Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Redbull-ról egy kis infó! Pár éve szemezek is a márkával.

Rose Versand Fahrrad Shop MTB Rennrad Trekkingrad Triathlon Fahrrad-Versand

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

masik gumival probaltad?

Nem, de nem is akarom. Végeredményben nem zavar, mert annyira szûk tartományban rezonál, hogy azt enyhe lassítással/gyorsítással át tudom lépni.
Egyelõre a gumikkal meglepõen jól megyek. Annak ellenére, hogy össztelós a gép, ugyanazt a tempót el tudom érni vele, mint a régi, merevseggû, slickgumis bringámmal. Nagyobb sebességre meg nem vágyom, inkább terepre akarok majd menni. Amit eddig a pedálok miatt kerültem nagy ívben...

---

szerk: persze az is igaz, hogy erõsen maximalista hajlamaim vannak, néha eltúlzom a problémákat. Pl. azt egyelõre kifejezetten élvezem, hogy mennyien megbámulják a gépet. :)
Meghát az sem utolsó dolog, hogy eddig a legtöbb amit egy évben megtettem, az 1200km volt. Idén csak ezzel a bringával mentem kb. 1100-at és a régiben is volt már kb. 150-200, mire ezt megkaptam...
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem feltétlenül kell rám hallgatni ilyen ügyekben.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ja, az lehet... :)

Konkrét gondot nem tudnék megfogalmazni: a jelenlegi bringám negyedennyibe kerülõ elõdjével kevesebb gondom volt 4000km és 8 év alatt, mint ezzel kb. két és fél hónap + 1000km alatt... (az elõzõt elsõ évben használtam rendszeresen, aztán exponenciálisan zuhant a kihasználtsága)

A zavaró dolgok egy részénél úgy érzem, nem annyira egy-egy alkatrész a problémás, mint inkább az összhatás.
(pl. friss gond: 28-30km/h sebességtartományban vibrálni kezd a váz, mintha masszírozógép lenne... ez inkább tûnik valami tervezési problémának, mint egyik v. másik alkatrész hibájának - szerintem. Persze tévedés joga fenntartva - mindenesetre engem egy híd leomlására emlékeztet a dolog ;) )

Nincs szakszerviz, ahol veszed a bringát, oda kell visszavinni míg le nem jár a garancia.

Vannak sejtéseim, hogy szállítás közben/gyártás során érhették olyan sérülések, amikre nem találtam ésszerû magyarázatot, de mivel csak hetekkel a gép átvétele után fedeztem fel õket, nem sok jogom volt reklamálni. (apró sérülések a festésen, csak bosszantó)
A gyárilag felrakott XLC pedálok (Haibike saját márkanév az XLC) számomra életveszélyesnek tûntek, mert néhányszor képtelen voltam kilépni belõle. Végül kicseréltem PD-M520-ra. A cipõn a stoplik maradtak, érdekes módon a korábbi beakadásokat ezzel nem tapasztalom.

masik gumival probaltad?

Sophia

Sophia

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
160 centis lány vagyok, és trekking vagy városi biciklit keresek. Nem értek hozzá, úgyhogy jól jönne a segítség.
(ha lehet a gepida biciklik kinézetéhez hasonlót, de nem baj, ha nem olyan)

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

ez szerintem 2009es :) mi a gondod vele?

Ja, az lehet... :)

Konkrét gondot nem tudnék megfogalmazni: a jelenlegi bringám negyedennyibe kerülõ elõdjével kevesebb gondom volt 4000km és 8 év alatt, mint ezzel kb. két és fél hónap + 1000km alatt... (az elõzõt elsõ évben használtam rendszeresen, aztán exponenciálisan zuhant a kihasználtsága)

A zavaró dolgok egy részénél úgy érzem, nem annyira egy-egy alkatrész a problémás, mint inkább az összhatás.
(pl. friss gond: 28-30km/h sebességtartományban vibrálni kezd a váz, mintha masszírozógép lenne... ez inkább tûnik valami tervezési problémának, mint egyik v. másik alkatrész hibájának - szerintem. Persze tévedés joga fenntartva - mindenesetre engem egy híd leomlására emlékeztet a dolog ;) )

Nincs szakszerviz, ahol veszed a bringát, oda kell visszavinni míg le nem jár a garancia.

