Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Ha hobbi szinten bringázol, minden gond nélkül vehetsz pl. egy kevésbé ismert német márkát, fõleg, hogy teszteket is könnyen találsz hozzá, és lényegesen olcsóbbak, mint az ismert márkák.

De visszakérdezek: Gepida-t vennél? Szvsz Mo.-n kívül az is noname-nek számít.

von toth

von toth

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
nem hamisítványra gondoltam, hanem kevésbé vagy nem ismert távol keleti gyártóra. Tehát a kérdésem arra vonatkozik, hogy pontosítsak;

-vennétek-e kevésbé ismert (vagy nem kifejezetten ismert) gyártótól költséghatékony 26-27,5-29 MTB kerékpárt jó áron?

-Vagy inkább a márkanév motivál

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts
Azért elég fontos. Noname, kínai hamisítványok még (élet)veszélyesek is lehetnek. pl. karbon kormány, nyeregcsõ de egy váz elkészítése sem gyerekjáték. Attól, mert jól néz ki, még lehet, hogy egy gyenge sz@r. Mennyi garit adnátok rá ?

Igen, késõbb valamikor.

Ezt nehéz kifejteni. Nem konkrét a kérdés..

Nagyon szívesen !
Marci

von toth

von toth

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Sziasztok

Szeretnék érdeklõdni, hogy nálatok mennyire fontos a márkajelzés, illetve vásárolnátok-e noname kerékpárokat.

Ezenkívül szeretnétek-e 27.5 vagy 29-re átállni, vennétek -e kevésbé ismert cégtõl karbon kerékpárt?

Egyáltalán mi számít?

Figyelem csak MTB -re vonatkoznak a kérdéseim!

Ezer köszönet

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ausztriaban mi a legjobb piaci foruma a hasznalt bringaknak? ahogy vegere ertem a szamolgatasnak az uj (egyszeru, varosi) bringa epitesenel, 650 euro kornyeken kotottem ki, ami kicsit sok, mert szvsz 100ert se lenne egyszeru utana eladni (nem mintha el akarnam).

a willhabenen neztem, ez alatti arban, es mindig fennakarok ezeken a retro bringakon... nagyon tetszenek, csak nagyon nem ertek hozzajuk, szvsz konnyu lenne belefutni vmi penztemetobe. meg igazabol nem is ilyesmire lenne szuksegem (egy oszver kellene - egy ritkasagot meg sajnalnek leharcolni).

Koga Miyata GLS Gents-Luxe-S Rennrad von 1979, Dura Ace, günstig kaufen und gratis inserieren auf willhaben.at!

Feltöltött kép

ovecskin

ovecskin

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
SziaszTOK !

Egy ilyen megérne 32.000 ft-ot jó állapotban ?

GENESIS FLORIDA ASX : Ostali bicikli - CikloBerza Besplatni Internet oglasi bicikala i biciklisticke opreme - Bicikl Forum - Novosti - Takmicenja || CikloBerza - Besplatni Internet oglasi bicikala i biciklistike opreme - Bicikl Forum - Novosti - Takm

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts

Játszik. Egyedüli 'nemtudomakkormivan' ha garanciális problémát kell intézni. Ez a része macerás lehet.

Ez a gép nem tetszik esetleg ? BikeFun - 2013 - A kerékpárok - Merida - S-Presso
Ezt megkapod itthon is, van óriás méretben, a garanciális dolgokat is egyszerûbb intézned.
Amit te kinéztél, az egy egyenes kormányos országúti gép. Ennek biztosan masszívabb a kereke is.
Marci

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Érdemes lenne megnézned a német webshopok kinálatát (Ha esetleg még nem tetted meg: pl. Cross Bike gnstig kaufen)

Játszik. Egyedüli 'nemtudomakkormivan' ha garanciális problémát kell intézni. Ez a része macerás lehet.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Én is pont azt akartam írni, hogy jó irányban gondolkozol. Pár dolgot azonban ajaánlanék megfontolásra:

