Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,047 posts

nem fontos, csak azok jobban tetszenek, ill. szerintem kevésbé megy rá a mocsok.. konkrét típust is tudsz ajánlani, mert összességében néztem már szinte minden márkát

volt giant trance bringám, még a legelső változat. annál szerencsétlenebb helyen (lásd a képen) mint abban, talán csak az alsócső alatti húzott tagok meg az "átütött" nyeregvázcsöves stumpjumper fsr-en lévő tagok voltak. mégsem volt soha baja, azért van a porlehúzó. :)

giant_trance_link.jpg

Edited by Kisherceg, 2015. June 05. - 22:05.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

mért fontos a tag elhelyezése. ?

itthon kapható, jó vázra épített fulli amit én ismerek szinte mindnél függőleges a tag .

amúgy kis sarkítással kb él a "könnyű, erős, olcsó legyen de ebből egyszerre csak 2 opció választható" . :)

amúgy nálam első körben giant, speci, kancsó, cube, .

nem fontos, csak azok jobban tetszenek, ill. szerintem kevésbé megy rá a mocsok.. konkrét típust is tudsz ajánlani, mert összességében néztem már szinte minden márkát

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Az lemaradt :). (de ha az árat nem nézzük, akkor is jöhetnek lehetőségek)

Szóval össztelósnál max. 800K, merev vázasnál pedig max. 500K. Tudom kicsi az esély, hogy megfeleljen minden kritériumnak, de hátha kapok egy-két jó tippet.

köszi mégegyszer

mért fontos a tag elhelyezése. ?

itthon kapható, jó vázra épített fulli amit én ismerek szinte mindnél függőleges a tag .

amúgy kis sarkítással kb él a "könnyű, erős, olcsó legyen de ebből egyszerre csak 2 opció választható" . :)

amúgy nálam első körben giant, speci, kancsó, cube, .

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

Az lemaradt :). (de ha az árat nem nézzük, akkor is jöhetnek lehetőségek)

Szóval össztelósnál max. 800K, merev vázasnál pedig max. 500K. Tudom kicsi az esély, hogy megfeleljen minden kritériumnak, de hátha kapok egy-két jó tippet.

köszi mégegyszer

Edited by Gubi, 2015. June 04. - 12:02.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 posts

Sziasztok!

Bicó vásárlásán töröm a fejem, de nem tudok választani. Megnéztem minden létező (ami eszembe jutott) márkát, de nem találtam olyat, ami belefér a keretbe és tetszene is.

Szempontjaim a következők:

- 650B-s kerékméret

- össztelós elsősorban

- "könnyű" (13kiló alatt)

- xc felhasználásra

- hátsó rugóstag a felsőcső alatt legyen

http://www.scott-spo...Spark-750-Bike/

ilyen és ehhez hasonló, csak jobb felszereltséggel.

válaszokat előre is köszönöm

Csak az határozza meg, hogy mi a keret. Azt nem írtad.

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

Sziasztok!

Bicó vásárlásán töröm a fejem, de nem tudok választani. Megnéztem minden létező (ami eszembe jutott) márkát, de nem találtam olyat, ami belefér a keretbe és tetszene is.

Szempontjaim a következők:

- 650B-s kerékméret

- össztelós elsősorban

- "könnyű" (13kiló alatt)

- xc felhasználásra

- hátsó rugóstag a felsőcső alatt legyen

http://www.scott-spo...Spark-750-Bike/

ilyen és ehhez hasonló, csak jobb felszereltséggel.

válaszokat előre is köszönöm

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 posts

majd ha lesztek akkor alabbi kit bejegyzesre tippet tanacsot? :) nagyon koszonom! 

bico meg kattog...lehet be kell jaratni?

Csak tippelek - a távgyógyítás hátránya ugye... - de szerintem szélső állásban némi furcsa hang indokolt lehet a keresztbeváltás miatt. A hátsó koszorún a legalsó és a legfelső állásban tapasztalhatsz ilyet ez még nem feltétlenül gond. Amikor egyéb ügyben szervíz közelében jársz, említsd meg a szaki majd megmondja a tutit, de csak emiatt nem rohannék szervizbe.

Ha viszont az első lánctányéron tapasztalsz nem várt kattogást, azt már más okozza, az megérhet egy szervizlátogatást.

Edited by Sandman, 2015. June 02. - 08:48.

