Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2006. június 30. - 20:23
http://www.neuzer.hu...c_-_tempest.jpg
79e, nincs kiugró hiányossága vagy elõnye, egyenletes teljesítményt produkálna sztem.
http://www.neuzer.hu...p?CategoryID=28
hasonló árban lévõ más gépnek nincsenek ált. ilyen jó specifikációi
http://www.speedmeta...arok/merida.xls
http://www.specializ...k/2006/bringak/ Speckónak ebben az árkategóriában nincs is kerója, no comment
a magellan sztem is jó, de ha számít az ár,akkor nem mind1, hogy az egy tizessel drágább
Írta 2006. június 30. - 20:17
szvsz :magellan polaris80-85ért szeretnék venni bringát. rendszeresen tekerek (heti 5-6 nap), hegyekben, de nem annyira dúrva terepen. Milyen bringát vegyek? Nincs márka igény. A legjobbat kéne kihozni belõle.
Ötleteket várok.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. június 30. - 20:07
Ötleteket várok.
Írta 2006. június 30. - 19:20
Mi a véleményetek errõl a bringáról:Univega RAM XF Sport?
Alapvetõen városban ill. enyhébb terepen és az országúton szertném használni, ugratás ilyesmi évente esetleg 1-2x
http://www.univega.hu/ram_xfsport.html
Írta 2006. június 30. - 15:00
ha arra gondolsz, nekem sem áll, mert a gépet használom is... kérdés, h a Gemini nem-e túlépített, nagy-e úgy általában nekem, érzek néha ilyet a csiki-csuki, meredek pályákon, viszont egy kápolnán, bónuson jól jön a biztonságérzet.
tényleg nem volt szó PXrõl, csupán arról, h egy bighit milyen lenne kezdésnek, illetve, h nem-e okosabb merevgépet választani
Írta 2006. június 30. - 14:49
de továbbra sem az volt a kérdés hogy px vs bighit :chin:
Írta 2006. június 30. - 14:32
kala: utolsó mondatodban a saját tapasztalatodra célzol?
nem, de ha úgy érzed, h személyeskedni akartam, talán nem is jársz olyan messze az igazságtól
no de no.
lehet, h egy nagy dög tényleg kényelmesebb, hogy legurulj a tündéren, de az ellenérvek is megfontolandóak szerintem
Írta 2006. június 30. - 14:21
én speciel jobban élveztem 14 centivel mint merevvel és jobban élveztem 20 centivel mint 14-gyel. szóval a méret a lényeg
Írta 2006. június 30. - 14:11
viszont: ezen drágább cuccok vannak, és a kezdõ még nem tud rájuk vigyázni, így sokkal nagyobb anyagi kár keletkezik.
meg én olvastam olyat is, h egy keveset rugózó géppel jobban meglehet tanulni az ösvéynkeresést, mert nem biztos h jó az ha azonnal hozzászokik az ember h minden hibádat avyg rossz ösvényt kimozog a gép.
aki meg nme tudja élvezni merev géppel a dh-t meg a letörésugratást ahhoz no comment.. én tudom élvezni, más mérnem? egy kezdõ nyilván nem a legdurvábbon kezdi.
Írta 2006. június 30. - 13:43
össztelósnál mellesleg kisebb terhelés éri az alkatrészeket, mint merevnél.
kala: utolsó mondatodban a saját tapasztalatodra célzol?
Írta 2006. június 30. - 13:27
nem csak azért, mert egy jól pakolható, kis merevgéppel az ember könnyebben megtanulja az alapokat, úgy,h mellette nem lesz igazából hátrányban a nagy géppel rendelkezõkhöz képest
hanem mert ha nem jön be a stílus, akkor kevesebbett pénzt buksz egy olcsóbb géppel, gyorsabban is el lehet adni, ha úgy hozza a helyzet, és nem kell, h túl sok pénz álljon benne
ülve fagyizni, ha megengedheted, attól még persze jól jön egy világkupára való gép, de....
