köszönöm a véleményeket ![]()
Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2014. április 07. - 09:32
Írta 2014. április 07. - 01:12
SOS!
http://www.hervis.hu...k=8801611085107
ez most van. Szerintetek megéri? KTM SPORT XT, ilyen felszereltséggel csak a Hervisnek csinálják. Mi a vélemény?
Hasonlítsuk a Bulls-hoz:
Pro (KTM): XT hajtás, helyi üzlet, 29": alacsonyabb gurulási ellenállás mint 27,5"
Contra: XC30 villa, Rapid Rob gumik, Deore agyak, váltókarok, első váltó (ezt pont fordítva kéne, váltókar mindig legyen jobb mint az első váltó, hátul meg még fontosabb a ropogósabb XT váltókar), váz 6061 alu, 12,6 kg pedálok nélkül, 29": lassabb gyorsulás, kevésbé feszesek (erősek) a kerekek, lassabban kormányozható
Pro (Bulls): Rock Shox Reba villa, Rocket Ron Evo gumik, XT agyak, XT váltók, Ice Tech fékek, hátul is 180 mm tárcsa, váz 7005 alu, 11,3 kg pedálok nélkül, több éve tesztnyertes geometria, 27,5": gyorsabb gyorsulás, feszesebb (erősebb) kerekek, gyorsabban kormányozható
Contra: Deora hajtás, külföldi rendelés, 27,5": magasabb gurulási ellenállás mint 29"
Árban a Bulls gyakorlatilag olcsóbb mert jóval jobb a felszereltsége; pl. vegyük a villát. A bike-discount.de szerint a KTM-en a Rock Shox XC30 119 Euro (29"), a Bulls-on a Rock Shox Reba 389 Euro (27,5", 349 a 29"). Árban csak ezzel már ottvagy, a többiről nem beszélve. A hajtókarok közti különbség 135 vs. 70, az agyak/váltókarok ezt viszont több mint semlegesítik (kb. 20 Euro-val). A gumik még 50 Euro a Bulls javára.
A többi alkatrészt nem tudom igazán összehasonlítani, csak annyit hogy a Kalloy Uno kormány a Bullson meglepett azzal hogy könnyebb volt mint a Ritchey WCS amire lecseréltem. Ez inkább esztétikai csere volt mert nagyon tetszett a Ritchey WCS 260° stucni ![]()
Amúgy a KTM jól néz ki, de nem csoda mert meglepően hasonlít a Bulls-ra a fekete-fehér, kék akcentussal ![]()
Írta 2014. április 06. - 21:43
SOS!
ez most van. Szerintetek megéri? KTM SPORT XT, ilyen felszereltséggel csak a Hervisnek csinálják. Mi a vélemény?
nem vagyok híve ennek az áruházláncnak, de ez jó vételnek tűnik
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2014. április 06. - 16:56
SOS! ![]()
Írta 2014. április 04. - 22:30
melyikre szavaznátok?
http://bringaland.hu...102-detail.html
http://bringaland.hu...109-detail.html
hajrá!!!
Ha már 290e-ért nézel akkor figyelmedbe ajánlom a 2014-es Bulls Blackadder 3-at, az is 27,5", de XT szintű felszereltséggel 1000 Euro-ért. Rock Shox Reba villa, Rocket Ron Evo gumik, Shimano Ice Tech 180 mm tárcsák, másfél kilóval könnyebb mint a Cube Acid (11,3 kg pedál nélkül vs. 13 kg, a Merida 12,4 kg), csupa finomság. Amellett már harmadszor nyeri meg a Bike magazin választását (előző években 26"-al), tehát stimmel a geo is. Ha az árkülönbség riasztana el gondolj bele hogy az alkatrészek miatt már megéri, akár rendelhetsz hozzá alacsonyabb kategóriájú cuccot és eladhatod róla a jobbat, amivel már árban is very a Cube-ot.