- 2m magassághoz ha vagy mondjuk 90kg, akkor még arányos testalkatúnak számítasz. 90 kilóval 23mm széles gumikon viszont mániákusan kell ügyelned a guminyomásra, és állandóan az utat sasolnod magad elõtt, mert elég egy kis kátyú vagy egy, az útra kiszóródott nagyobb zúzottkõ-darab, és meg is van a felütéses defekt... Egyszer szúrj el egy járdázást, aztán veheted is elõ a szerszámokat vagy a telefont. De még 25-össel is. Úgyhogy lehet, hogy nem ártana olyan járgány, amibe esetleg kicsit ballonosabb gumma is befér.
- na napi ingázásra kell a bringa, akkor nem ártana valami sárvédõ-rögzítési lehetõség...
- a "rövid a felsõcsõ" problémát esetleg meg tudod úgy oldani, hogy nem egyenes, hanem ún "idõfutam" vagy "bullhorn" kormánnyal használod. (Még véletlenül sem levágott és felfordított országúti, ezen teljesen máshol vannak hajlítások.) Ezeken van legalább három fogás, a legkényelmesebb a kanyarulatban, meg lehet fogni a végét, ha nagyobb erõkifejtés kell, és végül lehet fogni az egyenes szakaszon is, bár nem olyan szélességben, mint egy egyenesnek szánt egyenest. De az utóbbbin meg csak az az egy fogás van...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

paulaegyboci

paulaegyboci

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
paulaegyboci: alapvetoen jo iranyba gondolkozol, szinte mindenki egyetert a "no telo, no disc" koncepcioval. A felszereltseg elsosorban penztarca (es izles/kenyelem/stb dolga). DE szerintem ezt a bringat kos kormanyhoz terveztek es a legnagyobb bringanak is csak 61 cm a vizszintes felsocsohossza, ami nagy valoszinuseggel a 2m-es testmagassagodhoz rovid lesz. Mindenkeppen probald ki mielott megveszed!!
Altalaban azokat a bringakat szoktak learazni, ami bentragad az uzletben, de mivel 200 cm magas vagy abban ne remenykedj, hogy ekkora bringat tartanak bent. En szeptemberben a 192 cmemhez is alig talaltam jopar eve. A helyedben megvennem ami tetszik es van a meretedben, vagy varnek hasznaltra, az barmikor akadhat.

Update: Kulfoldi rendeles mennyire jatszik?

Korhely

Korhely

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Hello!

Sok év kihagyás után újból biciklizni szeretnék hobbi szinten, kizárólag terepen. Régi kerékpárommal már nem nagyon mernék terepen menni (13 éves, legtöbb alkatrész még gyári rajta, egyébként kb. Acera felszereltség).

Új kerékpárt boltból nem akarok venni, mert 200 ezer forintos kategóriában nem ott spórolnak ahol én szeretném vagy ésszerûnek tartanám. Pl elég alap telókat raknak, de akkora visszalépést nem szeretnék, mert régen egy Rock Shox Judy SL 2001-et használtam. Ez mondjuk azóta is mûködik még, nem kotyog-lötyög, igaz utóbbi években csak városban volt használva.

Szóval max. 200 ezer forintig keresnék valamit 183cm és 60kg-hoz.
Ami lényeges: vállalható teló, normális hidraulikus fék, agyak, kerék.
Ami kevésbé fontos: váltórendszer, igazából full Alivio is tök elég lenne.

Ezeket néztem itt aprón:

új cube ltd 2013 mtb áron alul « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
+ új, számomra teljesen megfelelõ felszereltség
- 26-os, kevésbé tetszik dizájnra, bár végülis technika jobban számít. Méret el van írva, lehet kiderül még, hogy 21"-es, akkorát meg nem szeretnék.

vagy

Superior 929 « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
+ 29-es, számomra teljesen megfelelõ felszereltség
- 2010-es, nem fogom tudni eldönteni valójában milyen állapotban van. Kellõ hozzáértés hiánya. :) :(

Vélemények fentiekrõl? Esetleg látott valaki valami jobbat? Elég sok webshopot megnéztem, de outletek se gyõztek meg.

