Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2005. August 30. - 09:06
aki egybe veszi a biciklijét, meg is érdemli
aki meg maga rakja össze, össze tudja válogatni hogy neki mit tetszik
specit sose vennék, mer halál gagyi cuccok vannak rajta
konát se mer kona
Posted 2005. August 30. - 09:02
magellan polar-x, marzocchi dirt jumper 1 telóval, shimano deore tárcsafékkel, és shimano 105-ös hajtókarral(?)
más:
olvastam, hogy a stuff váz alkalmas merevfarú dh-záshoz? ez baromság vagy van benne valami? (elvileg a polarx is alkalmas akkor rá, nemde?)
Posted 2005. August 29. - 14:22
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2005. August 29. - 14:13
A többihez nem is szóltam hozzá...
másnak hajtok, mások hajtanak"
Posted 2005. August 29. - 13:40
OK...én elhiszemBár nem teló topic, de... az Axon azért nem gagyi. Igaz, nem egy csúcs cucc, de persze ezért a pénzért... Majdnem ugyan az, mint XC Pro S-TR (tavalyi enduro teló tesz, BikkMakk), ami nekem 1 év után is tökéletesen mükszik, minimális karbantartással.
de itt nem csak a teló .......
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2005. August 29. - 13:27
másnak hajtok, mások hajtanak"
Posted 2005. August 29. - 12:43
szántur hajtómû, teló azér inkább egy bevált judy mint egy ki tudj milyen szántur...stbMar miert? Axon-D-re azt irtak tesztben, hogy jojaz. A Judy meg nemjo. Max a hajtomuben jobb a merida, de azt emg lehet boltba cserelni. Szerintem nemtom :-)
tektro fék vs avid , egyéb aprók, ezekért az árakért sztem nem versenyképes ez a kellis...és az árkülönbözetbõl a judy még ápgrédelhetõ esetleg jobbra...
Posted 2005. August 29. - 12:40
merida sztem....jobb a szereltsége a lényeges pontokon...
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2005. August 29. - 12:29
merida sztem....jobb a szereltsége a lényeges pontokon...Copy-Paste.
Hetek alatt viszonylag szukebb lett a lista, mara ugy nez ki, ketto bicaj akadt fenn a rostan (de termeszetesen nyitott vagyok egyeb modellekre is, ha van jobb otletetek). Az egyik a Merida Matts Speed, ami jelenleg 179K helyett 130K (http://kerekpar.hu/termekek/mtb/ferfi/1042), a masik a Kelly`s Magic 146K-ert, ami nem akcios sajnos (http://www.kellys.sk/index.php?module=display&cat=1&class=21&prod=128&PHPSESSID=4c9f41e27258ba2ca3f1a26a397f22a1).
Ajanlottak meg a Caprine Boomer-t is (V-fekkel). Ez 110K, ami eleg jol hangzik szamomra, ugyanis nem feltetlenul akarok sokkal tobbet kolteni, viszont ha par ezer ft-tal tobbert sokkal ertekallobb, hasznalhatobb, stb. bringat kapok, akkor hajlando vagyok kicsit megemelni a keretet.
Csak viszonyitaskeppen: jelenleg egy 50K-s, 3 eves Caprine Cherokee-val jarok, amivel amugy nincs semmi bajom, azon kivul, hogy nem az enyem.
Alapvetoen varosban hasznalom (jelenleg is mindenhova bicajjal megyek), de hosszabb turak is rendszeresen adodnak, s termeszetesen az sem baj, ha egy hosszabb ut erdon at torteno levagasaba nem torik bele a bicskam (vagy a vaz), bar gondolom, ebben az arkategoriaban ez elvarhato, s teljesitheto is (abbol kiindulva, hogy a jelenlegi Caprine is sokat kibirt mar).
Varom epito jellegu hozzaszolasaitokat, tanacsaitokat.
magellan serpens vagy crux ?
Posted 2005. August 29. - 12:22
Hetek alatt viszonylag szukebb lett a lista, mara ugy nez ki, ketto bicaj akadt fenn a rostan (de termeszetesen nyitott vagyok egyeb modellekre is, ha van jobb otletetek). Az egyik a Merida Matts Speed, ami jelenleg 179K helyett 130K (http://kerekpar.hu/termekek/mtb/ferfi/1042), a masik a Kelly`s Magic 146K-ert, ami nem akcios sajnos (http://www.kellys.sk/index.php?module=display&cat=1&class=21&prod=128&PHPSESSID=4c9f41e27258ba2ca3f1a26a397f22a1).
Ajanlottak meg a Caprine Boomer-t is (V-fekkel). Ez 110K, ami eleg jol hangzik szamomra, ugyanis nem feltetlenul akarok sokkal tobbet kolteni, viszont ha par ezer ft-tal tobbert sokkal ertekallobb, hasznalhatobb, stb. bringat kapok, akkor hajlando vagyok kicsit megemelni a keretet.
Csak viszonyitaskeppen: jelenleg egy 50K-s, 3 eves Caprine Cherokee-val jarok, amivel amugy nincs semmi bajom, azon kivul, hogy nem az enyem.
Alapvetoen varosban hasznalom (jelenleg is mindenhova bicajjal megyek), de hosszabb turak is rendszeresen adodnak, s termeszetesen az sem baj, ha egy hosszabb ut erdon at torteno levagasaba nem torik bele a bicskam (vagy a vaz), bar gondolom, ebben az arkategoriaban ez elvarhato, s teljesitheto is (abbol kiindulva, hogy a jelenlegi Caprine is sokat kibirt mar).
Varom epito jellegu hozzaszolasaitokat, tanacsaitokat.
Posted 2005. August 27. - 23:22
Csak ha már úgyis Konám van és szeretem
Let the people speak
Posted 2005. August 27. - 23:01
Posted 2005. August 27. - 22:51
ez meg megin nem igaz, de tényleg fejezzük be mert ez így már tényleg senkinek nem válik épülésére
Posted 2005. August 27. - 22:49
és a festékbõl még van rajta vagy már lepergett mind ?
az az igazság a 04-es szériában van egy pár nagy tévedés, és pont a scrap az egyik....
és mielõtt azt mondjátok fikázom mert divat...: én érte haraxom nem ellene..[/QUOTE]
Hát párszor rendesen földhözvertem, de a festék egészben rajtavan. Közel áll a karcmenteshez. A 2004es Shred volt festékproblémás, de azt ingyé megcsinálták (hát ezt csak a honlapjukon olvastam úgyh sajnos ez nem tény...). Egyébként a festék minõsége télleg szar-sérülékeny, de maga a szín az betalált.- ez csak ízlés kérdése monnyuk.
Az M-es váz monnyuk elég hosszú, de még mindig rövidebb mint egy 2003as Airborne (hurá, annak jó az árérték aránya...). Más problémát én nemláttam rajta.
Posted 2005. August 27. - 22:45
Az imidzs (kona tali, kona bugyi, stb.) pedig jo dolog. Csak ne nagyon felejtsd el, hogy az imidzset is Te fizeted meg. Szoval ha veszel a konatol valamit, azzal maris tamogattad a kona talit, kona workshop-ot, anyamkinjat. Es ha erre Te meg buszke is vagy, akkor csak gratulalni tudok. :-)
Neve pedig a Kona-nak sincs, csak itthon.
A Konánál meg igenis jó, ha nem csak egy aluvázon ülsz, hanem van egy fíling az egész márka mögött... Lásd Kona-találkozó... Az egy dolog h az egész csak reklám, de attól még jó.
Let the people speak
Posted 2005. August 27. - 22:43
Örünék, ha a pl a Magellan (vagy akármelyik cég) is csapna ilyen reklámféleségeket, csak ugye nekik nincs elég nagy nevük ahhoz h a bicók árából maradjon nekik egy "találkozónyi" (a 400Ft/2dl kóla-rendszer a Magellannak is behozná azért szervezés költségeit...)
Namindegy végülis egyetértek ezzel:
""drága ahhoz képest amit adnak érte.
és a felfújt "imidzset" bárki bármikor épít márka köré...
attól nem ül az ember jobb bicajon(pedig pont ezt hiszik akik igen...)
ennyi""
Posted 2005. August 27. - 22:39
és a festékbõl még van rajta vagy már lepergett mind ?
az az igazság a 04-es szériában van egy pár nagy tévedés, és pont a scrap az egyik....
és mielõtt azt mondjátok fikázom mert divat...: én érte haraxom nem ellene..
Posted 2005. August 27. - 22:34
jó
csak drága
drága ahhoz képest amit adnak érte.
és a felfújt "imidzset" bárki bármikor épít márka köré...
attól nem ül az ember jobb bicajon(pedig pont ezt hiszik akik igen...)
ennyi
Posted 2005. August 27. - 22:29
A Konánál meg igenis jó, ha nem csak egy aluvázon ülsz, hanem van egy fíling az egész márka mögött... Lásd Kona-találkozó... Az egy dolog h az egész csak reklám, de attól még jó.Ennek ellenére ezerszer hallottam már ezt a Kona leszólós dolgot. Mér baj, ha jó színeket használnak, vagy ha jól néz ki a festés?? Nehogymá azér szójjátok le, mert nem elég igénytelen...
Az pedig tény h többet kérnek érte, mint ami az anyag+gyártás+egyéb ára, de pl a 2004es Scrap 189000-ért elég korrekt. Az akkori Polar-X 138000 (vhol ekörül...) volt, de elöl egytányér, Vfék, gizdateló, gizdafelni....
Namindegy. Szóval a Kona az jó. Pláne a 2004es Scrap.
Posted 2005. August 26. - 16:27
amúgy meg ott a 8 pont...Ezek tények. Csakhogy sokan érzelmi alapon döntenek egy kerékpár márka mellett, vagy azzal szemben. Van, aki szerint a Magellan népkerékpár, és nem ülne rá, mert a Kona az Kona, és õ sznob (persze nem, mert akkor nem Konája lenne, de ez most mindegy). Ez olyan, mint a Merida. Vannak remek gépeik (is), mégis sokan nem választanák õket, csak azért, mert Merida. Van, aki 3-szor annyit fizet szinte ugyanazért a vázért, mert más matrica van rajta (sartkítás persze). Tehát jó dolog a logikus gondolkodás, de az ember alapvetõen emocionális lény, hagyjuk hát meg neki a lehetõséget, hogy ne csupán észérvek alapján válasszon (akár kerékpárt, akár bármi mást).
legvégül csak halkan mondom a kona ár - érték aránya még mindig 1 nagyságreddel jobb mint a speckóé, vagy a treké.....és persze soha nem lesz olyan jó mint a magelláné.
részemrõl ennyi