Vannak sejtéseim, hogy szállítás közben/gyártás során érhették olyan sérülések, amikre nem találtam ésszerû magyarázatot, de mivel csak hetekkel a gép átvétele után fedeztem fel õket, nem sok jogom volt reklamálni. (apró sérülések a festésen, csak bosszantó)
A gyárilag felrakott XLC pedálok (Haibike saját márkanév az XLC) számomra életveszélyesnek tûntek, mert néhányszor képtelen voltam kilépni belõle. Végül kicseréltem PD-M520-ra. A cipõn a stoplik maradtak, érdekes módon a korábbi beakadásokat ezzel nem tapasztalom.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ez szerintem 2009es :) mi a gondod vele?

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

nah talaltam ket jo ar/ertek aranyu cangat...

A RedBull-t nem ismerem, a Haibike-ot meg nem merném jó szívvel ajánlani. Márcsak azért sem, mert az adatlapodon felsorolt alkatrészek nem egyeznek meg teljesen a gyári adatokkal (pl. a gyári oldalon Avid fék szerepel).
Egyébként én is egy Haibike-kal járok, de nem merném állítani, hogy 100%-ig elégedett vagyok vele... :(

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nah talaltam ket jo ar/ertek aranyu cangat... total altalanos felhasznalasra kellene (bakonyi turak, "fitness" varos kornyeken, kis maraton). a haibike kb 45e penzzel olcsobb lenne. a haibikenak is van a redbullhoz hasonlo aru verzioja, annyiban ter el, hogy full xt a hajtaslanc, xt valtokar, fizik tundra, bat a louise es dt 430as felnik (ezek jol hangzanak, de gyakorlati ertelme nemtom lenne e).

melyiket? :) mindharomban van pro es kontra, hatha olyan is eszetekbe jut, amit en nem vettem figyelembe. ha sz*r a vaz, esetlegesen egy donorcanga is lehetne belole.

Feltöltött kép

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Ker
Ker
Ker
Ker

végül is 100 körül vannak...:)
én ilyenekben gondolkodnék használtban.
szerintem van közte olyan, amire érdemes lehet rákérdezni.

bár azt tényleg jó lenne tudni milyen magas vagy, esetleg hány kg. egyszerûbb lenne segíteni:)

Izomtéridõninja-geológus!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
sz@rból nem lehet aranyat csinálni ezt arra értem, hogy 100ból átalakítások nélkül komoly hegyi túrákra való géphez irtózatos mák kell

amiket linkeltél azok számtalan sebbõl véreznek, mintha szisztematikusan lennének kiválasztva: altus-alivio szettek, nyereg, pedál, alap sr villa (egyiknél ezeréves rst aerosa)

azt sem árt tisztázni milyen magas vagy, mik az igényeid (tárcsafék, teló, aluváz ilyesmik) aztán akkor tudnak a többiek segíteni

de te valahogy a legrosszabbakat választottad ki a felhozatalból

ha meg a retro merevvilás de minõségi acél csöves gépek meg a régi szettek nem riasztanak el, akkor maxi bike, ott akár 50ért is kapsz nagyon jo gépet

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Sziasztok!
Használt MTB vásárlásán töröm a fejem. sajnos most 100e ft körül van a limit. elsösorban terep turákra kéne, illeve jövöre lehet kiprobálnám magam 1-1 maratonon.
mit javasoltok?
néztem párat:
1
2
3
4
5
6
7

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Amelyiken nincs felsõcsõ, azt nem vinném terepre.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

CosmoBacsika

CosmoBacsika

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Zolus: sztem nem rossz választás ennyiért

Cosmo: az igényeidhez jól választottál bringát, de ha párodat is elviszed terepezésre akkor kerüljétek a szoknyabarát vázat nála is. (Még talán az átmeneti megoldás szóba jöhet)

Köszi, de akkor a jelek szerint a két (hölgy esetében mutatott) bringa alkalmas könnyebb terepre, ugye?

Köszi

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Elsõ és gyors kérdés : Hercules vagy Winora?

