Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

Sziasztok!
Korábban érdeklődtem Trail bringákkal kapcsolatban.
Kis megkésett update: voltam a bringaexpo-n ahol szerecsémre kipróbálhattam egy össztelós bringát. Inkább enduro volt, ráadásul elektromos rásegítéssel. Ktm macina kapoho 274.
A tapasztalatom az volt, hogy nekem ez sok volt. Nagyon élveztem, de nem tudnám magam alatt elképzelni. Nem dh-zni akarok. Úgyhogy amit írtak korábban, hogy 160 mm-nél kezdődik az élmény, rám nem igaz. :)
Egyébként a nagy gyártók sajna elkerülték idén az expot. Kár...

Na de mind1 is. Találtam valami érdekeset, amiről érdekelne a véleményetek.
http://www.bikefun.h...6360ede50c7da0d
Ezen az oldalon ha mindenigaz 2015-ös merida Trail bringákat találtok. Ezek szerintetek tényleg 200-ért megrendelhetők, vagy ez valami beragadt hirdetés?

200 az

csak az az eleje a termékmévnek hogy "váz"  :)

szvsz itthonra 120-140 az ideális

Bikertigger módosította - 2017. március 12. - 23:07

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bence82

Bence82

újonc

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!
Korábban érdeklődtem Trail bringákkal kapcsolatban.
Kis megkésett update: voltam a bringaexpo-n ahol szerecsémre kipróbálhattam egy össztelós bringát. Inkább enduro volt, ráadásul elektromos rásegítéssel. Ktm macina kapoho 274.
A tapasztalatom az volt, hogy nekem ez sok volt. Nagyon élveztem, de nem tudnám magam alatt elképzelni. Nem dh-zni akarok. Úgyhogy amit írtak korábban, hogy 160 mm-nél kezdődik az élmény, rám nem igaz. :)
Egyébként a nagy gyártók sajna elkerülték idén az expot. Kár...

Na de mind1 is. Találtam valami érdekeset, amiről érdekelne a véleményetek.
http://www.bikefun.h...6360ede50c7da0d
Ezen az oldalon ha mindenigaz 2015-ös merida Trail bringákat találtok. Ezek szerintetek tényleg 200-ért megrendelhetők, vagy ez valami beragadt hirdetés?

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

ne kelljen már minden szót megmagyarázni, nyilván merevseggüről beszéltünk,

amúgy azonos fullinál (merida 120 pl) én nem éreztem , különbséget szén meg alu közt,  de erős meg határokat feszegetö ember biztos érzi.

A merevseggű rész felett átsiklottam. Én hibám. Tettem is a végére a mosolyt a biztonság kedvéért.

Fullynál a komfort miatt én sem gondolom fontosnak. Más paramétert figyelembe véve lehet előnye a karbonnak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

Hú bazz. Már darálom is le a 4 hónapos Alu XC össztelóst. Mekkorát hibáztam. Miért nem szóltatok hamarabb, hogy alu az nem való semmire. :)

Viccet félre téve. Össztelósnál van jelentősége a vázanyagnak? Súly, merevség, rezgéscsillapítás még a telók mellett stb...

(láttam teszteket ahol a karbon többszörösét tudja, de nem hajtogatjuk félbe minden tekeréskor a fém vázakat sem)

ne kelljen már minden szót megmagyarázni, nyilván merevseggüről beszéltünk,

amúgy azonos fullinál (merida 120 pl) én nem éreztem , különbséget szén meg alu közt,  de erős meg határokat feszegetö ember biztos érzi.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.669 hozzászólás

Viccet félre téve. Össztelósnál van jelentősége a vázanyagnak? Súly, merevség, rezgéscsillapítás még a telók mellett stb...

(láttam teszteket ahol a karbon többszörösét tudja, de nem hajtogatjuk félbe minden tekeréskor a fém vázakat sem)

Olyan véleményét tudom mondani, aki mind a kettőt használta: Van !

Ő a merevséget emelte ki, azt nagyon érezte. A súly is számít, persze.

Azt a tesztet keresd már ki, lécci ! Sokunkat érdekelne.

Marci

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

végre, ennyi.

amitől lobot kapok agyilag: mikor valaki inkább vesz egy aluvázat felsőközepes szettel, mintsem krabonvázat alsóközepes szettel. árban ugyanaz, de az érzet más.

mi még a vázzal bringázunk főleg, nem a hátsó váltóval :D

Még nem volt karbon vázas bringám, de most az a cél, hogy találjak egy árban passzolót inkább gyengébb felszereléssel, de karbont.

Ha tudtok linkeljetek még szóbajöhető típusokat, amik 500e körül vannak.

Köszi mindenkinek a tippeket!

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Hú bazz. Már darálom is le a 4 hónapos Alu XC össztelóst. Mekkorát hibáztam. Miért nem szóltatok hamarabb, hogy alu az nem való semmire. :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

szerintem meg próbáljuk meg, környezetében értelmezni a mondottakat.

5-6 kiló környéki rászánásról beszéltünk, abban a kategóriában meg tényleg faszság lenne fémet venni szvsz

végre, ennyi.

amitől lobot kapok agyilag: mikor valaki inkább vesz egy aluvázat felsőközepes szettel, mintsem krabonvázat alsóközepes szettel. árban ugyanaz, de az érzet más.

mi még a vázzal bringázunk főleg, nem a hátsó váltóval :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

szerintem meg próbáljuk meg, környezetében értelmezni a mondottakat.

