Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Gyetmaroz

Gyetmaroz

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
Szerintetek a-gang 24:00,kona shred,vagy a-gang p.m.!Városi ugrálgatásra,terepezésre lenne.Szerintetek?Vagy van más ötlet??

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
nekem meg a vázam :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nekem meg kellyses az egyik kulacsom...:cheers:

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
én kelly's-es mezt hordok :)
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

slick

slick

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Jaja, Kelly's Magic '05 :)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Valakinek a Kelly's Klubban volt egy Kelly's órája, de nem tudom, higy pont ez a típus volt-e.. Mindenesetre neki szónélkül (nem verte oda, nem áztatta be, stb..) tönkrement.. Lehet, hogy kifogott egy rosszat, de szerintem kérdezz rá, pl itt http://forum.bikemag...hread.php?t=607

Most végülis Kelly's lett vagy mi? Mert ha igen, akkor várunk szeretettel itt.. http://forum.bikemag...read.php?t=2211
Mondjuk, akkor is, ha nem.. :)

slick

slick

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Remelem... meg nem hivtak...
Amugy ismeritek a Kelly's KCC-16WL
Computert? Erdemes megvenni vagy inkabb egy dragabb Cateyet?

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
akkor már nyeregbe van a dolog, holna meg már te is :)

slick

slick

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Kiprobaltam, igaz az egy Quartz volt, es jonak tunt.
De amugy mar mindegy mert megrendeltem, eloleget kifizettem, ha minden igaz holnap meglesz :)

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
én 187 cm vagyok. Próbálkoztam már 19,5"-ossal is de, nekem az kicsi volt a 20"-os pont jó!
ha 180cm vagy akkor lehet inkabb a 19,5"-os ,de szerintem ha van lehetõséged akkor próbáld ki és utánna dönts!

vendég_bandi210_*

vendég_bandi210_*
  • vendég
na ez egy tök jó topic de sajna azt kell mondanom hogy3 könnyebbet vagy készíttes magadnak saját bicót csak az egy kicsit drágább

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Innentol en kiszallok a temabol. :)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

slick

slick

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Na hat a 100k-s Crux termeszetesen elfogyott, ugyhogy marad 110-er a 2005-os Kelly's Magic, 19.5" Black, ugye jo valasztas lesz?:)

slick

slick

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Aham, koszi a felvilagositast, hat oszinten szolva nem hinnem, hogy 1.6 cm-en barmi is mulik :) Na es gornyedni nem szeretnek, plane, hogy kicsit derekfajos vagyok.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Azért a K és M geometriája között van különbség! A M relatíve hosszabb felsõcõvel készül. Speciel a 18-as 594,a 20-as 610 mm-es felsõcsõvel. Míg a K 19,5 méretben 598 (ha jól emlékszem). Sztem talán jó lehet, eléggé a határon vagy. Rövidebb stucnival jó lesz.
Nagyon függ a testalkattól. Annamari 18-as Pyxisére ráültem, és a beállítás nekem is jó volt (nyeregmagassság, kormány elsõagyat takarja), pedig majdnem 10 centivel magasabb vagyok nála. Mikor vázat vettem, 19,5-es Kellyst használtam, ami méretem szerint jó (183cm), de inkább CC-snek éreztem. Sokat gondolkoztam, melyik M vázat vegyem, végül a 20-ast, és nem bántam meg. Ugyanazzal a kormányszárral, sokkal kényelmesebb, bár lomhább, de ez nálam nem szempont.

180 centidre inkább 18-ast mondanék, de sztem próbálj ki egy 20-as Magellant. Az a legbiztosabb.

"Szoval milyen negativ hatasai vannak a nem megfelelo vazmeretnek?"

Ha kicsi, görnyedni fogsz rajta, könnyen megfájdul a derekad. Ha hosszú, akkor megnyújtózkodni kell. A hosszú vázon könnyû segíteni egy rövidebb kormányszárral. De ha jól megnézed, a 18-20 collos között hosszban csak 16 mm az eltérés.

slick

slick

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

A 20"-as vaz szerintem nagy lesz neked. Nekem legalabbis nagy volt es en 182cm vagyok. A Hayes sole pedig nem egy olyan tarcsafek, ami miatt erdemes volna az osszes tobbi alkatreezbol a gyengebbet valasztani. :)

