Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?
Posted 2006. July 18. - 16:14

hozott anyag:
- 165 cm
- 50 kg, sportos alkat
- max. 75-80e Ft, új.
80/20 aszfalt/terep(CC), szóval vmilyen cross-cc, kisméretû férfivázas (alu) bringára gondoltam, 14-16" között. A következõket vettem számításba, némi keresgélés után:
Kona Lanai, Oahu
Mongoose Tyax Comp 06
Mali Cobra
Merida Kalahari, Matts 70-80V, Crossway 8300
Magellan Draco Alu, Crater
Szerintetek van még amit érdemes megnézni? Ha a 16" nagynak mutatkozna, akkor a fentiek közül a legtöbb kiesik, persze ez csak egy próba közben derül ki.
Posted 2006. July 18. - 08:15

szerintem a kiszemelt felhasználási teületnek megfelel. bár a váz feleslegesen nehéz és túlerõsített. ha egy lehetõség lenne, az alkatrészeket megtartanám (ennyiért jó cuccok vannak rajta) és vennék helyette ugyanott a boltban egy magellan polarist. vagy cratert.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. July 18. - 01:35

A váltókat csak a szülõk kedvéért rakják a bringákra, hogy lássák a gyerek nem egy nagy BMX-t kap. Persze azért is jó mert ha két-három pofáraesés után belátja, hogy ez neki nem élvezet akkor kínlódva, de túrázni is használhatja. Azért kínlódik, mert 35 vagy 40 cm-es a nyeregvázcsõ és szerintem ehhez nem 40-es nyeregcsövet adnak. Szerintem nézd meg a Neuzer Thundert is!kösz a választ! láttam én is, hogy dirt bringa, de azt nem tudtam igazán hova tenni
ezekkel a stílusokkal nem vagyok teljesen tisztába!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. July 18. - 00:16

Ha voltál a honlapon akkor láttad, hogy a Karatod dirt bringa. ... Neked az Asgard stílusú bringák valók, a felhasználás cross-country.
kösz a választ! láttam én is, hogy dirt bringa, de azt nem tudtam igazán hova tenni

Posted 2006. July 18. - 00:02

Ha voltál a honlapon akkor láttad, hogy a Karatod dirt bringa, tehát kifejezetten ugratásra tervezték (más geometria). Neked az Asgard stílusú bringák valók, a felhasználás cross-country.
nekem is feltûnt a dirt szó, de valahogy a hosszú stucni, 3tányér.. nem igazán dirt bringa kellék.
képrõl, geometriáról én nem tudok nyilatkozni

.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. July 17. - 21:26

Ha voltál a honlapon akkor láttad, hogy a Karatod dirt bringa, tehát kifejezetten ugratásra tervezték (más geometria). Neked az Asgard stílusú bringák valók, a felhasználás cross-country.Szóval hegyi túrákra használnám, semmi ugratás, meg DH, freeride, meg hasonló extremitás, csak amolyan feltekerünk a hegyre, legurulunk a hegyrõl stílus. Volt/van is egy jelöltem: Gepida Karaton.
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. July 17. - 21:16

Eddig volt elképzelésem, hogy milyen bicajt vegyek, de most kezdek egy kicsit elbizonytalanodni... Szóval hegyi túrákra használnám, semmi ugratás, meg DH, freeride, meg hasonló extremitás, csak amolyan feltekerünk a hegyre, legurulunk a hegyrõl stílus. Volt/van is egy jelöltem: Gepida Karaton. http://www.olimpia.h...zletek.php?id=3 Jópár pozitív vélemény hatására komolyan fontolgattam, hogy megvegyem, de valóban erre a bicajra van-e szükségem? .... Mit gondoltok? Ha nem, mit ajánlanátok helyette?
Segítségetek elõre is köszönöm!
dani
Posted 2006. July 16. - 12:14

Egyébként ez az Altrix Thunder SE nagyon teccene de hát 129 ezer az nem kevés pénz
Posted 2006. July 16. - 11:36

Áhhhh, bocs nem vettem észre az uccsó két hozzászólást!
meg az elsõ üzenetednél az ezt módosítom gombot sem

szerintem az Authornál és a Treknél (de fõképp utóbbinál) a nevéért is sokat kell fizetni.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2006. July 16. - 11:34

Posted 2006. July 16. - 11:31

A Trek 4400-ról és az Author Kinetic-rõl mi a véleményetek? Most talán ez a kettõ tetszik a leginkább.
Author Kinetic: http://www.author-hu...mod=tip&ev=2006
Trek 4400: http://www2.trekbike...id=1020600&f=19
Posted 2006. July 16. - 11:13

