Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2013. September 01. - 21:01
Szerintem nagyon kényelmes, ugyanakkor merev is. mármint a karbon
de ezt is nézd meg nem tudom milyen árban nyomják, de lehet olcsóbb
Nakita - Born in the Austrian Alps
Posted 2013. September 01. - 20:45
Posted 2013. September 01. - 20:37
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Adott ez a 2 merevfarú 29-es Canyon bringa:
https://www.canyon.c...171#tab-reiter2
https://www.canyon.c...176#tab-reiter2
Nagyon hasonló a kettõ, a legnagyobb különbség a karbon váz, a 240 000 Ft!! árkülönbözet, és 1 kg.
Mindkét bringán cserélném az elsõ tárcsákat kisebbre, nyeregcsõbilincset és a kormányt hajlítottra (nekem azzal megy a montizás).
Az alun nyeregcsövet (van itthon Syntace) és stucnit. That's all.
Canyonék jó bringákat gyártanak, így feltételezem náluk a karbon váz könnyebb és valóban kényelmesebb az alunál (ez pár gyártónál nincs így).
A 26-os és a CX bringám esetében egy kicsit grammoztam, ha már 29-es akkor annyira nem akarok (11 kg talán annyira nem sok).
Ér a karbon 240 000 pénzzel többet? Tegyük fel van rá keret, de akkor is....
Köszi,
Hicks
A karbonban egy UST-s kerék van, az nálam például erõs tényezõ!
Posted 2013. September 01. - 20:18
Kérnék egy kis segítséget. Adott ez a 2 merevfarú 29-es Canyon bringa:
https://www.canyon.c...171#tab-reiter2
https://www.canyon.c...176#tab-reiter2
Nagyon hasonló a kettõ, a legnagyobb különbség a karbon váz, a 240 000 Ft!! árkülönbözet, és 1 kg.
Mindkét bringán cserélném az elsõ tárcsákat kisebbre, nyeregcsõbilincset és a kormányt hajlítottra (nekem azzal megy a montizás).
Az alun nyeregcsövet (van itthon Syntace) és stucnit. That's all.
Canyonék jó bringákat gyártanak, így feltételezem náluk a karbon váz könnyebb és valóban kényelmesebb az alunál (ez pár gyártónál nincs így).
A 26-os és a CX bringám esetében egy kicsit grammoztam, ha már 29-es akkor annyira nem akarok (11 kg talán annyira nem sok).
Ér a karbon 240 000 pénzzel többet? Tegyük fel van rá keret, de akkor is....
Köszi,
Hicks
Posted 2013. September 01. - 19:30
Vannak márkák akik csak "matricában" vannak jelen, ide nem írnék neveket, mert nem akarok személyeskedni. Viszont láttam noname kínai vázakat és a külföldi fórumok tesztjeit ezekkel kapcsolatban, és sok nagyon ígéretes volt. Persze õk csak követõk, általában egy-két éve kitalált technoloógiákat alkalmaznak, de teljesen vállalható dolgokat csinálnak. Persze ha most németül írnék és ez a fórum Svájcban lenne akkor ez a dolog teljesen okafogyott lenne.
Természetesen abban igazad van, hogy nagy nevek (Cube,Trek, Merida stb) nagyon nagy pénzeket raknak bele a kutatásba és ennek van ára, de akcióban valóban meg lehet jutányosan vásárolni alkalmanként.
De persze sokakat motivál az anyagi oldal is.
Posted 2013. September 01. - 19:08
Posted 2013. August 31. - 13:10
Posted 2013. August 30. - 21:23
Posted 2013. August 30. - 14:38
Posted 2013. August 30. - 13:18
Van, én találtam ! Syntace a neve.Csinalnak jo dolgokat, csak az a gond hogy sok szart is. En csak olyant mernek venni, ami mar sok embernel bevalt.
Nyeregcso, kormany teren esetleg van megbizhatobb gyarto?