Ez, hogy jelentkezik egyebkent? Szoval milyen negativ hatasai vannak a nem megfelelo vazmeretnek? Voltam itt fehervaron egy bringaboltba es ott raultem a Kelly Quartz 19.5" bringara, odaraktam az oklom a "tokom" ala es meg igy is volt egy kis hely a vazig, ebbol gondoltam, hogy a 20"-as meg elmegy.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A 20"-as vaz szerintem nagy lesz neked. Nekem legalabbis nagy volt es en 182cm vagyok. A Hayes sole pedig nem egy olyan tarcsafek, ami miatt erdemes volna az osszes tobbi alkatreezbol a gyengebbet valasztani. :)

Enyim Paripa

Let the people speak

slick

slick

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Na ezaz, koszi sracok :)
En is a Cruxot neztem a legjobbnak, plane, hogy talaltam 100-er, igaz 20" a vaz szoval kicsit tartok tole, hogy nagy lesz, bar fene tudja, en 180cm magas vagyok.
Igazabol a Madmant tenyleg csak az olajos tarcsafek miatt neztem, bar szerintem siman jo lesz kezdetben a V, elobb ugy is meg kell tanulnom rendesen bringazni, Legutobb 10 eve BMX-el nyomultam, na meg volt egy verseny bringam, de a monti gondolom teljesen mas :)

A Merida HSF vaz miben mas mint a tobbi?

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Basszus. 137 lett a Crux? Tavaly ez 160e volt, csak ugy megjegyzem halkan. :)

Bar Henger leirta elottem, megis leirom en is, mivel pont egy ilyen Cruxom van. Na jo, a kormanyt csereltem truvativ xr-re, hajtomuvet LX-re es a deore fekrendszer helyett LX tarcsa van nekem. 2000km utan azt mondom minden egyes forintjat megeri ez a bringa. Szoval reszemrol a Crux-ot ajanlom.

Miert a Crux?

- teleszkop, a legjobb a csapatbol (a tarcsamat is szereti, bar picit csavarja, de ezen majd segitek egy REBA-val :) ) olajos, nem zsiros, semmi baja nincs, nem volt vele, soha semmi gondom. Amit tud, azt biztosan es gond nelkul. Ugyanezt nem lehet elmondani az SR telokrol, a judy pedig tenyleg gyengebb es nehezebb is, mint a pilot.
- patent pedal (ha spd-s cipot veszel, akkor zsir, ha nem akkor a boltban cserelteted valami normal pedalra es a ketto kozotti kulonbseg lejon az arbol.
- nyereg. Bizony baromi jo ez a fizik nyereg! En soha nem hasznaltam hozza betetes nadragot es imadom. Eloszor persze kemenynek tunik, de hosszu turak utan is azt mondom, hogy remek. Nem tapad hozza a comb, kenyelmes es kellemesen rugalmas a palcaja.
- vaz. kellemes darab, szerintem jo a geoja es az s bend nem baromsag, tenyleg kenyelmes. Hagyomanyos kormanycsapagy, raadasul zsirzogombocos WTB grease guard, ami igen jo kritikat kapott mindenhol.
- kerekek. WTB laser disc kerek szett. Tehat gyari wtb kerek. Bar nem birnak annyit az agyak, mint egy shimano XT vagy XTR, sulyban az XTR alatt van, tehat konnyu kerek. Ezen kivul eros is. En mar jottem le vele parszor kokemeny, koves, kemeny terepen (a sracok akik velem voltak FR gepekkel voltak) es utkoztem mar vele kivilagitatlan, idiota bringassal, ennek ellenere _soha_ nem kellett hozzanyulni, nyolcast meg nem sikerult beleraknom. Amiota meg van, nem kellett hozzanyulni. Szoval remek minosegu, eros es konnyu kerek, ami raadasul tarcsafekes agyakkal van szerelve, tehat egy kesobbi tarcsafekesites sem okoz gondot.
- hajtomu. Bizony remek es konnyu darab, csak a kozepcsapival szokott gond lenni, de halkan jegyzem meg, hogy apropenzt kell radobni es a boltbol egy LX-el elhozni (ha a vasarlaskor cserelteted, akkor olyan 5 penz plusz es a hajtomuvel sosem lesz gondod).

Nem is a hatso valtobol akarom eldonteni, hanem, hogy osszesegeben milyen.
Meg a fo elemekkel elboldogulok de sajnos az aprobb alkatreszekrol nem tudom megallapitani milyen minoseguek.
Csinaltam egy kis osszehasonlito tablazatot a ridebike honlapjan, ha valami szakerto tudna kommentalni megkoszonnem:
bringak

Enyim Paripa

Let the people speak

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Crux, mert:
-legjobb teló
-patentpedál