Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,302 posts
Szerintem jobb a magellan. De varjuk meg a tobbiek velemenyet is:)

oxy

oxy

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
asszem akkor a magellan serpens lesz a nyerõ, holnap felhívom a boltot, adják-e felárral tárcsával, így nemkell kidobnom a V féket se...nameg kérdés mekkora felárat számolnak :)

még esetleg ez? Kellys

brutál jól néz ki :) engem nagyon megfogott, fõleg, hogy a fékek is olajosak..teleszkópra is azt írja, hogy van benne olaj, gondolom az nemrossz :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Attól még lehet jobb a Speckó, pláne ha itthon is érvényesíthetõ az örökgari.
A magellan hazai sikerének nyilván egyik oka az, hogy nincs rajta brutál vám, amitõl olcsóbb. Nekem sem véletlen hazai gyártású mindkét vázam.
A speckó májerfaktora ettõl is nagyobb... mindenkinek magellanja van.

Jahh, Oxy: sztem is magellan a tuti, ha kinézetre tetszik. Inkább indulj egy korrekt V-fékkel. Tárcsafékszem van a vázon-telón, úgyhogy késõbb felrakhatsz egy jó minõségû tárcsát, ha akarsz. Jobban fog esni egy 8000Ft-os V-fékszettet eldobni, mint egy húszezres tárcsást.

taiwani a magellán is mégmielött assziszi valaki ezér olcsó..
ugyanaz a sarc rajtavan mint bármi máson
+ hajózás németbe, onnan kamion idáig.
és így isilyen olcsó
csak anniy hogy egy specialized matricáért nem kell +50 ezret kifizetni
ennyi.
és 22-es csapdája
miért van magellánja mindekinek? mert nem kell egy névért kifizetni +50%-ot. amire sokaknak nincs is kerete,ezért vesznek ilyet.
van aki meg nem is akar kifizetni mert tudja hogy csak egy matrica szintén. õ meg azért nem veszi meg.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
"A magellan hazai sikerének nyilván egyik oka az, hogy nincs rajta brutál vám, amitõl olcsóbb. Nekem sem véletlen hazai gyártású mindkét vázam.
A speckó májerfaktora ettõl is nagyobb... mindenkinek magellanja van."

miért ne lenne, attól hogy itthon szerelik össze gondolom a vázra úgyanúgy kifizetik, az alkatrészekre szintén azt a brutál 6-8 % vámot...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

errõl a Trek bicajról mi a véleményetek? ez 114nettó, megér ez ennyit?
Trek 4300 DISC

nekem igazából elég, ha a tárcsa épp annyit ér, mint egy jó V-fék, utána már tudom fejleszteni, tehát jobban járok, ha egy alap tárcsával indulok

114 nettó alatt azt érted hogy 142 bruttó....de úgyanúgy nem éri meg mint a speckó, ráadásul az alap trekkekenek (6000-es alatt) még a geoja is elég szar...

alap tárcsafékkel meg nem jársz jobban, mint egy v fékessel ami tárcsás agyakkal van szerelve...
szal ha értelmesen akarod bringára költeni a pénzed, akkor magellen, merida (?), vagy kellis ....ha meg a felirattal akarsz jaszkarizni akkor specko, trek, kona, giant, alapmodellek drágán hulladék felszereltséggel..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

és ha azt mondjuk neked hogy ugyanott készül ugyanabból az anyagból? egy világot döntünk össze? jó, akkor nem mondjuk.
amúgy maratonokon nem véletlenul 60-70% megy magellánnal

Attól még lehet jobb a Speckó, pláne ha itthon is érvényesíthetõ az örökgari.
A magellan hazai sikerének nyilván egyik oka az, hogy nincs rajta brutál vám, amitõl olcsóbb. Nekem sem véletlen hazai gyártású mindkét vázam.
A speckó májerfaktora ettõl is nagyobb... mindenkinek magellanja van.

Jahh, Oxy: sztem is magellan a tuti, ha kinézetre tetszik. Inkább indulj egy korrekt V-fékkel. Tárcsafékszem van a vázon-telón, úgyhogy késõbb felrakhatsz egy jó minõségû tárcsát, ha akarsz. Jobban fog esni egy 8000Ft-os V-fékszettet eldobni, mint egy húszezres tárcsást.

oxy

oxy

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
errõl a Trek bicajról mi a véleményetek? ez 114nettó, megér ez ennyit?
Trek 4300 DISC

nekem igazából elég, ha a tárcsa épp annyit ér, mint egy jó V-fék, utána már tudom fejleszteni, tehát jobban járok, ha egy alap tárcsával indulok

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
alivio van a specin? mer az nem állít meg
avidnál kezdõdik a bowdenes tárcsafék, és ott is végzõdik kb
olajos emg olcsó kis deóre vagy hayes.
ezek jók

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

serpens jó is lenne, csak nem tárcsás, ami rombolja a vásárlási kedvem :(
boltban lehet úgy kérni, hogy elõre rakjanak tárcsát felárér és akkor a gyári V féket nemkell kifizetni? ha igen, akkor ez szerintetek mibe kerül, hogy egy nem profi tárcsaféket kapjak, ami azért hegyrõl lefele is megállít...

