Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, hátha más is járt hasolnó cipőben. Van egy országútim, meg egy mtb-m is, egyik sem extra érték, mindkettő acélvázas, 90es évekbeli szettel szerelt, de méretben pont jók, az alföldön az igényeimet kielégítették. Mindkettőre költeni kéne értékükhöz képest jeletősebb összegeket (kb. 35-35 ezer), viszont az országútin több különböző ok miatt (motor, időhiány, család) az utóbbi években évente kb. kétszer ültem, összesen olyan 150km évi menéssel. Azelőtt egy nyáron kb. 2000-kmt tettem bele, leginkább alföldöm, 100km alatti távokkal 30-35 közötti tempóval. Itt a felújítgatások kapcsán felmerült bennem egy ésszerűsítés, miszerint ezektől megválni és egy cross trekking bicót tartani a kettő helyett, esetleg egy keskenyebb aszfaltgumis kerékkel meg egy terepesebbel, meg akkor nem kéne két cipő, két pedál stb. A kérdésem az volna, hogy egy cross trekking bicaj, mennyire adja vissza a feeleinget arra a párszáz km-re, amit az országúti, hogy 30-32 es átlagot viszonylag könnyen tudom vele tartani stb.? Terepen (értsd. alföldi földutak+ városi útburkolat) gondolom nem lenne vele gáz, egy 60-80mm rugóútnál nem kellene több. Sajnos a nehezebb része az országúti lelki elengedése.. Gyanítom ez nem egyedi probléma, örülnék pár tanácsnak. Köszi.
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?
Írta 2017. március 19. - 10:58

Írta 2017. március 13. - 09:43

200 az
csak az az eleje a termékmévnek hogy "váz"
szvsz itthonra 120-140 az ideális
Tényleg... ezt benéztem.

Szerintem is kb elég az. Nekem meg főleg.

Írta 2017. március 12. - 23:04

Na de mind1 is. Találtam valami érdekeset, amiről érdekelne a véleményetek.
http://www.bikefun.h...6360ede50c7da0d
Ezen az oldalon ha mindenigaz 2015-ös merida Trail bringákat találtok. Ezek szerintetek tényleg 200-ért megrendelhetők, vagy ez valami beragadt hirdetés?
ezek csak vázak
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2017. március 12. - 23:04

Sziasztok!
Korábban érdeklődtem Trail bringákkal kapcsolatban.
Kis megkésett update: voltam a bringaexpo-n ahol szerecsémre kipróbálhattam egy össztelós bringát. Inkább enduro volt, ráadásul elektromos rásegítéssel. Ktm macina kapoho 274.
A tapasztalatom az volt, hogy nekem ez sok volt. Nagyon élveztem, de nem tudnám magam alatt elképzelni. Nem dh-zni akarok. Úgyhogy amit írtak korábban, hogy 160 mm-nél kezdődik az élmény, rám nem igaz.
Egyébként a nagy gyártók sajna elkerülték idén az expot. Kár...
Ezen az oldalon ha mindenigaz 2015-ös merida Trail bringákat találtok. Ezek szerintetek tényleg 200-ért megrendelhetők, vagy ez valami beragadt hirdetés?
200 az
csak az az eleje a termékmévnek hogy "váz"
szvsz itthonra 120-140 az ideális
Bikertigger módosította - 2017. március 12. - 23:07
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2017. március 12. - 22:20

Korábban érdeklődtem Trail bringákkal kapcsolatban.
Kis megkésett update: voltam a bringaexpo-n ahol szerecsémre kipróbálhattam egy össztelós bringát. Inkább enduro volt, ráadásul elektromos rásegítéssel. Ktm macina kapoho 274.
A tapasztalatom az volt, hogy nekem ez sok volt. Nagyon élveztem, de nem tudnám magam alatt elképzelni. Nem dh-zni akarok. Úgyhogy amit írtak korábban, hogy 160 mm-nél kezdődik az élmény, rám nem igaz.

