Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Oporto

Oporto

fórumtag

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Sziasztok!

Kinéztem két bicót, és szeretném kikérni a véleményeteket. Mindkettő össztelós, de én annyira nem vagyok otthon ezekben.

Az egyik: http://www.jofogas.h...an_14369118.htm

A másik: http://apro.bikemag....ul-l225006.html

Mi a véleményetek róluk?

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Igen igen tudom, h sok a 14.5 kg, de mivel nem hardcore-ba nyomnám, annyira nem számít a +1 kg, ezért kérdeztem, h maga a felszereltsége milyen

Ahogy freddyke mondta, nem márkában kell gondolkodni hanem felszereltségben, és az ennél semmi különös a kategóriában található többiekhez képest, semelyik se jóval jobb vagy rosszabb, csak izlések és pofonok. Akkor már inkább abból indulj ki hogy neked milyen árban kéne, és azt nézd hogy nincs e valahol akciós darab jóval olcsóbban (most pl. kifutó 2013-as modellek), vagy azt nézd hogy mi tetszik, melyik méret kell, súly meg ilyesmi. Abból hogy egy 26-os 1 kilóval nehezebb mint egy ugyanolyan drága és hasonló felszereltségű 29-es az derül ki hogy a váz vagy egyes alkatrészek jóval nehezebbek, ami vagy azt jelenti hogy nincs olyan szinten a tervezés mint a konkurrenciánál, vagy olcsóbb alkatrészekről van szó. Semmiképp nem érdemes vele foglalkozni, mert miért ne vennéd meg a jobbat. Ha árban annyival olcsóbb akkor persze hajrá, de biztos van árban akciózó konkurrens is.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Igen igen tudom, h sok a 14.5 kg, de mivel nem hardcore-ba nyomnám, annyira nem számít a +1 kg, ezért kérdeztem, h maga a felszereltsége milyen, volt egy hely ahol láttam akciósan 500 €-ért, és sztem az megérhetné, ha van olyan jó felszereltsége, mint a Canyon-nak. Eredetileg 200-at szántam vna rá, de mivel nem tudnám kihasználni ezért beérem egy picit olcsóbbal is, szóval ha nem muszáj nem veszek drágábban. Amúgy ez a Canyon nagyon tetszik, irtó pöpec kis gép. :)

Szerinted Trek/ Merida- ban ne is gondolkodjak? 

Ahogy lentebb is írták inkább a felszereltséget nézd ne a márkát. És ami annál is fontosabb, egy neked megfelelő méretű váz + vázgeometria. Szintén eldöntendő kérdés a kerékméret.

A nagyáruházi (Intersport, Hervis) bringákkal kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy némelyik áruházban siralmas mennyire értenek hozzá. Át kell nézni mindent a bringán. Amit legutoljára vettünk, azon szinte minden el volt k*félve, kezdve, hogy az első fékadapter fordítva állt (le is fényképeztem), de valahogy kialátétezték és befeszegették ferdén, csoda, hogy nem repedt meg a PM konzol a villán. A váltóbowdenek rossz oldalon voltak vezetve, amikor kihúztam a bowdent, hogy megcsinálom, belül meg volt törve a szál. A felniben alulméretes felniszalag volt, kilátszott a küllő lyuk éles pereme néhány helyen, garantált defekt. A nagyjára már nem is emlékszem, de nagyjából mindent nulláról újra kellett állítani vagy cserélni. Hasonló dolgokat szoktam látni félszemmel a kiállított bringákon, pl. remote lockout bowdenjének a végén nincs vég, a szálak 1000 felé állnak belőle. Nem nagy dolog, csak bosszantó így bringát venni.

freddyke módosította - 2014. április 13. - 01:02

lesdmeg

lesdmeg

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Egy 14,5 kilós 26-os manapság kicsit sok, azért a pénzért már kapsz egy jobb/könnyebb 29-est, pl. Canyon Yellowstone AL 3.9 (13,4 kg), vagy akciós (2013) Cube Analog 29 (13,8 kg), nézz körül és biztos találsz még csomó ilyet.

A Bullsnál csak a 26/27,5" Copperhead 3 érdekes, a 29-eseik még nincsenek kiforrva, legalábbis az alu/olcsóbbak, országutiban meg vannak nagyon szép darabjaik (Nighthawk Team, Alpine Hawk Team), de méregdrágák. Ha feleannyiért nézel akkor meg kapsz jobbat máshol (pl. Cannondale Synapse 5).

