Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

akairsoft

akairsoft

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Üdvözletem!

Szeretnék venni egy országúti biciklit, de elképzelésem sincs az ár/érték arányokról, meg általában ezekrõl a gépekrõl, csak mtb-m volt eddig. Ha esetleg ebben tudnátok segíteni :)

Jómagam 193 cm vagyok, egyetlen kikötésem, hogy egyenes kormánya legyen....

Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop

Eddig ezt találtam, ami tetszik, de egyesek azt mondták, nem ér meg 50ezret.

Azt még hozzátenném, hogy max 65 ezret szánnék rá.

akairsoft

akairsoft

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdvözletem!

Szeretnék venni egy országúti biciklit, de elképzelésem sincs az ár/érték arányokról, meg általában ezekrõl a gépekrõl, csak mtb-m volt eddig. Ha esetleg ebben tudnátok segíteni :)

Jómagam 193 cm vagyok, egyetlen kikötésem, hogy egyenes kormánya legyen....

Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop

Eddig ezt találtam, ami tetszik, de egyesek azt mondták, nem ér meg 50ezret.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Viszont ha egy helyen megsérül, akkor akár lejöhet az egész. Én jobb szeretem a hagyományos fényezést. :)

A tartalék kocsim téli felnijei vannak így porfestve, elég jól bírják a strapát.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

A mostani eszemmel tuti ezt csinálnám, és nem azt venném meg, ami az asszonynak tetszik, csak mert olyan a színe, aztán cserélhetek rajta kb mindent.

Egyébként nem volt hülye, aki kitalálta a porfestést. Lehet, nem olyan szép, mint a kézi fényezés, lehet, cukormáz-karamell feelingje van, de tényleg olyan, mintha burokban lenne a váz. Véd-ellenáll, bírja a strappát.

Csak kár, hogy sok helyen egy-egy különleges színért ha festéket kell bontani, felárat számolnak föl. :-(

Omega Colour Kismacs

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Homokfúvás-porfestés állítólag 3ezerbõl kijön, akkor hol itt a probléma?

A mostani eszemmel tuti ezt csinálnám, és nem azt venném meg, ami az asszonynak tetszik, csak mert olyan a színe, aztán cserélhetek rajta kb mindent.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
:( Clio Nõi Full LX Olcsó de jó!! « nõi MTB « NÕI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása utálom, hogy ha anyámnak kell bringa, mindig a legfontosabb a "szín", hogy "bordó vay piros" legyen, mert ez így lx-el.. Bezzeg neki az altusos, nexus7-es "bordója" drágább volt ettõl.

Valami tippetek van ahhoz, hogy lehet a színproblémát kezelni? Homokfúvás-porfestés állítólag 3ezerbõl kijön, akkor hol itt a probléma?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

's ha egyszerûen mennél vele pár kört, hogy mégis milyen? :)

jaja, csak nem a belevaló nyeregcsõvel jött, hogy rohadna meg, amennyit mentem vele a rossz nyeregcsõvel, az alapján nehéz eldönteni

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
's ha egyszerûen mennél vele pár kört, hogy mégis milyen? :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

szerintem rövid.
igazából az egyetlen (itthon is japható, igaz vázként nerm) használható krossztrekking váza a specinek van (17-es 600mm, idei kicsit rövidebb már abból is)., még a merida crossway , abból a 48-as még ippeg. merida speeder és nagytövbbségben a többi gyártü fitneszbringája dettó gáz, nagyjából semmi más mint az aktuál ciklokrossz vázuk egyenes kormánnyal, aminek a geójába meg bele van számoélva a koskormány elõrenyúlása. egyenes kormánnyl viszont kb nagyfater trekkingek. ellenben minimál költségtöbblettel el lehet adni a népnek, mint kurva nagy ficsõr. érdekes módón a centurionnak (pedig némi köze van a meridához) van használható fitnesz bringája.

