Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Haver is így járt. Lecserélte a gumikat 28-30mm széles slick gumikra, nagyon jól megy vele. Nekem mákom volt, anno vásárlás elött beszéltem több bicajos szakival, így kiderült, h nekem nem is kell mtb.

én is tekertem olyannal, aki szintén montival tolta slick gumival aszfalton. a társaság országútival volt, de a srác egy pillanatra sem maradt le, simán tartotta montival a 35km/h körüli tempót. mondjuk nem csak a bringán múlik, erõ is kell hozzá :)

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts
Haver is így járt. Lecserélte a gumikat 28-30mm széles slick gumikra, nagyon jól megy vele. Nekem mákom volt, anno vásárlás elött beszéltem több bicajos szakival, így kiderült, h nekem nem is kell mtb.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts
A slick gumikat nagyon megérezni, repülni fogsz utána. A telót én hagynám.
Marci

tszilard

tszilard

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok!

A következõ kérdésem lenne: van egy viszonylag jó MTB-m, amit azért vettem, hogy erdõn-mezõn bringázzak vele. A sors azonban úgy hozta, hogy az esetek 95%-ában aszfalton tekerek, amihez a bicikli nem igazán optimális. Érdemes esetleg optimalizálni a biciklit aszfaltra, vagy nincs értelme, hanem vegyek inkább egy outit? Anyagilag ezt nem igazán engedhetem meg jelenleg.
A következõkre gondoltam:
- vékony slick gumik a terepgumi helyett
- merev villa a nem lockolható elsõ rugóstag helyett
A kérdésem az, hogy ez az átalakítás (esetleg még más tuning) hozna-e észrevehetõ gyorsulást országúton, vagy nincs értelme a dolognak?

A válaszokat elõre is köszönöm.

Lehet, hogy nem ez a legmegfelelõbb topic a kérdésemhez, de nem nagyon találtam jobbat.

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
Már a csapból is az új kerékméretek folynak. Nem pont ennek a hatására, hanem vmi plusszként lenne esedékes egy új paripa a lassan 10 éves konám mellé....
Õt néztem ki, szerintem jó ár/érték arányban....:
BikeFun - Big Seven - 2014 - A kerékpárok - Merida

De ez az No.1:
Level R10 | Kross - Mountain bikes, city bikes, touristic bikes

Persze még pár márka, hazai forgalmazó frissített kínálatára várnom kell, elég rendesen utána kell néznem a kínálatnak, mielõtt döntök.....a felszereltséggel kapocslatban elég határozott elképzelésem van... ami 5kiló körüli számban kifejezve.... :(

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts
Hogy kinek mi a jó - hát ezt mindenki maga döntse el.
Van 170 cm körüli haverom 29es gépen, van 190 cm körüli haver 26os bringán. Szerintem nincsenek mindenkire érvényes szabályok.
Marci

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Az én magasságomhoz(188 cm) nem ideálisabb a 29er?

Várj egy kicsit a 27,5-ös bringákra ! Nézd meg azokat is és utána vegyél új bringát. Szerintem.
Amúgy meg nézegesd a külföldi oldalakat. A bike-discont-on pl. kifoghatsz egy napi akciót, akkor ott kb. 400 Euroval is olcsóbb egy gép.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts
Várj egy kicsit a 27,5-ös bringákra ! Nézd meg azokat is és utána vegyél új bringát. Szerintem.
Amúgy meg nézegesd a külföldi oldalakat. A bike-discont-on pl. kifoghatsz egy napi akciót, akkor ott kb. 400 Euroval is olcsóbb egy gép.
Marci

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Most,hogy bejöttek az õszi akciós árak,elgondolkoztam egy 29er beszerzésén.Amit váltana az egy 2009-es Magellan Polaris Deore Disc amin a féket egy SLX 665-re,a telót egy Recon SL Solo Air-re cseréltem,tehát valami hasonló képességû kellene.Ti mit ajaánlanátok?Esetleg külföldi beszerzés is szóba jöhet.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
A legolcsobb canyon karbonrol beszelek... A radon vaza nekem kevesbe jon be, plusz utana a gatyad ramegy, ha kopik rajta vmi. Pl nekem eleg az slx, xt szint, csere: shimano fekek, tl kerekszett, karbon kormany, nyeregcso. Hasonlo arban lenne, de jobban passzolna az izlesemhez, es meg lehet konnyebb is :-)

Egyelore nem akarok venni semmit, mert ket percem nincs tekerni, vmi munkabajarosra gyurok, a monti talan jovore - de eleg jo az a giant 29er (ez tenyleg 10.8kg lemerve, pedig les, es alu).

von toth

von toth

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
: + 800 € 1 kilóért és a karbon kényelemért (33 éves vagyok, a CX bringánál nem rázhat jobban az alu, kibírom :)). A Radon + 1000 €-ért 2 kiló minusz, XX1, karbon, semmit nem cserélnék (nyeregcsõbilincset :))

Nem csak a kényelem a lényeg. Ha nem volt még karbonod nem érted.

