Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

sok itt az elfogult kellyses, ne hallgass rájuk:D

soha nem vennék kelly's-t... de mivel õ ezeket ajánlotta, ezekbõl ezt ajánlom... meridából 3at törtem el... Giant az isten... :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
sok itt az elfogult kellyses, ne hallgass rájuk:D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Még 1 szavazat a Madmanre!!!

Szerintem kérdezz a madmanrõl a szabandonfutó/kellys topicban...

Zino

Zino

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Azt, hogy ennyi pénzért jobb bicajt is találhatsz.
Nézd még meg a Magellant. A Serpensbõl három féle is van, max. 150-ért. A katalógusban benne van részletesen a felszereltségük.

Esetleg Author, vagy Dema, ebben az árkategóriában?

Reszemrol barmi otletre vevo vagyok, ezert is kerdezgetlek Titeket :D
Egyik boltban ajanlottak Dema-t, de nem sok infom van roluk. Azt hiszem az is eora settel es heyes fekkel. Mi a tapasztala ezzel a tipussal? Author es a magellan sem mond sokat, magellant mar hallottam, de tapasznyalaotm es komolyabb infoim nincsenek ezekrol sem :(

Udv.
Zino

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Erreol a ket biciklirol mi a velemenyetek?

Udv.
Zino

Azt, hogy ennyi pénzért jobb bicajt is találhatsz.
Nézd még meg a Magellant. A Serpensbõl három féle is van, max. 150-ért. A katalógusban benne van részletesen a felszereltségük.

Esetleg Author, vagy Dema, ebben az árkategóriában?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
én a kelly's-re dobok egy mandátumot... :D

Zino

Zino

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Sziasztok!

Koszi az eddigi infokat, ma delutan nekiestem es vegigjartam a boltokat, amiket itt a kornyekunkon vannak.

2 biciklit neztem ki. mindketto kozel 130-bol jonne ki.

Merida Matts Sport 300-D
http://webshop.speed...re&iProduct=803

Ez az egyik, ez talan nem volt annyira szinpatikus, mint a

KELLY'S MADMAN
http://webshop.speed...re&iProduct=244

Ebbol nem a 2006-os, hanem a 2005-os verzio volt ha jol remlik deores cuccokkal es hayes tarcsaval.

Erreol a ket biciklirol mi a velemenyetek?

Udv.
Zino

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Egyetértek az elõttem szólókkal, a súlyod miatt meg ne aggódj. A V-fék pedig legtöbbször elég. Ebben az esetben már 100-ért elég jó kis bicikliket kapsz.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
én még azt mondanám hozzá, hogy azt mondod lightos témára kell a dolog, akkor elég lenne a V-fék. És azt a pénzt amit tárcsára költenél, én inkább kerekre szánnám... (mondjuk amugy is elé tenném a dolgot a tárcsa elé a rangsorban). mert ha nem zúzol elég lesz a v-fék, viszont a súly miatt nem kell nagyon zúzni hogy ne legyen elég a kerék...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Teljesen felesleges, azzal egészíteném ki, hogy a 100-150es fully, azért... szóval igencsak nem 100-150 lenne mire ráraksz megfelelõ alkatrészt...
De tényleg, nem kell fully.

ez is igaz csak mire legépeltem nekem kimaradt.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

ha fõleg szilárd burkolatú úton mész akkor felesleges a fulli.....

Teljesen felesleges, azzal egészíteném ki, hogy a 100-150es fully, azért... szóval igencsak nem 100-150 lenne mire ráraksz megfelelõ alkatrészt...
De tényleg, nem kell fully.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Teljesen új vagyok a témában és be kell vallanom ezt a fórumot sem bújtam végig alaposan :( de pár kérdés már így is felmerült bennem.