nézz be a tárcsafék topikba....de madzagosból sztem az avid az egyeteln amit érdemes +venni szerintem, a többinek tényleg semmivel nem jobb a fékhatása mint egy jó v féknek...amúgy ha cc-zel és nem vagy 85-90 kiló tök felesleges tárcsát venned...
a serpens nem emléxem mien aggyal van szerelve, de a cruxnak tárcsásak az agyai és jobb helyen gond nélkül tárcsásítják Neked, az eredeti v-t beszámolva...

oxy

oxy

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
serpens jó is lenne, csak nem tárcsás, ami rombolja a vásárlási kedvem :(
boltban lehet úgy kérni, hogy elõre rakjanak tárcsát felárér és akkor a gyári V féket nemkell kifizetni? ha igen, akkor ez szerintetek mibe kerül, hogy egy nem profi tárcsaféket kapjak, ami azért hegyrõl lefele is megállít...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

árakat esetleg tudtok mondani ezekre a magellanokra? elgondolkodtató, ahogy így dícsérítek :)

a crux 154, a serpens 122 de ebbõl jobb boltban simán le tudsz alkudni, 5-10%-ot...
specialazodot meg nem szabad kompletten megvenni, mert az ár 50%-át a névért fizeted, és ezek az alap vázaik nem jobbak a többinél, ami komoly cucc az meg kiló fölött van vázként is...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és ha azt mondjuk neked hogy ugyanott készül ugyanabból az anyagból? egy világot döntünk össze? jó, akkor nem mondjuk.
amúgy maratonokon nem véletlenul 60-70% megy magellánnal

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Najóóó, de egy speci váz májerfaktora nem utolsó szempont! (Biztos jobb is, mint a magellan)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
120 kb egy crux
messzemenõleg jobb felszereltséggel
az a speci egy vicc annyiért ilyen cuccokkal
magellanban kb 70be kerülne

oxy

oxy

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
árakat esetleg tudtok mondani ezekre a magellanokra? elgondolkodtató, ahogy így dícsérítek :)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
lehet h a cruxon és serpensen csak V fék van de lehet h jobban fog mint a BR-M 475-ös tárcsa.
a megallánban olajos a teló. LX/deore/alivio cucc van ami azért jobb mint az alivio/acera.

én meg hallottam olyat h a german:a tagok szeretnek beülni úgy hogy kézzel kell kihúzni õket? igaz ez? miért van ez?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ahogy látom a crux-on és serpens-en csak V-fék van, én mindenképp tárcsát szeretnék..másrészt tudom hülye szempont, de a specialájzd jobban is néz ki, meg valahogy robosztusabb, olyan hegyre való, magellánok olyan nyeszlettek :)

Te dolgod. ez mindig szubjektív is...viszont attól a madzagos sh tárcsától nagyobb fékerõt ne várj mint egy jó v-féktõl

oxy

oxy

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

1. kérdésre...hát ha kapsz még akciós magellan cruxot, vagy serpenst.....bármelyik...nincs rá írva hogy specialájzd, de jobb szereltség.....és bevált cuccok

normális full telósra nem nagyon van esély 3 kiló alatt...

ahogy látom a crux-on és serpens-en csak V-fék van, én mindenképp tárcsát szeretnék..másrészt tudom hülye szempont, de a specialájzd jobban is néz ki, meg valahogy robosztusabb, olyan hegyre való, magellánok olyan nyeszlettek :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

és ebben az árkategóriában (~140ezer) van olyan bicaj, amit érdemesebb megvenni, vagy megnyugodhat a lelkem, hogy jót választottam?
másik kérdésem, hogy össztelós bicajra, amin akár csak elöl van tárcsafék van esély ennyi pénzért, vagy felejtõs? természetesen igényes darabra gondoltam, nem teszkós össztelós cuccra :)

1. kérdésre...hát ha kapsz még akciós magellan cruxot, vagy serpenst.....bármelyik...nincs rá írva hogy specialájzd, de jobb szereltség.....és bevált cuccok

normális full telósra nem nagyon van esély 3 kiló alatt...

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
Nah az a kérdés: minek a tárcsafék? plusz pénz, plusz súly, plusz karbantartás, ja de a télleg a legfontosabb, hogy plusz villogás. Ja és minek össztelós váz? Az is jól néz ki. Nem vagy versenyzõ, nem kellenek ezek a + dolgok. Nincs értelme kiszenvedni 140bõl egy össztelós gépet és nem is igazán sikerülne. Szerintem, de tényleg csak saját vélemény/tapasztalat, hogy akinek specializedje van az szerencsésnek mondhatja magát. Ezek az alkatrészek egy másik vázon már sokkal alcsonyabb árkategóriás bringán lennének. Szerintem maradj meg ennél a speckó bringánál, ha túrára kell, megtaláltad a tökéletest. És még tárcsafék is van rajta. Elöl. Hátul...:D:D