Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. április 03. - 21:27
Írta 2010. április 03. - 21:26
Apróban néha szinte hibátlan állapotú, pár éves vagy max 5-6 éves minõségi acélvázas, merevvilás mtb-ket lehet kifogni potom pénzért. Egy ilyesmi váz szerintem simán elbír, ami még elég erõs kell legyen a kerekek, meg jó fékek, mert hiába nem száguldozol, valaminek ugye le kell lassítani. Szóval használtat javaslok, és azon a megfelelõ módosításokat.
szerk. potom pénz alatt 30-40re gondoltam
Csavaros (nem gyorszáras) 36 lukas agy, 2mm-es küllõk, valami erõs duplafalú felni, gumi kb tetszõleges.
Ez utóbbi lenne drága buli, de pl én sem vagyok éppen egyszálbelû de gumival sosem volt még gondom.
Írta 2010. április 03. - 21:06
Ezer hála, és köszönet azért, hogy ennyit törõdsz velem. Egyébként amikor azt írtad, hogy komplett bringából csak ennyi jut eszedbe, eszembe jutott valami.
Hiszen a pinyóban megvan még a régi bringám. Bár azt nemtudom, hogy milyen állapotban van, de szerintem nem teljessen halott. Szerinted érdemes lenne megpróbálni azt upgradelni. Persze ez még abból az idõszakból való, amikor még újdonság volt a simano sys váltó. Akkor volt a vas 20k. Valami target fantázia nevû keró.
hát ha az jó méretben meg mûxik, használd amig szét nem esik. költeni max 10K-t érdemes rá ha kell. (ha évek ót áll gumiik biztos kellenek, fékbetétek ilesmi) többet sztem nem. aztán ha már véres a torka ráérsz akkor továbbgondolni a sztorit.
azért a tempós lejtmenetekkel óvatosan vele
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 03. - 20:58
Hiszen a pinyóban megvan még a régi bringám. Bár azt nemtudom, hogy milyen állapotban van, de szerintem nem teljessen halott. Szerinted érdemes lenne megpróbálni azt upgradelni. Persze ez még abból az idõszakból való, amikor még újdonság volt a simano sys váltó. Akkor volt a vas 20k. Valami target fantázia nevû keró.
Írta 2010. április 03. - 18:27
Írta 2010. április 03. - 18:07
A testalkatomból kiindúlva inkább a kényelmesebb üléspozíció áll közelebb hozzám.
igazából komplett bringa most igy hirtelen nem jut eszembe ami minden lényeges alaktelemében elég massziv lenne.
ami fontos hogy erõs legyen az a váz, teló, kerekek, kormány, stucni, nyeregcsõ, hajtómû.
vázra esetleg még ez. de ezen is kéne upgradelni
Specialized Hardrock Sport (2008) ker
Írta 2010. április 03. - 17:09
Pontossan úgy van ahogy mondod. Bár ez így még nem is tûnt fel.Egy bizonyos vázméret kell, így nem lehet választani, hogy 20" feletti, vagy alatti. Szerintem téged az zavar be, hogy a kerékpárboltokban a kerékméret szerint szokták ajánlani a bringákat és az is hüvelykben van.
Írta 2010. április 03. - 17:07
Írta 2010. április 03. - 16:48
Tehát az én 190 cm hez akkor inkább a 20" felettiek az inkább praktikusak?
Rendesek vagytok, hogy okosítotok egy amatõrt.
igen
kb 20-21-22
ember és márkafüggõ is meg hogy kényelnmesebb vagy sportosabb üléspoziciót szeretnél
Írta 2010. április 03. - 16:44
Tehát az én 190 cm hez akkor inkább a 20" felettiek az inkább praktikusak?
Egy bizonyos vázméret kell, így nem lehet választani, hogy 20" feletti, vagy alatti. Szerintem téged az zavar be, hogy a kerékpárboltokban a kerékméret szerint szokták ajánlani a bringákat és az is hüvelykben van.
Írta 2010. április 03. - 16:32
Tehát az én 190 cm hez akkor inkább a 20" felettiek az inkább praktikusak?A 19" és a 24" a váz méretét jelöli. Majd a nálam okosabbak pontosítanak, de ha jól rémlik a nyeregvázcsõ hossza hüvelykben. Testmagasság függvénye, melyik a jó, az én 176cm hez 17"-19" es vázak passzolnak kb.
Írta 2010. április 03. - 16:00
+ itt most 10% levásárolható a meridákra
Ker
Webshopból meg nagyáruházból alapból nem veszek biciklit. Igaz, hogy a helyi kerékpárboltban valamivel drágábbak, de jár a biciklihez normális garancia, meg amikor megveszem, már alapból használható is, nem kell összeszerelni meg beállítgatni.
Írta 2010. április 03. - 14:36
Írta 2010. április 03. - 14:22
Köszönöm az ötletet. Boldog vagyok, hogy legalább létezik olyan bringa ami engem is elbír.
Viszont ez tényleg iszonyú drága, és használt se nagyon van.
Esetleg tudnál abban segíteni, hogy mik azok az alkatrészek amiktõl jobban bírja a vas a nagyobb terhelést.
Hátha találnék egy számomra is elérhetõ árú bringát. Akár használtan is. A másik kérdés pedig a méret. Mi a külömbség a 19", és a 24" bringák között?
