Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ilyen szintû telóknál az egyszerûbb a jobb - kevesebb a meghibásodási lehetõség. Egy Gila-ban az olyan extra fícsörök, mint útállítás, lock-out általában pár hónap alatt kipurcannak, meg ugye furcsán hat, hogy a mozgása, csillapítása katasztrófa, de az utat, azt tudjuk állítani. :) Ha az illetõ komolyan veszi a bringázást, akkor mindkét telót kukázni fogja rövid idõn belül, ha meg nem, akkor - szerintem - jobban jár egy karbantartási szempontból kevésbé igényes, egyszerû rugó MCU-s villával. (Ja és a Kellysnek randa a színe. :))

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
geora viszont sztem a magellan jobb...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kelly's-re egy szavazat, komolyabban néz ki és annak egyenes kormánya van, míg a magellánnak eléggé hátrafele ívelt, nekem nemtetszik.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
nekem a kelly's a szimpibb...

az alkatrészek egy az egyben tökugyanazok, kivéve, hogy
a kelly's-nek jobb a telója...

sztem döntsd el úgy hogy melyik váza tetszik jobban.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én a Magellant venném.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
hát ez a kettõ naggyából egykutya....
Nekem spec a Magellan szimpibb.

amúgy:
a duplafalú felni sokkal erõsebb mint a szimplafalú
(de szvsz. mindkettõnek ilyen van)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

detonato

detonato

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
hi all everybody!

"milyen bringát vegyek?" szerintetek

85-89 ropit szánnék rá..
hosszas gondolkodás keresgélés után kettõ jelölt akadt fenn a rostán:

Magellan Polaris (Deore) 2006
http://www.bigbike.h...Magellan&id=253
és
Kelly's Quartz 2006
http://www.bigbike.h...t=Kellys&id=171

Mit gondoltok melyik lenne jobb választás?
(pl. duplafelninél lövésem sincs h melyik bírja jobban)

Köszi :)
T

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás
A Grand Marquezt endurora tervezték, nem tudom hogy hosszú távon mennyire viselné meg az ugribugris felhasználás, de biztos nem kösszönné meg..:) A többirõl nincs tapasztatom

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
segítsetek. kis ösztelós vázat tervezek decemberre vagy húsvétra. Aminek a legjobban örülnék egy polarx fs de azt már nem igazán lehet kapni :S 100ezrem lenne rá. ha lehet akkor dirt-street re is lehessen használni. nézegettem ilyen kis össztelós cc- gépeket de alig mozognak :S.

amikre gondoltam:

Mongoose Grand Marques: http://apro.bikemag....ct=39008&cat=15

Magellan polar x fs: sajnos már nem nagyon találok edit: találtam az apróba írtam neki , 50ért árulja)

Matrix northshore: ezt sem..

redbull: http://apro.bikemag....ct=37371&cat=15

esetleg magellabn scotum??

errõl mi a véleményetek? http://apro.bikemag....ct=38285&cat=15

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Szerintem korrekt, ha megnézed az új árát. Elsõ váltó meg amúgy sem az az alkatrész, ami nagyon tönkre tudna menni 1000km alatt.

én is ezen a véleményen vagyok, hogy hát elsõ váltó biztos nem megy tönkre annyira, hacsak nem csapják oda rendesen egy fához/sziklához. 5200 az új lx ára itt nálunk, nekem nem ér meg ~2000 ft-ot az, hogy egy téli bicóra újat vegyek. kösz a választ.:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Szerintem korrekt, ha megnézed az új árát. Elsõ váltó meg amúgy sem az az alkatrész, ami nagyon tönkre tudna menni 1000km alatt.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
használt lx elsõ váltó vásárlásakor mire figyeljek? ismerõsõmtöl veszem 3500-ért, egy olyan bicóra, amit fõleg télen használok majd, és nem túl drága cuccokból építem, mert a tél úgyis hamar tönkreteszi az alkatrészeket. szerintetek 3500ért korrekt a dolog, ha 1000 km-t volt használva fõleg aszfalton?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Wheeler 3600 milyen lehet sztetek? Apámnak kéne egy cross bicaj, 90-100e körül, de itt van ez a wheeler, ezt talán olcsóbban is meg tudjuk szerezni..
Nemnagyon tudom melyik cucc milyen rajta, váltás gondolom jó, apámnak már az is elég:) van vmi ezen kívül ami jó lehet még, érdemes megnézni?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ha senki másnak nincs tömegközlekedési története, akkor visszatérhetnénk a topik témájához :)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
hehe, jól mondta :D mondjuk én a pike-ot ami újonnan 120ezer, a villamoson szatyornélkül nyomogattam a lábamon miután átvettem. és semmi baja..

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Aztán egy nyugdíjas mami 2 szatyor paradicsompalántával szól, hogy vegyem le azt a valami az ülésrõl, hogy több hely legyen, aztán felvilágosítottam: "mami, 4 havi nyugdíjába kerül". Hosszú csend, aztán nem szólt többet.

Miért nem jársz IC-vel? Ott vehetnél helyjegyet a telónak, biztos futná a négy havi nyugdíjból...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
sztem ez természetes, hogy egy 100 ezer forintos telót nem dob le a földre a mocsokba, hogy 3 csomag paradicsom koszolja az ülést ;)

nekem is mondta egyszer a buszsofõr, hogy le kéne tenni a vázat (cindercone-t) a busz aljába, aztán mondtam, hogy nem kéne...
mindenkinek a maga kis újdonsága érték, az fontos neki. én megértem gabe-t.
mégha ez nem is illendõ tett volt, egyetértek

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...Aztán egy nyugdíjas mami 2 szatyor paradicsompalántával szól, hogy vegyem le azt a valami az ülésrõl, hogy több hely legyen, aztán felvilágosítottam: "mami, 4 havi nyugdíjába kerül". Hosszú csend, aztán nem szólt többet...

És erre vagy büszke?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ha 2006os a Holzfeller és ócska Howitzer blokk van hozzá, akkor nem akkora eresztés.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
ok de akkor is... egy ilyen kategóriájú hajtókar mellé egy ilyen telót..mondjuk láttam már olyat hogy ember leérkezett, durranás, és hussefelt szabályosan kettétört.