250bõl leginkább komplett bringát érdemes venni. (merevbõl)
Ha UMF, akko Hardy 1 disc van jelenleg akciósan 200ért, így még pénzed is marad kiegészítõkre (védõfelszerelés stb.). Akció nélkül meg 250.
Ez inkább freeridera való, dirtre nagy a rugóút, fékek is túlépítettek. Szal ez kielégíti az igényeid. Hírnévben talán a Speci teszi a legmagasabbra a mércét. Kona geoja nekem nem tetszik, hosszabb rugóutas "all-round" telót nem nagyon viseli, de az UMFhez hasonlóan olcsó.
Ami tuti:
Durot nem ajánlja senki, én is inkább Drop Offot vettem helyette, az akciósat 50ért.
Ez egy elég jó mindenes villa, bár nem tudom a dirtöt hogy bírná, s nem is biztos, hogy még van belõle. Vannak más változatai is, de leginkább csillagászati áron több állítási lehetõséggel.
Én Meridát mondok (hazabeszélek).
Jah, PolarXet kihagytam. Na az még olcsóbb.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Indította
Vendég
, 2002. március 28. 19:03
Írta 2006. augusztus 07. - 20:26
Írta 2006. augusztus 07. - 20:08
250-bol mar egesz jo bringat lehet venni, szerintem kezdesre egesz nyugodtam gondolkodhatsz egy polarx-ben is, ha tettszik, mert nagyon eros es nem nehez, idealis kezdesre. Telobol meg vagy drop offf, vagy pike, de szerintem a pike gyenge lenne, ugyhogy drop off, vagy esetleg valami dirt jumper, vagy manitou stance, bar errol a villarol megoszlanak a velemenyek. a hussefelt hajtomu remek valasztas, sokaig fogja birni. Kerekbel szerintem single track valami novatec, vagy bike positive agyat valassz, ar-ertek aranyban jok es strapabirok. A tobbi cuccot valaszd ki, ha kerdesed van itt mindig valaszol valaki.
Írta 2006. augusztus 07. - 19:44
Császtok!
van 250k-m, nem feltétlenül az egészet akarom bike-ra elkölteni. Fõként freeride, esetleg egy kicsit dirt felhasználásra, de a dh-t is bírja. Mielõtt még vki megszólalna hogy ez túl sok igény, elmondom hogy kezdõ vagyok, de egy olyan bringát akarok venni ami lehetõleg sokáig húzza, akkor is ha fejlõdök közben ezen a téren és zúzósabb helyekre megyek vele. Amik nekem az eszembe jutottak: Váz:
Specialized P.2
Merida UMF Hardy 1 vagy 2
Kona Shred
Teló: SR Suntour Duro D vagy E
Marzocchi Drop-Off(ennek a változatait nem ismerem)
Rock Shox Pike (ez attól is függ mien lesz a váz)
Husseffelt hajtómûvel gondoltam, single track vagy Bike+ freeride disc felnikkel, ilyesmi cuccokkal. Hát nagyjából ennyi A Shredrõl azt hallottam hogy túl hosszú, a Dropiról meg hogy csak dirtre való. Valaki kisegítene engem ebbõl a kavalkádból és megmondaná hogy melyik a jó választás? Vagy ajánlhattok olyat is, ami nincs itt, de hasonló árkategóriába való és megfelel az igényeimnek.
Mindenkinek elõre is köszönöm a válaszát!
van 250k-m, nem feltétlenül az egészet akarom bike-ra elkölteni. Fõként freeride, esetleg egy kicsit dirt felhasználásra, de a dh-t is bírja. Mielõtt még vki megszólalna hogy ez túl sok igény, elmondom hogy kezdõ vagyok, de egy olyan bringát akarok venni ami lehetõleg sokáig húzza, akkor is ha fejlõdök közben ezen a téren és zúzósabb helyekre megyek vele. Amik nekem az eszembe jutottak: Váz:
Specialized P.2
Merida UMF Hardy 1 vagy 2
Kona Shred
Teló: SR Suntour Duro D vagy E
Marzocchi Drop-Off(ennek a változatait nem ismerem)
Rock Shox Pike (ez attól is függ mien lesz a váz)
Husseffelt hajtómûvel gondoltam, single track vagy Bike+ freeride disc felnikkel, ilyesmi cuccokkal. Hát nagyjából ennyi A Shredrõl azt hallottam hogy túl hosszú, a Dropiról meg hogy csak dirtre való. Valaki kisegítene engem ebbõl a kavalkádból és megmondaná hogy melyik a jó választás? Vagy ajánlhattok olyat is, ami nincs itt, de hasonló árkategóriába való és megfelel az igényeimnek.
