Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11928 replies to this topic

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Én is 95 kiló vagyok, mégsem volt még olyan tapasztalatom, hogy bármilyen kerékpáralkatrész ennek köszönhetõen ment volna tönkre.

Az utóbbi héten (hetekben) több ízben is beszéltünk errõl, több hasonló (ünnepélyesen telt - by South Park) fórumozó érdeklõdött ugyanerrõl. (bringa kövéreknek topic)

Szerintem a mai kínálatban a teszkóbájk kategória felett minden bringa kibírja az átlagnál súlyosabb bringásokat, ebbõl egyáltalán nem kell problémát generálni. :D

matts90 - Én is csak azt tudom mondani nem lesz semmi bajod a Meridával, szal ne parázz, pláne lájtos használat mellett. Hajtókar meg mindenkinek lelazul. :D

matts90

matts90

vendég

• fórumtag
  • 22 posts

Aske, ha te lennél xy kiló, akkor szerintem azért te is megkérdeznél pár embert, hogy milyen bringát vegyél, hogy bírja alattad a kiképzést....

a matts 90nek elég erõs váza van, nem hiszem, hogy gond lenne vele, ha nem használod nagyon durva terepen.

Köszi, ez és Szigi_ válasza elég megnyugtató. :)
Gondolom Aske azért írta, mert sokszor megkérdezték ezt elõttem. Nem akartam az n+1. kérdést feltenni, majd olvasgatok.
Amúgy magáról a Matts 90V-rõl mi a véleményetek? Remélem ez nem n+1 :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Aske, ha te lennél xy kiló, akkor szerintem azért te is megkérdeznél pár embert, hogy milyen bringát vegyél, hogy bírja alattad a kiképzést....

a matts 90nek elég erõs váza van, nem hiszem, hogy gond lenne vele, ha nem használod nagyon durva terepen.

matts90

matts90

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Aske: ?? Bocsi, de én új vagyopk a fórumon, ez a második hozzászólásom. Tudnom kellene valamit? Jövõ héten venném a bringát és csak tapasztalatokat szerettem volna gyûjteni tõketek!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Ne gyertek már megin' ezzel az xy kilóval, mert falnak megyek. :D

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts

Az kicsivel hamarabb felvetett Merida Matts 90V engem isd érdekelne, de abból a szempontból, hogy 94kg vagyok, ez normál utcai és enyhe terep használatnál nem lesz gond? Trükközés, ugrálás, szágoldozás hegyrõl le, meg ilyenek nálam kizárt.

Nem lesz gond. ;)

matts90

matts90

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Az kicsivel hamarabb felvetett Merida Matts 90V engem isd érdekelne, de abból a szempontból, hogy 94kg vagyok, ez normál utcai és enyhe terep használatnál nem lesz gond? Trükközés, ugrálás, szágoldozás hegyrõl le, meg ilyenek nálam kizárt.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Vegyél Axel Elitet. Kicsit drágább, de legalább van benne csili. Elõször én is olyat akartam, csak felébredt bennem a kisördög. :D

Edit: most látom a telótopicban. DJ meg Drop-Off helyett mégse vegyél axel elitet. Bringád meg jól össze van hányva. lol

Red 13

Red 13

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Azt a sztem ettõl jobb-at azt arra írtam, hogy én mindenhonnét azt hallom hogy az a RST cappa ... nem valami jó, és hogy kb ebbe az árkategóriába ottvan az a két teló(axel comp, mz comp) amik jobbak. Tehét ezért írtam azt hogy sztem jobb ez a két teló mint a rst. Mondjuk ezt még most sem igazán tudom hogy jobb-e:D Mert egy csomó bringába ezt a telót teszik be :S

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
off: jajj, lehet, hogy félreértettem, de azt hiszem, mások is. leirta, hogy mennyit mozog, és utána odaírta, hogy "sztem ettõl jobb". én (és még páran mások) ezt a "sztem ettõl jobb"-t úgy értelmezték, hogy "sztem emiatt jobb". de a másik értelmzésben pedig a "sztem ettõl jobb" azt jelenti, hogy "sztem ennél jobb"...de kíváncsi vagyok, hogy red melyik verzióra gondolt..;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

nem a rugóút hossza számít, hanem az, hogy a mozgása milyen finom, fontos a minél jobbfajta csillapítás, állíthatóság ,ilyenek...meg persze a súly is, ha ccs bobó vagy.

szerintem nem azt írta, hogy "ez nem jó, mer keveset mozog" :)
csupán leírta a pontos típúsát, és a rugóutat.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ilyen alapon melyik a jobb villa?:
rs sid team '05 -> 63 mm út

vagy

rst capa t6 -> 76 m út

nem a rugóút hossza számít, hanem az, hogy a mozgása milyen finom, fontos a minél jobbfajta csillapítás, állíthatóság ,ilyenek...meg persze a súly is, ha ccs bobó vagy.

Red 13

Red 13

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

azért az az rst nem olyan rossz, lehet, hogy jobb mint ez a két villa...

RST Cappa T6 76 mm. Ez van a buddy 3-ba. Sztem ettõl jobb az a két teló, vagy nem??

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

azér erre ne fogadj ;)
de alsókategóriában gyökeres különbségek tényleg nem jellemzõek..
egy két negatív példától eltekintve.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Red 13

Red 13

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
A marzocchi mz comp is ilyen katergóriájú mint ez, csak ez 100-as, a axel compból meg már nincs csak 80-as. Hát nemtom, elvégre mind a kettõ job lenni a wheeler-be mint a rst

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
öhömm, ez egy axel comp, ami a tavalyi manitou sixnek fele meg. íaz pedig a legalapabb manitou villa, csillapítás nélkül.
na de nézzük a specifikációit:

Manitou Axel Comp '06

Rugóút: 80mm, 100mm
Súly (kg): 1,9
Rugózás: Rugó + elasztomer
Nyak: 1 1/8 acél
Csillapítás: -
Állíthatóság: Elõfeszítés
Becsúszó átmérõje: 28.6mm
Becsúszó anyaga: 1070 acél
Becsúszó fedõrétege: Fekete Nitridált
Tengely: Standard
Váll: Fekete
Kenés: Zsír
Porlehúzó: Standard

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
red: az axel sokkal jobb, mint az rst

Magnum

Magnum

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Ár-érték-minõség tekintetében mi a véleményetek a Merida Matts 90V bicajról? (fõleg aszfalt, némi földúttal, semmi trükk).

Red 13

Red 13

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Kösz szépen a valaszt HLev. De amúgy megint nézegettem kerók után és most a Wheeler Buddy 3 is rohadtul bejön:
RST Cappa T6 teló
Shimano TX-70 hajtókar
Shimano deore váltó
Hayes MX3-XC tárcsafék
Alex Dm-18 abroncs

Ha ezt venném, akkor telót kicserélném egy
Manitou Axel Comp 80mm-re. Mit szóltok ehet a telóhoz?? Valamivel jobb mint a RST, én úgytudom hogy igen