hmm hmmm igazad lehet, most állítgatom a bringát, de kicsi lesz ez

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
szerintem rövid.
igazából az egyetlen (itthon is japható, igaz vázként nerm) használható krossztrekking váza a specinek van (17-es 600mm, idei kicsit rövidebb már abból is)., még a merida crossway , abból a 48-as még ippeg. merida speeder és nagytövbbségben a többi gyártü fitneszbringája dettó gáz, nagyjából semmi más mint az aktuál ciklokrossz vázuk egyenes kormánnyal, aminek a geójába meg bele van számoélva a koskormány elõrenyúlása. egyenes kormánnyl viszont kb nagyfater trekkingek. ellenben minimál költségtöbblettel el lehet adni a népnek, mint kurva nagy ficsõr. érdekes módón a centurionnak (pedig némi köze van a meridához) van használható fitnesz bringája.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
nah, közben néztem a Merida SPEEDER CARBON T5 geometria táblázatát, és ott az én méretemhez elvileg passzol a 560 mm-es felsõcsõ hossz, tehát legalábbis van olyan gyártó aki ezt jónak gondolja

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
full merev trekking bringa esetén 176 centimhez az 56-os effektív felsõcsõhossz vajon megfelelõ hosszútávon? Elsõre nem tudom eldöneti, akár jó is lehet (még nem játszottam a beállításokkal sem), csak nem tudom, hogy lehetne-e jobb is. A felsõcsõ a lábam között éppen elfér, habár a nyeregvázcsõ nem túl magas, 50 centi körül van, de ejtett kicsit a váz (gondolom a középcsapágy is magasan van) állítólag 54-es a vázméret (ez országutin pont a méretem lenne a kalkulátor szerint) magasabb már nem lenne jó, viszont eddig 57,5 cm-es felsõcsövû bringát használtam (full merev monti) 90-es stucnival és 0 hátrahajlású nyeregcsõvel. Ezen 10-es stucnival és kicsit hátrahajló nyeregcsõvel a vezetõpult nyeregtõl kormányig mérve pont kiadja a megszokott 52 centit, és még lehet egy centit elõre tolni a nyerget. Ha a kormánycsapágy közepétõl vízszintesen nézem a nyeregcsõ közepig a távot, akkor 1 centivel kissebb az új paripa.

Igazából csak lelki megerõsítést várok, hogy jól válaszottam-e, mert elbizonytalanodtam, mint kezdõ csicsimán a gõzben :) ha nem, akkor elvileg tudok helyette egy centivel hosszabb, majdnem pontosan ugyanilyen bringát is szerezni, bár ez most már eléggé megtetszett (ez fehér, amaz meg piros lenne).

Cheiftan

Cheiftan

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok,

eldöntöttem, hogy a régi 'no name' bicajom lecserélem. Ezt a két bicajt néztem ki:
Cube Acid grey 'n blue
Teszt: Giant Talon 0 mtb $ vásárlás, árak
A talon 0-t 860 euróért tudnám megvásárolni szintén külföldrõl. Mind a két bicaj szuper jól fel van szerelve szerintem. A cube jóval olcsób, ezért inkább ehhez húzok.
Árban a kettõ közé esik itt a fórumon említett Radon ZR Team 7.0 (mondjuk errõl a márkáról semmit sem hallottam eddig). Még milyen modeleket érdemes megnézni? De a legfõbb kérdés a váz nagysága. 184cm magas vagyok és 87kg. Érdemes a cube-ban gondolkozni egyáltalán, már csak 22-es váz. A giant-ból M és XL-es méret van.

60-70% városban használnám a bicajt. Nézegettem crossokat is, de azok többnyire rugós villával vannak szerelve.

ovecs

ovecs

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Koszi szepen vegul 26 -ost vettunk.
Meghozza egy ilyen zsir uj bicajhoz Catherine 90 | Collection WXC - Rock Machine jutottam hozza potom 500 CHF -ert. Ha azt vesszuk , hogy el kellett mennem erte egy hegyi tura boltba (50 chf a vonatjegy oda-vissza) , meg igy is boven megerte szerintem. A 2 montit megvettem atszamitva 900 euroert, ugyhogy teljes a boldogsag, koszi szepen mindenkinek a segitseget, elnezest ha teleszemeteltem a forumot

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Elõször azt döntsd el 26-ost vagy 29-est akarsz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kasi

Kasi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi a választ. Ha eltekintünk a városi használattól, akkor melyiket érné meg szerintetek?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A két felhasználás eléggé üti egymást, ezek a telók amik ezekben a bringákban vannak pár hónap esõs, dzsuvás használat után szinte alig fognak mozogni. Szvsz vegyél 30e ft-os egy városi rohangálóst-csótányt és vegyél egyet hétvégére, hosszabb távon is sokkal gazdaságosabb.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kasi