Mindenkinek elõre is köszönöm a válaszát!
A processzor füsttel mûködik. Ha a füst elszáll, nem mûködik tovább.
vendég_nhunor_*
Írta 2006. augusztus 06. - 16:26
haverom akar egy bringát városba.
újonnan, max 30 ezerért.
teló és tárcsa nélkül
ennyiért mi normálisat lehet venni?
adjatok vmi tippeket, hogy hol mit mennyiért érdemes...
újonnan, max 30 ezerért.
teló és tárcsa nélkül
ennyiért mi normálisat lehet venni?
adjatok vmi tippeket, hogy hol mit mennyiért érdemes...
Írta 2006. augusztus 03. - 21:42
Ja rendben, de ez azt hiszem, magától értetõdik. És elszántság az van:).
"A bolond ember eléggé logikus, csak az épelméjûek bírálata felületes."
Írta 2006. augusztus 03. - 21:37
Úgy értem, hogy aki trükközni akar, annak értelemszerûen nagy segítség egy erre készített váz, de aki tekeregni és néha vadulni kicsit, az nem fog a váztól trükköket megtanulni.
Írta 2006. augusztus 03. - 21:29
Hogy érted, hogy egyénfüggõ is?
Írta 2006. augusztus 03. - 21:26
Értelemszerûen mivel trükközésre van tervezve, könnyebb lesz vele trükközni, bár ez egyénfüggõ is.
Írta 2006. augusztus 03. - 21:25
Ill. még azt akarom kérdezni, hogy mennyire lesz nagy különbség egykerekezés, bunny, stb figurák végrehajtásának erõssége között a Caprine Highlanderhez képest. Tudom, hogy az cc bringa, csak kiváncsi vok, hogy tényleg olyan sokat számít-e a váz geometriája.
[elnézést, hogy nem a geometriás topicba írok, de ez is információ a vásárláshoz:)]
[elnézést, hogy nem a geometriás topicba írok, de ez is információ a vásárláshoz:)]
Írta 2006. augusztus 03. - 13:19
Sziszatok!
Nos én egy amatõr bringás vagyok és leginkább csak a budai hegyekben tekerek.
Nemrég vettem a Tesco-ba egy MTB-ot!
Most aztán lehet röhögni meg tépni a hajat, de én nyár eleje óta tépem a bringát és minden rendben van, nem akar szétesni.
Felszerelés: dupa alufelni, zoom elsõ teló, Assess kerékagyak, Asses kormány, Asses V-fék hátúl, Assess bovdenes tárcsfék elõl, gyorszáras ûlés és elsõkerék rögzítés, Shimano RevoShift marokváltó és váltómû, 3x7 fogaskoszorú és Assess szarvak ami emelkedõn nagyon jó!
A váz AlphaPro néven futó Acél ezüstszínû.
Ezen felûl lecseréltem a mûanyag pedálokat és hajtómût, fém BikePositive-ra.
Valamint felszereltem elõre/hátra villogót és mûanyag sárvédõt és egy SigmaSport 500 computert.
Az alap bringa volt 30.000 plussz a modosítás meg az egyébb kütyük úgy 12.000 = 42.000 HuF
Szerintem ez jó vétel volt szóval azért lehet relatíve jó gépeket találni hipermarketekben, bár a pedál az nekem sem tetszet!
Nos én egy amatõr bringás vagyok és leginkább csak a budai hegyekben tekerek.
Nemrég vettem a Tesco-ba egy MTB-ot!
Most aztán lehet röhögni meg tépni a hajat, de én nyár eleje óta tépem a bringát és minden rendben van, nem akar szétesni.
