Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Szeretnék venni egy biciklit. Alapvetõen trekking célokra használnám, amibõl meglehetõsen sok lenne a budapesti közlekedés, és még nyári túrázgatás tekerés néhány alkalommal.

Eddig azt hittem, hogy ez a vásárlás dolog egyszerûbb lesz, de most már teljesen elvesztem a márkák és a különbözõ rendszerek között, arról nem is beszélve, hogy azt a jópár tízezer forintot szeretném úgy elkölteni, hogy ár/használati érték arányban minél jobb bringát vegyek.

Ti mit javasoltok mire figyeljek oda vásárláskor, és persze milyen márkát érdemes nézegetni, melyik márkánal mik az erõsságei, stb?

Üdv

Hét

meridát is érdemes +nézni...
de tényleg jó kérdés hogy mennyit szánsz rá...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Perillustris

Perillustris

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

Sziasztok!

Szeretnék venni egy biciklit. Alapvetõen trekking célokra használnám, amibõl meglehetõsen sok lenne a budapesti közlekedés, és még nyári túrázgatás tekerés néhány alkalommal.

Eddig azt hittem, hogy ez a vásárlás dolog egyszerûbb lesz, de most már teljesen elvesztem a márkák és a különbözõ rendszerek között, arról nem is beszélve, hogy azt a jópár tízezer forintot szeretném úgy elkölteni, hogy ár/használati érték arányban minél jobb bringát vegyek.

Ti mit javasoltok mire figyeljek oda vásárláskor, és persze milyen márkát érdemes nézegetni, melyik márkánal mik az erõsságei, stb?

Üdv

Hét

Szia,

menj vissza nehany oldalt, mert en is feltettem hasonlo kerdest nem oly` regen, szerintem neked is hasznosak lehetnek az informaciok.

Lattam, hogy az Index-en is feltetted a kerdest, ott is tedd ugyanezt!

Mekkora osszeget szansz a bicajra?
P E R I L L U S T R I S

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
Biztos, hogy trekkingre kell?
én is azt hittem elööször, de most már montit vennék, mert rájöttem, hogy igazából nem az aszfalton szeretek tekerni. Egy trekkinggel pedig, hacsak nem igazán jó minööségüü, nem nagyon tudsz majd rossz minööségüü(értsd erdei, köves, gyökeres) utakon tekerni. Az enyémen nincs teló, csak egy rövid kipróbálás erejéig mentem telós trekking(cross) géppel, és hát persze ég és föld a különbség.
Vásásárláskor meg arra figyelj, amire minden más bringánál is figyelnél. :)
Mennyi pénzt szánsz rá?

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Vegyel valami cross-t, ha mar trekking kategoria. Mennyit szansz ra? Jok vannak az Author es a Kelly's kinalataban is.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

fideltagamma

fideltagamma

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Üdv

Hét

suNDANce

suNDANce

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

egyel polarx-et
van az aproban, fejlesztheto, stb..

Köszi a tippet! :)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
vegyel polarx-et
van az aproban, fejlesztheto, stb..
Van állásom...:bananadan

suNDANce

suNDANce

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Valami boltot tudtok ajánlani, ahol lehet szivet fájditani és esetleg használt bicók is vannak?
(Bp)

Pl. ez tetszene :D http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=47796
Ezek milyen árban vannak? Csak ugy nagyságrendileg kérdezem...

suNDANce

suNDANce

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

http://forum.bikemag...
itt ha olvasgatsz kap választ erre szerintem.

Köszi, már olvasom is! :)

suNDANce

suNDANce

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Hát jah... tudom sajnos ez van most, de ezért kéne tudnom, hogy lehet-e ugy, hogy veszek olyat, amire késöbb tudok pl. tárcsaféket, meg jobb telót tenni, meg további tuningokat.
Persze jo nekem a használt is, csak ne legyen szétbarmolva.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
50-60 nem sok pénz, pláne, ha "állatkodásra" akarod használni, legalábbis újban..

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Ok, értelek már bocsi. Szal néha másznék is, de csak lájtosan, aztán lefele állat-módon. Pontosan MAX. 60ezerig megyek el, de inkább maradjunk az 50ezer környékén. Imádok mocival egykeréken (elsökeréken is) gurulgatni, ugyhogy ilyenre is alkalmas legyen, viszont trialozni nem szeretnék.

Kb vázlatosan majd irja már le valaki, hogy mit takarnak ezek, hogy:
!

http://forum.bikemag...
itt ha olvasgatsz kap választ erre szerintem.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Háááát, felfelé is tekerni szeretnék, nem vagyok én olyan lusta azé :)
A tank nem rossz, viszont a mai benzinárakkal... pfff :D

Benzin?!?! Most mondtad, hogy tekerni akarod.. :D

suNDANce

suNDANce

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Ok, értelek már bocsi. Szal néha másznék is, de csak lájtosan, aztán lefele állat-módon. Pontosan MAX. 60ezerig megyek el, de inkább maradjunk az 50ezer környékén. Imádok mocival egykeréken (elsökeréken is) gurulgatni, ugyhogy ilyenre is alkalmas legyen, viszont trialozni nem szeretnék.

Kb vázlatosan majd irja már le valaki, hogy mit takarnak ezek, hogy:
dirt, meg street, meg stb stb. A DH az oké, meg a trial is, de a többit nem tudom, pl. azt sem értem, hogy asszem a street bicajon miért nincs elsõ fék? Vagy rosszul látom a képeken? Tényleg ne hari, hogy ennyire gyökér vagyok még a témához, tudom utálják az ilyet a forumokon, de ez van. Köszi a válaszokat!!!

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
50? Hm. Haat, vagy az aproba nezel korul vagy 1-2 olcsobb modellt kapsz ennyiert. Ugralos/tombolos gepet nem igazan.

Enyim Paripa

Let the people speak

suNDANce

suNDANce

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Igazábol amit JELENLEG szánok rá (és pont ezért irtam, hogy olyan bicó kéne, amit lehet utána "bõvitgetni") kb. 50rugó :( (használt is jo nekem)

suNDANce

suNDANce

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Háááát, felfelé is tekerni szeretnék, nem vagyok én olyan lusta azé :)
A tank nem rossz, viszont a mai benzinárakkal... pfff :D

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Hogyne menne fel, a fogas meg nem viszi sehova, azon siman atmegy. Es akkor mas nem bir majd feljutni, ove lesz a hegy egyedul. Aztan mekkora le mar onnan egy tankkal lezugatni ezerrel? Legjobb.

De ha tankot vesz, akkor azzal nem megy fel a János-hegyre, a fogas meg nem biztos, hogy felviszi.. :D

Enyim Paripa

Let the people speak

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

De ha tankot vesz, akkor azzal nem megy fel a János-hegyre, a fogas meg nem biztos, hogy felviszi.. :D

Má méne menne fel? Nem is kell az utat megkeresni. Vág magának :D

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Tankot vegyel :-) Hatarozd meg pontosan mit szeretnel. Maszni nem, csak lejtozni? Vagy ugralni? Vagy? Mennyit szansz ra?