Két hátránya van: egyrészt ez a Bulls reklám modellje, az aktuális évjáratból mindig gyorsan elkel a szebbik fekete-fehér és aztán az ember nézegeti hogy másfél-duplaannyiért milyen hasonló finomságokat lát az oldalukon
Másik meg hogy ez is egyfajta viszonteladó nélküli termék és itt nem forgalmazzák, a ZEG lánc valamelyik tagjánál valahol pl. Németországban vagy Ausztriában kell megrendelni, és egy olyat kell kifogni aki esetleg el is hajlandó postázni idefele. Ha nem tudod a boltból személyesen elhozni vagy kinti ismerőshöz rendelni akkor a bolttól függ hogy mennyit számolnak fel a fuvarért. Még azt is elterveztem hogy ha minden kötél szakad akkor Bécsben veszem meg, kimegyek vonattal, 80 km-t visszatekerek Mosonmagyaróvárig aztán vonattal jövök haza
Aztán a kb. 30 boltból akinek írtam csak egy német boltban volt még a fekete-fehérből és voltak hajlandóak postázni, de felszámoltak kemény 104 Euro-t a futárért. Nekem a 26"-os (2012) van és imádom, abszolút megérte ![]()
Úgy önmagábam is teljesen megfelel versenyzésre is, csak a tubeless gumit ajánlom még, az minden bringán ég és földet jelent.
Írta 2014. április 04. - 16:15
Ha ilyen nagyságrendben gondolkodsz, akkor sokkal jobb bicajt tudsz venni a Canyontól: canyon.com .
Azért egy vicc, hogy 2008-ban 170000-ért vettem egy cube acid-ot, most meg kb ugyan az a setup(kb csak a villa jobb) 100000-rel több. Értem én hogy a 27,5 meg a 29 most szörnyen menő, de ez akkor is felháborító.
ha közben nem követted az eseményeket, a bringaiparban, akkor 250 volt az euro most meg mennyi is ? valami 300 ?
volt közben válság tölünk kívűl is, ami érintette a jen/dollár árfolyamot (shimano), egyéb alkatrészeket is. (gumik pl ) ilyenek.
fritzeknél sem azt a szintet kapod 1000 euróért mint 6 éve. 2008-ban 120 körül még egész használható deore -os bringát lehetett venni, most kb acera van annyiért. félreértés ne legyen, én sem örülök neki.
megnéztem, tényleg nagyon tuti bringák, ugyanakkor nem találtam itthon forgalmazót, hogy megnézzem élőben. Neten rendelni meg elég necces lenne..
canyon üzleti modelljének pont az a lényege, hogy nincs viszonteladói hálózata, csak online forgalmazza a kerékpárokat, közvetlen a gyártótól rendelsz. kb évente egyszer Friedrichshafenben megtapogathatod a modellpalettáról kiválasztott néhány darabot és annyi. ahhoz képest amúgy hogy 2 "lépcsőt" kihagynak lehetne olcsóbb is.
Bikertigger módosította - 2014. április 04. - 16:22
Írta 2014. április 04. - 16:03
Sziasztok!
Bringa vásárlás előtt állok. Kinéztem már, hogy Kross Level A3-as lesz a kiszemelt. A kérdésem az lenne a 2014-es modell(150e ft) a 2013-ashoz(130e ft) képest megéri azt a 20e ft-os felárat? A régebbi webshopos ugyan, de elvileg a webshopnak van szerződéses garanciás partnere ebben a városban is.
Előre is köszönöm.
Márk.
Írta 2014. április 04. - 15:43
melyikre szavaznátok?
http://bringaland.hu...102-detail.html
http://bringaland.hu...109-detail.html
hajrá!!! ![]()
Írta 2014. április 04. - 15:10
Ha ilyen nagyságrendben gondolkodsz, akkor sokkal jobb bicajt tudsz venni a Canyontól: canyon.com .
