Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. július 14. - 23:45
Marad a SS-re átalakítás. Már olvasom az ez irányú topicot. Folytatom ott! Köszi a választ!
Írta 2010. július 14. - 23:41
Add össze a listán szereplõ alkatrészek árát, gyorsan rájössz, érdemesebb egy alig használt komplett bicajt venni, mint a régit helyrepofozni. Olcsóbb, kevesebb szívás.
Sophie:
Kérdésedre nem márkákat kell mondanunk, hanem olyat, hogy Acera, Alivio, stb. Tehát milyen felszereltségû bringát nézz, mert ebben az árkategóriában tökmindegy, melyik márka vázát veszed meg, nagy részük egy helyrõl jön. A rájuk szerelt alkatrészek sem különleges darabok. Olcsó aluváz, ballasztnak jó teleszkóp, menetes racsni, 21 sebesség, használható V fékek, kb. ezt mindegyik tudja.
szóval valami 15-16 collos, trekking vagy aszfaltgumis mtb lenne Neked a legjobb. Bár, ha tetszik a Gepida, miért nem azok közül választasz, és majd a többiek "megszakértik"?
Race, no Rest!
Írta 2010. július 14. - 23:18
hali! annyit szeretnék megtudni, h. szerintetek mennyi különbség van a 26 és a 28"-os kerék között?
itt arra gondolok, mekkora különbség van ha a montimra veszek egy 1.5-ös gumit vagy ha veszek egy 28"-os trekinget?
köszi
Szia! Ha tárcsafékes a bicó, elegendõ egy tárcsafékes trekking/outi kerékszett pluszba. Esetleg...
Race, no Rest!
Írta 2010. július 14. - 22:27
Elhatároztam, hogy ismét bringára szállok sok év kihagyása után. Régen sokat tekertem, de sosem foglalkoztatott a technikai háttér így bajban vagyok.
Van egy õsöreg (kb 10-15 éves)MTB, amit kb 4-5 év után hoztam föl a garázsból. Amit használhatónak ítéltem belõle az kb a hajtókar,a fékkar(ez is lehet cserés), a váz+villa és a nyereg, talán a kormány bár elöl valami piszkosul kotyog és nem szedtem még atomjaira. A többit mindenképpen cserélem.
A cél egy megbízható városi/aszfalt gép lenne, így ilyen szellemiségben raktam össze a listámat. A gépet ha lesz idõm szétkapom a vázat porfestik.
Szóval amiket összeszedtem:
Váltókar/fékkar: Shimano Alivio '06 (RD-M410)
Elsõ váltó: Shimano Alivio '06 (FD-M411)
Hátsó váltó: Shimano Alivio '06 (RD-M410)
Hajtókar (ha a mostani nem jó, nem igazán tudom mit kéne néznem rajta, hogy maradhat-e): Shimano Alivio '06 (FC-M410) + Shimano BB-UN26
Fék: Shimano Altus/Acera/Alivio '09 (BR-M422)
Lánc: Shimano CN-HG40 8s.
Fogas koszorú: Shimano CS-HG40-I 11-34 8s.
Gumibelsõ: CST 26x1,25-1,5
Gumikülsõ: CST Traveller City Classic C1384
Kerék: fogalmam sincsen, valami olcsó ami ehhez jó..
Kb itt tart a listám. Van még bõven rajta dolog, de ezeket érzem sürgõsnek.
Viszont lenne egy másik variáció is:
Ha lehet akkor a meglévõ vázra építve ugyan így, egy fixi vagy SS gép kialakítása. Errõl még kevesebbet tudok így itt még nem is mertem nézelõdni.
Itt ugyebár mindenképpen kell másik hajtókar, vagy egyenlõre meg lehetne tartani a meglévõt? Milyen alkatrészek kellenek hozz? Hol nézzem?
A kérdésem:
Melyik lenne az olcsóbb és egyszerûbben megoldható? Ki mit variálna ezen a listán? Ki milyen felnit venne hozzá? Mit mérjek, mit nézzek meg a régi gépen, hogy jók lesznek-e rá a cuccok? Ki hol venné a cuccokat? (használt is jöhet ha megéri)
Minden tanácsot szívesen veszek!
Elõre is köszönöm a segítséget!
Írta 2010. július 14. - 19:59
Új vagyok még bringás körökben, így ha sületlenséget írok elõre is elnézést.
Úgy gondoltam, h nekiállok én is tekerni. Végiggondoltam a lehetõségeimet, amire vágyok elsõ sorban, az a terep. Kemény DH kizárva, de erdõben szívesen tekernék, ugrabugrálnék. Ebbõl fakadóan valami fully bringára volna szükségem. Nézegettem õket az aprók között, geometriára, illetve árban (220k) egy Merida AM800D-n megakadt a szemem.
