Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2012. április 12. - 20:05
Írta 2012. április 09. - 11:16
Én szeretek foglalkozni a bringámmal, úgyhogy ez nem gond! A motoromat és a kocsimat is magam szervizelem, bütykölgetem.Sokan azért választják a tárcsaféket, mert az jól néz ki. Csak azzal nem számolnak, hogy annak a karbantartásával is sokkal gyakrabban foglalkozni kell.
Cserébe a sár és az esõ nem téma vele.
Írta 2012. április 08. - 11:58
de mikor próbálkoztam virsligumissal nekem teljesen elég volt a 105-ös fék, pedig akkor bõven 100 kiló fölött voltam, és ritkán mentem csak síkon.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. április 08. - 07:45
Ridley Noah Fast
Írta 2012. április 08. - 07:25
Cserébe a sár és az esõ nem téma vele.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. április 07. - 20:09
Talán, mert motorozom is, és ehhez vagyok szokva. Azt meg nem is gondoltam volna, hogy ennyiért hidraulikus féket is kapok.
Írta 2012. április 07. - 07:21
Volt már olcsó tárcsafékes bringám, nekem bejött az is. Nem vagyok még a fele sem a 150kg. nak, de azért nagyon szeretnék tárcsásat, valahogy komolyabbnak tûnik tõle a gép...
majd küldök egy képet a Giant XTC merev bicajomról, az v fékes és nem nevezném komolytalannak de amúgy megértem. ha neked a tárcsás tetszik, akkor olyat vegyél, ha már ennyit költesz, ne járj úgy, mint Jules és Vicent. (puska kellett volna ehhez a melóhoz)
Írta 2012. április 06. - 23:30
Írta 2012. április 06. - 23:05
Ilyen van a Kellys Axison, amit kinéztem. Van akinek bejött ezek szerint.
azzal nincs is semmi gond, az egy jó fék, azért is mondtam hogy ezek közül a kelliz.
Írta 2012. április 06. - 23:02
Azok a Shimano M445-ös tárcsafékek olyat fognak, hogy tátva marad a szád....
aláirom, eddigi legjobb fékem
Ilyen van a Kellys Axison, amit kinéztem. Van akinek bejött ezek szerint.
Írta 2012. április 06. - 22:24
Írta 2012. április 06. - 22:16
Ezt értem, de az alap 100-ezer ft.-os bicajokat jó V-fékkel szerelik?, egy jó V fék ezerszer többet ér, mint egy szar tárcsa. gondolj bele, az országúti bringákat is v fékkel szerelik, aztán pengetnek le vele százzal a touron az alpokból
Írta 2012. április 06. - 22:04
Volt már olcsó tárcsafékes bringám, nekem bejött az is. Nem vagyok még a fele sem a 150kg. nak, de azért nagyon szeretnék tárcsásat, valahogy komolyabbnak tûnik tõle a gép...ha mindenképp ragaszkodsz a tárcsafékhez akkor a kelliz, a másik 2-n azokkal a mechanikus tárcsákkal csak gond van, és pont nem érik el egy közepesen szar v-fék szintjét sem. de cross bicóra felesleges tfék, hacsak nem vagy 150 kiló.
Írta 2012. április 06. - 22:02
Az egyre emelkedõ benzinárak miatt arra az elhatározásra jutottam, hogy kerékpárra ülök.
Elsõsorban munkába járásra szeretném használni, de ha belejövök, valószínûleg kedvtelésbõl is fogok tekerni.
Természetesen volt már bringám, de sosem voltam nagy kerékpáros. Elolvastam már néhány cikket, így körvonalazódni
látszik a dolog. Az biztos, hogy trekking kerékpárra van szükségem. Fõképp városban használom majd, a munkahelyem 10km, odafelé elég lejtõs, visszafelé természetesen az ellenkezõje. Amit mindenképp szeretnék rá, az a tárcsafék, és a kátyús, rossz minõségû utak miatt a teleszkóp, illetve a rugós nyeregcsõ. Ez utóbbit gondolom nem nehéz külön beszerezni. Fontos szempont természetesen az ár, 130 ezernél húztam meg a határt, erre még jönnek majd a kiegészítõk, lámpák, sárvédõk, stb.
