Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2006. September 25. - 20:26
Augusztusban próbáltam elkapni egy akciós Merida UMF Hardy 1 Disc-et 299 990 Ft helyett 249 990 Ft-ért, de elfogyott, hamarabb meg nem tudtam próbálkozni a nyaralások miatt. Most viszont kinéztem egy másik gépet, amit már elõtte is ajánlgattak nekem:
Specialized P.2 (2006)
Én nem ismerem a Specialized-et, élõben még nagyon kevéssel találkoztam viszont több okból is nagy és megbízható világmárkának tekintem. Ez a bringa tetszik nekem, és most még szimpibb hogy 289 000 Ft helyett 225 000 Ft-ért adják a Lánc Hálózat üzleteiben szeptemberben. Na most én elsõsorban a freeride felé hajlok, bár érdekel a dh meg a dirt is, de még nagyon kezdõ vagyok. Viszont ha egy bringát veszek ilyen árban (ami nekem elég sok), akkor az lehetõleg tartson már ki minél tovább, és feleljen meg az igényeimnek és a stílusomnak.
Szóval azok véleményét kérném, akiknek ilyenjük van, hogy milyenek a tapasztalatai vele, vagy akik csak ismerik és tudnak róla mondani 1-2 dolgot. Vagy az hogy egyátalán a szeptemberi akcióban el tok-e még érni egy ilyet. Ha meg nem, akkor javaslatot várok egy kb egyenértékû és nekem megfelelõ bringáról.
Köszönöm mindenkinek elõre is, aki válaszol, meg aki egyátalán végigolvasott:)
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Posted 2006. September 19. - 16:09
Ez:
http://apro.bikemag....ct=28996&cat=12
Vagy egy vadiúj Specialzed P.1-es (2006-os) kb. 180 000-ért.
2 m, 100 kg vagyok, természetesen streetre lesz és közepesen durván nyomom (próbálom kímélni a bringákat, de a 180-ak, esések is bejátszanak néha).
En mondjuk a Specialzed felé hajlok, de csak azért, mert még nem vettem használt cuccot és nem tom mennyire lehet megbízni bennük. Amúgy az NS jobban teccik, meg különlegesebb is... !!!
Szóval mi a véleményetek?
Posted 2006. September 18. - 12:08
Legfontosabb: ne kapkodd el a vásárlást! Egy rosszul kiválasztott gép elveheti a kedved az egésztõl. Ha van hozzáértõbb ismerõsöd mindenképp körülnéznék az apróhirdetõben is. 90-100kFt körül már korrekt darabok vannak.Kicsit okosabb lettem! Minap voltam a seaside-ban,láttam ott egy Gepidát,90ért.Nagyon jól nézett ki,meg elég könnyû is volt,de sajnos nem nagyon vágom a felszereltségét.Érdemes ilyen helyen biciklit venni?Mert ezt eléggé megkívántam! Megvegyem,vagy ez sz*r lehet?
Posted 2006. September 17. - 18:22
Posted 2006. September 17. - 16:41
Posted 2006. September 13. - 08:39
Véleményem szerint meg érdemes körül nézni az apróban, mert ki lehet fogni, jó áron abszólut nem leharcolt gépeket!
nagyon igaz, csak soxor anyuci-apuci mindenképp új kerót akar venni a kisfijának/magának
Posted 2006. September 13. - 08:28
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Posted 2006. September 13. - 08:20
De a Magellan tényleg nem rossz.
Én elfogult vagyok, és továbbra is az Altrixot ajánlom, mint sztem a legjobb ár/érték arányú márka; a Cougar LX Disc ugyanannyi, mint a Crux, csak Hollowtech-es a hajtómû, meg Avid tárcsák vannak fenn. Amúgy ízlésbeli difi van, h kinek a B+ matrica, kinek az Altrix jön be inkább, ahogy a WTB/Sun-IRC , Oval/Altrix Premium párosokra is el lehet ezt mondani.A teló is fasza benne.
