Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11932 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Koszi a valaszt!
Dual controllal ninxs bajom, mar hasznaltam. 72 kg vagyok, ami valoban nem 60 de nem is 100, ugyhogy remelem kibirja. Ha megsem, majd veszek egy Foxot helyette. Ha tippelned kene, mit mondanal, mennyiert lehetne eladni a SID-et?

35-40

és rebával vagy reconnal jobban jársz mint a foxival.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

krleonard

krleonard

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Koszi a valaszt!
Dual controllal ninxs bajom, mar hasznaltam. 72 kg vagyok, ami valoban nem 60 de nem is 100, ugyhogy remelem kibirja. Ha megsem, majd veszek egy Foxot helyette. Ha tippelned kene, mit mondanal, mennyiert lehetne eladni a SID-et?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

közben lekerült a hirdetés, de még alkudozunk, úgyhogy nem kelt el, cserébe a link már nem él. Ez a hirdetés eredeti szövege:

Cube AMS100 carbon

19" váz

XT agyas Mavic felnis kerekek

XT dualcontrol fékváltókar

XT fékek

XTR elsö és hátsó váltó

ROCK SHOX SID team telo

XT hajtómű

használt

260 000 Ft

Továbbra is várom a véleményeket. Köszi!

és ezek a képek:

dual contrlt ha nem tudod megszeretni az nagy szopás lesz.

teló ha több vagy mint 60 kiló, szintén nem életbizti azzal a fékkel

amúgy szvsz max 2 kiló

• krleonard likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

krleonard

krleonard

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

közben lekerült a hirdetés, de még alkudozunk, úgyhogy nem kelt el, cserébe a link már nem él. Ez a hirdetés eredeti szövege:

Cube AMS100 carbon

19" váz

XT agyas Mavic felnis kerekek

XT dualcontrol fékváltókar

XT fékek

XTR elsö és hátsó váltó

ROCK SHOX SID team telo

XT hajtómű

használt

260 000 Ft

Továbbra is várom a véleményeket. Köszi!

és ezek a képek:

cube1.jpg

cube2.jpg

cube3.jpg

cube4.jpg

krleonard

krleonard

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Sziasztok!

Arra lennek kivancsi, hogy errol a bringarol kinek, mi a velemenye: http://bolha.testbik...php?clid=222067

Ha jol latom 2005os SID van benne, amirol azt irjak, hogy nem kimondottan merev, illetve a hajtas sem tunik mai darabnak.

Leszamitva az eppen dulo 29er hypeot (tehat az most ne legyen szempont, hogy ez 26os), ki mit gondol?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

köszönöm a válaszod ! Még nézelődök, addig is ha találok olyat ami jó lehetne be linkelném és egy pár szót meg köszönnék majd !  

ja, 17-18-as vázakat nétegess, vagy centiben 43-46 ig

yamahajoe

yamahajoe

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

köszönöm a válaszod ! Még nézelődök, addig is ha találok olyat ami jó lehetne be linkelném és egy pár szót meg köszönnék majd !  

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Köszönöm még egyszer ! 

Viszont lenne még kérdésem ! Nézegettem itt is és a jófogáson is , vannak 100 ezer ig elég jónak tűnő bringák ! Csak nem tudom jobban meg éri e egy használt jó állapotú (ki tudja mennyire jó) vagy egy gyengébb új ?

Ugye vannak márkák, szinte (szerintem)mindegy  melyiket választom csak ugye ami benne van és persze a kinézet is számít! Pl a simanonak is vannak rendszerei, alivio, acera duore, ( bocsi ha nem jól írtam) úgy váltóban mint fékben és agyban, hajtásban. Nyilván régen nem volt dupla falú kerék és tuti hajtás rendszer még is el ment a bringa, de ha már ugye lehet válogatni akkor miért ne. 

Mik a tapasztalatok egy acera és egy duore rendszer között ? Nekem mint majd nem hétköznapi felhasználónak jelent valamit használat közben, vagy nem venni észre ?

Pl ez is egy jónak tűnő bringa, nekem tetszik, kérdés mivel jobb ez ennyiért mint az új 99 ért.

http://www.jofogas.h...ke_29840828.htm

Köszönöm a válaszokat ! De tényleg !

egy 9-es deore és egy 9-es acera/alivio közt nem lesz átlagfelhasználó számára érezhető különbség. (max egy integrált tengelyes új alivio hajtóműnél, de az meg nem ez az árkategória)

linkelt bringa egyébként nem rossz csak a 19-es váz nagy lesz neked.

yamahajoe

yamahajoe

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Köszönöm még egyszer ! 

Viszont lenne még kérdésem ! Nézegettem itt is és a jófogáson is , vannak 100 ezer ig elég jónak tűnő bringák ! Csak nem tudom jobban meg éri e egy használt jó állapotú (ki tudja mennyire jó) vagy egy gyengébb új ?

