Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

suvidani

suvidani

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Ha voltál a honlapon akkor láttad, hogy a Karatod dirt bringa. ... Neked az Asgard stílusú bringák valók, a felhasználás cross-country.

kösz a választ! láttam én is, hogy dirt bringa, de azt nem tudtam igazán hova tenni :) ezekkel a stílusokkal nem vagyok teljesen tisztába!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Ha voltál a honlapon akkor láttad, hogy a Karatod dirt bringa, tehát kifejezetten ugratásra tervezték (más geometria). Neked az Asgard stílusú bringák valók, a felhasználás cross-country.

nekem is feltûnt a dirt szó, de valahogy a hosszú stucni, 3tányér.. nem igazán dirt bringa kellék.
képrõl, geometriáról én nem tudok nyilatkozni :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Szóval hegyi túrákra használnám, semmi ugratás, meg DH, freeride, meg hasonló extremitás, csak amolyan feltekerünk a hegyre, legurulunk a hegyrõl stílus. Volt/van is egy jelöltem: Gepida Karaton.

Ha voltál a honlapon akkor láttad, hogy a Karatod dirt bringa, tehát kifejezetten ugratásra tervezték (más geometria). Neked az Asgard stílusú bringák valók, a felhasználás cross-country.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

suvidani

suvidani

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
sziasztok!

Eddig volt elképzelésem, hogy milyen bicajt vegyek, de most kezdek egy kicsit elbizonytalanodni... Szóval hegyi túrákra használnám, semmi ugratás, meg DH, freeride, meg hasonló extremitás, csak amolyan feltekerünk a hegyre, legurulunk a hegyrõl stílus. Volt/van is egy jelöltem: Gepida Karaton. http://www.olimpia.h...zletek.php?id=3 Jópár pozitív vélemény hatására komolyan fontolgattam, hogy megvegyem, de valóban erre a bicajra van-e szükségem? .... Mit gondoltok? Ha nem, mit ajánlanátok helyette?

Segítségetek elõre is köszönöm!

dani

Ander

Ander

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Hát igen még nem vagyok túl rutinos fórumozó...
Egyébként ez az Altrix Thunder SE nagyon teccene de hát 129 ezer az nem kevés pénz

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Áhhhh, bocs nem vettem észre az uccsó két hozzászólást!

meg az elsõ üzenetednél az ezt módosítom gombot sem ;)

szerintem az Authornál és a Treknél (de fõképp utóbbinál) a nevéért is sokat kell fizetni.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Ander

Ander

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Áhhhh, bocs nem vettem észre az uccsó két hozzászólást!

Ander

Ander

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Tényleg elég jó vételnek tûnik az Altrix, de én úgy látom a Thunder-en csak tektro V-fékek és Suntour XCP-75 LO villa van. Amit Magellanboy írt az a Thunder Double de az már 150 000 HUF ami nekem már nagyon drága.
A Trek 4400-ról és az Author Kinetic-rõl mi a véleményetek? Most talán ez a kettõ tetszik a leginkább.
Author Kinetic: http://www.author-hu...mod=tip&ev=2006
Trek 4400: http://www2.trekbike...id=1020600&f=19

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Jaaaa, SORRY

akkor szép nagy bakot lõttem, no mind1 majd megsüssük....:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Egyetértek Cruxos elvtársal!!

Nagyon jó ár/érték arányúnak tûnik ez az Altrix....a Rob által említett dolgok rajta vannak, SUN CR-18 felni, a-head-es fajcsapágy.....RS Tora!!!!!.....és sztem a BB5 sem annyira rossz túrázni...

hát de nem ám!
Te erre gondolsz: Altrix Thunder Double
Rob, Cruxos pedig errõl beszél: Altrix Thunder

MTB Túra kerékpárok
Thunder 109 900 Ft
Thunder SE 129 900 Ft
Thunder Double 149 900 Ft

ez pedig innen van: http://www.neuzer.hu...p?CategoryID=28

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Egyetértek Cruxos elvtársal!!

Nagyon jó ár/érték arányúnak tûnik ez az Altrix....a Rob által említett dolgok rajta vannak, SUN CR-18 felni, a-head-es fajcsapágy.....RS Tora!!!!!.....és sztem a BB5 sem annyira rossz túrázni...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Köszi a gyors választ!
Mivel még nem vagyok annyira jártas a témában tudnátok esetleg konkrét biciklit, vagy alkatrészeket ajálnlani egy-egy modellhez?
A Rob által írt kritériumok melyik MTB-nél érvényesülnek leginkább azok közül amiket felsoroltam?
Mégegyszer kössz a segítséget!

