Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

és ha egy suntour rs vagy rst a teleszkóp, akkor milyen bringát tudnál ajánlani?mert igazából én sem egy 40000 ft osra gondoltam

igy hirtelen a magellan crater ami tavaly alivio hváltóval volt és belefért kb a 70 be. ideit még nem láttam. más komolyabb márka mind gyengébb szereltséggel van. esetleg akciós ttavalyi merida vagy kelliz lehet még.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ironbob

Ironbob

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
ha ennyibõl "ne legyen gagyi a teleszkóp" akkor csak használtban lehet esélyed...[/QUOTE]

és ha egy suntour rs vagy rst a teleszkóp, akkor milyen bringát tudnál ajánlani?mert igazából én sem egy 40000 ft osra gondoltam

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

sziasztok! szerintetek egy kellys exquisite disc2009-es vagy author zenith2008-as a jobb választás?

kelliznek picit jobb a szereltsége , viszont drágább is, authorból meg bõvebb a méretválaszték,,,,,döntsd el melyik a fontosabb

helo

Van 70.000 ft-om. Szerintetek abból milyen bringát lehetne venni.Ami fontos hogy 24 sebességes legyen, elöl teleszkópos (ha lehet ne agy gagyibb fajta), minimum shimano alivio vagy jobb felszereltség, duplafalu felni és az sem hátrány ha aluminiumból van a váz.És amint irtam max. 70.000- em van rá és már májusban megszeretném venni. A bringa lehet 2008 vagy 2009-es is. ja és férfivázas legyen

elöre is köszi

ha ennyibõl "ne legyen gagyi a teleszkóp" akkor csak használtban lehet esélyed...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Ironbob

Ironbob

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
helo
Van 70.000 ft-om. Szerintetek abból milyen bringát lehetne venni.Ami fontos hogy 24 sebességes legyen, elöl teleszkópos (ha lehet ne agy gagyibb fajta), minimum shimano alivio vagy jobb felszereltség, duplafalu felni és az sem hátrány ha aluminiumból van a váz.És amint irtam max. 70.000- em van rá és már májusban megszeretném venni. A bringa lehet 2008 vagy 2009-es is. ja és férfivázas legyen
elöre is köszi

pomelo

pomelo

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
sziasztok! szerintetek egy kellys exquisite disc2009-es vagy author zenith2008-as a jobb választás?

Kukcaman

Kukcaman

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Szevasztok!
Kérlek segítsetek nekem bringát választani. Mondjuk már szûkült a kör, de kell a tanács:D
Ezek lennének:
Merida SUB 5v
Gepida Mundo 400 (2008)
Mongoose Rockadile AL (2009)

A héten már meg akarom venni, viszont nem tudom, hogy érdemes-e várni vagy sem.
Segítséget elõre is köszönöm

elektronomád

elektronomád

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Most kezdenék el komolyabban foglalkozni a bringázással,és tervezem egy bringa vásárlását.A problémámat az jelenti,hogy elsõsorban XC-t szeretnék,egyetlen kritérium van,hogy tudjak rá csomagtartót tenni,hosszabb túrák miatt.Ezt az infót nem tüntetik fel sok helyen.Írnék kettõ vázat/bringát amire gondoltam (egy másik dilemma,hogy ebbõl a keretbõl építsek inkább,vagy kezdetnek megteszi egy gyári felszereltségû,s majd úgyis változik az igénynek megfelelõen, lehetne módosítani,árban nem feltétlenül lenne nagy különbség)
szóval lássuk:amit most olcsón találtam az a Kona blast és Kona fire mountain.
illetve még pár Merida és Magellán (Magellan Crater Alivio 2008;Hydra és Draco) bringa jönne szóba.
Lehet,hogy rossz helyen kerestem,és XC helyett inkább a túra kerékpároknál kellene nézelõdnöm?Nyilván az XCben azért fejlõdni kell h a biciklit teljesen ki tudjam használni.
Nah ennyit a káoszból,köszi elõre is.
Üdv

noone

noone

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
sziasztok.

tanácsot kérnék...mtb-ot keresgélek.már egy ideje..két darab körvonalazódott a 100e árkategoriában... a cube aim és a trek 4300...melyiket válasszam?

köszi

r.

jupakri

jupakri

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok !
Köszönöm szépen a tanácsokat .:)
Kriszta

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

magadnak meg egy új kerék lehet mûködõ megoldás. Ha amúgy a Hydrát szeret(t)ed.

