Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

DummyBoy

DummyBoy

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Köszi a választ, eleinte nézegettem a Cross bringákat is, de ahogy olvasgattam a fórumot, valszeg lehet rákapnék a terepre ... valamint inkább olyan helyekre kellene a monti, ahova nem visz el az autó :)

Ráadásul ma megnéztem élõben is egy Scarpe Red-et, de csak 21,5"-es volt ... ezért nem vagyok most bringázni ... megnézegettem a választékot mégegyszer, megkérdeztem egy ismerõst aki a bringáján lakik, és úgy döntöttem, hogy remélhetõleg jó lesz ez nekem (Az más kérdés, hogy szvsz gyönyörû bicó, 2 kedvenc szinem a piros és a fekete :) )

Ugrálgatás ... asszem az én esetemben egy sikeres bunnyhopp teljes egészében kimerítené az "ugrálgatás" fogalmát ... valszeg ugyanis félteném a biciklit és nem igazán mernék vele semmi komolyabbat kipróbálni ... sajna nem hinném hogy annyi szabadidõm lesz, hogy komolyabb dolgokat is tudjak gyakorolni :(

Egy ilyen tipusú MTB-vel "meddig mehet el" az ember? Érdemes (szabad?) megpróbálni pár egyszerûbb trükköt vagy inkáb csak kerékpározgassak, és túrázzak vele? (Hiszen elsõdlegesen ez lenne majd a célja, meg kis feszültséglevezetés persze... )
Egyedülálló férfi keresi kimondottan hajlékony testû, sörfõzdetulajdonos, marihuánatermesztõ szupermodell ismeretségét! Új tapasztalatokra nyitott, egypetéjû lány ikertestvér elõny!

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Összefoglalva, aszfaltra, földutakra, esetlegsen erdõbe

Szia!

Ha csak tényleg erre akarod használni, akkor nem biztos, hogy érdmes MTB-t venned, erre egy cross is elég lenne.. Ha az esetlegesen erdõ, az azt jelenti, hogy a végén rákapsz a terepre, akkor jobb választás az MTB.. Más kérdés, hogy van itt a fórumon olyan, aki Veszprém környékén nyomja elvileg terepen is és állítása szerint évente egy-két alkalommal lett volna csak szüksége montira..

Egy monti váz (ha nem t.gazdaságos), akkor egy bunny-tól semmi baja nem lesz, de ez korántsem ugrálgatás.

DummyBoy

DummyBoy

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Üdvözletem Hölgyek - Urak!

Pár napja látogatom ezt a fórumot, elolvastam ezt a topikot (Meg a Kellys-eseket ...) és most regisztráltam ugyanis én is kerékpárvásárlásra adtam a fejem ... mindezt 14 év motorizáció után ...

Legutoljára hõn imádott Tourist (orosz) "versenykerékpáromon" tekerésztem nagyjából ált.isk. idõszakomban ... azóta ellustultam, de szeretnék ezen változtani ...

Sajnos viszont azt kellett látnom, hogy az általam meghatározott maximális keretbõl maximum kerékpáros posztert lehet kapni :( Úgyhogy kis utánnajárás után (És pár Teccsóskerékpár rémtörténet után ...) eljutottam oda hogy beleszerettem egy Kelly's Scarpe Red kerékpárba ... (Elõször Radiust akartam, de sajnos megláttam a boltban a Scarpe-t ...)

Így a kerékpárvásárlaás felsõ határa 50 ropiról felcsúszott 76-80 ropira ...

Vásárlás elõtt azért szeretném megkérdezni a Tisztelt hozzáértõket, hogy mit gondolnak errõl ... a felhasználási terültet fõleg aszfalt, földutak ...
Komolyabb terep szvsz nem lesz (Bár barátnõm bringájával már az itteni járdák is annak számítanak :( ) ... de azért néha ha elragad a hév erdõkbe, dombokon azért hajtanám ... Mivel talán tekernem is meg kell tanulni újból ezért ugratni sem nagyon ugratnék (Azt azért megkérdezném, hogy egy ilyen kaliberû kerékpárnak egy manual vagy bunnyhop próbálkozás árthat-e? Mert ha igen, max nem próbálkozunk ...)

Összefoglalva, aszfaltra, földutakra, esetlegsen erdõbe, hobbiszinten tekerészni max 80 ropiból mit ajánlanátok, vagy jó vétel lehet-e egy Kelly's Scarpe?