• bazs80 likes this

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 posts

majd ha lesztek akkor alabbi kit bejegyzesre tippet tanacsot? :) nagyon koszonom! 

bico meg kattog...lehet be kell jaratni?

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 posts

falun ilyesmit szoktak raggatni a támvillákra, nyeregvázcső hátsó oldalára, villaszárakra..

http://www.ebay.com/...e tape&_sacat=0

Ja, véd is :D de kamionos-autós boltokban is kapsz, akár átlátszót :)

ez milyen lehet? http://www.rs-shop.h...atszo/20cm.html

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 posts

koszonom a valaszt! 

kicsit off:

na es meg egy ...ma betekertem a bicoval, es amikor a legfelsobb fogaskerekre rakom akkor egy ponton amikor tekerek akkor kattog egyet...nem volt idom rendesen megnezni h pontosan mi lehet...

de lehet hogy erdemes lenne elvinni a bicot egy szervizbe , hogy atnezzek es rendesen beallitsak?

budapesten van valami ajanlot szerviz? ahogy gyorsan megbizhatoan dolgoznak?

elore is koszonm,.

b.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

falun ilyesmit szoktak raggatni a támvillákra, nyeregvázcső hátsó oldalára, villaszárakra..

http://www.ebay.com/...e tape&_sacat=0

Ja, véd is :D de kamionos-autós boltokban is kapsz, akár átlátszót :)

• bazs80 likes this

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 posts
Meg egy kerdesem lenne van valami vedofolia szeruseg h amikor u lakatot rateszem a bicora ne sertse a vazat?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

black-nails.jpg

http://blogue.us/wp-...nail-polish.jpg

• bazs80 likes this

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 posts

nagy nap a mai :) :lol: megvan a bico :

http://indabox.hu/H57GxP

van egy csak, ugy tunik, hogy veletlenul utazas kozbe egy kicsit mintha megkacsolodott volna:

http://indabox.hu/VchgQ2

szerintetek mit lehet csinalni vele?

nagyon koszonom nektek a segitsegeteket...most majd a hasznalat soran lesz par kerdes...szervizeles es hasonlo temaba... :)

na meg bukot kell meg vennem...

Edited by bazs80, 2015. May 30. - 13:45.

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 posts

nahhh irtam neki, atgondolja es majd hetfoig visszaszol. gondolom van vevoje es lecsekkolja a bicot...ugyhogy tul nagy remenyeket nem fuzok hozza..bar orulnek neki! :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

amugy szerintetek ez a peugeot meger ennyit? lattam, hogy jofogason is adja a srac, es mar egyszer levitte 120rol 85re. es aprilis eleje ota hirdeti...

Az a Pug nekem is tetszik. Árban már 75 is korrekt lenne "szerintem", mert 100k-nál még mindig csak menetes hátsó agynál és max. altusnál járunk legtöbb esetben. :(

a Bringapiacos Trek meg 28-ért kéne. :)

ahol olyat látsz, hogy "egyedi építés" meg "egyedileg összeválogatott", ott lépj tovább. Ált. a legolcsóbb alkatrészeket szerzik be a legdrágább helyről aztán próbálják visszakapni a beleölt pénzt&szervizköltséget&még egy kis nyerészkedést pluszba :)

Edited by Vejne, 2015. May 28. - 19:15.

• bazs80 likes this

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 posts

újban ugyanez az olcóbb márkákból kb 100-110, márkásabb 120 - 130 körül.

kínáld meg 70nel hátha.

És ujjakat keresztbe, hogy nem itt olvasgat a fórumon ő is... Egyébként szerintem is jó vétel (bár én elfogult vagyok lévén Peugeot tulaj), szóval sok sikert!

• bazs80 likes this

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 posts

kínáld meg 70nel hátha.

megprobalom bar ketlem :) 

az a trek az nagyon "gagyi"?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

amugy szerintetek ez a peugeot meger ennyit? lattam, hogy jofogason is adja a srac, es mar egyszer levitte 120rol 85re. es aprilis eleje ota hirdeti...

kínáld meg 70nel hátha.

• bazs80 likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bazs80

bazs80

fórumtag

• fórumtag
  • 52 posts

huuuu bar most neztem, hogy lehet a gepida nem jo :(((( 56os vaz erre azt irjak a gepida oldalan hogy 185cm folott...akkor ez lehet kiesik? vagy hulyeseget mondok? 

Edited by bazs80, 2015. May 28. - 11:19.