Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

von toth

von toth

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
megéri

Szerintem nagyon kényelmes, ugyanakkor merev is. mármint a karbon
de ezt is nézd meg nem tudom milyen árban nyomják, de lehet olcsóbb

Nakita - Born in the Austrian Alps

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Meg tudtommal a formula R1 is drágább

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Adott ez a 2 merevfarú 29-es Canyon bringa:
https://www.canyon.c...171#tab-reiter2
https://www.canyon.c...176#tab-reiter2

Nagyon hasonló a kettõ, a legnagyobb különbség a karbon váz, a 240 000 Ft!! árkülönbözet, és 1 kg.
Mindkét bringán cserélném az elsõ tárcsákat kisebbre, nyeregcsõbilincset :) és a kormányt hajlítottra (nekem azzal megy a montizás).
Az alun nyeregcsövet (van itthon Syntace) és stucnit. That's all.

Canyonék jó bringákat gyártanak, így feltételezem náluk a karbon váz könnyebb és valóban kényelmesebb az alunál (ez pár gyártónál nincs így).
A 26-os és a CX bringám esetében egy kicsit grammoztam, ha már 29-es akkor annyira nem akarok (11 kg talán annyira nem sok).
Ér a karbon 240 000 pénzzel többet? Tegyük fel van rá keret, de akkor is....
Köszi,
Hicks

A karbonban egy UST-s kerék van, az nálam például erõs tényezõ!

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Adott ez a 2 merevfarú 29-es Canyon bringa:
https://www.canyon.c...171#tab-reiter2
https://www.canyon.c...176#tab-reiter2

Nagyon hasonló a kettõ, a legnagyobb különbség a karbon váz, a 240 000 Ft!! árkülönbözet, és 1 kg.
Mindkét bringán cserélném az elsõ tárcsákat kisebbre, nyeregcsõbilincset :) és a kormányt hajlítottra (nekem azzal megy a montizás).
Az alun nyeregcsövet (van itthon Syntace) és stucnit. That's all.

Canyonék jó bringákat gyártanak, így feltételezem náluk a karbon váz könnyebb és valóban kényelmesebb az alunál (ez pár gyártónál nincs így).
A 26-os és a CX bringám esetében egy kicsit grammoztam, ha már 29-es akkor annyira nem akarok (11 kg talán annyira nem sok).
Ér a karbon 240 000 pénzzel többet? Tegyük fel van rá keret, de akkor is....
Köszi,
Hicks

von toth

von toth

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Nekem nincsenek érveim csak érdeklõdöm:)

Vannak márkák akik csak "matricában" vannak jelen, ide nem írnék neveket, mert nem akarok személyeskedni. Viszont láttam noname kínai vázakat és a külföldi fórumok tesztjeit ezekkel kapcsolatban, és sok nagyon ígéretes volt. Persze õk csak követõk, általában egy-két éve kitalált technoloógiákat alkalmaznak, de teljesen vállalható dolgokat csinálnak. Persze ha most németül írnék és ez a fórum Svájcban lenne akkor ez a dolog teljesen okafogyott lenne.:)

Természetesen abban igazad van, hogy nagy nevek (Cube,Trek, Merida stb) nagyon nagy pénzeket raknak bele a kutatásba és ennek van ára, de akcióban valóban meg lehet jutányosan vásárolni alkalmanként.

De persze sokakat motivál az anyagi oldal is.

von toth

von toth

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
a kapanyelet told vissza babám a szádba.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.050 hozzászólás
...meg, hogy ezt csak most látom... :(

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Bocs, ha felreerheto voltam, olcso karbon cuccokra gondoltam, mint a vazaknal.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Drágán ?? Barátom, félrebeszélsz ? Ez tavaly is ennyi volt, most is ennyi: https://www.bike-com...at-Lenker-.html
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Dragan en is tudom mit vennek :-)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Csinalnak jo dolgokat, csak az a gond hogy sok szart is. En csak olyant mernek venni, ami mar sok embernel bevalt.

Nyeregcso, kormany teren esetleg van megbizhatobb gyarto?

Van, én találtam ! Syntace a neve.
Nem sznobságból ! Egyszerüen minden kormány vagy nyeregcsõ töréstesztben az õ cuccaik a legerõsebbek és ezért veszem a cuccaikat.
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

De TE zeezoltano, lecserélnéd a márkás vázad egy olyanra ?