Kasi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem bringa vásárlás ügyében. Egy munkába járós/ hétvégi terepes bringára gondoltam. Az alábbi gépeket néztem:
150e-ért ezeket tudom:
FOCUS Bikes: Bikes 2013
FOCUS Bikes: Bikes 2013
RADON Bikes ZR Team 5.0

a Radon azért elég felejtõs, mivel nemigen van a méretemben sajna, pedig az lenne a legjobb választás

És még van egy használt Ghost 110e-ért:
Ghost SE 2002 online bestellen

Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Elõre is köszi:
Kasi

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Sziasztok
Közben nézegetek tovább bicajt a feleségemnek. Nem igazán van leírás, hogy mit tartalmaz a bicaj, de eddig ez a lepoard szimpatikus : Alu-Bike GARANTIE BIS 09.01.2015 in Wohlen kaufen bei ricardo.ch , még majdnem 2 évig garis ahogy látom. A teleszkóp az remote lock out os, ha jól látom Suntour XCR Teleszkóp MTB Suntour XCR RL '11 1/8"AH 80mm fekete kormányról vezérelhetõ lock , ez a villa mennyire ajánlott ? A 29 " es kerekekrõl eddig csak jót olvastam a neten.. holnap megpróbálom felhívni az eladót, de sajnos én egyáltalán nem beszélek németül.

Esetleg egy alig használt, még 1 évig garis Focus Black Hills preiswert kaufen - Fahrrad-XXL bicajt tudnék venni németben 450 euro ért, de az RST Blaze rõl nem sok jót olvastam

Maradjatok szépen a 26-os bringánál - fõleg az asszonynak. A nagy kerékhez több erõ kell.
Az nagyon aranyos, hogy a 29es-rõl csak jókat olvastál. Ugye te sem hiszed, hogy valaminek csak jó tulajdonságai vannak ? :D
Annak a Focus-nak semmi baja nem lehet, a telónak sem.
(Tényleg nem bántani akarlak, meg már többen is nekem jöttek, hogy ez egy fórum és itt lehet kérdezni de hetek óta csak a te bringavásárlásodról van szó, mintha egy magán-blogot olvasnék. Azért annyira nem nehéz kiválasztani egy bicajt !!! Fõleg, hogy már egy csomó tanácsot adtunk és egy rakás bringára bólintottunk. Már a legelején elmondtuk, hogy a Radon egy super bringa, van is minden méretben. Bitte schön: Radon ZR Team 6.0
De neked ez még mindig kevés. Ennyire nem mersz dönteni ?
De ne foglalkozz velem, zárójelben írtam, kis betûvel. Kérdezz nyugodtan tovább !)

Marci

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Nem értem a koncepciódat. Szemmel láthatóan nagyon árérzékeny vagy, most pedig, 29-es montikat nézegeted, amik alapvetõen drágábbak, a 26-os társaiknál. Másrészt mit vársz mit reagáljunk egy olyan linkre, amibõl a bringa részletei nem derülnek ki? (ps: azt írják, hogy 170-188 cm magasságig jó, ha jól emlékszem a feleséged 168 cm). Pár hete már biztosan böngészed a hirdetéseket, fórumokat, teszteket szerintem most már magad is meg tudod ítélni, hogy egy újonnan 30eFt-ba kerülõ 29er teleszkóp milyen lehet.

Sziasztok
Közben nézegetek tovább bicajt a feleségemnek. Nem igazán van leírás, hogy mit tartalmaz a bicaj, de eddig ez a lepoard szimpatikus : Alu-Bike GARANTIE BIS 09.01.2015 in Wohlen kaufen bei ricardo.ch , még majdnem 2 évig garis ahogy látom. A teleszkóp az remote lock out os, ha jól látom Suntour XCR Teleszkóp MTB Suntour XCR RL '11 1/8"AH 80mm fekete kormányról vezérelhetõ lock , ez a villa mennyire ajánlott ? A 29 " es kerekekrõl eddig csak jót olvastam a neten.. holnap megpróbálom felhívni az eladót, de sajnos én egyáltalán nem beszélek németül.

Esetleg egy alig használt, még 1 évig garis Focus Black Hills preiswert kaufen - Fahrrad-XXL bicajt tudnék venni németben 450 euro ért, de az RST Blaze rõl nem sok jót olvastam