Azért egy vicc, hogy 2008-ban 170000-ért vettem egy cube acid-ot, most meg kb ugyan az a setup(kb csak a villa jobb) 100000-rel több. Értem én hogy a 27,5 meg a 29 most szörnyen menő, de ez akkor is felháborító.
megnéztem, tényleg nagyon tuti bringák, ugyanakkor nem találtam itthon forgalmazót, hogy megnézzem élőben. Neten rendelni meg elég necces lenne..
Írta 2014. április 04. - 14:57
akkor ezt is megnézem
Egyébként itt valszeg az EURHUF árfolyam kavar be. 2008-ban átlag 250 körül volt...
Írta 2014. április 04. - 09:42
voltam ma boltban és a CUBE ACID bicajt javasolták. Mondjuk nem gondoltam tegnap, h 290 körül nézek...16" vázzal
vélemény?
Írta 2014. április 03. - 11:34
voltam ma boltban és a CUBE ACID bicajt javasolták. Mondjuk nem gondoltam tegnap, h 290 körül nézek...16" vázzal
vélemény?
Írta 2014. április 02. - 14:33
Sziasztok!
Vásárlási tanácsot szeretnék kérni: szeretnék venni egy kerékpárt, amit ~ 60-40%-ban városi/túra arányban használnék. Városban csak ide-oda szaladgálnék vele aszfalton, kerékpárúton. Túra alatt földúton, erdei úton használnám, Duna parton vagy a Balaton parton kerékpároznék vele. Semmi extra bukfenc térdig érő sárban, csak szimpla hétvégi unaloműző tekerés a vízparton és kutyafuttatás.Árban nagyon max. 100-at tudnék szánni rá.Ezek alapján tudtok ajánlani valamit?Köszi!
Tegnap du. voltam egy boltban, ott ezeket ajánlották:
Írta 2014. április 02. - 10:23
inkább a karom szokott zsibbadni
. a nyeregcsőből szerintem 15 cm, lehet kint
mondjuk tavaly foglalkoztam ezzel először, hogy kell rajta ülni. Mivel motorozok és néha ott is zsibbad a kezem így a bicajnál próbáltam olvasgatni. Csak a motoron adott minden
. A bicaj esetében arra jutottam, hogy a láb enyhén kegyen behajlítva a legalsó pedál állásban. A kormányra semmit nem találtam
. Nem tudom, h jól van-e beállatva...
Írta 2014. április 02. - 10:20
Nem fáj egész véletlenül rajta a hátad?
Megnéznék egy képet oldalról ahogy rajta ülsz, gondolom a nyeregcsőből sem sok látszik ki.
inkább a karom szokott zsibbadni
. a nyeregcsőből szerintem 15 cm, lehet kint
Írta 2014. április 02. - 10:15
hát ha terepezni akarsz, akkor nagyon nagy. ha csak patakpart,aszfalt ,sima dózer akkor talán (de szerintem 18 már átlépésre is sok) , de akkor nem kell monti, elég egy krossztrekking.
aha, köszi! na ez az amihez nem értek. Próbálkozok meg ilyesmi, de nem tudtam, hogy ez számít :-)
Írta 2014. április 02. - 09:04
jelenleg nekem 18-as váz van. A kisebb ezek szerint jobb lenne?
Nem fáj egész véletlenül rajta a hátad?
Megnéznék egy képet oldalról ahogy rajta ülsz, gondolom a nyeregcsőből sem sok látszik ki.
zeezoltano módosította - 2014. április 02. - 09:07
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2014. április 01. - 21:45
hát ha terepezni akarsz, akkor nagyon nagy. ha csak patakpart,aszfalt ,sima dózer akkor talán (de szerintem 18 már átlépésre is sok) , de akkor nem kell monti, elég egy krossztrekking.
Írta 2014. április 01. - 20:51
a 2 merida lenne jobb, de neked 16-os váz kéne, viszont amit látom az nincs. szal úgy nézd hogy 15-16-os vázak közt kersgélj.
Írta 2014. április 01. - 20:29
a 2 merida lenne jobb, de neked 16-os váz kéne, viszont amit látom az nincs. szal úgy nézd hogy 15-16-os vázak közt kersgélj.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére