Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2007. március 19. - 18:03
A barátom biciklit szeretne venni,elsõre egy univega-t nézett ki magánka én nemtok semit errõl a márkáról.Ti mt szóltok ehhez a cangához: http://www.univega.h..._ram_xf932.html ?
Megéri-e?Van-e esetleg ilyesmi árban jobb binyigli ?
jah és a csávó szinte mindenre használná...szal kezdõ Dh/fr/ns/dirt/4x...
Írta 2007. március 19. - 17:28
És mi lesz rugós nyeregcsõvel ha veszel egy össztelóst?
Mi-mi... hát egyben adom majd el a Treket mindenestül...
Amellett már nem lesz értelme gyakorlatilag...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. március 19. - 17:25
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. március 19. - 16:28
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. március 19. - 14:18
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. március 19. - 14:17
Írta 2007. március 19. - 14:00
Váz típus A1 alu fully butted, ORE, FSR technológia. Tömített csapágyazás, 100mm telóút. V és tárcsafékes változatban
Rugóstag X-Fusion Air, Power Pedal csillapítás
Villa Manitou Axel Comp 100mm telóút, FFD csillapítás, alu villanyak
Kormánycsapágy 1 1/8"-os acél 3x tömitettség, fekete
Kormányszár Specialized alu 10°-os emelkedés, fekete
Kormány Specialized XC 6061 alu 6°emelkedés, 9°hajlítás 620mm szélesség
Markolat Specialized MTB fekete
Fékek Alu lineális húzású v-fékek
Fékkar Shimano M-420
Elsõváltó Shimani Deore M-510 34,9mm AH
Hátsóváltó Shimano LX M-570
Váltókarok Shimano Deore M-510
Fogaskoszorú Shimano HG-50 9-seb. 11x34
Lánc Shimano HG-53
Hajtókar Shimano Deore
Középcsapágy Shimano BB-UN 25 68/113mm
Pedál Alu platform
Felni Alu duplafalú fekete
Agyak Elsõ: Specialized disc 32 lyuk Hátsó: Shimano Alivio M-475 32 lyuk
Külsõgumik Specialized Adrenaline 2.0" Dual Compound
Nyereg Specialized BG, Cr-Mo pálca
Nyeregcsõ 30,9mm Specialized 2014 alu 30,9/400mm fekete
Írta 2007. március 19. - 13:44
Írta 2007. március 19. - 12:58
Hû, egész jó árnak tûnik! De honlapon FSRxc Pro
FSRxc Comp
FSRxc Comp Women's
FSRxc Disc
FSRxc Disc Women's
FSRxc Rim
FSRxc Women's -k vannak, sima nincs; melyik lehet?
Írta 2007. március 18. - 23:19
Itt találsz néhány szép példát: http://bike2006.extra.hu
Hú, de jó ez az oldal!
(Egyébként 165k nyeregcsõvel )
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. március 18. - 23:14
Kösz az infót! Hát ha ma a DH csak ezt jelenti, átszokom az AM-re... Így legalább nincs félreértés :-) Amugy az a Kona Hoss Down szimpatikus versenyzõ, remélem a ker. tud adni felszereltségi listát. Ha meg inkább összerakok egyet, még számítok a tapasztalataitokra!
Még1x kösz mindenkinek!
100ból nem hiszem hogy fogsz olyat összerakni amilyet szeretnél... bár tévedjek én :prosze: .
De a helyedben kérnék fizuelõleget/gyûjtenék még _pl_ Karaton Prora. Ez már azamibõl szerintem nem érdemes spórolni többet. Ha AM, akkor viszont Karaton Pro 32es fogaskoszorú kevés lehet, és mászásban sem fog remekelni...
Írta 2007. március 18. - 22:51
Írta 2007. március 18. - 22:36
bocs az offért, csak egy kérdés:
egy ilyen yasec vázat mennyiért lehet csináltatni?
Írta 2007. március 18. - 22:33
Itt találsz néhány szép példát: http://bike2006.extra.huAkkor a DH mit jelent ma? Leírnátok egy pár szóban, csak hogy tanuljak még vmit?
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. március 18. - 22:30
Amit most írtál, az a tuti. Erre én druszámmal ellentétben azt mondanám, hogy ez már inkább AM (All Mountain). Kell egy jó erõs alu váz, amit az igényeidnek és a pénztárcádnak megfelelõen szerelsz fel. Szerintem elõször nézd meg a különbözõ gyártóknak ebbe a kategóriába sorolt gépeit, válassz ki néhány szimpatikusat, és ezután igyekszünk segíteni abban, hogy melyik lenne megfelelõ, illetve milyen mértékben kell változtatni a felszereltségen.