Passz. Én úgy tudom (de nagyon könnyen lehet, hogy tévedek), a Hercules saját bringákat árul, a winora meg csak "cimkézõ üzem". De még1x: erre az infora ne vegyél mérget! ;)
Ha ez így van, akkor talán a Hercules-re szavaznék.
A magadnak kiválasztottak közül meg inkább a Spyder, mert könnyebb, Deore szettel szerelték (3x8 helyett 3x9 sebesség, ami úgy vettem észre, néha nem árt)
Csomagtartó ügyben viszont lehet, hogy te is meggondolod magad, mert ha hosszabb túrára mész, néha jó ha nem a hátizsákban kell cipelni a cuccot. Esetleg elmentek egy több napos kirándulásra, akkor egy zsákban el sem fér minden...

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Zolus: sztem nem rossz választás ennyiért

Cosmo: az igényeidhez jól választottál bringát, de ha párodat is elviszed terepezésre akkor kerüljétek a szoknyabarát vázat nála is. (Még talán az átmeneti megoldás szóba jöhet)

CosmoBacsika

CosmoBacsika

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

kb 18 év (és 8 év kihagyás után) megint bicajt szeretnék venni, és kedvesemnek is. Akkoriban még volt monti és csók, most meg, hogy újra aktuális lett a kérdés szembesültem a millió fajtával, és márkával. Éppen ezért szeretném a segítségeteket kérni.

Elsõ és gyors kérdés : Hercules vagy Winora? (csak ebbõl a két márkából fogok vásárolni - nem vagyok beszûkült, egyéb körülmények miatt kell)

Próbáltam meghatározni a felhasználást, lényegileg annyi lenne, hogy túrázáshoz, fõleg kikapcsolódáshoz könnyû terepre, és aszfaltra.
Rá is találtam a cross illetve trekking kategóriákra, amelyek kapcsán egy pontosabb meghatározásnak örülnék.

Elsõ kérdésként( ez a nehezebb) kedvesemnek szeretném kiválasztani a bicajt. Neki van egy olyan speciális igénye, hogy "csomagtartós" legyen.
Nézegettem a Hercules trekking bringáit.
pl ezt
Fahrrad Fahrr
vagyezt
Fahrrad Fahrr

ezekkel kapcsolatban annyi lenne a kérdésem, hogy az ilyen jellegûek bírják-e a könnyû terepet. Alkalmasak-e arra, hogy idõnként ösvényeken, dombon fel, dombon le jól és kényelmesen mûködjenek?

a magam részérõl egy ilyennel
Fahrrad Fahrr
vagy egy ilyennel szimpatizálok
Fahrrad Fahrr

Bírják ezek a fent említett igénybevételt?

Zolus

Zolus

újonc

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Az idei Neos jó ár/érték arányúnak számít 160 ezerért? Mivel üdülési csekkre akarom venni, nem tudom bárhol megvenni. A napokban kipróbálok egy Neost 19" vázzal, és ha tetszik, kap két mûanyag sárvédõt meg lámpákat, és örülni fogok.

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Én a cross-t venném, az kicsit sportosabb (nem mellesleg férfiasabb) bringás élményt ad. Írtad, hogy fogyni akarsz, ezért ha igazán így gondod, elõbb-utóbb eljutsz arra a szintre, ahol már a teljesítményed is fontos és a mozgást is élvezni fogod - ebben az esetben a nagypapás üléspozíció már hátráltatni fog. Sárvédõt, lámpát csomatartót arrra is fel lehet tenni, akkor mikor szükséges.

Zolus

Zolus

újonc

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Nekem is szimpatikus a Neos, de a Gepida Alboin 300 CRS is tetszik. Még mindig trekking vs. cross döntést kéne meghozni. Közben találtam egy GT Nomad nevû gépet, ami arany középútnak látszik a képek alapján. A trekkingek sokkal kényelmesebbnek tûnnek, de nehezebbek is. Nem tudom az a 3kg mennyit számít. És egy Neosra is az elsõ lenne, hogy vegyek sárvédõt meg lámpákat. Az állítható kormánystucnival kialakítható közel függõleges üléspozíció? Mert a képeken elég görnyedõsnek látszik, és az ülés is kényelmetlennek tûnik egy 130 kg-os embernek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
kellizbõl neos már jó, de kis alkuval tán megoldható exqisite,

vagy meridák, mondjuk a crossway 400v, szintén kis alku. váza tán masszívabb és több féle méret van belõle
BikeFun - MERIDA - A KER
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való