Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2005. június 09. - 08:32
Én a helyedben a Magellant venném (bárcsak én is vehetnék egyet:) ).
De az elsõ váltót legalább deore-ra cserélném, még a boltban, + én lecseréltetném a hajtókart is firex-re.
"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...
Írta 2005. június 08. - 21:25
maradjunk inkább annyiban hogy le tudod zárni a mozgást. a rugóút csökkentéshez már komolyabb teló kéne. a truva kar is bizalomgerjesztõbb mint az sr.A lockout pedig azt jelenti hogy egy kis kapcsolóval le tudod csökkenteni a teló útját.
Írta 2005. június 08. - 20:36
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2005. június 08. - 20:30
Írta 2005. június 08. - 20:22
Let the people speak
Írta 2005. június 08. - 19:43
Írta 2005. június 08. - 19:36
Írta 2005. június 08. - 19:34
Let the people speak
Írta 2005. június 08. - 19:02
Ugy nez ki elmegy a Wheeler, igy meg tudom venni az uj bicajt.
Ket tipus kozott vacilalok. Velemeny?
1. jelolt:
http://kerekpar.hu/t...k/mtb/ferfi/975
Kelly's Magic
Váz: Dualtec 7005 DB alu.
Villa: Suntour Axon-D 100mm Lockout 100mm
Kormány: Ritchey Comp
Kormányfej: Ritchey Pro
Kormányfej készlet: Ritchey Logic Zero integrált
Gumiköpeny: Maxxis Minotaur Full Knob
Felni: KBIX WMX szegecselt
Agy elsõ: Shimano Deore
Agy hátsó: Shimano Deore
Fogaskoszorú: Sram PG-950-9 11-34T
Hajtómü: Suntour XCC 314
Pedál: alu/acél
Váltó elsõ: Shimano LX 2005
Váltó hátsó: Shimano LX 2005
Váltókar: Shimano Deore
Fékkar: Shimano Deore
Fék: Tektro 832AL
Nyereg: KBIX Ultraform PRO-Race
Nyeregcsõ: Ritchey
Súly: 12,75 kg.
145e
2. jelolt:
http://kerekpar.hu/t.../mtb/ferfi/1088
Magellan Serpens Deore
Váz: Kinesis 7005 alu
Villa: Rock Shox Judy XC 1-1/8" ahead
Kormány: BikePositive alu 610/30/2,2
Kormányfej: BikePositive alu
Kormányfej készlet: WTB Race 1 1/8" alu
Gumiköpeny: WTB Exiwolf Comp 2,1
Felni: WTB Dual Duty XC 32H szegecselt
Agy elsõ: BikePositive ipari csapágy
Agy hátsó: BikePositive ipari csapágy
Fogaskoszorú: Shimano HG50
Hajtómü: Truvativ Blaze ISIS Drive 175mm
Pedál: BikePositive alu platform
Váltó elsõ: Shimano Alivio
Váltó hátsó: Shimano LX
Fék: Shimano Deore
Nyereg: WTB Rocket V Comp
Nyeregcsõ: BikePositive alu 27,2x400mm
Súly: - kg.
121e
Illetve vesztartaleknak a 3. Viszont ugy erzem, hogy megeri radobni azt a kulonbseget penzben, amivel az elso jelolt tobbe kerul. Szoval ez csak amolyan nagoyn esetleges:
http://kerekpar.hu/t...k/mtb/ferfi/970
Kelly's Magnus
Váz: Dualtec 7005 DB alu.
Villa: Suntour XCP75 100mm Lockout
Kormány: Ritchey Comp
Kormányfej: Ritchey Pro
Kormányfej készlet: Ritchey Logic Zero integrált
Gumiköpeny: Kellys Cobra 2,0 skinwall
Felni: KBIX WMX szegecselt
Agy elsõ: Shimano Deore
Agy hátsó: Shimano Deore
Fogaskoszorú: Sram PG-950-9 11-34T
Hajtómü: Suntour XCC 314
Pedál: alu/acél
Váltó elsõ: Shimano Deore
Váltó hátsó: Shimano Deore
Fék: Tektro 832AL
Nyereg: KBIX Ultraform PRO-Race
Nyeregcsõ: Ritchey
Súly: 12,95 kg.
130e
Let the people speak
Írta 2005. június 08. - 17:40
azért azt a mali-t én nem merném bevállalni, fõleg a maliék garis ügyintézését ismerve...Jónak tûnik ez Wandal ennyiért... Mondjuk szintén ebben a számban van a MALI War Horse váz 80e Ft környékén. Abból is építhetõ olcsó ösztelós maraton gép...
