Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Hellosztok
Cross bringát szeretnék venni, 130e-max.160e körül.Amiket eddig néztem, Kellys Neos, Exquisite, Phanatic, és Rock Machine 750. A Kellys Phanatic és a Rock Machine 750 egy árban van. Szerintetek melyik éri meg legjobban az árát? Esetleg más? Elfogadnég egy két tanácsot a döntéshez.
Köszi

Szia

Az elõzõ és az ehavi BikeMag-ban is van cross bringa teszt, Magellan Corvus és Gepida Albion.(a honlapon talán még nem az idei modell van). A tesztelõ szerint nagyon jó a Gepida, a Magellanon neki nem mûködött rendesen a teleszkóp, és a rugós nyeregcsõ, valamint kényelmetlen volt a nyereg. Ezeket lecserélik neked a boltban, egy neked szimpatikusra.
Corvus 130e
Albion 119e
Kis fejlesztéssel is 160 alatt vagy, persze csak ha szükségesnek érzed.

u.i. kellys-t nem nagyon ismerem, abban talán más tud segíteni

bekecs

bekecs

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hellosztok
Cross bringát szeretnék venni, 130e-max.160e körül.Amiket eddig néztem, Kellys Neos, Exquisite, Phanatic, és Rock Machine 750. A Kellys Phanatic és a Rock Machine 750 egy árban van. Szerintetek melyik éri meg legjobban az árát? Esetleg más? Elfogadnég egy két tanácsot a döntéshez.
Köszi

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

Üdv Srácok!

Tanácsot kérnék, melyik bigát vegyem meg!

DECATLON ROCKRIDER 6.3 , használt de jó állapotu 75.000
WHEELER BUDDY3 '06 , új 129.000 de 70-ért adják
GEPIDA SIRIUM 2
007 , új 85.000

Arra is kiváncsi lennék melyik a legjobb bringa az árak figyelembe vétele nélkül!

Köszönöm a segítséget!

Igy is latjuk es ertjuk ;)

Ja es szerintem is wheller buddy,
de az lenne a legjobb, ha kiprobalnad oket, ulj ra nezegesd meg jo e a meret vagy nagyobb/kisebb vaz kell, fokent mire hasznalnad, csak ugy fagyizni vagy esetleg komolyabb? Durvulosabb stilusnal lehet megerne egyben egy hasznalt gep vagy uj, persze az komolyabb arban lesz.
Sei, soku Si.

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Üdv Srácok!

GEPIDA SIRIUM 2
007 , új 85.000

Arra is kiváncsi lennék melyik a legjobb bringa az árak figyelembe vétele nélkül!

Köszönöm a segítséget!

látam 70-ért a piactéren a buddy-t , és szerintem teljesen jó ár érte , mert sokkal többet ér
én a vázamat vettem 40-ért , ami ugyan ilyen

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
egy kérdésem nekem is lenne:)
milyen vázon gondolkodsz ?

Regalis

Regalis

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdv Srácok!

GEPIDA SIRIUM 2
007 , új 85.000

Köszönöm a segítséget!

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

sziasztok! segitségeteket kérném. most épitenék egy dirt cangát de nem tudom eldönteni hogy mekkora legyen a vázam! 185 centi vagyok. Segitsetek kérlek köszi!

szia tapasztalataim szerint minél kisebb a váz , annál jobb , és forgathatóbb , én 187 centi vagyok , és 15-ös vázam van , de nagynak tartom , és 13-at szeretnék , és mindenképp 24-es kerekekkel , mert ezeket ismételni tudom csak magam tapasztalataim szerint a legjobbak:)

ZzzZzé

ZzzZzé

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
sziasztok! segitségeteket kérném. most épitenék egy dirt cangát de nem tudom eldönteni hogy mekkora legyen a vázam! 185 centi vagyok. Segitsetek kérlek köszi!