A Copperhead 3 viszont abszolút ajánlott, az egyik legjobb érték/ár arányú bringa a piacon.

Igen igen tudom, h sok a 14.5 kg, de mivel nem hardcore-ba nyomnám, annyira nem számít a +1 kg, ezért kérdeztem, h maga a felszereltsége milyen, volt egy hely ahol láttam akciósan 500 €-ért, és sztem az megérhetné, ha van olyan jó felszereltsége, mint a Canyon-nak. Eredetileg 200-at szántam vna rá, de mivel nem tudnám kihasználni ezért beérem egy picit olcsóbbal is, szóval ha nem muszáj nem veszek drágábban. Amúgy ez a Canyon nagyon tetszik, irtó pöpec kis gép. :)

Szerinted Trek/ Merida- ban ne is gondolkodjak? 

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Egyelőre csak a Bulls-t néztem meg amit itt írtak páran, és elég jónak tűnik felszereltségben, de valahogy félek ettől a márkától, bár ha itt sokan alátámasztják, hogy megéri a pénzét, akkor vennék egyet. Pl. erről mi a vélemény?

http://www.bulls.de/...arptail-2-disc/

Egy 14,5 kilós 26-os manapság kicsit sok, azért a pénzért már kapsz egy jobb/könnyebb 29-est, pl. Canyon Yellowstone AL 3.9 (13,4 kg), vagy akciós (2013) Cube Analog 29 (13,8 kg), nézz körül és biztos találsz még csomó ilyet.

A Bullsnál csak a 26/27,5" Copperhead 3 érdekes, a 29-eseik még nincsenek kiforrva, legalábbis az alu/olcsóbbak, országutiban meg vannak nagyon szép darabjaik (Nighthawk Team, Alpine Hawk Team), de méregdrágák. Ha feleannyiért nézel akkor meg kapsz jobbat máshol (pl. Cannondale Synapse 5).

A Copperhead 3 viszont abszolút ajánlott, az egyik legjobb érték/ár arányú bringa a piacon.

lesdmeg

lesdmeg

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Ne márkát akarj venni, hanem jó fölszereltséget ! A márkáért nagyon sokat kell fizetni. De igazából hasonló áron elég hsonló fölszereltséget fogsz kapni. Talán a Kross bringákat nézd meg, azokról jókat mondanak ár/fölszereltség kérdésében. Esetleg nézz be egy Hervis-be, Intersport-ba, hátha van valami nagyon jó ajánlatuk.

Kivétel talán a neten forgalmazott német nagykeres saját márkákkal. (Radon, Canyon,...) Itt hasonló pénzért kicsit jobb fölszereltséget kapsz.

Köszi a gyors választ! Megnézem majd a Radon és Canyon-t is, hátha van vmi jó akciójuk.  Az ilyen multikban abszolút nem gondolkodtam. Ausztriában lakom, és nézegettem már az Intersportban és Hervisben is, de irreálisan drágák, nagy árréssel dolgoznak.  
Egyelőre csak a Bulls-t néztem meg amit itt írtak páran, és elég jónak tűnik felszereltségben, de valahogy félek ettől a márkától, bár ha itt sokan alátámasztják, hogy megéri a pénzét, akkor vennék egyet. Pl. erről mi a vélemény?

http://www.bulls.de/...arptail-2-disc/

sedo

sedo

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Szerintem ennyit megér, a Montana nem Tesco színvonal. Kukkantsd meg ezt is, ez egy inkább retro darab (itt a Bikemag aprón mindenképp nézz szét, szerintem az általad linkelt Montana-t is megtalálod....):

http://apro.bikemag....t-l223994.html#

Szerintem csodaszép, főleg az árát tekintve.

Nagyon köszönöm a választ és a segítséget!

Meg is próbáltam lecsapni valamelyikre, de sajnos úgy néz ki mind a kettőről lecsúsztam. Egyelőre nézelődök akkor tovább, de ha esetleg belefuttok még ezekhez hasonló ajánlatba, akkor azt is nagyon szívesen veszem, ha megosztjátok :)

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Sziasztok!

Valószínűleg egy csomó tipikus rossz felhasználói szokás és elképzelés testesül meg bennem egyetlen személyben, de azért ha tudtok, kérlek segítsetek :)

Borzasztó olcsó biciklit keresek, és ez az elsődleges szempont. Elsősorban városba, Budapesten belül rövid távokra, kb. hobbi szintű, ritka, heti 1-2 alkalmas használatra. Korábban jó pár évig napi szinten szakadt auchan/tesco randombikeal jártam, mind MTB volt, így sajnos rögzült az a rossz dolog, hogy most is azon érezném a legjobban magam. Nagyjából 186 cm magas vagyok.

