Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. április 03. - 09:45
Írta 2010. április 03. - 07:03
Nagyon-nagyon max. 140-et, de inkább maradnék a 100-130 ezres kategóriában. Eddig egy Gepida Alboin CRS 300-at próbáltam, az tetszett, de más modellt még nem próbáltam. Ezen kívül még a KTM LifeTrack-et néztem ki, de nem tudom, hogy jobb-e annyival mint a Gepida vagy inkább a márkát kell megfizetni.
A Meridák közül melyik modellt ajánlod?
RideBike | Merida '10 Crossway TFS 100-V (Ker
Írta 2010. április 02. - 21:35
A Meridák közül melyik modellt ajánlod?
Írta 2010. április 02. - 20:56
Szeretnék venni egy új, komolyabb bringát, de nem tudom, hogy MTB vagy cross trekking legyen. Egyébként a kerekükön kívül van még köztük valami különbség? Elsõsorban sík terepen használnám, fõleg aszfalton, de azért terepen is (azért nem annyira durva terepre gondolok) mennék vele. Hegyekben csak nagyon ritkán hazsnálnám. Szerintetek melyik lenne a jobb választás? A '26-os vastagabb kerék mekkora hátrányt jelent aszfalton? Gondolom nem lehet vele olyan gyorsan menni, vagyis picit nehezebb tekerni. Illetve földúton a kesekenyebb '28-as kerék mennyivel rosszabb mint az MTB kerék?
Szerintetek melyik lenne a jobb választás számomra?
erre egyértelmûen a cross a jobb választás. monti csak akkor kell ha sokat jársz hegyre köves szikás gyökeres durva terepre.
crossból is többféle van. van amelyik inkább trekkinges (rövid váz, felegyenesedett ülés pozició) illetve vannak sportosabbak. elsõ körben érdemes a meridák közt körülnézni. bevált jó geó. aránylag jó érték arány, széles váz méretválaszték. amúgy mennyit szánnál rá ?
els
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 02. - 20:50
Szerintetek melyik lenne a jobb választás számomra?
A válaszokat elõre is köszönöm!
Írta 2010. április 02. - 20:37
Írta 2010. április 02. - 16:12
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. április 02. - 16:00
A segítségetek szeretném kérni , mert én nem nagyon értek a bringákhoz. Olyan 80-100000 környékén szeretnék venni egy crosstracking bringát. A 80000 körülire ajánlották ezt : Moongoose Crossway 350'09
Váz
Mongoose Cross/Comfort 6061 Aluminum, tárcsafék rögzítés
Villa
RST NEON-ML, 60 mm rugóút
Váltókarok Shimano EF50 EZ Fire fékváltókar - 21 sebesség
Váltók hátsó / elsõ Shimano C102 Shimano Acera-X M340
Rugóstag -
Fék elsõ/hátsó ProMax V-fék
Fékkar Shimano EF50
Fogaskoszorú Shimano HG30 11-32T, 8-sebesség
Hajtómû FSA A-Drive aluminium (28/38/48T)
Kerekek Alex PC19 duplafalú aluminium felni, Formula agyak
Kormány Mongoose komfort
Kormánycsapágy VP csapágy
Kormányszár Mongoose aluminium
Középrész FSA monoblokk
Külso elsõ/hátsó 700x37 Continental Contact
Lánc KMC Z72
Láncvezetõ / feszítõ -
Nyereg Mongoose komfort
Nyeregszár Mongoose aluminium
100000 környékén pedig ezt ajánlották: Kross Evado 1.2
VÁZ 28" ALU 6061
SZÍN Ezüst; Sötétkék
MÉRET Férfi: 19", 21", Nõi: 17", 19"
VILLA SR Suntor NEX-4110 V2
SEBESSÉG 24
HÁTSÓ VÁLTÓ Shimano Alivio RD-M410
ELSÕ VÁLTÓ Shimano Altus FD-M191
HÁTSÓ FÉK Tektro Auriga Comp 160mm
ELSÕ FÉK Tektro Auriga Comp 160mm
VÁLTÓKAR Shimano Alivio SL-M410
HAJTÓMÛ Truvativ X-Flow PS
FELNI Mach 1 EXE
ELSÕ AGY Joy Tech D041DSE
HÁTSÓ AGY Joy Tech D142DSE
HÁTSÓ RUGÓ
KORMÁNY MTB AL.-110PP
KORMÁNYSZÁR TDS-C41-8
NYEREGCSÕ SP-235 Alloy
NYEREG Selle Royal PU 8549 Mach
KÖPENY Trax Crossway 700x38C
SÚLY 13.3 kg
Hozzáértõ emberek véleményére lennék kíváncsi a két bringával kapcsolatba. Ár/Érték arány , minõség vagy esetleg tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Elõre is köszönöm a válaszokat.
Írta 2010. április 02. - 10:28
Írta 2010. április 02. - 09:26
Írta 2010. április 02. - 08:39
Írta 2010. április 02. - 08:17
Nekem Kona cyclocross géppel van tapasztalatom, ami elég jó. Aszfalton elég jól suhan, tereppel sincs problémája. A bandázs zselés, a kormány jó formájú, a fék kevésbé hatékony, mint egy montin, a gumi keskenyebb és a profilmélység alacsonyabb, de könnyû terepen még sáros talajon sem volt gondom.
A Major One-on biztosan van csomagtartó rögzítõ szem (ilyen van nekem), és ahogy tudom a Jake-en és a Jake the Snake-en is.
Üdv,
Tamás
Írta 2010. április 01. - 22:25
Írta 2010. április 01. - 18:49
Üdv ismét.