Elõre is köszönöm (És sorri, kicsit hosszú lett :) )

Üdv!

DummyBoy
Egyedülálló férfi keresi kimondottan hajlékony testû, sörfõzdetulajdonos, marihuánatermesztõ szupermodell ismeretségét! Új tapasztalatokra nyitott, egypetéjû lány ikertestvér elõny!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
már láttad a listát, meg az állapotot :)
akkor valszeg ~hétfõtõl V10 :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

440-ért komplett V10 BoxXxival megérõs?

alkaatrészfüggõ nagyon.
volt már shiverrel 350ért is, van mikor bighit van ennyiért.
írj listát, és eldõl:)

dd6

dd6

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Szevasztok !

Jelenleg kerékpár vásárláson gondolkodom, szeretnék lecserélni egy régi MTB-t.
Átolvasva a topicot, érzem hogy kicsit eljárhatott felettem az idõ, mivel nem vágyom a leendõ kerékpárommal ugratni,pörögni,repülni - és egyéb mutatványokat bemutatni, viszont
talán fogalmazhatok így egyszerûen egy megbízható strapabaíró kerékpárt keresnék aszfaltra, esetleg erdei útra.
A kategóriák szerint számomra a trekking kerékpárok a legszimpatikusabbak.
Ezen felül 'gyári' kerékpárban gondolokom mivel nincs igazán technikai tudásom hogy saját magam 'moddoljam' a járgányt különféle speciális alkatrészekkel.

Viszonlyag magas termetû vagoyk ( 195cm) ezért a váz mérete is lényeges ha jól gondolom.
Amit eddig néztem az a Kelly's Lagoon/ Athos modellek:
http://www.kellys-bi..._71_87&pID=9172
Ezzel kapcsolatban szeretnék tõletek ötleteket kérni, hogy mire figyeljek oda leginkább, milyen alapfelszereltséget célszerû megvenni , illetve ha más gyártmányt is érdemes néznem akkor mi lenne az ebben az árkategóriában vagy esetleg kicsit többért ?

Válaszaitokat elõre is hálásan köszönöm !
Üdvözlettel
D. Péter

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
440-ért komplett V10 BoxXxival megérõs?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
a váz és a középcsapágy menete közé lehet kosz került és az nyekereg, gyakori problémának említik a fórumon, egy kísérletet megér...:)

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
nem találtam jobb helyet. Vennék egy bringát (nagyrésze már kifizetve), de van vele egy gond. Hajtáskor, nemcsak terhelés alatt, hanem csak pörgetéskor is, ahogy a hajtókar átfordul függõlegesbõl nyekken a váz középrészen egy nagyot.
Nézték szervízvben is:
- hajtókar kivesz, átnézve, bezsiroz kicsit, visszarak jól meghúz
- hátsó csapágy, fogaskeréksor megnéz, meghúz (nem volt semmi baja), kiszed, visszarak.
- lánc ellenõriz, kenés, visszarak
- pedál csere

Azt hiszem ezeket nézték meg rajta. És sajnos a nyekergés nem szünt meg (talán a szerviz után halkabb lett). Van esetleg valakinek még ötlete mit lehetne tenni ? Picit tartok tõle, hehogy vmi baja legyen a bringának, jó lenne kideríteni, mielött teljesen kifizetem.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Hello,
úgy néz ki hogy õsszel új bringát vennék.
Nekem vannak konkrét elképzeléseim, konkrét keretem. Csak a tippeitekre lennék kíváncsi. Komplett bicajt keresek...
Szóval a leendõ bringának ezeknek kell megfelelnie:
- merev, acél (4130 CroMo), vízszintes papucsos street váz
- teló (kb. 60-110 mm rugóuttal), ami bírja a streetet és a 90 kg-omat...
- tárcsafékek (nem muszály hidraulikus, csak fogjon normálisan, adagolható legyen)
- single speed
- rotor elõny, de nem szükségszerû
- minden további alkatrésznek bírnia kell a terhelést
Szal ilyesmit keresek. Gondolom ebbõl ki lehet találni, hogy leendõ paripámat dirt-re és street-re szeretném használni (nagyrészt inkább street-re).
Na, és erre van durván 220 rugóm.
Eddig, ami ezek alapján szóba jött, az a Specialized P.1 (2005-ös).
Ami, még bejön az a NS Metropolitan, de az még csak most jön a Bikediszkontba és az elõrendelési ár elég riasztó (kb. 270 000), szal ez kiesett (hacsak nem lesz olcsóbb), így egyenlõre csak a P.1-es ment át a rostán, de várom tippeiteket...