Egy csiklocross karbon vázzal igazán megszponzorálhatnának. Lehet médin cína is. Na valaki. Lécci lécci.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Csinalnak jo dolgokat, csak az a gond hogy sok szart is. En csak olyant mernek venni, ami mar sok embernel bevalt. Uzletkepes csak ugy lenne a dolog, ha a nagy tetelbol szarmazo hasznot teszitek el, tobbet szvsz senki nem fog erte adni, mint amennyiert megveheted a netrol (szallitas, afa, vam felette persze).

Vazaknal nincs olyan, mint masnal, hogy kontenerben, nagymennyisegben behozzak az euba, es a ket ar kozott aruljak? Gyanitom az onone, stb is ilyesmiket arul.

Nyeregcso, kormany teren esetleg van megbizhatobb gyarto?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.050 hozzászólás
nem is tudtam hogy ilyen is létezik, nahát! :o :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Ha ennyire nem vagy tisztában vele mit kéne árulni és erre akarsz "SZAK"boltot nyitni,akkor javaslom a lángosost,azon kevesebb a bukta és a sajtos-tejfölöst sokan szeretik.

De ne lángos porból, mint egy-két lángos sütõ, mert az nagyon sz@r....:D

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

nekem nem kell semmi, mert van. Én érdeklõdöm hogy mi a preferenciátok

Azért érdeklõdöm, mert szakbolt gondolkodásán és egyedi építésen gondolkozunk és a fórumban is próbálkozom megismerni az ízléseket MTB ügyben.

Fõleg xc karbon és az említett kerékméretekkel rendelkezõ kerékpárokat forgalmaznánk. Ezekbõl gondolkodunk ár-érték arányban. Egyelõre, ha úgy tetszik piackutatás.

Ha ennyire nem vagy tisztában vele mit kéne árulni és erre akarsz "SZAK"boltot nyitni,akkor javaslom a lángosost,azon kevesebb a bukta és a sajtos-tejfölöst sokan szeretik.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
De TE zeezoltano, lecserélnéd a márkás vázad egy olyanra ?
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Azt hozzátenném ismerek vagy 10 un noném kínai vázat amit összeraktak és ez idáig semmi bajuk.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

nem hamisítványra gondoltam, hanem kevésbé vagy nem ismert távol keleti gyártóra. Tehát a kérdésem arra vonatkozik, hogy pontosítsak;
-vennétek-e kevésbé ismert (vagy nem kifejezetten ismert) gyártótól költséghatékony 26-27,5-29 MTB kerékpárt jó áron?
-Vagy inkább a márkanév motivál

A "kevésbé vagy nem ismert távol keleti gyártó" az elég közel áll ahhoz, hogy "kínai lutri termék" legyen.
Azért kicsit gondolkodjunk elõre ! Annyira olcsón ti sem fogjátok adni azokat a karbon gépeket, gondolom. Szóval, egy névtelen valamiért kéne százezreket kiadni. Azért ha karbonra vágyom, akciósan, bike-discount.de-rõl,...stb. elég jó áron tudok nagy márkás vázakat is találni. Akkor miért is vegyek névtelen kínait ?
Néhány gyártó van, aki belevágott a karbon bringavázak gyártásába és õk gyártják az összes nagy márka vázait is. Azért, mert olyan bonyolult dolog egy karbon váz minõségi elkészítése ! Legalább is én így tudom.
NEM a márkanév motivál ! De úgy érzem, egy márkanévvel megvásárolom azt a kutatást, fejlesztést, tesztidõt is, amit beleöltek az elõzõ évek során abba a vázba, amit megveszek. És ezt hiányolom egy névtelen, kínai vázban.
De javíts ki, lécci ! Neked mik az érveid ?
Marci

von toth

von toth

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
nekem nem kell semmi, mert van. Én érdeklõdöm hogy mi a preferenciátok

Azért érdeklõdöm, mert szakbolt gondolkodásán és egyedi építésen gondolkozunk és a fórumban is próbálkozom megismerni az ízléseket MTB ügyben.

Fõleg xc karbon és az említett kerékméretekkel rendelkezõ kerékpárokat forgalmaznánk. Ezekbõl gondolkodunk ár-érték arányban. Egyelõre, ha úgy tetszik piackutatás.