Eldõlt, hogy Magellan Hydra kerékpárt veszek, mert ezt tudom normális minõségbe és még számomra is elfogadható árért beszerezni. 50 rugó lesz kereken 1év teljeskörû ingenes szervízzel, meg 2év garanciával.
Szerintetek megéri?
Vaterán ugyanezt tudnám beszerezni olyan 47-bõl, de az postával jönne, így meg helyben lesz minden.
A másik dolog, az a vázméret? 19 vs 20? Melyiket? a boltban csak 19es van, én pedig 186cm magas vagyok. Ahogy néztem inkább 20as váz passzolna hozzám. Nagy különbség van?
hydrából jó lesz a 20-as, elég rövid váz
a 19-es mondjuk érdekes mert emlékeim szerint az elmúlt 3 évben 16,5-18-20 volt, páratlan méretek nem annyira. a 18-as meg kicsi lenne
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 01. - 17:56
Írta 2010. április 01. - 17:50
Szevasztok!
Tanács kéne a ciklokrossz gépekrõl.Írtam abba a topikba is,de nem nagyon látogatják.Szóval ha valaki ért ezekhez a masinákhoz,örülnék ha segítene.Kellene nekem egy olyan gép,amivel országúton lehet csapatni,de nem jön zavarba a földúttól sem.De semmi extrém terep,csak földes,murvás ilyesmi.Országútim van,de sem sárvédõt sem csomagtartót nem tudok rápakolni,ezé esõs idõben kaki,meg csomagot sem vihetek rajta, ha hosszabb útra megyek.Én csak afféle hétvégi bringás vagyok,de nagyon szeretem a suhanását az országúti paripáknak.Azé kéne egy olyan ami kissé keményebb viszonyokhoz is jó,nem városba,csakis hétvégi csapatásra.Tudom hogy vannak a cross meg fitness gépek,de nem az én világom.Szóval mit bírnak ezek a ciklokrossz gépek?Mondjuk tetszik a mongoose croix comp.Ahogy látom az pont ilyen gép,amilyet én szeretnék,a leírás alapján,bár kicsit drága ahhoz képest mivel van szerelve.Szerintetek elbírják ezek a kissé keményebb kiképzést,mondjuk max 100 kilo lenne rajta cuccal együtt.Én még nem is láttam ciklo gépet,nem hogy ültem volna rajta.Fõleg azért országúti kerekezére használnám,csak ha van egy földes út,amin úgy elmennék,mert szép a táj,akkor mehessek bátran.Láttam miket mûvelnek velük versenyeken,csak az verseny,marhára nem tudom utána hány felnit kell cserélni utána meg ilyesmi.Kérem a segítségeteket!Elõre is köszi!
DuGO
Hi,
erre a Mongoose-ra biztosan lehet csomagtartót szerelni? Én nem látok a vázon szemet.
Írta 2010. április 01. - 14:17
Tanács kéne a ciklokrossz gépekrõl.Írtam abba a topikba is,de nem nagyon látogatják.Szóval ha valaki ért ezekhez a masinákhoz,örülnék ha segítene.Kellene nekem egy olyan gép,amivel országúton lehet csapatni,de nem jön zavarba a földúttól sem.De semmi extrém terep,csak földes,murvás ilyesmi.Országútim van,de sem sárvédõt sem csomagtartót nem tudok rápakolni,ezé esõs idõben kaki,meg csomagot sem vihetek rajta, ha hosszabb útra megyek.Én csak afféle hétvégi bringás vagyok,de nagyon szeretem a suhanását az országúti paripáknak.Azé kéne egy olyan ami kissé keményebb viszonyokhoz is jó,nem városba,csakis hétvégi csapatásra.Tudom hogy vannak a cross meg fitness gépek,de nem az én világom.Szóval mit bírnak ezek a ciklokrossz gépek?Mondjuk tetszik a mongoose croix comp.Ahogy látom az pont ilyen gép,amilyet én szeretnék,a leírás alapján,bár kicsit drága ahhoz képest mivel van szerelve.Szerintetek elbírják ezek a kissé keményebb kiképzést,mondjuk max 100 kilo lenne rajta cuccal együtt.Én még nem is láttam ciklo gépet,nem hogy ültem volna rajta.Fõleg azért országúti kerekezére használnám,csak ha van egy földes út,amin úgy elmennék,mert szép a táj,akkor mehessek bátran.Láttam miket mûvelnek velük versenyeken,csak az verseny,marhára nem tudom utána hány felnit kell cserélni utána meg ilyesmi.Kérem a segítségeteket!Elõre is köszi!
DuGO
Írta 2010. március 31. - 23:06
Köszönöm a válaszokat. Valakinek esetleg van még tapasztalata a többi bringával?
Nagyon köszi
Írta 2010. március 31. - 18:50
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Szerintetek melyiket érdemes megvenni?
Illetve van más javaslat?
(Városban és túrázásra, hegyi utakon használnám, nem igazán õrültkedem, meg ugra bugrálnék vele.
SPECIALIZED HARDROCK XC COMP (2008)
TREK 3700
TREK 3900 DISC
KONA FIRE MOUNTAIN
GEPIDA SIRMIUM 2010
Elõre is köszi a válaszokat
Szia,
nekem a Gepida Sirmiummal van tapasztalatom, nem rossz bringa, egyben van. Az Avid BB5 fékek ebben a kategóriában nem rosszak. Igazából az agyakra kell figyelni, hogy ne legyenek lazák. Illetve az elsõ váltó a gyenge pont. Azt nehéz jól beállítani. De nem rossz ár-érték arányú bringa. A 2009-es modellen is érdemes elgondolkodni, mert 10000 Ft-tal olcsóbb és lényegéban ugyanaz.