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 posts
Biza elég szép a színkompozíció:), és az alivio szett is jó lesz a párodnak. Arra tökéletes, hogy rákapjon a bicajozásra (nem fog szitkozódni a váltás miatt sokat).
Tárcsaféket szeretnél venni rá késõbb? Én inkább valami gagyi szar párezer forintos tfék helyett az avid single digit 5/7et ajánlanám, közel ugyanaz a fékerõ, mint egy 160-as avid bb.
Szerintem a mongoose-t is kihúzhatod a listáról (nem ellenszenvbõl mondom, ma vettem meg a 3-dik mongoose vázamat). Ahogy konásandrás fogalmazott, presztízs: itt is a nevet fizeti meg inkább az ember. Ettõl függetlenül jó bicaj, a váz fasza.

Edit: nem tudok gépelni...:)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Köszi az eddigi tippeket!
A Crater papíron jól hangzik, tárcsás agyak, Acera/Alivio, kár a színéért :)

Crater van a páromnak és az egyik munkatársamnak, szinte minden nap azzal jön, neki bejött. Szín? Hmm, nna igen, lánynak lesz.. :) Van pirosban is, nem? Az sem tetszik?

Ha már szóba került a Kelly's: Scarpe van ilyen árban, alivio/alivio, viszont nem tárcsás agy.. (nem néztem meg tüzetesen, hogy mi van rajta...)
Viszont szép.. :D Itt megnézheted..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
kellys, esetleg dema.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

HLev

HLev

vendég

• fórumtag
  • 123 posts

Crater......

méretben meg, asszony is 165 körül van, neki jó a 16-os kona.....

Köszi az eddigi tippeket!
A Crater papíron jól hangzik, tárcsás agyak, Acera/Alivio, kár a színéért :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
Crater......

méretben meg, asszony is 165 körül van, neki jó a 16-os kona.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 posts
Én az alsókategóriás Kelly's bringák között néznék szét, ha ennyim lenne bringára (Kellys scarpe).

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
malit, meridát kizárnám.
elsõt súly miatt, másodikat pedig a presztízs megfizetése miatti drágaság miatt.

fájó szívvel, de kona-t is zárnám, utóbbi indok miatt. ott is a nevet kell megfizetni sztem.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

HLev

HLev

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Csajos bringa kellene,
hozott anyag:
- 165 cm
- 50 kg, sportos alkat
- max. 75-80e Ft, új.

80/20 aszfalt/terep(CC), szóval vmilyen cross-cc, kisméretû férfivázas (alu) bringára gondoltam, 14-16" között. A következõket vettem számításba, némi keresgélés után:
Kona Lanai, Oahu
Mongoose Tyax Comp 06
Mali Cobra
Merida Kalahari, Matts 70-80V, Crossway 8300
Magellan Draco Alu, Crater

Szerintetek van még amit érdemes megnézni? Ha a 16" nagynak mutatkozna, akkor a fentiek közül a legtöbb kiesik, persze ez csak egy próba közben derül ki.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nálunk ment már el pár a boltban, és azért _annyira_ nem dirt. inkább erõs cc.
szerintem a kiszemelt felhasználási teületnek megfelel. bár a váz feleslegesen nehéz és túlerõsített. ha egy lehetõség lenne, az alkatrészeket megtartanám (ennyiért jó cuccok vannak rajta) és vennék helyette ugyanott a boltban egy magellan polarist. vagy cratert.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

kösz a választ! láttam én is, hogy dirt bringa, de azt nem tudtam igazán hova tenni :) ezekkel a stílusokkal nem vagyok teljesen tisztába!

A váltókat csak a szülõk kedvéért rakják a bringákra, hogy lássák a gyerek nem egy nagy BMX-t kap. Persze azért is jó mert ha két-három pofáraesés után belátja, hogy ez neki nem élvezet akkor kínlódva, de túrázni is használhatja. Azért kínlódik, mert 35 vagy 40 cm-es a nyeregvázcsõ és szerintem ehhez nem 40-es nyeregcsövet adnak. Szerintem nézd meg a Neuzer Thundert is! :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]