Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

BlackTriple

BlackTriple

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

melyikre szavaznátok?

http://bringaland.hu...102-detail.html

http://bringaland.hu...109-detail.html

hajrá!!! :)

BlackTriple

BlackTriple

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

Ha ilyen nagyságrendben gondolkodsz, akkor sokkal jobb bicajt tudsz venni a Canyontól: canyon.com .
Azért egy vicc, hogy 2008-ban 170000-ért vettem egy cube acid-ot, most meg kb ugyan az a setup(kb csak a villa jobb) 100000-rel több. Értem én hogy a 27,5 meg a 29 most szörnyen menő, de ez akkor is felháborító.

megnéztem, tényleg nagyon tuti bringák, ugyanakkor nem találtam itthon forgalmazót, hogy megnézzem élőben. Neten rendelni meg elég necces lenne..

BlackTriple

BlackTriple

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

Ha ilyen nagyságrendben gondolkodsz, akkor sokkal jobb bicajt tudsz venni a Canyontól: canyon.com .
Azért egy vicc, hogy 2008-ban 170000-ért vettem egy cube acid-ot, most meg kb ugyan az a setup(kb csak a villa jobb) 100000-rel több. Értem én hogy a 27,5 meg a 29 most szörnyen menő, de ez akkor is felháborító.

akkor ezt is megnézem :) Egyébként itt valszeg az EURHUF árfolyam kavar be. 2008-ban átlag 250 körül volt...

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts

voltam ma boltban és a CUBE ACID bicajt javasolták. Mondjuk nem gondoltam tegnap, h 290 körül nézek...16" vázzal

vélemény?

BlackTriple

BlackTriple

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

voltam ma boltban és a CUBE ACID bicajt javasolták. Mondjuk nem gondoltam tegnap, h 290 körül nézek...16" vázzal

vélemény?

Pomk

Pomk

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok!

Vásárlási tanácsot szeretnék kérni: szeretnék venni egy kerékpárt, amit ~ 60-40%-ban városi/túra arányban használnék. Városban csak ide-oda szaladgálnék vele aszfalton, kerékpárúton. Túra alatt földúton, erdei úton használnám, Duna parton vagy a Balaton parton kerékpároznék vele. Semmi extra bukfenc térdig érő sárban, csak szimpla hétvégi unaloműző tekerés a vízparton és kutyafuttatás. 
Árban nagyon max. 100-at tudnék szánni rá.
Ezek alapján tudtok ajánlani valamit?

Köszi!

Tegnap du. voltam egy boltban, ott ezeket ajánlották:

1. Caprine Wheelmann -> 84.900 felszerelve
2. Caprine Tour -> 84.900 + sárvédő
3. CTM Targa 2014-es modell -> 69.900.

Ezeket is meritek? Vélemény? Melyik ajánlott?

BlackTriple

BlackTriple

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

inkább a karom szokott zsibbadni :) . a nyeregcsőből szerintem 15 cm, lehet kint

mondjuk tavaly foglalkoztam ezzel először, hogy kell rajta ülni. Mivel motorozok és néha ott is zsibbad a kezem így a bicajnál próbáltam olvasgatni. Csak a motoron adott minden :). A bicaj esetében arra jutottam, hogy a láb enyhén kegyen behajlítva a legalsó pedál állásban. A kormányra semmit nem találtam :(. Nem tudom, h jól van-e beállatva...

BlackTriple

BlackTriple

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

Nem fáj egész véletlenül rajta a hátad?

Megnéznék egy képet oldalról ahogy rajta ülsz, gondolom a nyeregcsőből sem sok látszik ki.

inkább a karom szokott zsibbadni :) . a nyeregcsőből szerintem 15 cm, lehet kint

BlackTriple

BlackTriple

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

hát ha terepezni akarsz, akkor nagyon nagy. ha csak patakpart,aszfalt ,sima dózer akkor talán (de szerintem 18 már átlépésre is sok) , de akkor nem kell monti, elég egy krossztrekking.

aha, köszi! na ez az amihez nem értek. Próbálkozok meg ilyesmi, de nem tudtam, hogy ez számít :-)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

jelenleg nekem 18-as váz van. A kisebb ezek szerint jobb lenne?

Nem fáj egész véletlenül rajta a hátad?

Megnéznék egy képet oldalról ahogy rajta ülsz, gondolom a nyeregcsőből sem sok látszik ki.