Írta 2006. június 30. - 13:23
ez akkora marhaság, hogy nem is tudok mit hozzáfûznikezdéshez hülyeség nagy össztelóst venni, azt inkább akkor ha már nagyjából megy a jó kerékpárkezelés.
nem beszélve h az elszabott ugrásoknál a vázra nagy terhelés jut, és hamar törnek az alkatrészek
én vennék egy sima polar x-et megtanulnám az alapokat (itt tartok én is) és utána nagygép.
Írta 2006. június 30. - 13:06
nem beszélve h az elszabott ugrásoknál a vázra nagy terhelés jut, és hamar törnek az alkatrészek
én vennék egy sima polar x-et megtanulnám az alapokat (itt tartok én is) és utána nagygép.
Írta 2006. június 30. - 12:43
sztem simán megéri, de a freerideohoz azért nem árt, ha elég jól tudod kezelni a bicódat;)...ja és védõfelszerelést se felejts el venni!!
Írta 2006. június 30. - 12:27
mit szoltok ha kezesnek freeridera egy Speci bighit fsr 1-et vennek? utäna persze a väz jo alap es jöhetne a toväbbi tuning
De az üzletben elöször mär lecserelmem a feket(hayes sole)
Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!
Írta 2006. június 29. - 22:02
ccnél nem vágom mi a helyzet..
Írta 2006. június 29. - 19:15
mondjuk úgy amit 50 rúgó felett adnak, egészen az egész extrém kõnyitett cucokkon (de aki olyat akar az már úgyis tudja) kivûl minden bevállalható, átlag felhasználónak.....Én is 95 kiló vagyok, mégsem volt még olyan tapasztalatom, hogy bármilyen kerékpáralkatrész ennek köszönhetõen ment volna tönkre.
Az utóbbi héten (hetekben) több ízben is beszéltünk errõl, több hasonló (ünnepélyesen telt - by South Park) fórumozó érdeklõdött ugyanerrõl. (bringa kövéreknek topic)
Szerintem a mai kínálatban a teszkóbájk kategória felett minden bringa kibírja az átlagnál súlyosabb bringásokat, ebbõl egyáltalán nem kell problémát generálni.
matts90 - Én is csak azt tudom mondani nem lesz semmi bajod a Meridával, szal ne parázz, pláne lájtos használat mellett. Hajtókar meg mindenkinek lelazul.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. június 29. - 19:13
Az utóbbi héten (hetekben) több ízben is beszéltünk errõl, több hasonló (ünnepélyesen telt - by South Park) fórumozó érdeklõdött ugyanerrõl. (bringa kövéreknek topic)
Szerintem a mai kínálatban a teszkóbájk kategória felett minden bringa kibírja az átlagnál súlyosabb bringásokat, ebbõl egyáltalán nem kell problémát generálni.
matts90 - Én is csak azt tudom mondani nem lesz semmi bajod a Meridával, szal ne parázz, pláne lájtos használat mellett. Hajtókar meg mindenkinek lelazul.
Írta 2006. június 29. - 19:12
Aske, ha te lennél xy kiló, akkor szerintem azért te is megkérdeznél pár embert, hogy milyen bringát vegyél, hogy bírja alattad a kiképzést....
a matts 90nek elég erõs váza van, nem hiszem, hogy gond lenne vele, ha nem használod nagyon durva terepen.
Köszi, ez és Szigi_ válasza elég megnyugtató.
Gondolom Aske azért írta, mert sokszor megkérdezték ezt elõttem. Nem akartam az n+1. kérdést feltenni, majd olvasgatok.
Amúgy magáról a Matts 90V-rõl mi a véleményetek? Remélem ez nem n+1
Írta 2006. június 29. - 19:02
a matts 90nek elég erõs váza van, nem hiszem, hogy gond lenne vele, ha nem használod nagyon durva terepen.