Jó pár év kihagyás után szeretnék újra nyeregbe pattanni és kerekezni jó sokat a közeli Mecseken. Átneztem a biciklimet és kezdem azt hinni, hogy kéne vásárolnom egy új gépezetet. Ami eddig volt már 10 éves és kezdek nem megbizni a vazban a sok rozsda miatt :)

Elsõsorban betonúton és erdõben szeretnék tekerni, de csak simán túrazni, semmi speckó terhelés, ha csak az nem szémít annak, hogy úgy kb. 110 kg vagyok :)

Valami jó erõs vázu cucc érdekelne és ha lehet esetleg tárcsafék, abban jobban megbízok.
Tényleg egy hidraulikus tárcs fék gondolom azert jobban megfogja az embert, mint egy sima v fek.

Tudnatok otletet adni, hogy ilyan terhelest milyen gep visel el? Esetleg 1-2 konkret tipust tudtok ajanlani? 100-150 korul tudnek szanni a gepre.

Megbizhato márkák is erdekelnenek. Gepidaban neztem valami asgard 26 lx-et, milyen gepek ezek?

Az en 186 centimhez, hany colos vazat erdemes venni, elsosorban mondom sima turazasra kene a gep.

Merev vagy hatso telos vaz a celszerubb a erdei utakra?

Tudom nagyon alap kerdesek ezek, de minden infot nagyon megkoszonnek.

Udv.
Zino

ha fõleg szilárd burkolatú úton mész akkor felesleges a fulli.....ha nagyon zavar a 110 kiló akkor valami massziv cc geós váz, pl a konának van a hoss sorozata /bár sztem azt inkább 140 kilóhoz tervezik/ abból van csak magyar piacos verziója /hoss down/ csak mág a boltban cseréltetni kéne a v-féket mondjuk madzagos avidra, hajtómûvet shimano lx-re, akkor még tán befér 150-be....

vagy a specialized hardrock széria...arról nem tok árat, de azon is kéne pár alkatrész csere ha jól emléxem....
de sztem 110 kilóval még nyugodtan bevállalhatsz egy magellan polarist vagy serpenst vagy cruxot simán kibirja.....méretbõl meg 18"-19"- esetleg 20" ez márka függõ.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Zino

Zino

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Sziasztok!

Teljesen új vagyok a témában és be kell vallanom ezt a fórumot sem bújtam végig alaposan :( de pár kérdés már így is felmerült bennem.

Jó pár év kihagyás után szeretnék újra nyeregbe pattanni és kerekezni jó sokat a közeli Mecseken. Átneztem a biciklimet és kezdem azt hinni, hogy kéne vásárolnom egy új gépezetet. Ami eddig volt már 10 éves és kezdek nem megbizni a vazban a sok rozsda miatt :)

Elsõsorban betonúton és erdõben szeretnék tekerni, de csak simán túrazni, semmi speckó terhelés, ha csak az nem szémít annak, hogy úgy kb. 110 kg vagyok :)

Valami jó erõs vázu cucc érdekelne és ha lehet esetleg tárcsafék, abban jobban megbízok.
Tényleg egy hidraulikus tárcs fék gondolom azert jobban megfogja az embert, mint egy sima v fek.

Tudnatok otletet adni, hogy ilyan terhelest milyen gep visel el? Esetleg 1-2 konkret tipust tudtok ajanlani? 100-150 korul tudnek szanni a gepre.

Megbizhato márkák is erdekelnenek. Gepidaban neztem valami asgard 26 lx-et, milyen gepek ezek?

Az en 186 centimhez, hany colos vazat erdemes venni, elsosorban mondom sima turazasra kene a gep.

Merev vagy hatso telos vaz a celszerubb a erdei utakra?

Tudom nagyon alap kerdesek ezek, de minden infot nagyon megkoszonnek.

Udv.
Zino

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Na köszi a tippeket meg a linkeket. Megvettem a Diamond Lightingot, és nagyon szeretem egyelõre, bár még csak városban próbáltam ki, de Luxembourgban van egy iszonyú meredek, kacskaringós, mély völgy, szóval eléggé sok a lejtõ, sõt majdnem terep kategóriájú részei is vannak...