Nekem mindkettõre beindult a fantáziám.
Írta 2005. június 08. - 17:39
szia lumac..Köszönöm a tanácsot!
Ezek szerint akkor jobban tenném ha a Crux-ot venném?! Muszáj megkérdeznem, mert amatõr vagyok: Miért?
Utánanéztem és teszik az is, nem is kicsit. Nekem ami most fontos lenne az a jó váz, mert azt egy ideig nem szeretném cserélni, hanem idõvel egy komoly bicajt épiteni köré. Tehát a kérdésem az lenne, hogy a Crux váz megfelelö-e hosszabb távra?
véleményem szerint azért jársz a legjobban a crux-szal mert az adott összegért azon kapod a legkevesebb elbujtatott gagyi alaktrészt...még ha a 11 kg körüli súly amit megad a cseke gyárilag nem is igaz legalább 1 kilóval könyebb a konánál is meg a kellysnél is...majdnem biztos vagyok benne hogy a 3 közül a legjobb váz a cruxé, mindegyik taiwanon készül, de a magellan legalább ismert csõgyártó csõszettjébõl, a másik 2 ki tudja.... teló is ebben a legjobb, hajtómû is, kerekek, kiegészítõk...
Írta 2005. június 08. - 16:14
Írta 2005. június 08. - 15:59
Nekem mindkettõre beindult a fantáziám.
másnak hajtok, mások hajtanak"
Írta 2005. június 08. - 15:48
szerintem ebben az árkategóriában (legalábbis a kona 159éhez képest, a kellyst nerm tom mennyi) a magellan crux-al járnál legjobban, de ha ez a 2 akkor :...ami nekem a Kellys ben nem tetszik az a teló (aztán lehet csak elõitéletem van a Sountur cuccokkal) hajtómû (szintén Sr) meg az integrált kormánycsapágy...fékje vszinû jobb mint a konáé, meg a geometriája is CC-sebb (persze 80mm-t mozgó telóval a konáé is javul)
Köszönöm a tanácsot!
Ezek szerint akkor jobban tenném ha a Crux-ot venném?! Muszáj megkérdeznem, mert amatõr vagyok: Miért?
Utánanéztem és teszik az is, nem is kicsit. Nekem ami most fontos lenne az a jó váz, mert azt egy ideig nem szeretném cserélni, hanem idõvel egy komoly bicajt épiteni köré. Tehát a kérdésem az lenne, hogy a Crux váz megfelelö-e hosszabb távra?
Írta 2005. június 07. - 16:26
Írta 2005. június 07. - 07:34
kezdésnek jó...az integrált kormánycsapágyat kivéve, tök úgy néz ki mint Kona Kikapu a tavalyi szériáig...a lengõkar, az asszimetrikus láncvilla stb...lesz rajta mit fejleszteni, de végül is a "nagyoknál" ennyiért jóformán csak vázat kapsz....azér én kis ráfizetéssel már a boltban cseréltetném a hajtómûvet, meg a rúgostagot ....kelly's wandalról mi a vélemény? ott van az ehavi bikkmakk hátulján.
Írta 2005. június 06. - 21:17
Írta 2005. június 06. - 20:50
szerintem ebben az árkategóriában (legalábbis a kona 159éhez képest, a kellyst nerm tom mennyi) a magellan crux-al járnál legjobban, de ha ez a 2 akkor :...ami nekem a Kellys ben nem tetszik az a teló (aztán lehet csak elõitéletem van a Sountur cuccokkal) hajtómû (szintén Sr) meg az integrált kormánycsapágy...fékje vszinû jobb mint a konáé, meg a geometriája is CC-sebb (persze 80mm-t mozgó telóval a konáé is javul)Sziasztok!
A problémám röviden: Kona Blast vs. Kellys Madman
Mindkettõ nagyon teszik, de nem vagyok igazán hozzáértõ, elsõ komolyabb bringám lenne. Amire kellene:CC felhasználás lightosabb durvulással.
Válaszokat elõre is köszönöm!
Írta 2005. június 06. - 18:24
A problémám röviden: Kona Blast vs. Kellys Madman
Mindkettõ nagyon teszik, de nem vagyok igazán hozzáértõ, elsõ komolyabb bringám lenne. Amire kellene:CC felhasználás lightosabb durvulással.
Válaszokat elõre is köszönöm!