Felszerelés: dupa alufelni, zoom elsõ teló, Assess kerékagyak, Asses kormány, Asses V-fék hátúl, Assess bovdenes tárcsfék elõl, gyorszáras ûlés és elsõkerék rögzítés, Shimano RevoShift marokváltó és váltómû, 3x7 fogaskoszorú és Assess szarvak ami emelkedõn nagyon jó!
A váz AlphaPro néven futó Acél ezüstszínû.
Ezen felûl lecseréltem a mûanyag pedálokat és hajtómût, fém BikePositive-ra.
Valamint felszereltem elõre/hátra villogót és mûanyag sárvédõt és egy SigmaSport 500 computert.
Az alap bringa volt 30.000 plussz a modosítás meg az egyébb kütyük úgy 12.000 = 42.000 HuF
Szerintem ez jó vétel volt szóval azért lehet relatíve jó gépeket találni hipermarketekben, bár a pedál az nekem sem tetszet!
Írta 2006. augusztus 03. - 09:44
Kezdésnek jó (az alkatrészek miatt nem a váz miatt), de ha tekerni (is) akarsz vele, akkor 16"ost végy.
Írta 2006. augusztus 03. - 09:37
Szevasztok!
Ki milyen bringát ajánl egy nagyon kezdõ fr/dirt esnek.
Nem akarok sok pénzt költeni rá, mert én alapvetõen cczek csak szeretném kipróbálni, majd ha teszik folytatni is az ilyen ugribugri stílusokat is.
Nézelõdésem végeredménye egy umf hardy 4 lett. Sztetek ez kezdetnek megfelel? Igaz jelenleg nincs ennyi lóvém se:( , de vhogy megoldom:)
Ki milyen bringát ajánl egy nagyon kezdõ fr/dirt esnek.
Nem akarok sok pénzt költeni rá, mert én alapvetõen cczek csak szeretném kipróbálni, majd ha teszik folytatni is az ilyen ugribugri stílusokat is.
Nézelõdésem végeredménye egy umf hardy 4 lett. Sztetek ez kezdetnek megfelel? Igaz jelenleg nincs ennyi lóvém se:( , de vhogy megoldom:)
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2006. július 24. - 19:33
Az a baj, hogy sokkal drágább lenne ha én raknám össze...az épített bringák mindig drágábbak...
A specialized P.1-es jó, tehát ha nincs más úgyis ez lesz. Én csak érdeklõdöm, hogy tudtok mást is ....
A specialized P.1-es jó, tehát ha nincs más úgyis ez lesz. Én csak érdeklõdöm, hogy tudtok mást is ....
Írta 2006. július 24. - 17:50
Rakj össze egyet ha egyik sem tökéletes.
Mittomén Scamp Goat váz, vagy akármelyik NS Bikes.
A többi alkatrészt meg ha aktuális, úgyis könnyen ki lehet választani.
Teló pl Spinner Ammo, vagy az ismertek közül Marzo DJ, esetleg Pike. stb stb.
Mittomén Scamp Goat váz, vagy akármelyik NS Bikes.
A többi alkatrészt meg ha aktuális, úgyis könnyen ki lehet választani.
Teló pl Spinner Ammo, vagy az ismertek közül Marzo DJ, esetleg Pike. stb stb.
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2006. július 24. - 17:38
Hello,
úgy néz ki hogy õsszel új bringát vennék.
Nekem vannak konkrét elképzeléseim, konkrét keretem. Csak a tippeitekre lennék kíváncsi. Komplett bicajt keresek...
Szóval a leendõ bringának ezeknek kell megfelelnie:
- merev, acél (4130 CroMo), vízszintes papucsos street váz
- teló (kb. 60-110 mm rugóuttal), ami bírja a streetet és a 90 kg-omat...
- tárcsafékek (nem muszály hidraulikus, csak fogjon normálisan, adagolható legyen)
- single speed
- rotor elõny, de nem szükségszerû
- minden további alkatrésznek bírnia kell a terhelést
Szal ilyesmit keresek. Gondolom ebbõl ki lehet találni, hogy leendõ paripámat dirt-re és street-re szeretném használni (nagyrészt inkább street-re).
