Sziasztok!
Országúti vázas, ám váltós bringát keresek magamnak, egyenes kormánnyal.
Ezt és
ezt nézegettem eddig. Szerintetek?
A keret 110-120e ft (bár hiába ennyi, ritka a kritériumnak megfelelő alany). 190 magas vagyok.
Esetleg lehet új is, de gondolom ennyiért kizárt.
Netán egy Gepida s7 egyenes kormánnyal (130e körül van már pár helyen, kifutó modell)?
Városba kellene, néha túrázni aszfalton.
Köszönöm!
A Giantet nem venném, mert 1050-es szett van rajta, a másik gép meg annyira kicsi lenne Neked, hogy Ihaj.
190 cm-hez 58-as felsőcsőhossz lehet jó országútiban, DE egyenes kormányos bringánál mindezt egy jó hosszú stucnival fogod megfejelni, hogy kb. azt a fogást kapd, mint országúti kormánnyal kapnád.
Anyagilag akár azzal is jól járhatsz, ha tudsz szerezni méretedben országútit, s eladod a fékváltókart-kormányt, beszerzel egy montis rapidfire váltókart, meg valami fékkart országúti patkófékekhez. Egyébként nem látom értelmét az egyenes kormányos országúti gépeknek, s elég egyszerű oka van: a mai modern fékváltókarokkal annyira kényelmes "hoodie" fogást kapsz, hogy sok embernek bizony eszébe sem jut, hogy van a kormánynak alsó része is. De egyébként is több fogást-marokpozíciót tesz lehetővé egy országúti kormány, bár, ha 190 cm vagy, valószínűleg 46-os szélességű kormányra lesz szükséged a kényelemhez.
>ez az én 2 fillérem. Hírhedten nem vagyok oda az 1050-es szettért, s ami még rosszabb, van egy RocketBikes nevű lehúzóvállalat, akik folyamatosan ontják a tretubi aelle-1050-svábli lugano trió köré épített "hihetetlenül csodálatosan überszép" országútikat, SZÁZEZER ft körüli árakon... Nem zavarna persze, csak szomorú, hogy sokan meg is veszik azokat a vasakat a reálértékük több, mint duplájáért.. <