Jelenleg ilyesmiket nézek, mint például ez: http://www.jofogas.h...ar_15622664.htm

Mennyire lenne ez jó/rossz vétel, illetve ha van energiátok és időtök engedi, akkor esetleg tudtok ajánlani alternatívát?

Előre is nagyon köszönöm!

Laci

Szerintem ennyit megér, a Montana nem Tesco színvonal. Kukkantsd meg ezt is, ez egy inkább retro darab (itt a Bikemag aprón mindenképp nézz szét, szerintem az általad linkelt Montana-t is megtalálod....):

http://apro.bikemag....t-l223994.html#

Szerintem csodaszép, főleg az árát tekintve.

• Vejne kedveli ezt

sedo

sedo

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok!

Valószínűleg egy csomó tipikus rossz felhasználói szokás és elképzelés testesül meg bennem egyetlen személyben, de azért ha tudtok, kérlek segítsetek :)

Borzasztó olcsó biciklit keresek, és ez az elsődleges szempont. Elsősorban városba, Budapesten belül rövid távokra, kb. hobbi szintű, ritka, heti 1-2 alkalmas használatra. Korábban jó pár évig napi szinten szakadt auchan/tesco randombikeal jártam, mind MTB volt, így sajnos rögzült az a rossz dolog, hogy most is azon érezném a legjobban magam. Nagyjából 186 cm magas vagyok.

Jelenleg ilyesmiket nézek, mint például ez: http://www.jofogas.h...ar_15622664.htm

Mennyire lenne ez jó/rossz vétel, illetve ha van energiátok és időtök engedi, akkor esetleg tudtok ajánlani alternatívát?

Előre is nagyon köszönöm!

Laci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Ne márkát akarj venni, hanem jó fölszereltséget ! A márkáért nagyon sokat kell fizetni. De igazából hasonló áron elég hsonló fölszereltséget fogsz kapni. Talán a Kross bringákat nézd meg, azokról jókat mondanak ár/fölszereltség kérdésében. Esetleg nézz be egy Hervis-be, Intersport-ba, hátha van valami nagyon jó ajánlatuk.

Kivétel talán a neten forgalmazott német nagykeres saját márkákkal. (Radon, Canyon,...) Itt hasonló pénzért kicsit jobb fölszereltséget kapsz.

Marci

lesdmeg

lesdmeg

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek!
Olyan 10 éve még nagyon benne voltam a bringázásban, tisztában voltam minden márkával, alkatrésszel stb., de kényszerű okokból abba kellett hagyjam, és azóta nem nagyon követtem a dolgokat. Sajnos csak most jutottam el odáig, hogy vegyek egyet. 

Az alap koncepció egy amatőr szintre való CC gép lenne, nem akarok olyat venni, amit nem tudnék kihasználni, de bóvlit sem természetesen. Tehát az volna a kérdésem, hogy melyik márkát ajánlanátok most? Ami kompletten árul összességében jó gépet. Vannak olyan márkák, amikről régen nem is hallottam (Ghost, Cube, stb.), és nem igazán tudom, hogy mennyire érik meg a pénzüket. Nyilván annyira tisztában vagyok vele, h olyan 180-200 e. körül van egy olyan, ami megfelelne, és ekörül szeretnék valamit, de mint mondtam nem tudom, h milyen márka legyen.

Várom az építő ötleteket, és előre is köszönöm! smile.png

Üdv. 
L.S.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok, kb 1 éve elkezdtem aktívabban biciklizni, eleinte csupán térd rehabilitáció céljából, de egyszerűen nem tudtam abbahagyni szükséggé vált a tekerés. Eddig fater túra bringáját kértem mindig kölcsön, de most már szeretnék egy sajátot. Eleninte a nagyobb sebesség miatt országúti bringában gondolkodtam, de így fel kellene adnom a könyebb terep, illetve a hosszabb sátras, minden cipelős túrák lehetőségét is. Szóval olyan biciklit keresek ami jó országúton, de terepen is el lehet menni, erre ha jól gondolom a cross kerékpárok a legjobbak. Tudnátok ajánlani 100 ezer forint körül (max 120) körül megfelelő belépő szintű eszközt? Tudom, hogy ettől nem kell csodát várni, de úgy gondolom, hogy átlagosan 40-50km-es körökhöz ez elég lehet. Ha érdeklődök üzletekben, akkor mik a legfontosabb szempontok egy-egy kerékpárnál? Méretekkel sem vagyok teljesen tisztában, 185 cm-es magasság, átlagos lábhosszal mekkora bringára van szükségem? szerk. Ha jól nézem akkor a 20" vagy 21" -es lehet az én "méretem" .

