Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

bírná az slx, lx is simán, de megmerném kockáztatni, hogy egy deore-ral se lenne soha semmilyen problémád.

rendben, akkor ezekkel még számolok :D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
bírná az slx, lx is simán, de megmerném kockáztatni, hogy egy deore-ral se lenne soha semmilyen problémád.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

én nem vennék truva hajtást...
mibajod az integráltakkal?

hát csak annyi, hogy jóval drágább, és sztem nem fér bele a keretbe :D
XT-t ajánlottak, az meg nem túl olcsó

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
én nem vennék truva hajtást...
mibajod az integráltakkal?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
mivel lassan el kéne kezdeni építeni a bringát, ezért véleményt kérek az alábbi összeállításról. kb. 230ezer lesz a keret az apróságokkal együtt, emiatt elég kompromisszumos a dolog.

ebike áron számolva ez tartható szerintem.

az alap egy 2008as Kona Stab Deluxe, Fox DHX 5.0val, Ringlé hátsó aggyal.

szóval a (még képlékeny) lista:
Marzocchi 888 RCV
Hayes Stroker Trail cakkumpakk gyári szettben
Novatec DH41SB DTvel fûzve
Mavic EX 325ös felnik
Maxxis Minion DH gumikkal (ilyen áron esetleg van-e jobb?)
TruVa Hussefelt hajtómû Howitzerrel, BoxGuideal (ez csak a végsõ megoldás lenne, integrált biztos nem lesz, de egy Holzfeller mennyivel lenne jobb?)
TruVa Hussefelt kormány 680/35mm
TruVa XR double ny.csõ
Sram hajtás elemek, SX-5 váltó, vmi belépõ szintû karral (olcsósítás)
FSA The Pig DH korm csapágy

esetleg tudtok valami jobb alternatívát, vagy érdemes most ezt beszerezni, és idõvel javítani? (fõleg a hajtás rész a gázos, az alap 888al egy merevbringa után szerintem bõven el leszek)

Matter

Matter

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi a válaszokat, azóta körülnéztem neten és valóban ahogy mondtátok nagyon sok helyen adják oda olcsón a tavalyi gépeket, nekem szimpatikus pl ez a Draco is, meglátjuk mi lesz belõle...

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
sportáruházas témára reagálva sztem ki lehet fogni jót is rosszat is. Én sztem jól jártam, még ha a villa nem is egy RS vagy Manitou, mert akkori (2008 május) áron még ebike-ból sem tudtam volna 150-ért(ezzel a villával) ezt a konfigot összeszedni, jó lehet h a kormány, nyeregcsõ, stücni, etc nem egy wasistdas de teljesen jól mûködik minden. Nézelõdni, tájékozódni kell.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
jó lesz (váltók váltókarok topikban 2 napja sincs, hogy ezt kérdezte valaki :))
de lassú voltam, mert szmájlit is tettem.
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

azt akarom kérdezni hogy nem lesz-e a bicajomnak baja attól ha egy SRAM hátsó fogassort és láncot és SHIMANO ALIVIO h. váltót és fékváltókart és egy DEORE elsõváltót rakok rá, vagy inkább ne keverjem a 2 gyártót, vagy ezt vagy azt???
elöre is kösz

Röviden nem
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Ironbob

Ironbob

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
azt akarom kérdezni hogy nem lesz-e a bicajomnak baja attól ha egy SRAM hátsó fogassort és láncot és SHIMANO ALIVIO h. váltót és fékváltókart és egy DEORE elsõváltót rakok rá, vagy inkább ne keverjem a 2 gyártót, vagy ezt vagy azt???
elöre is kösz

Daveee277

Daveee277

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
krisz én azt mondom azt tedd amit én is csináltam:
sok-sok boltban ott van maradva tavalyról rengeteg áru, amelyet most 30-40%-al áraznak le. keress fel ilyen üzleteket

Én 2hete vettem egy kellys scapre-t, 100.000-rõl volt leárazva 65.000-re mert tavalyi volt, és k**jó:):D
szerintem tedd te is igy

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

...megéri-e nekik venni egy ilyen Kona gépet, vagy erre a használatra bõven elég egy kevésbé márkás, kevésbé "fullos" darab.
Nektek mi a véleményetek, ilyen használat mellett milyen bringát javasolnátok?