Nem sznobságból ! Egyszerüen minden kormány vagy nyeregcsõ töréstesztben az õ cuccaik a legerõsebbek és ezért veszem a cuccaikat.
Posted 2013. August 30. - 07:23
Egy csiklocross karbon vázzal igazán megszponzorálhatnának. Lehet médin cína is. Na valaki. Lécci lécci.De TE zeezoltano, lecserélnéd a márkás vázad egy olyanra ?
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. August 29. - 22:05
Vazaknal nincs olyan, mint masnal, hogy kontenerben, nagymennyisegben behozzak az euba, es a ket ar kozott aruljak? Gyanitom az onone, stb is ilyesmiket arul.
Nyeregcso, kormany teren esetleg van megbizhatobb gyarto?
Posted 2013. August 29. - 21:34
Ha ennyire nem vagy tisztában vele mit kéne árulni és erre akarsz "SZAK"boltot nyitni,akkor javaslom a lángosost,azon kevesebb a bukta és a sajtos-tejfölöst sokan szeretik.
De ne lángos porból, mint egy-két lángos sütõ, mert az nagyon sz@r....
Posted 2013. August 29. - 21:24
nekem nem kell semmi, mert van. Én érdeklõdöm hogy mi a preferenciátok
Azért érdeklõdöm, mert szakbolt gondolkodásán és egyedi építésen gondolkozunk és a fórumban is próbálkozom megismerni az ízléseket MTB ügyben.
Fõleg xc karbon és az említett kerékméretekkel rendelkezõ kerékpárokat forgalmaznánk. Ezekbõl gondolkodunk ár-érték arányban. Egyelõre, ha úgy tetszik piackutatás.
Ha ennyire nem vagy tisztában vele mit kéne árulni és erre akarsz "SZAK"boltot nyitni,akkor javaslom a lángosost,azon kevesebb a bukta és a sajtos-tejfölöst sokan szeretik.
Posted 2013. August 29. - 21:12
Posted 2013. August 29. - 21:05
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. August 29. - 20:59
A "kevésbé vagy nem ismert távol keleti gyártó" az elég közel áll ahhoz, hogy "kínai lutri termék" legyen.nem hamisítványra gondoltam, hanem kevésbé vagy nem ismert távol keleti gyártóra. Tehát a kérdésem arra vonatkozik, hogy pontosítsak;
-vennétek-e kevésbé ismert (vagy nem kifejezetten ismert) gyártótól költséghatékony 26-27,5-29 MTB kerékpárt jó áron?
-Vagy inkább a márkanév motivál
Azért kicsit gondolkodjunk elõre ! Annyira olcsón ti sem fogjátok adni azokat a karbon gépeket, gondolom. Szóval, egy névtelen valamiért kéne százezreket kiadni. Azért ha karbonra vágyom, akciósan, bike-discount.de-rõl,...stb. elég jó áron tudok nagy márkás vázakat is találni. Akkor miért is vegyek névtelen kínait ?
Néhány gyártó van, aki belevágott a karbon bringavázak gyártásába és õk gyártják az összes nagy márka vázait is. Azért, mert olyan bonyolult dolog egy karbon váz minõségi elkészítése ! Legalább is én így tudom.
NEM a márkanév motivál ! De úgy érzem, egy márkanévvel megvásárolom azt a kutatást, fejlesztést, tesztidõt is, amit beleöltek az elõzõ évek során abba a vázba, amit megveszek. És ezt hiányolom egy névtelen, kínai vázban.
De javíts ki, lécci ! Neked mik az érveid ?
Posted 2013. August 29. - 14:45
Azért érdeklõdöm, mert szakbolt gondolkodásán és egyedi építésen gondolkozunk és a fórumban is próbálkozom megismerni az ízléseket MTB ügyben.
Fõleg xc karbon és az említett kerékméretekkel rendelkezõ kerékpárokat forgalmaznánk. Ezekbõl gondolkodunk ár-érték arányban. Egyelõre, ha úgy tetszik piackutatás.