Ugye vannak márkák, szinte (szerintem)mindegy  melyiket választom csak ugye ami benne van és persze a kinézet is számít! Pl a simanonak is vannak rendszerei, alivio, acera duore, ( bocsi ha nem jól írtam) úgy váltóban mint fékben és agyban, hajtásban. Nyilván régen nem volt dupla falú kerék és tuti hajtás rendszer még is el ment a bringa, de ha már ugye lehet válogatni akkor miért ne. 

Mik a tapasztalatok egy acera és egy duore rendszer között ? Nekem mint majd nem hétköznapi felhasználónak jelent valamit használat közben, vagy nem venni észre ?

Pl ez is egy jónak tűnő bringa, nekem tetszik, kérdés mivel jobb ez ennyiért mint az új 99 ért.

http://www.jofogas.h...ke_29840828.htm

Köszönöm a válaszokat ! De tényleg !

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

újban pl

http://ridebike.hu/t...s-mtb-kerekpar/

erősen akciós darab.

Köszönöm a válaszod !  Amit meg jelőltél akciósan az akkor nekem bőven jó lenne gondolom ? ! 

Vagy ennyiért nézzek használt magasabb kategóriát vagy nekem felesleges ?

nyilván ki lehet fogni jobbat, -majd az aprót sűrűn bongésző kollégák linkelgetnek :) -csak beleszaladhatsz egy szopórollerbe is.

amúgy arra amit írtál bőven elég, max a külsőket kell valami masszívabb defektálló darabokra cserélni.

yamahajoe

yamahajoe

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

újban pl

erősen akciós darab.

Köszönöm a válaszod !  Amit meg jelőltél akciósan az akkor nekem bőven jó lenne gondolom ? ! 

Vagy ennyiért nézzek használt magasabb kategóriát vagy nekem felesleges ?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Sziasztok ! 33 éves családos apa vagyok , 100 kg és 174 magas. 

Örülök hogy hozzátok csatlakozhattam ! 

Bringázás terén csak alap szinten cangázgattam, volt már montim de gagyi, most szeretnék egy cangát ami kiszolgál egy életre! Azt hiszem ez reális , persze kialkudok egy jó pár alkatrész cserével addig, de nem akarom cserélgetni majd a cangát !

Tehát meg köszönném ha aki otthon van az segítene és szánna rám időt gépelgetni kicsit, tudom milyen macera valaki hülyeségével foglalkozni néha :)

Felhasználási terület : a feleségemmel és fiúnkal hétköznaponként egy városi kerekezés, havi 1X pedig valami dombos hegyes erdös csapáson csapatni egy óvatosat ! 

Ár : hát maximum 100 ezer  a határ, használt bringák is vannak itt , pl össztelós kona,  csak nem tudom hogy milyen felszereltséggel jó, kell e össz teleszkóp? 

Köszönöm a válaszokat !

összteló nagyon jó dolog, ha hetente 2-3x csapatsz a hegyen, és havonta egyszer családdal,  viszont használtban is negyedmilla körül kezdődik értelmezhető darab, újban meg 500 tól.

újban pl

erősen akciós darab.

yamahajoe

yamahajoe

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Sziasztok ! 33 éves családos apa vagyok , 100 kg és 174 magas. 

Örülök hogy hozzátok csatlakozhattam ! 

Bringázás terén csak alap szinten cangázgattam, volt már montim de gagyi, most szeretnék egy cangát ami kiszolgál egy életre! Azt hiszem ez reális , persze kialkudok egy jó pár alkatrész cserével addig, de nem akarom cserélgetni majd a cangát !

Tehát meg köszönném ha aki otthon van az segítene és szánna rám időt gépelgetni kicsit, tudom milyen macera valaki hülyeségével foglalkozni néha :)

Felhasználási terület : a feleségemmel és fiúnkal hétköznaponként egy városi kerekezés, havi 1X pedig valami dombos hegyes erdös csapáson csapatni egy óvatosat ! 

Ár : hát maximum 100 ezer  a határ, használt bringák is vannak itt , pl össztelós kona,  csak nem tudom hogy milyen felszereltséggel jó, kell e össz teleszkóp? 

Köszönöm a válaszokat !

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

ez milyen bringa?

A50-es váltás arról árulkodik hogy kb.40 ezer ft-ot lehet érte elkérni. jól tippelem az árát? 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Passz, eredetileg "Basso Tube concept light cromo" vagy micsodacsoda volt, alsócsöves váltókarosan 9.8 kg volt még a "gyári" tricolor-1050 cuccokkal, most ki tudja, egyébként kopogtatva a csöveket középen a fő csövek elég magas hangon csilingelnek, s a muffok felé haladva a kopogtatási hang mélyül-egyre tompább. Szóval mindenképp kétszer húzott, s columbus cromorra tippelek, mert a Coral más modellévekben columbus cromor volt. A 27.2-es nyeregcsőméret is arról árulkodik.

Jól hangzik? Két szó: Nyolcas Campag.