Szerintem nézd meg az Altrix Thunder bringát is, mert nagyon jó a felszereltsége, és bruttó 109e Ft!
http://www.neuzer.hu...p?CategoryID=28

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Ander

Ander

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Köszi a gyors választ!
Mivel még nem vagyok annyira jártas a témában tudnátok esetleg konkrét biciklit, vagy alkatrészeket ajálnlani egy-egy modellhez?
A Rob által írt kritériumok melyik MTB-nél érvényesülnek leginkább azok közül amiket felsoroltam?
Mégegyszer kössz a segítséget!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Szaisztok!
MTB vásárlás elõtt állok és egy kis segítségre lenne szükségem. A hatalmas választék miatt teljesen döntésképtelen vagyok.
Ez lenne az elsõ komolyabb bringám. Elsõsorban enyhébb túrákra és városban használnám szóval nem durvulásra kell a gép, csak egy jó és megbízható biciklit szeretnék.
Kb. 100-120 ezret tudnék rászánni maximum. Mivel elég amatõr vagyok még a témában bringaépítésra nem vállalkoznék ezért csak a komlett modelleket néztem. Eddig ezek a legszimpatikusabbak:

Author Kinetic, Kelly's Salamander, Magellan Polaris, Merida Matts 100, Merida Matts 300, Trek 4400, Dema Asti, esetelg Trek 4300 Disc v Kelly's Quartz DSC

Nektek mi a véleményetek melyik lenne a legjobb választás? Elõre is köszi a segítséget!

ennyi pénzért kerüld a tárcsafékes modelleket, törekedj a kazettás hátsóagyra, az ahead rendszerû fejcsapágyra, a korrekt esetleg bontható hajtókarra, minõségi duplafalú felnikre.
a többi pedig nagyjából design és ár kérdése, nagyot nem lehet tévedni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
A "Geometria tekeresi pozicioba is beleirtam"
A velemenyetekre volna szüksegem. Nembirok eröt atvinni a pedalra
Tegnap delutan ota 150 km belenyomtam

Olvasd itt:
http://forum.bikemag...read.php?t=2348

Ander

Ander

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Szaisztok!
MTB vásárlás elõtt állok és egy kis segítségre lenne szükségem. A hatalmas választék miatt teljesen döntésképtelen vagyok.
Ez lenne az elsõ komolyabb bringám. Elsõsorban enyhébb túrákra és városban használnám szóval nem durvulásra kell a gép, csak egy jó és megbízható biciklit szeretnék.
Kb. 100-120 ezret tudnék rászánni maximum. Mivel elég amatõr vagyok még a témában bringaépítésra nem vállalkoznék ezért csak a komlett modelleket néztem. Eddig ezek a legszimpatikusabbak:

Author Kinetic, Kelly's Salamander, Magellan Polaris, Merida Matts 100, Merida Matts 300, Trek 4400, Dema Asti, esetelg Trek 4300 Disc v Kelly's Quartz DSC

Nektek mi a véleményetek melyik lenne a legjobb választás? Elõre is köszi a segítséget!

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
Még jó, hogy írtátok, hogy inkább 17-es a 170.hez, mert már mondtam neki az infókat. De gondolom nem ma estére tervezte a vásárlást, így holnap a melóban helyesbítek :D

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts

bocs de ez vagy hülyeség, vagy el lett baszva a számozás, mert a 19-es ugye 1 zollal magasabb, több mint egy centivel hoszabb a felsõcsöve, és jó 2 centivel /0,8 "/ hosszabb a fejcsöve is .

Tesómnak megvettük a Cinder Cone-t, aztán melléillesztettük az enyémhez...
És méretbeli különbségeket nem tapasztaltunk kivétel: nagyobb volt a 3szög benne... ---> ha nagyobb a háromszög akkor a csöveknek is hoszabbaknak kell lenniük! Igenám, de a fejcsõ is nagyobb volt!
hát nemhiszem hogy elméretezték volna... szerintem inkább mi voltunk figyelmetlenek amikor összemértük... szerintem valamit nem vettünk számítása... nem tudom de tényleg akkorának tûnt :(
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Lehetséges hogy 170-hez nagy lesz a 18"..... valóban inkább 17"... :mybad:
a Konáknak álltalában hosszú a felsõcsöve, abból inkább kisebb, de pl.: a meridáknak meg rövid... Nekem van egy barátom aki elég naydarab/vaskos, de ugyanakor nem magas a termete, olyan 174 cm körüli lehet és neki 19,5 körüli a Merida váza... nem nagy
Igazából ez szerintem függ a végtagok hosszától is.
Csernobil óta egész furcsa dolgokat látni manapság... :ogien:
mindenesetre www.csernobil.hu nem semmi hogy mit történt anno... :mad:
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
a 18 as tényleg nagy lesz a 170 hez, az nekem épp jó a 176 centimhez, de simán elvagyok a 17-essel is, zal 170 centihez max 17 de hosszabbakból, /jobb specik, jobb magellánok, / inkább kisebb.....de még tán konából is elég a 16-os....

Azén '03-as 18"-os Fire Mountain vázam, ugyanakkora mint a tesóm '04-es 19"-os Cinder Cone-ja!

bocs de ez vagy hülyeség, vagy el lett baszva a számozás, mert a 19-es ugye 1 zollal magasabb, több mint egy centivel hoszabb a felsõcsöve, és jó 2 centivel /0,8 "/ hosszabb a fejcsöve is .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való