Na, és erre van durván 220 rugóm.
Eddig, ami ezek alapján szóba jött, az a Specialized P.1 (2005-ös).
Ami, még bejön az a NS Metropolitan, de az még csak most jön a Bikediszkontba és az elõrendelési ár elég riasztó (kb. 270 000), szal ez kiesett (hacsak nem lesz olcsóbb), így egyenlõre csak a P.1-es ment át a rostán, de várom tippeiteket...
1 hét alatt semmi válasz...most nem is figyeltétek v. ezt vehetem úgy, hogy nektek sincs más tippetek???
úgy néz ki hogy õsszel új bringát vennék.
Nekem vannak konkrét elképzeléseim, konkrét keretem. Csak a tippeitekre lennék kíváncsi. Komplett bicajt keresek...
Szóval a leendõ bringának ezeknek kell megfelelnie:
- merev, acél (4130 CroMo), vízszintes papucsos street váz
- teló (kb. 60-110 mm rugóuttal), ami bírja a streetet és a 90 kg-omat...
- tárcsafékek (nem muszály hidraulikus, csak fogjon normálisan, adagolható legyen)
- single speed
- rotor elõny, de nem szükségszerû
- minden további alkatrésznek bírnia kell a terhelést
Szal ilyesmit keresek. Gondolom ebbõl ki lehet találni, hogy leendõ paripámat dirt-re és street-re szeretném használni (nagyrészt inkább street-re).
Na, és erre van durván 220 rugóm.
Eddig, ami ezek alapján szóba jött, az a Specialized P.1 (2005-ös).
Ami, még bejön az a NS Metropolitan, de az még csak most jön a Bikediszkontba és az elõrendelési ár elég riasztó (kb. 270 000), szal ez kiesett (hacsak nem lesz olcsóbb), így egyenlõre csak a P.1-es ment át a rostán, de várom tippeiteket...
1 hét alatt semmi válasz...most nem is figyeltétek v. ezt vehetem úgy, hogy nektek sincs más tippetek???
Írta 2006. július 24. - 17:17
17x cmhez a 21es, de még a 19es váz is nagyon nagy. nekem a 171 centimhez van egy 16os merida vázam, 400as nyeregcsövel és 110es stucnival. nekem ez jó, mivel rövid a váz, ezért könnyü kormányozni és nagyon érzékeny...de a 17x centihez biza' nem 21,5ös váz kell;)
Írta 2006. július 24. - 16:46
Köszi!
Izomból olvasgattam a fórumot mielõtt választottam, és szimpatikusabb volt a MTB ... Komárom nem egy nagyváros, kempingbicóval körbetekerhetõ, szóval nem nagy és hosszú túrákat gondoltam, hanem a közeli várakhoz, meg ilyen helyekre ... erre simán elég a MTB szvsz ... de mint említettem, anno "megboldogult gyermekéveimben" egy orosz "versenybringám" vol, azzal rengeteget tekertem, de öscém MTB-je valahogy az évek múltával egyre szimpibb lett ... ezért is hajlok a MTB felé ...
17x cm vagyok, 21'5 nagyon nagy volt, meg kipróbáltam egy 19,5"-ös vázat is (Igaz Salamander volt ... ha lenne elég pénzem ... jajjj ) de az is nagy ... marad a 17,5" (Erre is számítottam, reggel mondtam is Kedvesemnek hogy bemegyek, de tuti nagy lesz nekem a bicó ha van ... ilyen az én szerencsém ... )
A "trükközgetést" is pont emiatt kérdeztem (Azért még ránézésre sem hasonlítanak a trial meg dirt gépek ezekhez ...), hogy egy ilyen geometriájú géppel azért pár alaptrükköt érdemes-e megpróbálni vagy ne is erõlködjek ...
Valszeg inkább a haverokkal tekergetés lesz a lényeg és nem a trükkök, ezért is néztem ki egy ilyen gépet!
Köszi a segítséget!