Van a Nexus8-ból tuningolt verzió, ami belsõben elvileg egyezik az Alfine-al. Váltókarral kb. 40-bõl megáll. A kerék olyan 50-bõl. Szerencsés esetben nem kell láncfeszítõ, de hajtókar is meggondolandó, kell-e másik. Amúgy kompletten: http://www.bikefun.h...speeder_i8.html
Ilyet kellene használtan kifogni.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Nagyobbik lányom kinõte a saját kerékpárját, s "lenyúlta " a Hydrámat. Így mindenféleképpen újat kell vennem.
Csak az a kérdés, hogy a lányomnak vegyek egy új külsõváltóst és a Hydrába tegyek agyváltót.
Vagy vegyek egy agyváltós biciklit magamnak és a lányomnak adjam a Hydrát úgy ahogy van.
Kriszta

Nem tudom, pedagógiailgag melyik a jobb, de egy Polaris a jánynak, magadnak meg egy új kerék lehet mûködõ megoldás. Ha amúgy a Hydrát szeret(t)ed.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
minek? 8 sebesseg hova nem jo ahol a 9 mar igen? kulonben is akkor uj lanc es fogaskereksor is kelleni fog

plusz ezt egy bolt sem fogja ingyen megcsinalni

nem attol lesz jobb a bicikli mert egyel tobb fokozat van a valtoban

140ert mar olyan meridat kapsz amin hidraulikus tarcsafek van es nem acel a kormanya...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Mazso197

Mazso197

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

jah, ha valami ransom vagy spark vagy scale lenne a kivalasztott azt mondanam ertheto. de egy ilyen fitnesz-tura gepnel folosleges. egy magellan/kellys/akarmi tudja ugyanezt a minoseget hozni - olcsobban.

És,ha Deore elsõ-hátsó váltót(9-es),Deore hajtómûvet,Deore fék-váltókart
rakatok rá?Kb. 130ezernél megállna.
Egészség legyen meg térerõ!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jah, ha valami ransom vagy spark vagy scale lenne a kivalasztott azt mondanam ertheto. de egy ilyen fitnesz-tura gepnel folosleges. egy magellan/kellys/akarmi tudja ugyanezt a minoseget hozni - olcsobban.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

http://scottusa.com/...10/sportster_p5

kb ugyanazt tudja mint ez :
http://www.bikefun.h..._comfort_v.html

csak 15K-val drágább és szarabb a geója...

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

P4-ese van haveromnak, elég jó gép, de elég drága is...

Mazso197

Mazso197

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

a Scott kerekparokrol ugy altalaban? azert ez igy eleg huzos tekintve hogy van nekik vagy 50 kulonbozo modelljuk. van benne jobb es rosszabb is.

nincs olyan jelzo ami mindegyik modellre igaz lenne

szoval szukitsuk a kort inkabb

es 15darab !!!!! es ????? nelkul is megertjuk a kerdest.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a Scott kerekparokrol ugy altalaban? azert ez igy eleg huzos tekintve hogy van nekik vagy 50 kulonbozo modelljuk. van benne jobb es rosszabb is.

nincs olyan jelzo ami mindegyik modellre igaz lenne

szoval szukitsuk a kort inkabb

es 15darab !!!!! es ????? nelkul is megertjuk a kerdest.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Mazso197

Mazso197

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Lehet,hogy nem itt kellene kérdeznem,de megkérdezem :

A Scott kerékpárokról mi a véleményetek ???!!!

jupakri

jupakri

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Nagyobbik lányom kinõte a saját kerékpárját, s "lenyúlta " a Hydrámat. Így mindenféleképpen újat kell vennem.
Csak az a kérdés, hogy a lányomnak vegyek egy új külsõváltóst és a Hydrába tegyek agyváltót.
Vagy vegyek egy agyváltós biciklit magamnak és a lányomnak adjam a Hydrát úgy ahogy van.
Kriszta