Egyébként a nagy gyártók sajna elkerülték idén az expot. Kár...
Írta 2017. március 12. - 10:13

ne kelljen már minden szót megmagyarázni, nyilván merevseggüről beszéltünk,
amúgy azonos fullinál (merida 120 pl) én nem éreztem , különbséget szén meg alu közt, de erős meg határokat feszegetö ember biztos érzi.
A merevseggű rész felett átsiklottam. Én hibám. Tettem is a végére a mosolyt a biztonság kedvéért.
Fullynál a komfort miatt én sem gondolom fontosnak. Más paramétert figyelembe véve lehet előnye a karbonnak.
Írta 2017. március 08. - 23:56

Hú bazz. Már darálom is le a 4 hónapos Alu XC össztelóst. Mekkorát hibáztam. Miért nem szóltatok hamarabb, hogy alu az nem való semmire.
Viccet félre téve. Össztelósnál van jelentősége a vázanyagnak? Súly, merevség, rezgéscsillapítás még a telók mellett stb...
(láttam teszteket ahol a karbon többszörösét tudja, de nem hajtogatjuk félbe minden tekeréskor a fém vázakat sem)
ne kelljen már minden szót megmagyarázni, nyilván merevseggüről beszéltünk,
amúgy azonos fullinál (merida 120 pl) én nem éreztem , különbséget szén meg alu közt, de erős meg határokat feszegetö ember biztos érzi.
Írta 2017. március 08. - 23:01

Viccet félre téve. Össztelósnál van jelentősége a vázanyagnak? Súly, merevség, rezgéscsillapítás még a telók mellett stb...
(láttam teszteket ahol a karbon többszörösét tudja, de nem hajtogatjuk félbe minden tekeréskor a fém vázakat sem)
Olyan véleményét tudom mondani, aki mind a kettőt használta: Van !
Ő a merevséget emelte ki, azt nagyon érezte. A súly is számít, persze.
Azt a tesztet keresd már ki, lécci ! Sokunkat érdekelne.
Írta 2017. március 08. - 20:28

végre, ennyi.
amitől lobot kapok agyilag: mikor valaki inkább vesz egy aluvázat felsőközepes szettel, mintsem krabonvázat alsóközepes szettel. árban ugyanaz, de az érzet más.
mi még a vázzal bringázunk főleg, nem a hátsó váltóval
Még nem volt karbon vázas bringám, de most az a cél, hogy találjak egy árban passzolót inkább gyengébb felszereléssel, de karbont.
Ha tudtok linkeljetek még szóbajöhető típusokat, amik 500e körül vannak.
Köszi mindenkinek a tippeket!
Írta 2017. március 08. - 19:17

Hú bazz. Már darálom is le a 4 hónapos Alu XC össztelóst. Mekkorát hibáztam. Miért nem szóltatok hamarabb, hogy alu az nem való semmire.
Írta 2017. március 08. - 18:40

szerintem meg próbáljuk meg, környezetében értelmezni a mondottakat.
5-6 kiló környéki rászánásról beszéltünk, abban a kategóriában meg tényleg faszság lenne fémet venni szvsz
végre, ennyi.
amitől lobot kapok agyilag: mikor valaki inkább vesz egy aluvázat felsőközepes szettel, mintsem krabonvázat alsóközepes szettel. árban ugyanaz, de az érzet más.
mi még a vázzal bringázunk főleg, nem a hátsó váltóval
Írta 2017. március 08. - 17:40

szerintem meg próbáljuk meg, környezetében értelmezni a mondottakat.
5-6 kiló környéki rászánásról beszéltünk, abban a kategóriában meg tényleg faszság lenne fémet venni szvsz
- Vejne kedveli ezt
Írta 2017. március 08. - 17:38

Csak én érzem úgy, hogy ez hasonlít ahhoz, hogy a 26-os kerekű "gyerekbiciklivel" már nem lehet terepezni?
Haverjaim a 26ost már csak BMX-nek hívják.
Írta 2017. március 08. - 17:21