Izomból olvasgattam a fórumot mielõtt választottam, és szimpatikusabb volt a MTB ... Komárom nem egy nagyváros, kempingbicóval körbetekerhetõ, szóval nem nagy és hosszú túrákat gondoltam, hanem a közeli várakhoz, meg ilyen helyekre ... erre simán elég a MTB szvsz ... de mint említettem, anno "megboldogult gyermekéveimben" egy orosz "versenybringám" vol, azzal rengeteget tekertem, de öscém MTB-je valahogy az évek múltával egyre szimpibb lett ... ezért is hajlok a MTB felé ...
17x cm vagyok, 21'5 nagyon nagy volt, meg kipróbáltam egy 19,5"-ös vázat is (Igaz Salamander volt ... ha lenne elég pénzem ... jajjj ) de az is nagy ... marad a 17,5" (Erre is számítottam, reggel mondtam is Kedvesemnek hogy bemegyek, de tuti nagy lesz nekem a bicó ha van ... ilyen az én szerencsém ... )
A "trükközgetést" is pont emiatt kérdeztem (Azért még ránézésre sem hasonlítanak a trial meg dirt gépek ezekhez ...), hogy egy ilyen geometriájú géppel azért pár alaptrükköt érdemes-e megpróbálni vagy ne is erõlködjek ...
Valszeg inkább a haverokkal tekergetés lesz a lényeg és nem a trükkök, ezért is néztem ki egy ilyen gépet!
Köszi a segítséget!
Egyedülálló férfi keresi kimondottan hajlékony testû, sörfõzdetulajdonos, marihuánatermesztõ szupermodell ismeretségét! Új tapasztalatokra nyitott, egypetéjû lány ikertestvér elõny!
Írta 2006. július 24. - 14:52
DH-s bicót 200 alatt nem igazán kapsz jót, meg ha még nem volt komolyabb bicód, akkor nem nagybicóval kell kezdeni.
Mit is szeretnél vele csinálni? Inkább CC-zni, túrázgatni, vagy pedig inkább ugribugrizni?
Mit is szeretnél vele csinálni? Inkább CC-zni, túrázgatni, vagy pedig inkább ugribugrizni?
Írta 2006. július 24. - 14:18
Hello!
Szeretnék venni eggy bringát!
Sanos nemvagyok képben a dolgokkal ezért megköszönném a segítéget!
Egy CC vagy DH-s bringát szeretnék!
Eléggé kezdõ vagyko sajnos nemvolt még komolyabb bicóm!
Esetleg valami tipp? 200 000-en bellül szeretnék maradni
Szeretnék venni eggy bringát!
Sanos nemvagyok képben a dolgokkal ezért megköszönném a segítéget!
Egy CC vagy DH-s bringát szeretnék!
Eléggé kezdõ vagyko sajnos nemvolt még komolyabb bicóm!
Esetleg valami tipp? 200 000-en bellül szeretnék maradni
Írta 2006. július 24. - 11:13
Azért is írtam, hogy egy crossal is sok helyre el tudsz menni, ahova atóval nem, csak könnyebb terepeken.. De végülis nem rábeszélni akarlak..
Nem tudom milyen magas vagy, de a 21,5-es jó nagy.. Nekem 19,5-esem van a kb 182 centimhez és van mikor egy picit kisebb jobb lenne..
Ezek a montik nem igazán trükközõs gépek, nem erre lettek kitalálva, nem a legmegfelelõbb a geometriájuk. Ettõl függetlenül lehet vele dolgokat csinálni, de nagy letöréseket, ugrásokat valószínûleg nem ajánlott!
Jja, és ne a biciklit féltsd! Az életed kevésbé pótolható!
Nem tudom milyen magas vagy, de a 21,5-es jó nagy.. Nekem 19,5-esem van a kb 182 centimhez és van mikor egy picit kisebb jobb lenne..
Ezek a montik nem igazán trükközõs gépek, nem erre lettek kitalálva, nem a legmegfelelõbb a geometriájuk. Ettõl függetlenül lehet vele dolgokat csinálni, de nagy letöréseket, ugrásokat valószínûleg nem ajánlott!
Jja, és ne a biciklit féltsd! Az életed kevésbé pótolható!