Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Xero

Xero

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Valóban így tettem, sok kicsi sokra megy sajnos.
Marad a SS-re átalakítás. Már olvasom az ez irányú topicot. Folytatom ott! Köszi a választ!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Xero!
Add össze a listán szereplõ alkatrészek árát, gyorsan rájössz, érdemesebb egy alig használt komplett bicajt venni, mint a régit helyrepofozni. Olcsóbb, kevesebb szívás.

Sophie:
Kérdésedre nem márkákat kell mondanunk, hanem olyat, hogy Acera, Alivio, stb. Tehát milyen felszereltségû bringát nézz, mert ebben az árkategóriában tökmindegy, melyik márka vázát veszed meg, nagy részük egy helyrõl jön. A rájuk szerelt alkatrészek sem különleges darabok. Olcsó aluváz, ballasztnak jó teleszkóp, menetes racsni, 21 sebesség, használható V fékek, kb. ezt mindegyik tudja.
szóval valami 15-16 collos, trekking vagy aszfaltgumis mtb lenne Neked a legjobb. Bár, ha tetszik a Gepida, miért nem azok közül választasz, és majd a többiek "megszakértik"?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

hali! annyit szeretnék megtudni, h. szerintetek mennyi különbség van a 26 és a 28"-os kerék között?
itt arra gondolok, mekkora különbség van ha a montimra veszek egy 1.5-ös gumit vagy ha veszek egy 28"-os trekinget?

köszi

Szia! Ha tárcsafékes a bicó, elegendõ egy tárcsafékes trekking/outi kerékszett pluszba. Esetleg...
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Xero

Xero

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Haliho!

Elhatároztam, hogy ismét bringára szállok sok év kihagyása után. Régen sokat tekertem, de sosem foglalkoztatott a technikai háttér így bajban vagyok.
Van egy õsöreg (kb 10-15 éves)MTB, amit kb 4-5 év után hoztam föl a garázsból. Amit használhatónak ítéltem belõle az kb a hajtókar,a fékkar(ez is lehet cserés), a váz+villa és a nyereg, talán a kormány bár elöl valami piszkosul kotyog és nem szedtem még atomjaira. A többit mindenképpen cserélem.
A cél egy megbízható városi/aszfalt gép lenne, így ilyen szellemiségben raktam össze a listámat. A gépet ha lesz idõm szétkapom a vázat porfestik.
Szóval amiket összeszedtem:
Váltókar/fékkar: Shimano Alivio '06 (RD-M410)
Elsõ váltó: Shimano Alivio '06 (FD-M411)
Hátsó váltó: Shimano Alivio '06 (RD-M410)
Hajtókar (ha a mostani nem jó, nem igazán tudom mit kéne néznem rajta, hogy maradhat-e): Shimano Alivio '06 (FC-M410) + Shimano BB-UN26
Fék: Shimano Altus/Acera/Alivio '09 (BR-M422)
Lánc: Shimano CN-HG40 8s.
Fogas koszorú: Shimano CS-HG40-I 11-34 8s.
Gumibelsõ: CST 26x1,25-1,5
Gumikülsõ: CST Traveller City Classic C1384
Kerék: fogalmam sincsen, valami olcsó ami ehhez jó..

Kb itt tart a listám. Van még bõven rajta dolog, de ezeket érzem sürgõsnek.

Viszont lenne egy másik variáció is:
Ha lehet akkor a meglévõ vázra építve ugyan így, egy fixi vagy SS gép kialakítása. Errõl még kevesebbet tudok így itt még nem is mertem nézelõdni.
Itt ugyebár mindenképpen kell másik hajtókar, vagy egyenlõre meg lehetne tartani a meglévõt? Milyen alkatrészek kellenek hozz? Hol nézzem?

A kérdésem:
Melyik lenne az olcsóbb és egyszerûbben megoldható? Ki mit variálna ezen a listán? Ki milyen felnit venne hozzá? Mit mérjek, mit nézzek meg a régi gépen, hogy jók lesznek-e rá a cuccok? Ki hol venné a cuccokat? (használt is jöhet ha megéri)

Minden tanácsot szívesen veszek!
Elõre is köszönöm a segítséget!

runner 125

runner 125

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Új vagyok még bringás körökben, így ha sületlenséget írok elõre is elnézést.

Úgy gondoltam, h nekiállok én is tekerni. Végiggondoltam a lehetõségeimet, amire vágyok elsõ sorban, az a terep. Kemény DH kizárva, de erdõben szívesen tekernék, ugrabugrálnék. Ebbõl fakadóan valami fully bringára volna szükségem. Nézegettem õket az aprók között, geometriára, illetve árban (220k) egy Merida AM800D-n megakadt a szemem.
Bõvebben.

Mi a véleményetek a szerkezetrõl?

Köszönöm.

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

olyan max. 60.000 körül

Kelly's '10 Alpha (Ker
Rock Machine '10 Crossride 75 n

Ebben az árkategóriában nincs túl nagy választék azért még. A rock machine annyiból jobb, hogy aluvázas, vagyis könnyebb, ha esetleg emeletre kell felcipelni.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

Sziasztok!