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

sztem igen,de mondom enyém kipróbálható -igaz csak 17-es, de a "feeling" ugyanaz...
coiler nagyon nehéz, /3400 g tag nélkül/ és feleslegesen

Oké, kösz, lehet egyszer élnék vele.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

effektív=vízszintes? gondolom igen...
Nézegettem apróban régebbi coilert, meg újabb dawgokat is, akár az is lehet majd befutó, valami levegõs taggal.
De azért egy ilyet megcsípni...:chin:

szerk: Konák úgy általában kimozogják a névleges rugóutat?

sztem igen,de mondom enyém kipróbálható -igaz csak 17-es, de a "feeling" ugyanaz...
coiler nagyon nehéz, /3400 g tag nélkül/ és feleslegesen erõs ilyen felhasználásra...

yeti szép darab...

,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
effektív=vízszintes? gondolom igen...
Nézegettem apróban régebbi coilert, meg újabb dawgokat is, akár az is lehet majd befutó, valami levegõs taggal.
De azért egy ilyet megcsípni...:chin:

szerk: Konák úgy általában kimozogják a névleges rugóutat?
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Yetit azért kezdtem el nézegetni, mert néha meglepõen olcsón mennek el ebay-en, és viszonylag sok van belõle.
Turner 5 spot nyálcsorgatós, de még használtan is "elég" húzós...
Pár napja elment egy Nitrous + Breakout szett, képek alapján kb 5-ször volt használva, 700 euróért...annyiért még kipróbálni is megérné, de még nem tudom, mit akarok...

Szerinted elkég lenne a 18"-as? A mostani bringámnak (20"-as Mission) 585 mm a felsõcsöve (vízszintesen 610), és a 120-as stucni ellenére néha rövidnek gondolom...

szerk: A yetinél pl az L-esnek 62, az M-esnek 59.5 a vízszintes felsõcsõhossza, ajánlás szerint a 185 már bõven L-es.

dawg úgy van méretezve, a 18-as az L-es, egyébként 610 az eff. felsõcsöve
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

ha yeti kategóriában gondolkodsz akkor még
ellsworth epiphany
turner spot, ezek könnyûek és a Te súlyodat bírják is...

ha elég a 120-125 mm is akkor cube ams, vagy specko stumpjumper fsr....

amirõl meg bõvebben tudok.....a dawg....idén könnyített rajta a kona vagy 150-200 grammot, a 18-as ami Te méreted olyan 2800valamennyi gramm körül lehet tag nélkül.....érdemes állítható utas telót rakni bele, bár kis mexokással 130 assal is fel lehet mászni bárhol...valamint ha idegesít az aszfalton pogozás akkor vagy lokolható vagy rendesen belassítható tag kell bele - bár a Te súlyod alatt lehet mûxik még a fox propedálja is- (igaz ez a yetin kivûl kb mindegyikre igaz)

Yetit azért kezdtem el nézegetni, mert néha meglepõen olcsón mennek el ebay-en, és viszonylag sok van belõle.
Turner 5 spot nyálcsorgatós, de még használtan is "elég" húzós...
Pár napja elment egy Nitrous + Breakout szett, képek alapján kb 5-ször volt használva, 700 euróért...annyiért még kipróbálni is megérné, de még nem tudom, mit akarok...

Szerinted elkég lenne a 18"-as? A mostani bringámnak (20"-as Mission) 585 mm a felsõcsöve (vízszintesen 610), és a 120-as stucni ellenére néha rövidnek gondolom...