Egyébként miért nem veszel használtan? Az apróban féláron repkednek ilyen cuccok.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Nem vagyok shimano parti, de az uj fekjeik rohadt jok. Ill a kicsi karbon ara feletti differrenciabol eleg sokmindent lehet venni (800 eur ha jol emlekszem).

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts

Meg ez matricazott vaznak is tunik :-)

Vegre a canyonra is raknak shimano feket... Bar en meg mindig az olcsobb carbont vennem, aztan cserelgetnek rajta ezt azt.

Ez jó ötlet lenne, de szerintem minél magasabb kategóriás gépet vásárol az ember a Canyon boltból, annál jobb az ár/érték arány. És ahogy írtad "végre Shimano"... Ebbõl arra következtetek, hogy te is Shimano párti vagy. Amelyik úgy olcsóbb, hogy megvenném az ára miatt az Sram holmikkal van tele. Ami alatta van azon meg mindent cserélnék szívem szerint (az úgy már nem jó bolt).

Kicsit még hozzáspórolsz és veszel egy ilyen jószágot ?
Így lenne 29es Crossmax ST-d is. És a súlya sem rossz. Ha már úgyis kiadsz annyi pénzt és könnyût akarsz, akkor ne már csak egy árva kilóval legyen könnyebb.
Ha már lúd, legyen igazán kövér !! :)
Radon Black Sin 29er 10.0

Na ez egy komoly ár, valóban tuti kis gép nagyon jó áron. Sok idõm nincsen mélázni, akciós kifutó darabok lehetnek. És erre gondoltam igen mint kétkedés a két Canyon között: + 800 € 1 kilóért és a karbon kényelemért (33 éves vagyok, a CX bringánál nem rázhat jobban az alu, kibírom :)). A Radon + 1000 €-ért 2 kiló minusz, XX1, karbon, semmit nem cserélnék (nyeregcsõbilincset :))

Ez tényleg jó ár és felszereltség, de amikor fogsort kell hátul cserélni nem lesz õszinte a mosoly! :)

Sram XG-1199 XX1 11-fach Kassette Modell 2013 - Bike-Components

Majd egységesen koptatom a fogaskerekeket :)

Most az alu Canyon (esetleg Crossmax kerékcserével és a Cannondale-es multam miatt Lefty beépítéssel :)) valamint a Radon jár az eszembe.

Köszönöm a segítségeket, hasznosak nagyon!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Így lenne 29es Crossmax ST-d is. És a súlya sem rossz. Ha már úgyis kiadsz annyi pénzt és könnyût akarsz, akkor ne már csak egy árva kilóval legyen könnyebb.

Ez tényleg jó ár és felszereltség, de amikor fogsort kell hátul cserélni nem lesz õszinte a mosoly! :)

Sram XG-1199 XX1 11-fach Kassette Modell 2013 - Bike-Components

von toth

von toth

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Súlyban viszont nehezebb, nem is kicsit ahogy nézem. Akkor ennyiért inkább a Canyon

von toth

von toth

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
2300 euró, valamivel gyengébb felszereltségû Nakita

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts

2600 € körül látom az árát a Nakitának.... azért már tuti a karbon Canyon.
Való igaz a kerék: Ezt elfelejtettem írni. Nagy Mavic mániás vagyok (a 26-os kerekem Crossmax ST volt, most Ksyrium Elite van), de az a DT kerékék is jó lehet a tesztek alapján. Egyébként tubeless ready az is, 140 grammal nehezebb mint a Mavic (bár a Mavic gyári adatokhoz nem árt 50-100 grammot adni). Persze azért biztosan nem véletlenül olcsóbb a DT kerék ezt tudom...
Az R1 fékekkel nem tudok "vitatkozni", és a kényelemmel sem :).
Hicks

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Meg ez matricazott vaznak is tunik :-)

Vegre a canyonra is raknak shimano feket... Bar en meg mindig az olcsobb carbont vennem, aztan cserelgetnek rajta ezt azt.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts

megéri

Szerintem nagyon kényelmes, ugyanakkor merev is. mármint a karbon
de ezt is nézd meg nem tudom milyen árban nyomják, de lehet olcsóbb

Nakita - Born in the Austrian Alps

2600 € körül látom az árát a Nakitának.... azért már tuti a karbon Canyon.

Való igaz a kerék: Ezt elfelejtettem írni. Nagy Mavic mániás vagyok (a 26-os kerekem Crossmax ST volt, most Ksyrium Elite van), de az a DT kerékék is jó lehet a tesztek alapján. Egyébként tubeless ready az is, 140 grammal nehezebb mint a Mavic (bár a Mavic gyári adatokhoz nem árt 50-100 grammot adni). Persze azért biztosan nem véletlenül olcsóbb a DT kerék ezt tudom...

Az R1 fékekkel nem tudok "vitatkozni", és a kényelemmel sem :).

Hicks

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

megéri

Szerintem nagyon kényelmes, ugyanakkor merev is. mármint a karbon
de ezt is nézd meg nem tudom milyen árban nyomják, de lehet olcsóbb

Nakita - Born in the Austrian Alps

Csúnya volna ha nem olcsóbb lenne, jóval gyengébb felszereltség...