Nekem ez az elsõ biciklim sok év óta. A váltást is újra kellett tanulnom. Lehet, hogy aszfalton egy trekking kényelmesebb lenne (pl. nem kellene annyira elõre dõlni), de egyrészt annak a kerekeit én ijesztõen vékonynak találtam (ki tudja, mit fogok azzal a biciklivel csinálni 1 év múlva), másrészt meg... oké, kicsit kényelmetlen lesz (bár eddig nem tûnt annak)... de nem kanapét vettem vagy vízágyat, hanem biciklit! Az üléstõl szenvedek, de tudom, hogy meg fogom szokni.

Majd lefotózom, ha valakit érdekel, katalógusban még mindig nem láttam. 440 euró volt, jó stramm, de nem túl nehéz alumínium vázzal, Suntour XCP-75 telóval, Acera elsõ és Deore hátsó váltóval... Nagyjából minden más valamilyen alsó-közép Shimano rajta (hajtás, lánc, tárcsafék, váltókar), kivéve a fékkart. 2 év garit adtak rá.

Szóval köszi még egyszer!

Mielõbbi képet...

Sok örömed leld benne!!!:)

xxx666

xxx666

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Na köszi a tippeket meg a linkeket. Megvettem a Diamond Lightingot, és nagyon szeretem egyelõre, bár még csak városban próbáltam ki, de Luxembourgban van egy iszonyú meredek, kacskaringós, mély völgy, szóval eléggé sok a lejtõ, sõt majdnem terep kategóriájú részei is vannak...

Nekem ez az elsõ biciklim sok év óta. A váltást is újra kellett tanulnom. Lehet, hogy aszfalton egy trekking kényelmesebb lenne (pl. nem kellene annyira elõre dõlni), de egyrészt annak a kerekeit én ijesztõen vékonynak találtam (ki tudja, mit fogok azzal a biciklivel csinálni 1 év múlva), másrészt meg... oké, kicsit kényelmetlen lesz (bár eddig nem tûnt annak)... de nem kanapét vettem vagy vízágyat, hanem biciklit! Az üléstõl szenvedek, de tudom, hogy meg fogom szokni.

Majd lefotózom, ha valakit érdekel, katalógusban még mindig nem láttam. 440 euró volt, jó stramm, de nem túl nehéz alumínium vázzal, Suntour XCP-75 telóval, Acera elsõ és Deore hátsó váltóval... Nagyjából minden más valamilyen alsó-közép Shimano rajta (hajtás, lánc, tárcsafék, váltókar), kivéve a fékkart. 2 év garit adtak rá.

Szóval köszi még egyszer!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

A foci a világ egyik legjobb sportja, csak kis hazánkban egyedül a haveri szint köti le az embert. A "profi" változat kínszenvedés. ;)

a foci megmaradtmost isde már nem cegyesületbenhanemcsakhobby szinten 2.-3.helyen.

DrunkenBastard

DrunkenBastard

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

Én meg egy 15 éves ökör aki a foci után választott magának egy mazohista sportot, amit imád:)

A foci a világ egyik legjobb sportja, csak kis hazánkban egyedül a haveri szint köti le az embert. A "profi" változat kínszenvedés. ;)

DrunkenBastard

DrunkenBastard

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

bocs az elõbb lehagytam a linket
http://www.kellys-bi...1_86&country=hu

Nagyon köszönöm, tényleg. Innen mondjuk "szemkontakt" alapján az Axis és a Saphix tetszik.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Én pedig egy 31 éves vén tróger, aki kitalálta, hogy változtat kicsit az életstílusán és bringázni akar, mert azt valamikor kiskorában szerette. :) Úgyhogy belõlem komoly terepezõ már nem válhat, azt hiszem... :D

Én meg egy 15 éves ökör aki a foci után választott magának egy mazohista sportot, amit imád:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi, így már okés. Sorry, én a Csepel Tacskónál leragadtam... :D

bocs az elõbb lehagytam a linket
http://www.kellys-bi...1_86&country=hu