A neten három bringát néztem ki, ezekrõl szeretnék véleményt kérni:
Merida Crossway 20-MD 2012, cross trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
Kellys Axis - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Kross Evado 2.0 2012 , cross trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
Esetleg ha tudtok hasonlót ajánlani, az is érdekelne. Használtat nem nagyon szeretnék.
Elõre is köszönöm a választ!
Üdv: András
lebeszélnélek a rugós nyeregcsõrõl. semmire nem jó, kurva gyorsan tönkremegy, csak a gond van vele. személyes tapasztalat, sztem mindenki elsõre jó ötletnek gondolja, de aztán kiderül, hogy marhaság. egyébként én is osztom Bikertigger véleményét, egy jó V fék ezerszer többet ér, mint egy szar tárcsa. gondolj bele, az országúti bringákat is v fékkel szerelik, aztán pengetnek le vele százzal a touron az alpokból
Írta 2012. április 06. - 21:43
Írta 2012. április 06. - 21:36
Elsõsorban munkába járásra szeretném használni, de ha belejövök, valószínûleg kedvtelésbõl is fogok tekerni.
Természetesen volt már bringám, de sosem voltam nagy kerékpáros. Elolvastam már néhány cikket, így körvonalazódni
látszik a dolog. Az biztos, hogy trekking kerékpárra van szükségem. Fõképp városban használom majd, a munkahelyem 10km, odafelé elég lejtõs, visszafelé természetesen az ellenkezõje. Amit mindenképp szeretnék rá, az a tárcsafék, és a kátyús, rossz minõségû utak miatt a teleszkóp, illetve a rugós nyeregcsõ. Ez utóbbit gondolom nem nehéz külön beszerezni. Fontos szempont természetesen az ár, 130 ezernél húztam meg a határt, erre még jönnek majd a kiegészítõk, lámpák, sárvédõk, stb.
A neten három bringát néztem ki, ezekrõl szeretnék véleményt kérni:
Merida Crossway 20-MD 2012, cross trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
Kellys Axis - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Kross Evado 2.0 2012 , cross trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
Esetleg ha tudtok hasonlót ajánlani, az is érdekelne. Használtat nem nagyon szeretnék.
Elõre is köszönöm a választ!
Üdv: András
Írta 2012. április 04. - 18:59
Ezek közül a Kross A2 és a Gepida Sirmium közül valamelyiket, de az illetõ oldalon találtam szerintem lényegesen jobb vételt: Caprine Epik 50. Nincs rajta divatos de olcsó és gyenge minõségû tárcsafék, cserébe viszont jobb pl. váltás szempontjából, mint az általad felsoroltak. Az említett felhasználásra pedig, véleményem szerint, semmi szükség tárcsafékre.
Nekem pont Kross Level A2 Disc 2011 van véletlenül. Miért vettem ilyen bringát?
Elsõ szempont mert kedves volt a forgalmazó és mindenben segített türelmesek voltak hozzám volt amikor naponta 2-3 alkalommal is hívtam mert érdeklõdtem valamiért.
2, mert nem sok embernél láttam ilyen bringát és nagyon szépen néznek ki.
3, ár minõség arányban a legjobb volt akkor.A tárcsafékhez annyit hogy én a bakonyban lakom. Egyik felemen a Vértes. Másik felemen a Bakony szemben meg a Baglyas.
Olyan hely nem volt ahol nem álltam volna meg.
Egyetlen egy kis baja volt (van) a féknek hogy pár csepp olaj kellett a dugattyúra mert a só odatett neki. Valamint most kap fékbetétet mert egyik kedves haver eláztatta amikor kiesett a kezébõl.
Írta 2012. április 04. - 00:07
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2012. április 03. - 22:46
Ezek közül a Kross A2 és a Gepida Sirmium közül valamelyiket, de az illetõ oldalon találtam szerintem lényegesen jobb vételt: Caprine Epik 50. Nincs rajta divatos de olcsó és gyenge minõségû tárcsafék, cserébe viszont jobb pl. váltás szempontjából, mint az általad felsoroltak. Az említett felhasználásra pedig, véleményem szerint, semmi szükség tárcsafékre.
[highlight] The bike way of life [/highlight]