szerk: A yetinél pl az L-esnek 62, az M-esnek 59.5 a vízszintes felsõcsõhossza, ajánlás szerint a 185 már bõven L-es.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Szóval keresnék egy hosszabb utas, de bõven tekerhetõ, könnyû vázat.
~14 centi körül, de ha 13 vagy 15, az sem para.
Legyen tekerhetõ, nem az "ugrálás" része érdekel a dolognak, csak belekukkantanék ebbe az ólmántin/lájtendúró izébe.
Egyébként 185 centi körül vagyok, és hatvanpár kiló, így papírvékony is lehet a váz, csak bírja a pénztárcám...
Eddig ezek fogtak meg:
- '05-ös Nitrous: 150/170-et mozog; elég könnyû; nem tudom, mennyire tekerhetõ hosszabb távon
- '05-06-os Speci Enduro: talán ez tûnik a legjobbnak (Beg is ezt ajánlotta az elõzõvel szemben); hátránya, hogy nem nagyon van belõle L-es
- Yeti 575: errõl nem sokat tudok, csak hogy szép
- esetleg Kona, bár ebben a rugóútban az én súlyomhoz eléggé nehezek
Egyenlõre kb. ennyi, várom az ötleteket, tanácsokat, stb.
Kösz!
Péter

Ui: ja, "inkább" használt legyen, anyagi okokból...

edit: lehet jobb lenne a vázasban :chin:

ha yeti kategóriában gondolkodsz akkor még
ellsworth epiphany
turner spot, ezek könnyûek és a Te súlyodat bírják is...

ha elég a 120-125 mm is akkor cube ams, vagy specko stumpjumper fsr....

amirõl meg bõvebben tudok.....a dawg....idén könnyített rajta a kona vagy 150-200 grammot, a 18-as ami Te méreted olyan 2800valamennyi gramm körül lehet tag nélkül.....érdemes állítható utas telót rakni bele, bár kis mexokással 130 assal is fel lehet mászni bárhol...valamint ha idegesít az aszfalton pogozás akkor vagy lokolható vagy rendesen belassítható tag kell bele - bár a Te súlyod alatt lehet mûxik még a fox propedálja is- (igaz ez a yetin kivûl kb mindegyikre igaz)

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Üdv Srácok!

GEPIDA SIRIUM 2
007 , új 85.000

Köszönöm a segítséget!

heló
én a wheeler buddy 03-at ajánlom , hisz könnyû , megbízható , és sokoldalú a felhasználása is , nekem is ilyenem van , vagyis csak a vázam , de nem csalódtam a 8 hónap alatt benne , pedig lehetett volna okom rá , nagyon merev , szépek a heggesztések , ls erõs is , nyugodt szívvel ajánlom :)

Regalis

Regalis

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdv Srácok!

GEPIDA SIRIUM 2
007 , új 85.000

Köszönöm a segítséget!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
magellan corvus

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás

hali! havernak kellene 50 - 60 ezer ft értékben valamilyen jó kis a bringázásba belekóstoló túrázós bringa.. ki mit ajánl??? inkább aszfalton használná.

Magellan Drac0...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
hali! havernak kellene 50 - 60 ezer ft értékben valamilyen jó kis a bringázásba belekóstoló túrázós bringa.. ki mit ajánl??? inkább aszfalton használná.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Szóval keresnék egy hosszabb utas, de bõven tekerhetõ, könnyû vázat.
~14 centi körül, de ha 13 vagy 15, az sem para.
Legyen tekerhetõ, nem az "ugrálás" része érdekel a dolognak, csak belekukkantanék ebbe az ólmántin/lájtendúró izébe.
Egyébként 185 centi körül vagyok, és hatvanpár kiló, így papírvékony is lehet a váz, csak bírja a pénztárcám...
Eddig ezek fogtak meg:
- '05-ös Nitrous: 150/170-et mozog; elég könnyû; nem tudom, mennyire tekerhetõ hosszabb távon
- '05-06-os Speci Enduro: talán ez tûnik a legjobbnak (Beg is ezt ajánlotta az elõzõvel szemben); hátránya, hogy nem nagyon van belõle L-es
- Yeti 575: errõl nem sokat tudok, csak hogy szép
- esetleg Kona, bár ebben a rugóútban az én súlyomhoz eléggé nehezek
Egyenlõre kb. ennyi, várom az ötleteket, tanácsokat, stb.
Kösz!
Péter

Ui: ja, "inkább" használt legyen, anyagi okokból...

edit: lehet jobb lenne a vázasban :chin: