Sziasztok!
Kisherceg írta május 5-én, hogy " minden racionális megfontolás ellenére nekem is ki kellett próbálnom az országútit, de nagyon hamar túl adtam rajta".
Kb ez volt az idézet. Szeretnem kérdezni, miért is?
Milyen körülmények adták ezt a végeredményt?
Távlati terveim között szerepel országúti bicaj, de csakis hobbi és erőlködés céljából, vagyis csakúgy.
Bótba járni, meg fagyizni van egy kedves Retrobike, a hegyekbe, dombok közé meg egy 29-es. A bicajos munkábajárás nem játszik.
Az utolsó országútim egy Csepel Sirály volt.
Köszi a válaszokat.
F
a racionális megfontolások:
- jellemzően kerülöm az aszfaltot
- nem szeretem:
-- ha folyamatosan hátra kell tekintgetni
-- a kipufogó-szagot
-- ha másoktól függ, hogy hazaérek-e
-- a monoton dolgokat
-- a hosszú egyeneseket
-- ha egy bringának egy padka is akadály, nemhogy némi földút, vagy erdei ösvény
ami miatt mégis kellett egy próbát tenni:
- megártott az országútis topic olvasgatása
- tetszettek az országúti bringák
- ha nem próbálom ki, sosem derül ki, valójában milyen
- új dolgot tapasztalhattam meg
- jó áron jutottam hozzá egy jó bringához és könnyedén túl is tudtam rajta adni a kísérlet végén
a tapasztalatok:
+ az autósok többségében (de mindenképpen jóval nagyobb arányban, mint előzetesen vártam) egyenrangúnak tekintettek és figyeltek rám
+ patkófékkel is meg lehet állni, egészen gyorsan
- kényelmetlen, ráz (23-as gumik, alu váz, karbon villa)
- a koskormánytól klausztrofóbiám lett
- mivel folyamatosan figyelni kellet valamire, nem volt unalmas, de inkább volt ez közlekedés számomra, mint bringázás, nem kapcsolt ki
- a közeli ösvények, mint szirének hangja csalogattak, de nem tehettem semmit, mint az árbochoz kötözött Odüsszeusz
kb ennyi. kölyökkoromban nekem is volt ndk-s "versenybringám", azt imádtam, de ez nem működött.
ha olyan helyen élnék/laknék, ahol tényleg elenyésző az autós forgalom, nagyon jók az utak és mindehhez rengeteg szabadidőm volna, akkor... ....akkor azt hiszem, elköltöznék valami olyan helyre, mint ahol most élek és montiznék. 
Kisherceg módosította - 2015. május 20. - 10:08