrég vettem a Tesco-ba egy MTB-ot!
Most aztán lehet röhögni meg tépni a hajat, de én nyár eleje óta tépem a bringát és minden rendben van, nem akar szétesni.
Felszerelés: dupa alufelni, zoom elsõ teló, Assess kerékagyak, Asses kormány, Asses V-fék hátúl, Assess bovdenes tárcsfék elõl, gyorszáras ûlés és elsõkerék rögzítés, Shimano RevoShift marokváltó és váltómû, 3x7 fogaskoszorú és Assess szarvak ami emelkedõn nagyon jó!
A váz AlphaPro néven futó Acél ezüstszínû.

Ezen felûl lecseréltem a mûanyag pedálokat és hajtómût, fém BikePositive-ra.
Valamint felszereltem elõre/hátra villogót és mûanyag sárvédõt és egy SigmaSport 500 computert.

Az alap bringa volt 30.000 plussz a modosítás meg az egyébb kütyük úgy 12.000 = 42.000 HuF

Szerintem ez jó vétel volt szóval azért lehet relatíve jó gépeket találni hipermarketekben, bár a pedál az nekem sem tetszet!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Kezdésnek jó (az alkatrészek miatt nem a váz miatt), de ha tekerni (is) akarsz vele, akkor 16"ost végy.

tordek

tordek

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Szevasztok!

Ki milyen bringát ajánl egy nagyon kezdõ fr/dirt esnek.
Nem akarok sok pénzt költeni rá, mert én alapvetõen cczek csak szeretném kipróbálni, majd ha teszik folytatni is az ilyen ugribugri stílusokat is.
Nézelõdésem végeredménye egy umf hardy 4 lett. Sztetek ez kezdetnek megfelel? Igaz jelenleg nincs ennyi lóvém se:( , de vhogy megoldom:)

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Az a baj, hogy sokkal drágább lenne ha én raknám össze...az épített bringák mindig drágábbak...
A specialized P.1-es jó, tehát ha nincs más úgyis ez lesz. Én csak érdeklõdöm, hogy tudtok mást is ....

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Rakj össze egyet ha egyik sem tökéletes.

Mittomén Scamp Goat váz, vagy akármelyik NS Bikes.
A többi alkatrészt meg ha aktuális, úgyis könnyen ki lehet választani.

Teló pl Spinner Ammo, vagy az ismertek közül Marzo DJ, esetleg Pike. stb stb.

• vendég
Hello,
úgy néz ki hogy õsszel új bringát vennék.
Nekem vannak konkrét elképzeléseim, konkrét keretem. Csak a tippeitekre lennék kíváncsi. Komplett bicajt keresek...
Szóval a leendõ bringának ezeknek kell megfelelnie:
- merev, acél (4130 CroMo), vízszintes papucsos street váz
- teló (kb. 60-110 mm rugóuttal), ami bírja a streetet és a 90 kg-omat...
- tárcsafékek (nem muszály hidraulikus, csak fogjon normálisan, adagolható legyen)
- single speed
- rotor elõny, de nem szükségszerû
- minden további alkatrésznek bírnia kell a terhelést
Szal ilyesmit keresek. Gondolom ebbõl ki lehet találni, hogy leendõ paripámat dirt-re és street-re szeretném használni (nagyrészt inkább street-re).
Na, és erre van durván 220 rugóm.
Eddig, ami ezek alapján szóba jött, az a Specialized P.1 (2005-ös).
Ami, még bejön az a NS Metropolitan, de az még csak most jön a Bikediszkontba és az elõrendelési ár elég riasztó (kb. 270 000), szal ez kiesett (hacsak nem lesz olcsóbb), így egyenlõre csak a P.1-es ment át a rostán, de várom tippeiteket...

1 hét alatt semmi válasz...most nem is figyeltétek v. ezt vehetem úgy, hogy nektek sincs más tippetek???

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
17x cmhez a 21es, de még a 19es váz is nagyon nagy. nekem a 171 centimhez van egy 16os merida vázam, 400as nyeregcsövel és 110es stucnival. nekem ez jó, mivel rövid a váz, ezért könnyü kormányozni és nagyon érzékeny...de a 17x centihez biza' nem 21,5ös váz kell;)

DummyBoy

DummyBoy

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Köszi!

Izomból olvasgattam a fórumot mielõtt választottam, és szimpatikusabb volt a MTB ... Komárom nem egy nagyváros, kempingbicóval körbetekerhetõ, szóval nem nagy és hosszú túrákat gondoltam, hanem a közeli várakhoz, meg ilyen helyekre ... erre simán elég a MTB szvsz ... de mint említettem, anno "megboldogult gyermekéveimben" egy orosz "versenybringám" vol, azzal rengeteget tekertem, de öscém MTB-je valahogy az évek múltával egyre szimpibb lett ... ezért is hajlok a MTB felé ...

17x cm vagyok, 21'5 nagyon nagy volt, meg kipróbáltam egy 19,5"-ös vázat is (Igaz Salamander volt ... ha lenne elég pénzem ... jajjj ) de az is nagy ... marad a 17,5" (Erre is számítottam, reggel mondtam is Kedvesemnek hogy bemegyek, de tuti nagy lesz nekem a bicó ha van ... :( ilyen az én szerencsém ... )

A "trükközgetést" is pont emiatt kérdeztem (Azért még ránézésre sem hasonlítanak a trial meg dirt gépek ezekhez ...), hogy egy ilyen geometriájú géppel azért pár alaptrükköt érdemes-e megpróbálni vagy ne is erõlködjek ...

Valszeg inkább a haverokkal tekergetés lesz a lényeg és nem a trükkök, ezért is néztem ki egy ilyen gépet!

Köszi a segítséget!
Egyedülálló férfi keresi kimondottan hajlékony testû, sörfõzdetulajdonos, marihuánatermesztõ szupermodell ismeretségét! Új tapasztalatokra nyitott, egypetéjû lány ikertestvér elõny!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
DH-s bicót 200 alatt nem igazán kapsz jót, meg ha még nem volt komolyabb bicód, akkor nem nagybicóval kell kezdeni.

Mit is szeretnél vele csinálni? Inkább CC-zni, túrázgatni, vagy pedig inkább ugribugrizni?

`LanceloT

`LanceloT

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Hello!

Szeretnék venni eggy bringát!
Sanos nemvagyok képben a dolgokkal ezért megköszönném a segítéget!
Egy CC vagy DH-s bringát szeretnék!
Eléggé kezdõ vagyko sajnos nemvolt még komolyabb bicóm!
Esetleg valami tipp? 200 000-en bellül szeretnék maradni

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Azért is írtam, hogy egy crossal is sok helyre el tudsz menni, ahova atóval nem, csak könnyebb terepeken.. De végülis nem rábeszélni akarlak.. :)

Nem tudom milyen magas vagy, de a 21,5-es jó nagy.. Nekem 19,5-esem van a kb 182 centimhez és van mikor egy picit kisebb jobb lenne..

Ezek a montik nem igazán trükközõs gépek, nem erre lettek kitalálva, nem a legmegfelelõbb a geometriájuk. Ettõl függetlenül lehet vele dolgokat csinálni, de nagy letöréseket, ugrásokat valószínûleg nem ajánlott!

Jja, és ne a biciklit féltsd! Az életed kevésbé pótolható!