Bár akkor én már inkább spórolnék +10e-t az XT V-brake (189e) verzióra, annyiból nem jönne ki a Crux átalakítása, viszont ehhez új LX hajtómû jár, SD5 fékrendszer, X9 váltószett, Novatec-SUN-IRC kerékszett.Ja, meg egy top levegõs, kormányról lockolható teló. Ez a keró nagyon megéri a pénzét szerintem...
http://www.neuzer.hu...oryID=29#prod_0
Posted 2006. September 13. - 07:50
Mondjuk szerintem ezzel sincs semmi gaz. A boltban csereltetni kell a hajtomu + monoblokk szekciot - amire egy kicsit dobva - maris LX lesz a boltban es akkor mar rendben vagyunk. Az XT hatso valto szerintem merfoldekkel jobb, mint a deore, en inkabb az atdobot cserelnem LX-re vagy a hatso valtot is - ekkor nagyjabol ugyanannyibol jon ki a delikvens - es kesz. Csak a B+ agyakat nem vagom, tavaly nekem komplett WTB laser disc lite kerekszett volt a Crux-ban, iden meg B+ az agy, amit nem ertek tulzottan.
Es persze az idei Crux festese sem jon be nekem, marpedig 200e kornyeken mar "szexi" bringat akarna az ember. Viszont ez a Crux sokkal inkabb, mint a Kellys. Azert a Tora legalabb telo - ha nem is konnyu - es a deore fekek sem tektro kategoria - bar en ezeket is a vasarlaskor cserelnem. Az Oval cuccok pedig _jok_ es ez tapasztalat.
DE.
Ráadásul teljesen szarul válogatott alkatrészekkel.
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2006. September 13. - 02:06
Szerintem teljesen logikusan vannak összeválogatva az alkatrészek. A Deore és az XT váltóközött nincs egetverõ árkülünbség, ennyi simán belefér. De érdemes lenne megnézni a Merida Matts Special Edition V bringát is 199.000-ért.Ráadásul teljesen szarul válogatott alkatrészekkel.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. September 13. - 00:47
Hali!!!!
Szeretnék venni egy jó kis bicót, 100e ft-ot tudnék rá költeni...
Ki milyet ajánlana nekem...
Nézegettem -->> Merida Matts Sport 300 V, Kelly's Salamander, Kelly's Oxygen,
Mali Viper
De nem nagyon tudok dönteni, és kíváncsi lennék hogy ti milyen cangát ajánlanátok nekem. Fõleg cc-re használnám, de azért a városban is tekernék vele, semmi dh
Ha 180 cm fölött vagy akkor mindenképpen ezt vedd meg:
ha lenne most 95 ezer forintom de nem lenne bringám én tuti ezt venném
mert baromira megéri!!!
Big Bike (www.bigbike.hu) 1148 Örs Vezér Tér 18.
Posted 2006. September 12. - 22:06
Ráraknak például egy XT hátsó váltót, csak azért, hogy a biciklit el lehessen parasztvakítóan nevezni. A többi cuccból kiindulva lehetne sima Deore. Semmit sem venne észre a felhasználó és máris 10 ezer mínusz.........
Posted 2006. September 12. - 21:56
bár tán akciós pixis váz, alap tora solo aires teló, ricsi comp kormány stucni, nycsõ, kcsapágy, mavic221, akcios lx agyak, deore hmû, sram sx7 + xgen váltás, sd5 fékek, valami gumi meg nyereg esetleg beleférhet ilyesmi összegbe....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. September 12. - 21:50
DE.
Ráadásul teljesen szarul válogatott alkatrészekkel.
valóban érdekes kombináció, hogy egy fizik nyereghez B+ nyeregcsõ dukál, és az Xt váltó mellé pedig egy alap truva hajtómû...cruxból nem volt lxes verzió??vagy az pyxisbõl volt/van?
Posted 2006. September 12. - 21:45
bocs csak közben pixis vázra épített custom gépen gondolkodtam,,,természetesen cruxa link alatt nem egy crux van?:S
Posted 2006. September 12. - 21:41
Posted 2006. September 12. - 21:35
Posted 2006. September 12. - 21:26
Posted 2006. September 12. - 18:45
Hello!
Szeretnék venni egy CC-re használható gépezetet!
Olyan 170e. szánnék rá
Én leginkább Kelly's-t néztem PL.:: Salamander DSC, MAGIC black szerintetek melyik lenne elõnyösebb? Gondolom a MAGIC de azért szeretném kikérni a véleményetek!
Szerintem kicsit gyûjts és ezt:http://ebike.hu/term...rekpar/mtb/2731
nagyon jól fel van szerelve és még szép is [nagyonelfogultszmájli]
Posted 2006. September 12. - 18:39
Szeretnék venni egy CC-re használható gépezetet!
Olyan 170e. szánnék rá
Én leginkább Kelly's-t néztem PL.:: Salamander DSC, MAGIC black szerintetek melyik lenne elõnyösebb? Gondolom a MAGIC de azért szeretném kikérni a véleményetek!