5-6 kiló környéki rászánásról beszéltünk, abban a kategóriában meg tényleg faszság lenne fémet venni szvsz

• Vejne kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.669 hozzászólás

Csak én érzem úgy, hogy ez hasonlít ahhoz, hogy a 26-os kerekű "gyerekbiciklivel" már nem lehet terepezni?  :D

Haverjaim a 26ost már csak BMX-nek hívják. :D :P

Marci

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Csak én érzem úgy, hogy ez hasonlít ahhoz, hogy a 26-os kerekű "gyerekbiciklivel" már nem lehet terepezni?  :D

Így van.

És 500 ezer Ft alatt nem is érdemes felülni bicajra. Még boltba járni se.  ;)

• marton kedveli ezt

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Ez ok ! A verseny kategória meg nyilván csak karbonnal jár.

De akkor kinek marad az alu ?? Boltba/kocsmába járós bringának ?

• marton és zeezoltano kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.669 hozzászólás

hobbi-öröm-szabadidő bringázásra az alu felejtős, csak karbont érdemes.

inkább egy jó karbon váz középszeru szettel, mint alu vázon felsőbb szett.

Ez ok ! A verseny kategória meg nyilván csak karbonnal jár.

De akkor kinek marad az alu ?? Boltba/kocsmába járós bringának ?

marton módosította - 2017. március 08. - 00:06

• ultio, Rabbit és zeezoltano kedveli ezt
Marci

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Köszönöm az infókat!

Még sosem volt karbon bringám, szívesen kipróbálnám.

hobbi-öröm-szabadidő bringázásra az alu felejtős, csak karbont érdemes.

inkább egy jó karbon váz középszeru szettel, mint alu vázon felsőbb szett.

Vejne módosította - 2017. március 06. - 07:04

• Alex007 kedveli ezt

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

Kicsit még tegyél hozzá és vegyél egy jó kis karbon vázas bringát. Sokkal jobb érzés vele menni, mint egy aluval.

https://www.bike-dis...70048/wg_id-801

https://www.bike-dis...68584/wg_id-801

https://www.bike-dis...24/o-preisa/p-1

A Mavic Crossride kerékszettől távol tartanám magam + az új, 8000es XT fékről sem hallani sok jót. Kb ezek fényében nézelődj.

Megbízható és tartós :rolleyes: ....ez már nem a 90es évek, fogyasztói társadalom, stb... Mondjuk a Canyon-nál elsőrangú a garanciális ügyintézés, nagyon korrekt cég. A többi cégről ilyen szempontból nem tudok nyilatkozni, a bike-discount-tól inkább csak alkatrészt rendeltünk, ha ott gond volt ők is elsőrangúan kezelték a dolgot.

Köszönöm az infókat!

Még sosem volt karbon bringám, szívesen kipróbálnám.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.669 hozzászólás

Sziasztok! Kérlek adjatok tanácsot, ár-érték arányban milyen merevvázas 29-es MTB-t vásároljak? Keret kb 500-550e Ft.

XC, maraton, túrázgatás. Márka mindegy, csak megbízható és tartós legyen.

Tudnátok ajánlani itthoni vagy külföldi boltot/webshopot?

Köszönöm szépen!

Kicsit még tegyél hozzá és vegyél egy jó kis karbon vázas bringát. Sokkal jobb érzés vele menni, mint egy aluval.

https://www.bike-dis...70048/wg_id-801

https://www.bike-dis...68584/wg_id-801

https://www.bike-dis...24/o-preisa/p-1

A Mavic Crossride kerékszettől távol tartanám magam + az új, 8000es XT fékről sem hallani sok jót. Kb ezek fényében nézelődj.

Megbízható és tartós :rolleyes: ....ez már nem a 90es évek, fogyasztói társadalom, stb... Mondjuk a Canyon-nál elsőrangú a garanciális ügyintézés, nagyon korrekt cég. A többi cégről ilyen szempontból nem tudok nyilatkozni, a bike-discount-tól inkább csak alkatrészt rendeltünk, ha ott gond volt ők is elsőrangúan kezelték a dolgot.

• Alex007 kedveli ezt
Marci

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

de ez pl már jó váz elég jó cuccal, s kis akcióval kb belefér

https://superiorbike...ighlight-yellow

grammoknak meg 10,5 kg

Jól néz ki, köszi. Ezt a márkát mlg nem ismerem, de tanulmányozni fogom :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

nálam sokkal inkább egy jobb váz gyengébb szereltséggel , mint egy gyengébb jobb szereltséggel.

de ez pl már jó váz elég jó cuccal, s kis akcióval kb belefér

https://superiorbike...ighlight-yellow

grammoknak meg 10,5 kg

• Alex007 kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

Köszi!

Nézem.

Ebből a keretből már talán ki lehetne hozni egy alapabb karbon vázasat is. Érdemes a karbon vázat begyömöszölni a büdzsébe vagy egy alu jobb felszereltséggel jobban megéri?

nálam sokkal inkább egy jobb váz gyengébb szereltséggel , mint egy gyengébb jobb szereltséggel.

• Alex007 kedveli ezt

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

Szia!

Canyon-t pl ajánlom: https://www.canyon.c...b/grand-canyon/

Köszi!

Nézem.

Ebből a keretből már talán ki lehetne hozni egy alapabb karbon vázasat is. Érdemes a karbon vázat begyömöszölni a büdzsébe vagy egy alu jobb felszereltséggel jobban megéri?