Posted 2006. July 16. - 11:05

Egyetértek Cruxos elvtársal!!
Nagyon jó ár/érték arányúnak tûnik ez az Altrix....a Rob által említett dolgok rajta vannak, SUN CR-18 felni, a-head-es fajcsapágy.....RS Tora!!!!!.....és sztem a BB5 sem annyira rossz túrázni...
hát de nem ám!
Te erre gondolsz: Altrix Thunder Double
Rob, Cruxos pedig errõl beszél: Altrix Thunder
MTB Túra kerékpárok
Thunder 109 900 Ft
Thunder SE 129 900 Ft
Thunder Double 149 900 Ft
ez pedig innen van: http://www.neuzer.hu...p?CategoryID=28
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2006. July 16. - 10:48

Nagyon jó ár/érték arányúnak tûnik ez az Altrix....a Rob által említett dolgok rajta vannak, SUN CR-18 felni, a-head-es fajcsapágy.....RS Tora!!!!!.....és sztem a BB5 sem annyira rossz túrázni...
Posted 2006. July 15. - 23:18

Szerintem nézd meg az Altrix Thunder bringát is, mert nagyon jó a felszereltsége, és bruttó 109e Ft!Köszi a gyors választ!
Mivel még nem vagyok annyira jártas a témában tudnátok esetleg konkrét biciklit, vagy alkatrészeket ajálnlani egy-egy modellhez?
A Rob által írt kritériumok melyik MTB-nél érvényesülnek leginkább azok közül amiket felsoroltam?
Mégegyszer kössz a segítséget!
http://www.neuzer.hu...p?CategoryID=28
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. July 15. - 21:19

Mivel még nem vagyok annyira jártas a témában tudnátok esetleg konkrét biciklit, vagy alkatrészeket ajálnlani egy-egy modellhez?
A Rob által írt kritériumok melyik MTB-nél érvényesülnek leginkább azok közül amiket felsoroltam?
Mégegyszer kössz a segítséget!
Posted 2006. July 15. - 20:29

ennyi pénzért kerüld a tárcsafékes modelleket, törekedj a kazettás hátsóagyra, az ahead rendszerû fejcsapágyra, a korrekt esetleg bontható hajtókarra, minõségi duplafalú felnikre.Szaisztok!
MTB vásárlás elõtt állok és egy kis segítségre lenne szükségem. A hatalmas választék miatt teljesen döntésképtelen vagyok.
Ez lenne az elsõ komolyabb bringám. Elsõsorban enyhébb túrákra és városban használnám szóval nem durvulásra kell a gép, csak egy jó és megbízható biciklit szeretnék.
Kb. 100-120 ezret tudnék rászánni maximum. Mivel elég amatõr vagyok még a témában bringaépítésra nem vállalkoznék ezért csak a komlett modelleket néztem. Eddig ezek a legszimpatikusabbak:
Author Kinetic, Kelly's Salamander, Magellan Polaris, Merida Matts 100, Merida Matts 300, Trek 4400, Dema Asti, esetelg Trek 4300 Disc v Kelly's Quartz DSC
Nektek mi a véleményetek melyik lenne a legjobb választás? Elõre is köszi a segítséget!
a többi pedig nagyjából design és ár kérdése, nagyot nem lehet tévedni.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. July 15. - 20:17

A velemenyetekre volna szüksegem. Nembirok eröt atvinni a pedalra
Tegnap delutan ota 150 km belenyomtam
Olvasd itt:
http://forum.bikemag...read.php?t=2348
Posted 2006. July 15. - 20:00

MTB vásárlás elõtt állok és egy kis segítségre lenne szükségem. A hatalmas választék miatt teljesen döntésképtelen vagyok.
Ez lenne az elsõ komolyabb bringám. Elsõsorban enyhébb túrákra és városban használnám szóval nem durvulásra kell a gép, csak egy jó és megbízható biciklit szeretnék.
Kb. 100-120 ezret tudnék rászánni maximum. Mivel elég amatõr vagyok még a témában bringaépítésra nem vállalkoznék ezért csak a komlett modelleket néztem. Eddig ezek a legszimpatikusabbak:
Author Kinetic, Kelly's Salamander, Magellan Polaris, Merida Matts 100, Merida Matts 300, Trek 4400, Dema Asti, esetelg Trek 4300 Disc v Kelly's Quartz DSC
Nektek mi a véleményetek melyik lenne a legjobb választás? Elõre is köszi a segítséget!
Posted 2006. July 12. - 20:40