paulaegyboci

paulaegyboci

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Szeretnék egy biciklit vásárolni még õsszel, esetleg ha télen várhatóak nagy akciók, raktársöprések, akkor csak tavaszra (hogy szokott ez mûködni a boltoknál?).
Jelenleg egy 12-13 éves koromban vásárolt MTB-t hajtok, most 26 vagyok és már 200 cm, kissé kinõttem :) Amire használom: napi munkába járás (50 km) és hétvégenként, szabadnapokon 80-110 km-es túrák egyhuzamban, aszfalton. Amit az új bringával el szeretnék érni, az a minimális 200 km egyhuzamban. A jelenleginél gyakorlatilag az a korlát, hogy kicsi és a térdem kb. 85 fokos szögig fel kell húznom és így eléggé fárasztó, hiába a meghosszabbított nyeregcsõ. Azaz fontos szempont, hogy XL, de inkább XXL méretû legyen az új bicikli és hosszú túrákon se legyen kényelmetlen üléspozíció, vagy kelljen sok pedálfordulat a gyors haladáshoz. Így MTB, országúti nem jön szóba. Trekkingben gondolkodtam nagyon sokáig, de igazából nincs szükségem se teleszkópra, se tárcsafékre. Merev villával plusz fenékemelgetéssel vígan elvagyok most is a rosszabb utakon, a V-fék pedig mindig megállított ott ahol szerettem volna és legalább ki tudom én is cserélni ha indokolt.
Így jutottam el ide: Haibike Q Race Flatbar SL
Kevesebb mint 10 kg, gyors, egyenes kormány, nagy kerekek és nincsenek rajta számomra felesleges alkatrészek. Ahogy olvasgattam (sajnos nincs a Haibike-ról túl sok infó) jó minõséget állítanak össze és komolyabb panaszokról sem hallattam még.
Abban kérném a segítségeteket, hogy szerintetek jó irányban gondolkodom-e, vagy lenne-e jobb bringa erre a célra? Kb. 200 ezret szánok rá, most 230-ért meg tudnám venni, de nem sietem el, tudok még várni. Használtakat is néztem, de szinte lehetetlen találni olyan bringát, ami jó felszereltségû, nincs az ország másik felén és a mérete is megfelelne.
Köszi a segítséget elõre is! :)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Sziasztok!

Cube Acid 2010-esben elvileg még 80mm-es RS Dart 3 villa van. Késõbb gondolkodom upgrade-en, (a többi cucc nekem jó, max a pedált váltom le SPD-re ha nagyon nem jön be a gyári), de a telót lehet ebben cserélni újabb, 100 mm-esre? (Pl Rebát, Torát 100mm alatt nem gyártanak úgy tudom, de a váz geometriáját nem vágja tönkre a magasabb teló?)
Most venném a bringát, így minden tanácsot nagyon szívesen veszek. :)

Nem lesz gond, csak ennél nagyobb rugóutat ne akarj..:). Az említett két RS telót is (Reba, Tora) lehet szétszedéssel, belsõ távtartóval 80/100/120 mm-re állítani (Torát talán 85 mm-re), így akár próbálgathatod is, melyik rugóúttartomány a megfelelõ neked.

Galgogergo

Galgogergo

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Cube Acid 2010-esben elvileg még 80mm-es RS Dart 3 villa van. Késõbb gondolkodom upgrade-en, (a többi cucc nekem jó, max a pedált váltom le SPD-re ha nagyon nem jön be a gyári), de a telót lehet ebben cserélni újabb, 100 mm-esre? (Pl Rebát, Torát 100mm alatt nem gyártanak úgy tudom, de a váz geometriáját nem vágja tönkre a magasabb teló?)
Most venném a bringát, így minden tanácsot nagyon szívesen veszek. :)

bvazse

bvazse

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok

Errõl a bringáról elmondanátok a véleményetek?
JohnnyBiker - kerékpárbolt - használt és új kerékpárok - Új kerékpárok

Elõre is köszönöm a segítséget

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
merida 52 esetleg 55

gepida passz, elbaszott geó , az sem public, amúgy is kevés méret.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ovecskin

ovecskin

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
183 cm, sorry.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
imadom zezo csipos humorat!!!:D

regi/hibas agyvaltokat veszek.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Sziasztok !

MERIDA 2012 CROSSWAY 10-V vagy Gepida Crs 200 pro ?

Mekkore méret kell ezekbõl ?

Nekem vagy anyámnak?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!