Gondolom belekalkuláltad, hogy max. pár év, és kinövik- bármit vesztek most ami méretben jó.
És miért pont mtb?
Használt nem lehet?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!
Következõ lenne a helyzet amibe belecsöppentem: szóval van két kistesóm akiknek az eddigi kis Hauserjeiket tovább adtuk, és mivel tavaszodik kéne valami jármû a fenekük alá.
13 és 10 éves delikvensekrõl van szó, akik hát nem használják napi rendszerességgel a jármûvet, tehát hétvégén egy-egy rövid családi kirándulás, ill. egy-egy hosszabb nyári túra (7-8 nap) alkalmával pattannak nyeregbe, (ugye MTB-ket keresünk, ha eddig nem volt tiszta, most az... :) )
Szóval tegnap este arról vitatkoztunk faterral (õ nem sokat néz körül, csak valahol hall dolgokat), hogy megéri-e nekik venni egy ilyen Kona gépet, vagy erre a használatra bõven elég egy kevésbé márkás, kevésbé "fullos" darab.

A válaszaitokat megköszönöm, Matt

mondjuk amit linkeltél azok 22"-os vázméretek amihez kb 190centinek kell lenni

gondolom nem akkorák

a 10évesnek még lehet eleve 24"-os kerekû kellene (mondjuk az is igaz nem nagyon vagyok tisztában vele eghy 10 éves kölök átlagban mekkora)

de ha ennél maradtok aqkkor is sokkal kisebb vázakat

de lehet egy magellan crater vagy draco jobb vétel lenne, a kisebbenk meg egy 24-es hidra
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Ezt nektek kell tudni, hogy megér-e 160ezret, igazából egy jó bringával lehet kedvet is kapnak a bicózáshoz, ha meg nem akkor meg biztos el lehet adni vagy évekig lehet hû társ egy ilyen bicó...ha elkezdik használni akkor jó befektetés, ha meg nem mennek a bicókkal, akkor meg pénzkidobás az egész...

Matter

Matter

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Következõ lenne a helyzet amibe belecsöppentem: szóval van két kistesóm akiknek az eddigi kis Hauserjeiket tovább adtuk, és mivel tavaszodik kéne valami jármû a fenekük alá.
13 és 10 éves delikvensekrõl van szó, akik hát nem használják napi rendszerességgel a jármûvet, tehát hétvégén egy-egy rövid családi kirándulás, ill. egy-egy hosszabb nyári túra (7-8 nap) alkalmával pattannak nyeregbe, (ugye MTB-ket keresünk, ha eddig nem volt tiszta, most az... :) )
Szóval tegnap este arról vitatkoztunk faterral (õ nem sokat néz körül, csak valahol hall dolgokat), hogy megéri-e nekik venni egy ilyen Kona gépet, vagy erre a használatra bõven elég egy kevésbé márkás, kevésbé "fullos" darab.

A válaszaitokat megköszönöm, Matt

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Azért ne lepõdjön meg, ha ilyennel találkozik!
Race, no Rest!

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
32e-ért már nem mûanyag fék, meg szimplafalú felni van, annyiért már lehet normális bringát venni, ne túlozzatok! A mûanyag borítású lemez fékek csak a legolcsóbb, áruházi bringákon vannak, 15-20 körül. 30-35-ért normális Olimpia, Hauser, Neuzer, stb bringák vannak, normális alkatrészekkel, csak nincs bennük teleszkóp. 40-45 körül alap aluváz, olcsó rugós villa, és mind shimano váltórendszerrel. Persze ezek korántsem komoly bringák, de egyik sem gagyi, szétesõs járgány. Viszont tényleg érdemes 50-60 körül szétnézni, akár az apróban is.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

az l-es méret az pedig a vázra tehát nagyjából 170-180 cm emberkére való,

Szerintem 180 felettiekre. M méret (vagy a 18" ált.) felel meg a 170-180 közti magassághoz. Nagy vonalakban.

Krisszke:
" X-fact 1.0 az megéri nem fog szétesni??"
Egy ideig nem, azért bírni fogja az "igénybevétel"- boltbajárás, korzózni a bringúton. De kicsivel komolyabb használatra én nem ajánlom. Ilyenek a hirtelen fékezésre alkalmatlan mûanyag fékkarok, mûanyagborítású lemezbõl sajtolt fékpillangókkal. A szimplafalú alufelnik sem nagyon bírják, ha nem óvatoskodsz a padkázásoknál. Vagy csak elfárad a hátsó tengely, és eltörik. A csészés, gazdaságos középcsapágy a biliacélból gyártmányolt hajtókarokkal sem éppen a merevségérõl, és
Race, no Rest!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

egy kérdés: L-es méret az 26-os? és hogy-hogy ennyiért ? ha 117ezer ujonnan

A 26 az a kerék méretre vonatkozik az l-es méret az pedig a vázra tehát nagyjából 170-180 cm emberkére való, de ez nem szent írás mert a váz geometriájától is függ.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

krisszke

krisszke

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
egy kérdés: L-es méret az 26-os? és hogy-hogy ennyiért ? ha 117ezer ujonnan