Edited by zeezoltano, 2014. April 02. - 09:07.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

hát ha terepezni akarsz, akkor nagyon nagy. ha csak patakpart,aszfalt ,sima dózer akkor talán (de szerintem 18 már átlépésre is sok) , de akkor nem kell monti, elég egy krossztrekking.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

BlackTriple

BlackTriple

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

a 2 merida lenne jobb, de neked 16-os váz kéne, viszont amit látom az nincs. szal úgy nézd hogy 15-16-os vázak közt kersgélj.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

a 2 merida lenne jobb, de neked 16-os váz kéne, viszont amit látom az nincs. szal úgy nézd hogy 15-16-os vázak közt kersgélj.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

BlackTriple

BlackTriple

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

vagy :

http://www.bringalan...849-detail.html

http://www.bringalan...665-detail.html

BlackTriple

BlackTriple

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

na ma ezekre akadtam:

http://www.bicyclewe...s-500-d-rs-2012

http://meridawebaruh...ts-tfs-600-2013

van valami véleményetek ezekről?

Köszi :)

Pomk

Pomk

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok!

Vásárlási tanácsot szeretnék kérni: szeretnék venni egy kerékpárt, amit ~ 60-40%-ban városi/túra arányban használnék. Városban csak ide-oda szaladgálnék vele aszfalton, kerékpárúton. Túra alatt földúton, erdei úton használnám, Duna parton vagy a Balaton parton kerékpároznék vele. Semmi extra bukfenc térdig érő sárban, csak szimpla hétvégi unaloműző tekerés a vízparton és kutyafuttatás. 
Árban nagyon max. 100-at tudnék szánni rá.
Ezek alapján tudtok ajánlani valamit?

Köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Bikertigger!

Nyilván jó lenne egy használt is, de szerintem a hsz-ból lejön, hogy nem értek hozzá  :) .

Amit linkeltél abból azt állapítottam meg, hogy semmit, de szép!  :) . Így azért nehéz lesz a vétel...

A mostani bicajom nem jó semmire? Nem lehet vele valamit kezdeni?

nyilván látatlanban nehéz bármit, egyáltalán vázméret jó e ?

igazán kellemes terephasználathoz ami biztos kéne bele az egy jó teleszkóp, jó fékek, jó gumik , többi meg állapotfüggő.

BlackTriple

BlackTriple

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

Bikertigger!

Nyilván jó lenne egy használt is, de szerintem a hsz-ból lejön, hogy nem értek hozzá  :) .

Amit linkeltél abból azt állapítottam meg, hogy semmit, de szép!  :) . Így azért nehéz lesz a vétel...

A mostani bicajom nem jó semmire? Nem lehet vele valamit kezdeni?

Edited by BlackTriple, 2014. March 31. - 12:23.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok!

Tanácstalan vagyok ezért fordulok hozzátok! 

37 éves vagyok (164 cm) és tavaly ismét elkezdtem sportolni  :) rendszeresen. Terepfutás mellett a terepkerékpározás lett az új szerelmem. Viszont a sok teszt között nem tudom megtalálni a választ arra, hogy hol kezdődik az a kategória ahol már nyugodt szívvel lehet keresgélni és kompromisszumok árán, de lehet kerékpárt találni. Nekem egy 10 éves Magellán Crater van. Ezzel járom a környék hegyeit (dombok azok), de nem tudom, hogy ez a bicaj megfelel-e a terepre. Erőltetésnél recseg, ropog a váltó (acera), lejtmenetben néha kevésnek érzem a fékeket, meg talán egy kicsit nehéz is a bicaj…

Szóval a kérdésem az, hogy milyen árszintű és márkájú bicajokat nézzek? Vagy jó lesz az enyém is csak cseréljek rajta dolgokat?

Köszönöm  ha segítséget kapok!

ha újat akarsz akkor olyan 2kiló körül kezdődik, ami igazi terepre is alkalmas. ilesmi pl

http://ebike.hu/term...s-mtb-kerekpar/

BlackTriple

BlackTriple

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

Sziasztok!

Tanácstalan vagyok ezért fordulok hozzátok! 

37 éves vagyok (164 cm) és tavaly ismét elkezdtem sportolni  :) rendszeresen. Terepfutás mellett a terepkerékpározás lett az új szerelmem. Viszont a sok teszt között nem tudom megtalálni a választ arra, hogy hol kezdődik az a kategória ahol már nyugodt szívvel lehet keresgélni és kompromisszumok árán, de lehet kerékpárt találni. Nekem egy 10 éves Magellán Crater van. Ezzel járom a környék hegyeit (dombok azok), de nem tudom, hogy ez a bicaj megfelel-e a terepre. Erőltetésnél recseg, ropog a váltó (acera), lejtmenetben néha kevésnek érzem a fékeket, meg talán egy kicsit nehéz is a bicaj…

Szóval a kérdésem az, hogy milyen árszintű és márkájú bicajokat nézzek? Vagy jó lesz az enyém is csak cseréljek rajta dolgokat?

Köszönöm  ha segítséget kapok!