Csak én érzem úgy, hogy ez hasonlít ahhoz, hogy a 26-os kerekű "gyerekbiciklivel" már nem lehet terepezni?
Így van.
És 500 ezer Ft alatt nem is érdemes felülni bicajra. Még boltba járni se.
- marton kedveli ezt
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Írta 2017. március 08. - 16:24

Ez ok ! A verseny kategória meg nyilván csak karbonnal jár.
De akkor kinek marad az alu ?? Boltba/kocsmába járós bringának ?
- marton és zeezoltano kedveli ezt
Írta 2017. március 08. - 00:05

hobbi-öröm-szabadidő bringázásra az alu felejtős, csak karbont érdemes.
inkább egy jó karbon váz középszeru szettel, mint alu vázon felsőbb szett.
Ez ok ! A verseny kategória meg nyilván csak karbonnal jár.
De akkor kinek marad az alu ?? Boltba/kocsmába járós bringának ?
marton módosította - 2017. március 08. - 00:06
- ultio, Rabbit és zeezoltano kedveli ezt
Írta 2017. március 06. - 07:04

Köszönöm az infókat!
Még sosem volt karbon bringám, szívesen kipróbálnám.
hobbi-öröm-szabadidő bringázásra az alu felejtős, csak karbont érdemes.
inkább egy jó karbon váz középszeru szettel, mint alu vázon felsőbb szett.
Vejne módosította - 2017. március 06. - 07:04
- Alex007 kedveli ezt
Írta 2017. március 05. - 23:05

Kicsit még tegyél hozzá és vegyél egy jó kis karbon vázas bringát. Sokkal jobb érzés vele menni, mint egy aluval.
https://www.bike-dis...70048/wg_id-801
https://www.bike-dis...68584/wg_id-801
https://www.bike-dis...24/o-preisa/p-1
A Mavic Crossride kerékszettől távol tartanám magam + az új, 8000es XT fékről sem hallani sok jót. Kb ezek fényében nézelődj.
Megbízható és tartós
....ez már nem a 90es évek, fogyasztói társadalom, stb... Mondjuk a Canyon-nál elsőrangú a garanciális ügyintézés, nagyon korrekt cég. A többi cégről ilyen szempontból nem tudok nyilatkozni, a bike-discount-tól inkább csak alkatrészt rendeltünk, ha ott gond volt ők is elsőrangúan kezelték a dolgot.
Köszönöm az infókat!
Még sosem volt karbon bringám, szívesen kipróbálnám.
Írta 2017. március 05. - 22:19

Sziasztok! Kérlek adjatok tanácsot, ár-érték arányban milyen merevvázas 29-es MTB-t vásároljak? Keret kb 500-550e Ft.
XC, maraton, túrázgatás. Márka mindegy, csak megbízható és tartós legyen.
Tudnátok ajánlani itthoni vagy külföldi boltot/webshopot?
Köszönöm szépen!
Kicsit még tegyél hozzá és vegyél egy jó kis karbon vázas bringát. Sokkal jobb érzés vele menni, mint egy aluval.
https://www.bike-dis...70048/wg_id-801
https://www.bike-dis...68584/wg_id-801
https://www.bike-dis...24/o-preisa/p-1
A Mavic Crossride kerékszettől távol tartanám magam + az új, 8000es XT fékről sem hallani sok jót. Kb ezek fényében nézelődj.
Megbízható és tartós ....ez már nem a 90es évek, fogyasztói társadalom, stb... Mondjuk a Canyon-nál elsőrangú a garanciális ügyintézés, nagyon korrekt cég. A többi cégről ilyen szempontból nem tudok nyilatkozni, a bike-discount-tól inkább csak alkatrészt rendeltünk, ha ott gond volt ők is elsőrangúan kezelték a dolgot.
- Alex007 kedveli ezt
Írta 2017. március 05. - 17:46

de ez pl már jó váz elég jó cuccal, s kis akcióval kb belefér
https://superiorbike...ighlight-yellow
grammoknak meg 10,5 kg
Jól néz ki, köszi. Ezt a márkát mlg nem ismerem, de tanulmányozni fogom