A napokban szeretnék venni egy új bicajt(Cross vagy trekking). Nem szándékoztam vagyonokat költeni rá(ha lenne rá keret, megtenném:D) Szóval két bicajt nézegettem, az egyik egy Neuzer X2-es, a másik pedig Gepida alboin 100...tudom h alkategóriás bicajok, de nekem megteszi:) A kettõ közül meiket ajánlanátok?esetleg ebben az árkategóriában más bicajt? Elõre is köszi:)

Kross Trans Continental:
KROSS Trans Continental | First-Bikes
Ez már alu vázas, teleszkópos...

Sziasztok!

Mbt-t akarok venni, eddig ezt a kettõt néztem ki: Mali Viper, Caprine - Epik 30 Disc
mindegyik 90e körül van
Ti melyiket ajánlanátok inkább, vagy hasonló árban felszereltségben? Többet nem akarok rá költeni.
köszi

Kross Hexagon V6:
KROSS Hexagon V6 | First-Bikes

Kross Level A2:
KROSS Level A2 | First-Bikes

[highlight] The bike way of life [/highlight]

zolszi

zolszi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Mbt-t akarok venni, eddig ezt a kettõt néztem ki: Mali Viper, Caprine - Epik 30 Disc
mindegyik 90e körül van
Ti melyiket ajánlanátok inkább, vagy hasonló árban felszereltségben? Többet nem akarok rá költeni.
köszi

Artemis

Artemis

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

A napokban szeretnék venni egy új bicajt(Cross vagy trekking). Nem szándékoztam vagyonokat költeni rá(ha lenne rá keret, megtenném:D) Szóval két bicajt nézegettem, az egyik egy Neuzer X2-es, a másik pedig Gepida alboin 100...tudom h alkategóriás bicajok, de nekem megteszi:) A kettõ közül meiket ajánlanátok?esetleg ebben az árkategóriában más bicajt? Elõre is köszi:)

Tiberius Ford

Tiberius Ford

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
köszi köszi :D

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

találtam még egyet ami bejövös, igaz nem xt-s mégcsak nem is deore,de a tesztben egész jókat irtak róla

ez az a bringa

ezt én is néztem ha lenne pénzem megvenném, bármikor tovább fejleszthetõ igény szerint
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás

Sziasztok!
Országúti kerékpárt szeretnék vásárolni és ebben szeretném kérni a tanácsaitokat.
Abszolút kezdõként ebben a kategóriában nem szeretnék és nem is nagyon tudnék 100ezreket költeni egy bicóra. Talán késõbb.
Kinéztem egy bringát és szeretném tudni, h megfelelne-e bevezetésnek: Neuzer Whirlwind Basic road ker
Ennél több pénzt sajnos nem tudok rászánni.
Elõre is köszönöm a segítségeteket, THX

csak nagyon bevezetönek,legalább valami sora szettes gépet keress.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

az is elég, ha biciklimárkát mondtok

Kross Nomia +2:
KROSS

Kross Evado 1.1:
KROSS

Kross Crow Steppen: (ebbõl még van 17"-es méretben grafit)
KROSS

Ezekre sárvédõ, esetleg csomagtartó ha kell, és kész...

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Sophia

Sophia

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
az is elég, ha biciklimárkát mondtok

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
találtam még egyet ami bejövös, igaz nem xt-s mégcsak nem is deore,de a tesztben egész jókat irtak róla

ez az a bringa

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
az xt szett az ennyiért nem kicsit ajándék, de a mérete elég nagynak tûnik a te magasságodhoz

ezeket vizsgáld:

Ker
Ker
Ker
Ker
Ker

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
ehhez mit szóltok?

Tiberius Ford

Tiberius Ford

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!
Országúti kerékpárt szeretnék vásárolni és ebben szeretném kérni a tanácsaitokat.
Abszolút kezdõként ebben a kategóriában nem szeretnék és nem is nagyon tudnék 100ezreket költeni egy bicóra. Talán késõbb.
Kinéztem egy bringát és szeretném tudni, h megfelelne-e bevezetésnek: Neuzer Whirlwind Basic road ker
Ennél több pénzt sajnos nem tudok rászánni.
Elõre is köszönöm a segítségeteket, THX

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Elõször is köszi, hogy probáltok segiteni. Tehát 183cm vagyok és 80-85kg (e 2 érték között vagyok már évek óta)
Tárcsafékhez nem ragaszkodom, mivel ilyen árban max mechanikust találnék, akkor meg inkább egy jo v fék. Telót mindenképpen szeretnék.

Sophia

Sophia

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

160 centis lány vagyok, és trekking vagy városi biciklit keresek. Nem értek hozzá, úgyhogy jól jönne a segítség.
(ha lehet a gepida biciklik kinézetéhez hasonlót, de nem baj, ha nem olyan)

olyan max. 60.000 körül