pl

http://ebike.hu/term...cross-kerekpar/

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Footel

Footel

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok, kb 1 éve elkezdtem aktívabban biciklizni, eleinte csupán térd rehabilitáció céljából, de egyszerűen nem tudtam abbahagyni szükséggé vált a tekerés. Eddig fater túra bringáját kértem mindig kölcsön, de most már szeretnék egy sajátot. Eleninte a nagyobb sebesség miatt országúti bringában gondolkodtam, de így fel kellene adnom a könyebb terep, illetve a hosszabb sátras, minden cipelős túrák lehetőségét is. Szóval olyan biciklit keresek ami jó országúton, de terepen is el lehet menni, erre ha jól gondolom a cross kerékpárok a legjobbak. Tudnátok ajánlani 100 ezer forint körül (max 120) körül megfelelő belépő szintű eszközt? Tudom, hogy ettől nem kell csodát várni, de úgy gondolom, hogy átlagosan 40-50km-es körökhöz ez elég lehet. Ha érdeklődök üzletekben, akkor mik a legfontosabb szempontok egy-egy kerékpárnál? Méretekkel sem vagyok teljesen tisztában, 185 cm-es magasság, átlagos lábhosszal mekkora bringára van szükségem? szerk. Ha jól nézem akkor a 20" vagy 21" -es lehet az én "méretem" .

Footel módosította - 2014. április 09. - 14:32

BlackTriple

BlackTriple

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

köszönöm a véleményeket :)

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

SOS! :)

http://www.hervis.hu...k=8801611085107

ez most van. Szerintetek megéri? KTM SPORT XT, ilyen felszereltséggel csak a Hervisnek csinálják. Mi a vélemény? 

Hasonlítsuk a Bulls-hoz:

Pro (KTM): XT hajtás, helyi üzlet, 29": alacsonyabb gurulási ellenállás mint 27,5"

Contra: XC30 villa, Rapid Rob gumik, Deore agyak, váltókarok, első váltó (ezt pont fordítva kéne, váltókar mindig legyen jobb mint az első váltó, hátul meg még fontosabb a ropogósabb XT váltókar), váz 6061 alu, 12,6 kg pedálok nélkül, 29": lassabb gyorsulás, kevésbé feszesek (erősek) a kerekek, lassabban kormányozható

Pro (Bulls): Rock Shox Reba villa, Rocket Ron Evo gumik, XT agyak, XT váltók, Ice Tech fékek, hátul is 180 mm tárcsa, váz 7005 alu, 11,3 kg pedálok nélkül, több éve tesztnyertes geometria, 27,5": gyorsabb gyorsulás, feszesebb (erősebb) kerekek, gyorsabban kormányozható

Contra: Deora hajtás, külföldi rendelés, 27,5": magasabb gurulási ellenállás mint 29"

Árban a Bulls gyakorlatilag olcsóbb mert jóval jobb a felszereltsége; pl. vegyük a villát. A bike-discount.de szerint a KTM-en a Rock Shox XC30 119 Euro (29"), a Bulls-on a Rock Shox Reba 389 Euro (27,5", 349 a 29"). Árban csak ezzel már ottvagy, a többiről nem beszélve. A hajtókarok közti különbség 135 vs. 70, az agyak/váltókarok ezt viszont több mint semlegesítik (kb. 20 Euro-val). A gumik még 50 Euro a Bulls javára.

