Volt stumpjumper-em pár éve, még nem a Trail ketegóriában volt akkor, 130-at mozgott. Én ajánlanám ha az ára barátibb lenne (habár fogalmam sincs most mibe fáj).
Szerintem ár/érték arányban a Canyon többnyire nyerő, ha megnézed milyen egy Kellys felszereltsége, már érthető az ára is: ha felfelé is tekerni szeretnél kell egy állítható rugóutas teleszkóp, ami drágább és máris ugyanannyiba kerül mint egy Canyon, amiben legalább Talas vagy Pike van. De igazából bármelyik márka jó ha ki vannak dolgozva a részletek:
- hátsó rugóstag állíthatósága kézre esik ill. a kerék nem a rugóstagra dobja a sarat,
- kábelvezetés jól van kitalálva
- kimozogja a teljes utat, vagy többet is és megfeleően merev a váz.
Akár össze is rakhatod használt vagy akciós cuccokból, pl én ilyenkor (télen) szoktam vásárolni, mert jobb vételeket lehet kifogni.
Amire anno 625e Ft-ot költöttem, azt kompletten vásárolva duplája lett volna.
Még akartam írni, hogy egy ilyen bringa mellé kell egy merev-vázas városi / edző bringa is, mert aszfalton nem lesz érdemes vele tekerni.
Köszi a válszokat!
Bikertrigger:
Nyílván nem is a felfelé való tempón lenne a hangsúly, hanem ahogy Atombike is írta az "élvezeti faktor" ami vonz engem. De egyenlőre csak érdeklődöm.
Atombike:
Annyiért van cube és kelly's is újonnan véve, amiben nincs esetleges zsákbamacska. Olyan nagyon fejlesztés se kellene azokra nekem... egy-két "apróság" talán.
Tudtok esetleg olyan nem annyira ismert márkákat amik gyártanak trail bike-okat? A népszerűbbeket többnyire már átnéztem...
Köszi előre is!