Ugye, így már nem is annyira? :)

Pszeudo-187cm vagyok, értsd, 187-nek mérsz, de akkora szkoliózisom van, hogy ha kinyújtanál, ugranék kb. 2 cm-t magasságra. :D

szotyori.adam

szotyori.adam

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

napi használatban van, 58x58x16-os méretekkel, 

campag khamsin új (2000km) kerékszett asy

új (2700km) miche 8s ED sor 13-14-15-16-17-19-21-23 (de kéne az a 18-as, sokszor érzem magam "térdenrúgva" ha 17-19 váltok.. nagyon rossz :D )

új (2700km) bowdenezés

Mirage UT hajtókar (cca. 22ezer km)

Centaur 2006 fékszett (kb. 14ezerkm)

új lánc (1300+1400 km használat HG50-PC850)

Athena hv, 1056-os ev, deore lx fejcsapi jó sok km-rel

Ricsi LogicII pro biomax kormány (44cc) és 120-as 3t record 84 stucni, jagwire bowdenezés, blabla

Flite max nyereg, ricsi nyeregcső..

napi használatban van, idén kapott új bandázst, gumikat, bowdenezést, láncot, sort, term. fejcsapágy-hajtókarcsapág-váltógörgők-fékek minden szépen szétszedve, áttisztítva, kenve, a kerékszettet újonnan vásároltam, a fékváltókarban (jobbos) idén lett a két G-rugó kicserélve a "ropisabb" váltásért.

85k talán nem lenne teljesen jó a részemről :( Mert kr... nem kapnék annyiért helyette használhatóbbat.. :)

ja, a váz Cromor, szóval sima "doppjószpezzóre", de szerencsére annyira nem tonnás :)

amúgy építs!

itt van ez a hajtás:

http://apro.bikemag....s-l294116.html#

üreges karok, cserámiakapágy, kőkemény lánctányérok és "goldenmean" hajtókarhossz. ^^ meg gavallér ár

Jól hangzik!

Megkérdezhetem, hogy te milyen magas vagy?

A váz véletlenül nem Columbus?

Az alábbi kerékpár jónak mondható?

Shimano 7sp. 12-21T

Váltó első Shimano A050 2sp. front derailleur (28,6)

Váltó hátsó Shimano A050 7sp. rear derailleur 
Lánc KMC Z510H 1/2 x 1/8 
Agyak Joytech alu 36H QR 

Abroncs Kronos fekete 622 x 13 36H 

Küllő Büchel 
Küllőanya Büchel 
Köpeny Kenda koncept K191 700x23C 
Tömlő Kenda 28 x 1 FV 60mm 
Fék Saccon alu 
Fékkar Saccon alu 
Kormánycsapágy Saccon 
Nyeregcső Zoom 
Nyereg Specialized

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

napi használatban van, 58x58x16-os méretekkel, 

campag khamsin új (2000km) kerékszett asy

új (2700km) miche 8s ED sor 13-14-15-16-17-19-21-23 (de kéne az a 18-as, sokszor érzem magam "térdenrúgva" ha 17-19 váltok.. nagyon rossz :D )

új (2700km) bowdenezés

Mirage UT hajtókar (cca. 22ezer km)

Centaur 2006 fékszett (kb. 14ezerkm)

új lánc (1300+1400 km használat HG50-PC850)

Athena hv, 1056-os ev, deore lx fejcsapi jó sok km-rel

Ricsi LogicII pro biomax kormány (44cc) és 120-as 3t record 84 stucni, jagwire bowdenezés, blabla

Flite max nyereg, ricsi nyeregcső..

napi használatban van, idén kapott új bandázst, gumikat, bowdenezést, láncot, sort, term. fejcsapágy-hajtókarcsapág-váltógörgők-fékek minden szépen szétszedve, áttisztítva, kenve, a kerékszettet újonnan vásároltam, a fékváltókarban (jobbos) idén lett a két G-rugó kicserélve a "ropisabb" váltásért.

85k talán nem lenne teljesen jó a részemről :( Mert kr... nem kapnék annyiért helyette használhatóbbat.. :)

ja, a váz Cromor, szóval sima "doppjószpezzóre", de szerencsére annyira nem tonnás :)

amúgy építs!

itt van ez a hajtás:

http://apro.bikemag....s-l294116.html#

üreges karok, cserámiakapágy, kőkemény lánctányérok és "goldenmean" hajtókarhossz. ^^ meg gavallér ár

Edited by Vejne, 2015. June 13. - 06:03.

szotyori.adam

szotyori.adam

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Ha csak a vázat, akkor hulladék.

Ha az egész gépet, akkor MÉH.

A Basso-ról kaphatok pár infót?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Mit érdemes tudni róla?

Triban 500-ról mi a vélemény, csak ha a vázat nézzük?

Ha csak a vázat, akkor hulladék.

Ha az egész gépet, akkor MÉH.

szotyori.adam

szotyori.adam

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Klikk az aláírásomra. 85-ért a Tied.

Mit érdemes tudni róla?

Triban 500-ról mi a vélemény, csak ha a vázat nézzük?