Üdv Mindenkinek!
Nagy segítségre lenne szükségem, mert a sok kerékpárboltos "eladó"-tól már rám jön a cifra.....
Ahányan vannak annyifélét mondanak, úgy hogy inkább a fórum segítségét kérem.
Új kerékpárt szeretnék vásárolni, viszont nem tudom eldönteni milyen stílus lenne a legjobb. 29-er Mtb lett kiszemelve, de ahogy elmentem az első kerékpárboltba lebeszéltek róla. Alapból egy nagyon mindenes kerékpárt keresek, aszfalt túra (vidéki rossz utakon is) budapesti rohangálásra, munkába járásra, Balatont körbetekerésre, terepezésre, szóval tényleg mindenre kell, de csak egy bringára van pénzem. Sok sok évre jó társat keresek magamnak. A kerékpárboltokba vagy a 29er mtb-t mondják, hogy vigyem nyugodtan vagy a cross-trekkingre akarnak rábeszélni, mondván a 29er mtb-hez kicsi vagyok.(kb. 176cm vagyok és bő 90kg) Már majdnem megvettem egy CTM Rambler 2.0-át, amikor kiderült hogy nem lehet rá csomagtartót tenni, ami nekem fontos lenne mert több napos túrára is megyek és oda kell pakolni...
Tapasztalatom egyikkel sincs, ős 26-os montis vagyok/voltam eddig. 
Szóval kérnék némi okítást a témában, hogy tényleg kicsi vagyok a 29er-hez, vagy vehetek nyugodtan olyat amin van csomagtartó szem ha egyszer a cross-trekking a virsli gumival nem annyira jön be?
A mostani 26-al az a baj, hogy hasalok rajta nagyon, és 30km után sajog a nyakam, könyököm, csuklóm stb...