EDIT:
DH - van egy relatíve nehéz, össztelós vázad, elöl/hátul több mint "6 rugóúttal, tárcsafékkel, amivel felmész/feltolod/felviteted egy jó kis hegyecskére, és ezerrel lejössz; természetesen árkon-bokron keresztül.
Kösz az infót! Hát ha ma a DH csak ezt jelenti, átszokom az AM-re... Így legalább nincs félreértés :-) Amugy az a Kona Hoss Down szimpatikus versenyzõ, remélem a ker. tud adni felszereltségi listát. Ha meg inkább összerakok egyet, még számítok a tapasztalataitokra!
Még1x kösz mindenkinek!
Írta 2007. március 18. - 22:25
De neked kéne pontosan tudnod hogy mennyire akarsz DHzni és memynire túrázni... Karaton Pro elsõre pont neked valónak tûnik, nézz körbe te is...
Sirmium telóját rövid úton kinyírnád DHzással, de geometriája sem DH... nagyon nem .
Használható villa, jó fék, (nagyjából) lejtõzésre való geometria, erõs váz, lejtõzésre való hajtómû (ha nem akarod állandóan odavágni akkor ez ugye nem hátrány). Leírt igényeidhez ez áll legközelebb, és kb 150et kell betáraznod rá... vagy boltban hátul BB5 elöl BB7re cseréled a féket és azon foghatsz árban esetleg.
Írta 2007. március 18. - 22:19
Amit most írtál, az a tuti. Erre én druszámmal ellentétben azt mondanám, hogy ez már inkább AM (All Mountain). Kell egy jó erõs alu váz, amit az igényeidnek és a pénztárcádnak megfelelõen szerelsz fel. Szerintem elõször nézd meg a különbözõ gyártóknak ebbe a kategóriába sorolt gépeit, válassz ki néhány szimpatikusat, és ezután igyekszünk segíteni abban, hogy melyik lenne megfelelõ, illetve milyen mértékben kell változtatni a felszereltségen.Aha, értem. De hát hogy írjam le jobban? Nekem a DH az, mikor az ember megy lefelé gyorsan, néhol lassabban, technikásan, kövek, gyökerek, néha elesel, nembaj fölállsz, föld van a szádban és véres a lábad, leérsz és örülsz, hogy még élsz. Hát ilyesmi. Te hogy írnád le? Nem akarok 5m-es épített ugratókon röpködni, meg superman figurákat nyomni, csak bunny, amikor jól jön ki, vagy kell. Próbáljam tovább pontosítani?
EDIT:
DH - van egy relatíve nehéz, össztelós vázad, elöl/hátul több mint "6 rugóúttal, tárcsafékkel, amivel felmész/feltolod/felviteted egy jó kis hegyecskére, és ezerrel lejössz; természetesen árkon-bokron keresztül.
Egy etalon DH gép: http://www.ironhorse...SundayTeam.html
Írta 2007. március 18. - 22:14
Írta 2007. március 18. - 22:10
Aha, értem. De hát hogy írjam le jobban? Nekem a DH az, mikor az ember megy lefelé gyorsan, néhol lassabban, technikásan, kövek, gyökerek, néha elesel, nembaj fölállsz, föld van a szádban és véres a lábad, leérsz és örülsz, hogy még élsz. Hát ilyesmi. Te hogy írnád le? Nem akarok 5m-es épített ugratókon röpködni, meg superman figurákat nyomni, csak bunny, amikor jól jön ki, vagy kell. Próbáljam tovább pontosítani?
ja akkor nem kell DH-ban gondolkodnod-- bõven elég egy erõsebb aluváz. amit Tigger linkelt az ideális erre.
Írta 2007. március 18. - 22:07
manapság ez CC/túra kategóriaAha, értem. De hát hogy írjam le jobban? Nekem a DH az, mikor az ember megy lefelé gyorsan, néhol lassabban, technikásan, kövek, gyökerek, néha elesel, nembaj fölállsz, föld van a szádban és véres a lábad, leérsz és örülsz, hogy még élsz. Hát ilyesmi. Te hogy írnád le? Nem akarok 5m-es épített ugratókon röpködni, meg superman figurákat nyomni, csak bunny, amikor jól jön ki, vagy kell. Próbáljam tovább pontosítani?