A többi alkatrészt nem tudom igazán összehasonlítani, csak annyit hogy a Kalloy Uno kormány a Bullson meglepett azzal hogy könnyebb volt mint a Ritchey WCS amire lecseréltem. Ez inkább esztétikai csere volt mert nagyon tetszett a Ritchey WCS 260° stucni  :)

Amúgy a KTM jól néz ki, de nem csoda mert meglepően hasonlít a Bulls-ra a fekete-fehér, kék akcentussal  :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

ez most van. Szerintetek megéri? KTM SPORT XT, ilyen felszereltséggel csak a Hervisnek csinálják. Mi a vélemény? 

nem vagyok híve ennek az áruházláncnak, de ez jó vételnek tűnik

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

BlackTriple

BlackTriple

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Ha már 290e-ért nézel akkor figyelmedbe ajánlom a 2014-es Bulls Blackadder 3-at, az is 27,5", de XT szintű felszereltséggel 1000 Euro-ért. Rock Shox Reba villa, Rocket Ron Evo gumik, Shimano Ice Tech 180 mm tárcsák, másfél kilóval könnyebb mint a Cube Acid (11,3 kg pedál nélkül vs. 13 kg, a Merida 12,4 kg), csupa finomság. Amellett már harmadszor nyeri meg a Bike magazin választását (előző években 26"-al), tehát stimmel a geo is. Ha az árkülönbség riasztana el gondolj bele hogy az alkatrészek miatt már megéri, akár rendelhetsz hozzá alacsonyabb kategóriájú cuccot és eladhatod róla a jobbat, amivel már árban is very a Cube-ot.

Két hátránya van: egyrészt ez a Bulls reklám modellje, az aktuális évjáratból mindig gyorsan elkel a szebbik fekete-fehér és aztán az ember nézegeti hogy másfél-duplaannyiért milyen hasonló finomságokat lát az oldalukon :) Másik meg hogy ez is egyfajta viszonteladó nélküli termék és itt nem forgalmazzák, a ZEG lánc valamelyik tagjánál valahol pl. Németországban vagy Ausztriában kell megrendelni, és egy olyat kell kifogni aki esetleg el is hajlandó postázni idefele. Ha nem tudod a boltból személyesen elhozni vagy kinti ismerőshöz rendelni akkor a bolttól függ hogy mennyit számolnak fel a fuvarért. Még azt is elterveztem hogy ha minden kötél szakad akkor Bécsben veszem meg, kimegyek vonattal, 80 km-t visszatekerek Mosonmagyaróvárig aztán vonattal jövök haza :) Aztán a kb. 30 boltból akinek írtam csak egy német boltban volt még a fekete-fehérből és voltak hajlandóak postázni, de felszámoltak kemény 104 Euro-t a futárért. Nekem a 26"-os (2012) van és imádom, abszolút megérte :)

Úgy önmagábam is teljesen megfelel versenyzésre is, csak a tubeless gumit ajánlom még, az minden bringán ég és földet jelent.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Ha ilyen nagyságrendben gondolkodsz, akkor sokkal jobb bicajt tudsz venni a Canyontól: canyon.com .
Azért egy vicc, hogy 2008-ban 170000-ért vettem egy cube acid-ot, most meg kb ugyan az a setup(kb csak a villa jobb) 100000-rel több. Értem én hogy a 27,5 meg a 29 most szörnyen menő, de ez akkor is felháborító.

ha közben nem követted az eseményeket, a bringaiparban, akkor 250 volt az euro most meg mennyi is ? valami 300 ?

volt közben válság tölünk kívűl is, ami érintette a jen/dollár árfolyamot (shimano), egyéb alkatrészeket is. (gumik pl ) ilyenek.

fritzeknél sem azt a szintet kapod 1000 euróért mint 6 éve. 2008-ban 120 körül még egész használható deore -os bringát lehetett venni, most kb acera van annyiért. félreértés ne legyen, én sem örülök neki.

megnéztem, tényleg nagyon tuti bringák, ugyanakkor nem találtam itthon forgalmazót, hogy megnézzem élőben. Neten rendelni meg elég necces lenne..

canyon üzleti modelljének pont az a lényege, hogy nincs viszonteladói hálózata, csak online forgalmazza a kerékpárokat, közvetlen a gyártótól rendelsz. kb évente egyszer Friedrichshafenben megtapogathatod a modellpalettáról kiválasztott néhány darabot és annyi. ahhoz képest amúgy hogy 2 "lépcsőt" kihagynak lehetne olcsóbb is.

Bikertigger módosította - 2014. április 04. - 16:22

domvik

domvik

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok!

Bringa vásárlás előtt állok. Kinéztem már, hogy Kross Level A3-as lesz a kiszemelt. A kérdésem az lenne a 2014-es modell(150e ft) a 2013-ashoz(130e ft) képest megéri azt a 20e ft-os felárat? A régebbi webshopos ugyan, de elvileg a webshopnak van szerződéses garanciás partnere ebben a városban is.

Előre is köszönöm.

Márk.