Bõvebben.
Mi a véleményetek a szerkezetrõl?
Köszönöm.
Írta 2010. július 12. - 17:43
olyan max. 60.000 körül
Kelly's '10 Alpha (Ker
Rock Machine '10 Crossride 75 n
Ebben az árkategóriában nincs túl nagy választék azért még. A rock machine annyiból jobb, hogy aluvázas, vagyis könnyebb, ha esetleg emeletre kell felcipelni.
Írta 2010. július 12. - 16:30
Sziasztok!
A napokban szeretnék venni egy új bicajt(Cross vagy trekking). Nem szándékoztam vagyonokat költeni rá(ha lenne rá keret, megtenném:D) Szóval két bicajt nézegettem, az egyik egy Neuzer X2-es, a másik pedig Gepida alboin 100...tudom h alkategóriás bicajok, de nekem megteszi:) A kettõ közül meiket ajánlanátok?esetleg ebben az árkategóriában más bicajt? Elõre is köszi:)
Kross Trans Continental:
KROSS Trans Continental | First-Bikes
Ez már alu vázas, teleszkópos...
Sziasztok!
Mbt-t akarok venni, eddig ezt a kettõt néztem ki: Mali Viper, Caprine - Epik 30 Disc
mindegyik 90e körül van
Ti melyiket ajánlanátok inkább, vagy hasonló árban felszereltségben? Többet nem akarok rá költeni.
köszi
Kross Hexagon V6:
KROSS Hexagon V6 | First-Bikes
Kross Level A2:
KROSS Level A2 | First-Bikes
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2010. július 12. - 09:12
Mbt-t akarok venni, eddig ezt a kettõt néztem ki: Mali Viper, Caprine - Epik 30 Disc
mindegyik 90e körül van
Ti melyiket ajánlanátok inkább, vagy hasonló árban felszereltségben? Többet nem akarok rá költeni.
köszi
Írta 2010. július 09. - 20:28
A napokban szeretnék venni egy új bicajt(Cross vagy trekking). Nem szándékoztam vagyonokat költeni rá(ha lenne rá keret, megtenném:D) Szóval két bicajt nézegettem, az egyik egy Neuzer X2-es, a másik pedig Gepida alboin 100...tudom h alkategóriás bicajok, de nekem megteszi:) A kettõ közül meiket ajánlanátok?esetleg ebben az árkategóriában más bicajt? Elõre is köszi:)
Írta 2010. július 07. - 23:57
Írta 2010. július 07. - 21:03
ezt én is néztem ha lenne pénzem megvenném, bármikor tovább fejleszthetõ igény szerinttaláltam még egyet ami bejövös, igaz nem xt-s mégcsak nem is deore,de a tesztben egész jókat irtak róla
ez az a bringa
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. július 07. - 20:59
Sziasztok!
Országúti kerékpárt szeretnék vásárolni és ebben szeretném kérni a tanácsaitokat.
Abszolút kezdõként ebben a kategóriában nem szeretnék és nem is nagyon tudnék 100ezreket költeni egy bicóra. Talán késõbb.
Kinéztem egy bringát és szeretném tudni, h megfelelne-e bevezetésnek: Neuzer Whirlwind Basic road ker
Ennél több pénzt sajnos nem tudok rászánni.
Elõre is köszönöm a segítségeteket, THX
csak nagyon bevezetönek,legalább valami sora szettes gépet keress.
Írta 2010. július 07. - 18:18
Írta 2010. július 06. - 19:45
ez az a bringa
Írta 2010. július 05. - 22:32
Írta 2010. július 05. - 22:31
Országúti kerékpárt szeretnék vásárolni és ebben szeretném kérni a tanácsaitokat.
Abszolút kezdõként ebben a kategóriában nem szeretnék és nem is nagyon tudnék 100ezreket költeni egy bicóra. Talán késõbb.
Kinéztem egy bringát és szeretném tudni, h megfelelne-e bevezetésnek: Neuzer Whirlwind Basic road ker
Ennél több pénzt sajnos nem tudok rászánni.
Elõre is köszönöm a segítségeteket, THX
Írta 2010. július 05. - 20:56
Tárcsafékhez nem ragaszkodom, mivel ilyen árban max mechanikust találnék, akkor meg inkább egy jo v fék. Telót mindenképpen szeretnék.
Írta 2010. július 05. - 20:18
160 centis lány vagyok, és trekking vagy városi biciklit keresek. Nem értek hozzá, úgyhogy jól jönne a segítség.
(ha lehet a gepida biciklik kinézetéhez hasonlót, de nem baj, ha nem olyan)
olyan max. 60.000 körül