Kérlek ne kövezz meg, ha butaságot kérdeztem, vagy ha egy már sokszor feltett kérdést tettem fek ezredszer, de még csak egy napja fedeztem fel ezt a fórumot. És mégegyszer köszönöm a segítséget.
a váz méret a nyeregvázcsõhosza zollban (1 zoll = 25,4mm) de ezzzel a mérettel együtt változik a felsõcsõhossza is.
mennyit tudnál rászánni ?
Írta 2010. április 03. - 14:18
Írta 2010. április 03. - 14:14
olcsón nem fogod megúszni
a kona hoss kb erre volt kitalálva csak idén már nincs
KONA 2009 - Hoss
de vmi ilyenben kéne gondolkodni
Köszönöm az ötletet. Boldog vagyok, hogy legalább létezik olyan bringa ami engem is elbír.
Viszont ez tényleg iszonyú drága, és használt se nagyon van.
Esetleg tudnál abban segíteni, hogy mik azok az alkatrészek amiktõl jobban bírja a vas a nagyobb terhelést.
Hátha találnék egy számomra is elérhetõ árú bringát. Akár használtan is. A másik kérdés pedig a méret. Mi a külömbség a 19", és a 24" bringák között?
Kérlek ne kövezz meg, ha butaságot kérdeztem, vagy ha egy már sokszor feltett kérdést tettem fel ezredszer, de még csak egy napja fedeztem fel ezt a fórumot. És mégegyszer köszönöm a segítséget.
Írta 2010. április 03. - 13:47
+ itt most 10% levásárolható a meridákraNagyon-nagyon max. 140-et, de inkább maradnék a 100-130 ezres kategóriában. Eddig egy Gepida Alboin CRS 300-at próbáltam, az tetszett, de más modellt még nem próbáltam. Ezen kívül még a KTM LifeTrack-et néztem ki, de nem tudom, hogy jobb-e annyival mint a Gepida vagy inkább a márkát kell megfizetni.
A Meridák közül melyik modellt ajánlod?
Ker
"just chillin killin"
Írta 2010. április 03. - 12:55
Nagyon-nagyon max. 140-et, de inkább maradnék a 100-130 ezres kategóriában. Eddig egy Gepida Alboin CRS 300-at próbáltam, az tetszett, de más modellt még nem próbáltam. Ezen kívül még a KTM LifeTrack-et néztem ki, de nem tudom, hogy jobb-e annyival mint a Gepida vagy inkább a márkát kell megfizetni.
A Meridák közül melyik modellt ajánlod?
kicsit körülnézel 10% alkudható szrem, és ez egy elég jó darab
BikeFun - MERIDA - Ker
de a 100 v is jó lehet
BikeFun - MERIDA - Ker
Sziasztok!
Teljesen amatõr vagyok a bringák terén, és jótanácsra lenne szükségem.
Régebben imádtam bringázni, de amikor elértem a 120kg-t akkor már nem bírt el a bringám. Azóta elég sok idõ telt el, de most újra elkapott a bringázhatnék, viszont az elsõ döbbenetet az árak jelentették. A másodikat pedig az, hogy mennyire komoly szakzsargonban beszélnek az emberek a fórumokon.
Szóval a lényegre térve, abban szeretnék segítséget kérni, hogy létezik-e olyan vas ami elbír egy 165kg-s embert. És mivel csak egy átlagos bérbõl, és fizetésbõl élõ ember vagyok ezért az ár nagyon fontos momentum. Nagyon hálás lennék, ha valaki használható jótanáccsal látna el.
Elõre is köszönöm: Tamás
olcsón nem fogod megúszni
a kona hoss kb erre volt kitalálva csak idén már nincs
http://bikes.konawor.../09_hoss_en.cfm
de vmi ilyenben kéne gondolkodni
Írta 2010. április 03. - 11:22
Teljesen amatõr vagyok a bringák terén, és jótanácsra lenne szükségem.
Régebben imádtam bringázni, de amikor elértem a 120kg-t akkor már nem bírt el a bringám. Azóta elég sok idõ telt el, de most újra elkapott a bringázhatnék, viszont az elsõ döbbenetet az árak jelentették. A másodikat pedig az, hogy mennyire komoly szakzsargonban beszélnek az emberek a fórumokon.
Szóval a lényegre térve, abban szeretnék segítséget kérni, hogy létezik-e olyan vas ami elbír egy 165kg-s embert. És mivel csak egy átlagos bérbõl, és fizetésbõl élõ ember vagyok ezért az ár nagyon fontos momentum. Nagyon hálás lennék, ha valaki használható jótanáccsal látna el.
Elõre is köszönöm: Tamás
Írta 2010. április 03. - 10:03
Ezzel a bringával van valami tapasztalatod? Egyébként a Gepida Alboin CRS 300-hoz képest mennyivel jobb?
Tapasztalatom nincs semmiféle cross bringával, de nyilván a merida egy márka a gepida meg csak egy matrica, tehát nem egy kategória a kettõ. Én MTB-vel is jól elvagyok alföldön, megfelelõ gumival és edzettséggel azzal is lehet huzamosabb ideig 30-35km/h-val haladni, meg akár gyorsabban. Akkor már inkább Merida speeder-t vennék cross bringa helyett.
Speeder T1 - merida-bikes.com
RideBike | Merida '10 Speeder T1 (Ker